Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

czytam i nic nie rozumiem

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.06, 08:03
    czytam te wasze wypociny i nic nie łapię prawie wszyscy sa przezdolni,
    wykształceni i tylko szefów maja buraków , powiedzcie mi prosze dlaczego nie
    zakładacie swoich firm? z opisów widac że Gates to przy Was mały pikuś .
    Pisze bo sam kiedyś raz byłem najemnym kierownikiem - jakies pól roku i mimo
    b.dobrych zarobków nie mogłem przyzwyczaić się do tego że ktoś jest nademną -
    założyłem własny biznes i tak od 15 lat - chce mi sie pracowac to pracuję nie
    mam ochoty to robie to na co mam ochotę a pozatym lubię swoja pracę - nie
    lubię tylko jednego - zmieniać - zatrudniać pracowników KOSZMAR !zamiast
    zarabiać pieniądze miesiącami trzeba wdrażać nowych z czego pierwsze 2
    miesiące to udowodnienie że mimo 5 letnik studiów jak nie mieli praktyki to
    muszą się duuuuzo uczyć, no i oczywiście wytłumaczyć że firmowe to nie
    niczyje i niwynosi się wszystkiego co wejdzie do torby a telefony nie służą
    to obdzwaniania wszystkich znajomych codziennie, pewnie jestem koszmarnym
    szefem a to że 80% ludzi co odeszli odemnie (rozwój osobowy) jest obecnie na
    bardzo wysokich stanowiskach czy to ksiegowość czy marketing i zawsze dostaje
    kartki na święta....bo dużo się u mnie nauczyli (zazwyczaj zaczynali prace
    kończąc studa 4-5 rok)
    a na deser powiem że wcale mi Was nie szkoda i 50% to wasza wina. jak
    panienka leci na ogłoszenie o dyspozycyjnej pannie asystentce co ma dużo
    jeździć i dziwi się że szef każe kłaść się na podłodze to czemu się dziwi?
    Obserwuj wątek
      • Gość: nena Re: czytam i nic nie rozumiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.06, 08:08
        nareszcie głos rozsądku w tym morzu narzekających nieudaczników. prawda, jacy
        oni wszyscy wykształceni, mądzry, 5 języków biegle a ten szef świnia co im daje
        pracę toz to dopiero łajdak, zus płaci, szkoli, inwestuje, no po prostu czysta
        gnida. i po chamsku jeszcze jeździ lepszym samochodem, nie? Boże, nic z tgo
        kraju nie będzie, wystarczy poczytac to forum...
      • marcot Re: czytam i nic nie rozumiem 30.09.06, 22:28
        wlasnie wrocilem z delegacji i zajrzalem na forum. chetnie bym ci odpowiedzial
        na wszystkie nurtujace cie pytania, ale z tego co czytam to zeby wylozyc ci ta
        wiedze musialbym tu siedziec do bialego rana. troche przykro, ze bedac
        czlowiekiem sukcesu nie potrafisz na nie sam odpowiedziec, ale to juz nie twoja
        wina.
        • Gość: . Re: czytam i nic nie rozumiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.06, 22:48
          do jakiego bialego rana? optymista z Ciebie. Nigdy bys mu nie wytlumaczyl, bo
          to typ, ktory wie najlepiej :P
      • Gość: KASKA__77 Re: czytam i nic nie rozumiem IP: *.chello.pl 02.10.06, 14:11
        Do jasia:

Ja tez czytam Twoj wpis i Cie nie rozumiem.

PO pierwsze-ogloszenie nie dotyczylo "dyspozycyjnej asystentki, tylko osoby do
        prowadzenia biura-nie wiem, co widzisz zlego w takim ogloszeniu?

Po drugie-wiele takich ogloszen znajduje sie na stronach Gazety.pl i innych
        popularnych portali.
        czy Twoim zdaniem nie nalezy tam szukac pracy?

Po trzecie-ani razu nie narzekalam na swoja sytuację, tylko podzielilam sie
        swoimi wrazeniami z szukania pracy -ku przestrodze innych.

Ja tez mam ochote do pracy-b.dużą- i dlatego nie siedze na laurach i zajmuje
        sie tlumaczeniami, korektami na zlecenie. A nie siedze i narzekam.
        Tez wkurzają mnie tu niektore osoby, ktore takie pierdoly narzekajace wypisują.

A jezeli jest az tak dobrze tutaj, w Polsce, to moze powiesz mi dlaczego tyle
        setek tysięcy mlodych ludzi wyjezdza z tego raju, hm?????

Aha, i gratuluje Ci udanego sofizmatu- z Twojej wypowiedzi wynika, ze to moja
        wina, ze poszlam na rozmowe do tego matoła i to moja wina , ze ten matoł kazał
        mi sie polozyc na podlodze. Tak, jakbym wiedziala, ze on mi sie każe polozyc na
        podlodze. Niezłe!

Wiesz, co? Powinienes zatrudnic sie w ekipie PRowskiej PiS-u, a nie meczyc sie
        z jakimis nieudacznikami po studiach, ktorzy sa na tyle bezczelni, ze zglaszaja
        sie do Ciebie, żeby u Ciebie pracowac.

I nie badz taki skromny-to na pewno 100 % nasza wina, ze nie mamy pracy.

pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka