Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

mam dosyć!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.06, 20:07
    LUDZIE!!! czy wy jak juz znajdziecie pracę i sobie w niej popracujecie parę
    lat, myślicie o zmianie??? czy godzicie się na to, żeby na zasadzie "mam
    pracę, to się mam cieszyć" tkwić bez rozwoju robiąc to samo (to do tych,
    którzy własnie taką pracę mają)?? ciekawi was jakby było, gdyby tak spróbowac
    w innej pracy?? z drugiej strony boicie się, że gdzieś tam będzie gorzej??
    PODEJMUJECIE RYZYKO?? WARTO?? POMÓZCIE!!!
    Obserwuj wątek
      • Gość: An Re: mam dosyć!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.06, 22:34
        Praca bez rozwoju, bez wsparcia, za marne grosze, szef ktory wie wszystko
        lepiej?To to samo?
      • Gość: bilbo ja tak mam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.06, 19:15
        ja pracuje 5 rok i mysle o zmianie bo własnie stwierdzam ze tkwię bez mozliwosci rozwoju.Pracuję w szkole .
        • Gość: echtom Re: ja tak mam IP: *.devs.futuro.pl 01.10.06, 22:53
          Rzuciłam pracę w szkole po 11 latach. Przez rok byłam bezrobotna, potem
          znalazłam pracę w bibliotece. Przez blisko rok regenerowałam się psychicznie po
          szkolnym stresie, a teraz zaczynam się potwornie nudzić - rozwala mnie powolne
          tempo pracy i brak wyzwań. Wiem, co lubię robić najbardziej, ale z tego nie
          utrzymam siebie i trójki dzieci. Na zmianę pracy mam niewielkie szanse -
          przekroczyłam czterdziestkę, w CV mam przede wszystkim szkołę, a powrót do niej
          traktuję jako ostateczność. Jakoś się ratuję, robiąc to, co lubię, w wolnych
          chwilach w domu, choć jest to dla mnie dość wyczerpujące.
          • Gość: babsy Re: ja tak mam IP: *.crowley.pl 02.10.06, 14:10
            Ja zmieniam pracę często, ale może to dlatego, że taką mam branżę (telewizja).
            Jesli gdzieś mi coś BARDZO nie pasuje- szukam czegoś lepszego. Dziś też
            zostawiłam pracę, w której robiłam 2 m-ce, i przeszłam gdzie indziej. Gdzieś,
            gdzie będę zarabiała lepiej i bedę robiła to, co lubię. Uważam, że dopóki
            człowiek nie ma noża na gardle, powinien szukać. Dążyć do "ideału". Bo jak raz
            zegniesz kark, będzie Ci trudno to zmienić.
            • Gość: zdylemaciona Re: ja tak mam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 20:06
              zgadzam się, muszę spróbować zmian, chociaż to nie jest moja pierwsza praca.
              Pracuję w szkole i MAM DOŚĆ!!
      • Gość: JeZZoo Re: mam dosyć!!! IP: 195.205.121.* 04.10.06, 14:59
        Oczywistą rzeczą jest, ze szukac... nie koniecznie zmieniać, ale szukanie prawie ic nie kosztuje. Jak się znajdzie coś lepszego to zmieniać, jak nie to szukac dalej.
        Problem jest wtedy jak zostajesz bez pracy, wtedy kiszka, ale jak masz robotę to spróbować.
        Oczywiście mozesz powybrzydzać wtedy, moze wynegocjujesz większa kasę, lepsze stanowisko, a jak się nie uda to trudno, czekasz na kolejny telefon o kolejnej rozmowie.

Osobiście zawsze ryzykowałem, nigdy się nie zawiodłem, każde nowe stanowisko to awans, lepsza praca, większa kasa, z toważystwem różnie, ale nigdy nie było tragicznie więc z własnego doświadczenia polecam przynajmniej szukać. Jeszcze raz: To prawie nic nie kosztuje, co najwyżej Wyborcza w poniedziałek:P
      • Gość: jaga Re: mam dosyć!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.06, 11:40
        Zdylemaciona, wcale Ci się nie dziwię. Jeśli tylko masz możliwość zmienić pracę
        na lepszą, ciekawszą, bardziej rozwijającą, to zmieniaj. Ja przez pierwsze dziesięć
        lat zmieniłam pracę cztery razy. Teraz już nie zmieniam, bo mam własną firmę i
        bardzo mi to odpowiada, choć czasem też chciałabym zajmować się czymś zupełnie
        nowym. Najgorsze co można zrobić, to tkwić w jednym miejscu:)
      • Gość: Annica Re: mam dosyć!!! IP: *.crowley.pl 05.10.06, 15:03
        Wydaje mi się, że w każej pracy tak jest.
        Tzn. nawet jak jest fajna, ciekawa, różnorodna, to po roku, dwóch, trzech - juz
        taka
        być przestaje.
        Człowiek wpada w rutynę i monotonię i funkcjonuje jak automat.

Mi się kiedyś zdawało, że znalazłam pracę-ideał.
        Przez pierwsze 0,5 roku dosłownie biegłam tam na skrzydłach.
        Potem już entuzjazm mi jakby osłabł, ale ciągle było fajnie....
        a po 1,5 roku doszłam do wniosku, że po prostu się nudzę.

No i zmieniłam pracę - troszkę pechowo.
        Nudno nie jest, bo wszystko nowe (jestem tu dopiero kilka miesięcy),
        ale atmosfera kiepska.
        Niemniej jednak jestem za zmianami.
        Jak człowiek zmienia pracę, to się rozwija, uczy nowych rzeczy,
        wpada na nowe pomysły.
      • Gość: marita Re: mam dosyć!!! IP: 194.204.136.* 05.10.06, 15:22
        Ja właśnie zamierzam zmienić moja "pierwsza pracę" pracuję tam od roku i mam
        dość. Składam papiery do kilku firm. w jednej przyjmą mnie na 95% Mam stracha
        bo generalnie nie lubię zmian,ale mam już dość!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka