Gość: k86 IP: *.adsl.inetia.pl 08.10.06, 22:17 www.bip.krakow.pl/?sub_dok_id=1841 1100 brutto! kto pierwszy ten lepszy! Że tez nie wstyd im żądać wyższego za takie pieniądze, napisaliby techniczne to wtedy jakoś by to wyglądało. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kloeer Re: śmiać się czy płakać 08.10.06, 22:26 no fakt wymagania to sobie mają, nie tylko wykształcenie wyższe, ale potem także staż z PUP za 450 zł, znajomość procedury administracyjnej i prawa samorządowego. Nieźle, nieźle. Szkoda, że od siebie nie wymagają w kwestii wynagrodzenia. www.cpsia.pr.radom.pl/forum/index.php Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: śmiać się czy płakać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.06, 22:30 Kandydaci już są: "zaświadczenie o odbytym stażu pracy wydanym przez Urząd Pracy" Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: śmiać się czy płakać 08.10.06, 23:04 Gość portalu: k86 napisał(a): > 1100 brutto! > kto pierwszy ten lepszy! > > Że tez nie wstyd im żądać wyższego za takie pieniądze, napisaliby techniczne > to wtedy jakoś by to wyglądało. 1 100 + premia To mało na okresie próbnym ??? Słyszałem, że ludzie za 600 pracują, a tu dają na początek co najmniej dwa razy tyle. ;) Po za tym ważne chyba za co jest ta płaca ? - Nadzór nad bieżącym utrzymaniem zieleni niskiej na terenie parków - Kontrola jakości i terminowości wykonywania prac - Odbiór robót w terenie - Sporządzanie protokołów odbioru - Czuwanie nad prawidłową realizacją zadań No fakt, bardzo to trudne. Głowa może od takich skomplikowanych zadań rozboleć. Szczególnie zimą. ;)))))) S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: programista Re: śmiać się czy płakać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.06, 01:26 Wymagania kosmiczne jak na pracownika zieleni. 1100 brutto... + premia niewidka. Szkoda nawet papieru żeby tam pisać. Ośmieszają się. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: śmiać się czy płakać 09.10.06, 09:21 Gość portalu: programista napisał(a): > Szkoda nawet papieru żeby tam pisać. Ośmieszają się. No to pewnie nie znajdą chętnego. A może jednak znajdą ? Jeśli znajdą, to będzie znaczyć, że wcale się nie ośmieszyli. A ja sądzę, że znajdą. S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dcio Re: śmiać się czy płakać IP: *.cebit.com.pl 09.10.06, 20:31 A co powiecie na t, ze mi w urzedzie skarbowym proponowali za sprawdzanie firm Kulczyka i guzowatego minimalna ustawowa lojalnie zaznaczajc , ze czasem bede mosial pracowac w wekendy, oczewiscie bezplatnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: programista Re: śmiać się czy płakać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.06, 23:55 Też myślę że znajdą. Właściwie już znaleźli. Tak czy inaczej to jest tragikomiczne że przy takich wymaganiach tylko tyle oferują. Taka ciekawostka; im mniej firma oferuje tym więcej chętnych. Zastanawiałem się z czego to wynika i doszedłem do wniosków że chyba u nas ludzie nie wierzą w siebie. Myślą że jak ktoś mało daje to też będzie mało wymagał i jakoś to będzie. Ciekaw też jestem czy niechęć do sprawdzianów wiedzy podczas rekrutacji bierze się właśnie z tej niewiary w siebie, strachu przed wykryciem niekompetencji czy może z typowej polskiej dumy "że jak to mnie będą sprawdzać?". Ten nasz rynek pracy jest naprawdę dziwny. Z jednej strony kosmiczne wymagania pracodawców a z drugiej osoby pokroju tego co to mówił że on nie będzie pracował... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rolss Re: śmiać się czy płakać IP: *.wro.vectranet.pl 10.10.06, 12:37 snajper55 napisał: > Gość portalu: k86 napisał(a): > > > 1100 brutto! > > kto pierwszy ten lepszy! > > > > Że tez nie wstyd im żądać wyższego za takie pieniądze, napisaliby technic > zne > > to wtedy jakoś by to wyglądało. > > 1 100 + premia > > To mało na okresie próbnym ??? Słyszałem, że ludzie za 600 pracują, a tu dają > na początek co najmniej dwa razy tyle. ;) > człowieku przeciez to jest własnie 600 zł netto :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: śmiać się czy płakać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.06, 12:41 Gość portalu: rolss napisał(a): > snajper55 napisał: > > To mało na okresie próbnym ??? Słyszałem, że ludzie za 600 pracują, a tu > dają > > na początek co najmniej dwa razy tyle. ;) > > > > człowieku przeciez to jest własnie 600 zł netto :) Ale snajper wie lepiej, ze to jest 2 razy wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: śmiać się czy płakać 10.10.06, 14:12 Gość portalu: rolss napisał(a): > człowieku przeciez to jest własnie 600 zł netto :) Nie. 1 200 PLN brutto to 983,61 PLN netto. (zakładam symboliczną premię 100 PLN) S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noname źle IP: *.lodz.mm.pl 11.10.06, 00:01 1200 brutto wychodzi 845.86 netto Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Masz rację. 11.10.06, 09:24 Gość portalu: noname napisał(a): > 1200 brutto wychodzi 845.86 netto Użyłem nie tego kalkulatora. ;) Według www.infor.pl/kalkulatory/wynagrodzenia.html wychodzi jeszcze mniej, czyli 844,13 PLN. S. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: śmiać się czy płakać 10.10.06, 09:07 "Wymagania dodatkowe: Odbyty staż w jednostkach samorządu terytorialnego" Nie musicie sie tak uzalac. Tam juz wiadomo, kto wygra konkurs. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: śmiać się czy płakać 10.10.06, 09:19 krzysztofsf napisał: > "Wymagania dodatkowe: > Odbyty staż w jednostkach samorządu terytorialnego" > > Nie musicie sie tak uzalac. > Tam juz wiadomo, kto wygra konkurs. Kto ? S. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: śmiać się czy płakać 10.10.06, 09:24 Ten, ktorego mial na mysli autor tego ogloszenia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jakościowiec Re: śmiać się czy płakać- do snajper 55 IP: *.icpnet.pl 10.10.06, 10:44 Jeżeli Twoim zdaniem kontrola jakosci czegokolwiek to takie banalne zadanie to nie dziwie sie ze mamy samych niudacznikow na takich stanowiskach. Wydaje wam sie ze wszyscy znacie sie na jakosci , bo przeciez wiecie co jest dobre a co nie? Kazdy w naszym kraju jest specjalista od wszystkiego i dlatego mamy tak jak mamy. Pojecia nie masz o systemach jakosciowych o wymaganiach norm miedzynarodowych dotyczacych nawet zwyklego ołówka to nie mów ze kontrola jakosci to taki banał. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: śmiać się czy płakać- do snajper 55 10.10.06, 11:38 Gość portalu: Jakościowiec napisał(a): > Jeżeli Twoim zdaniem kontrola jakosci czegokolwiek to takie banalne zadanie A Ty uważasz, że dla kogoś z wyższym wykształceniem ogrodniczym to są trudne zadania ??? - Nadzór nad bieżącym utrzymaniem zieleni niskiej na terenie parków - Kontrola jakości i terminowości wykonywania prac - Odbiór robót w terenie - Sporządzanie protokołów odbioru - Czuwanie nad prawidłową realizacją zadań S. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: śmiać się czy płakać- do snajper 55 10.10.06, 11:51 Jesli ten z wyzszym ogrodniczym dysponuje wiedza, a nie tylko przesliznal sie - jak to teraz modne - przez studia, to beda to dla niego zadania banalne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rolss Re: śmiać się czy płakać- do snajper 55 IP: *.wro.vectranet.pl 10.10.06, 12:38 znaleźć to może i znajdą ale ile miesięcy ta osoba tam popracuje? Niewiele :) Odpowiedz Link Zgłoś
noteb pracowalem kiedys w tym (......) 10.10.06, 21:32 wiecej kierownikow niz pracownikow (chyba ze 7 szczebli) oczywiscie wszyscy zzewnatrz znajomi krolika :) absolwenci trzymajcie sie z daleka od tego syfu Odpowiedz Link Zgłoś