agaczopek1 31.10.06, 16:46 Czy ktos moze przechodzil przez etapy rekrutacji do Capgemini i moze opowiedziec cos na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
azazela Re: testy do Capgemini 31.10.06, 20:04 wszystko jest tak jak na ich stronie, 1. testy psychometryczne, test z angielskiego i niemieckiego 2. typowa rozmowa kwal z rekruterem 3. rozmowa z menadzerem, moze byc test z rachunkowosci powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
agaczopek1 Re: testy do Capgemini 31.10.06, 21:27 Hmmm... O tych trzech punktach fatycznie wiedziałam wcześniej. Przyznam się, że chodziło mi o bardziej szczegółowe informacje. Np co to za testy, a może ktoś dysponuje ich przykładowymi egzemplarzami ...? W każdym razie dziękuje za odpowiedź. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
azazela Re: testy do Capgemini 31.10.06, 22:40 przykladowe testy sa w necie, nie szukalam ale znajomi opwiadali test z rozumienia tekstu wyglada w ten sposob ze masz krotki tekst ok 3-4 rozbudowanych zdan i potem pytania ktore musisz okeslic czy to prawda/falsz/ czy na podstawie tekstu nie mozna stwierdzic musisz dokladnie przeczytac tekst i na dac sie zlapac na szczegolach testy mat. opieraja sie na przroznych wykresach gdzie masz oceniac dane pytania z jezyka sa ulozone rosnaco od latwiutkich do trudniejszch kurcze nie wiem co jeszcze ci powiedziec, przede wszystkim sie nie denerwuj to jest najwazniejsze, testy naprawde nie sa trudne:) Odpowiedz Link Zgłoś
agaczopek1 Re: testy do Capgemini 31.10.06, 23:54 Bardzo dziekuje! W czwartek czekaja mnie pierwsze testy, no i troszke sie denerwuje... jeszcze raz wielkie dzieki za pomoc :) Odpowiedz Link Zgłoś
effi Re: testy do Capgemini 01.11.06, 19:19 przykladowe pytania sa na stronie pricewaterhouse. w capie mialam dokladnie takie same :) Odpowiedz Link Zgłoś
agaczopek1 Re: testy do Capgemini 06.11.06, 19:44 Uff... pierwszy etap do Capgemini przeszedl chyba pomyslnie bo juz zadzwonili z zaproszeniem na rozmowe kwalifikacyjna.I stad moje kolejne pytanie - moze ktos wie na jakie pytania najbardziej sie nastawic? Odpowiedz Link Zgłoś