meg303 12.11.06, 10:16 Jestem ciekawa czy istnieje mozliwość oficjalnego zmuszenia pracownika do pracy w nadgodzinach? Czy mozna na takie nadgodziny się niezgodzić?Co na to przepisy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: cogens Re: Praca w nadgodzinach IP: *.toya.net.pl 12.11.06, 10:29 Generalnie to doczytam w wolnej chwili w komentarzu. Ale wydaje mi się, ze zmusić nie ma szans. Ale z drugiej strony praca w nadgodzinach jest możliwa ze względu na potrzeby pracodawcy. Odmowa pracy w godzinach nadliczbowych na pewno nie będzie przyczyna do zwolnienia dyscyplinarnego ale do normalnego zwolnienia moze być :) Odpowiedz Link Zgłoś
meg303 Re: Praca w nadgodzinach 12.11.06, 10:57 Dzieki ,ale zwolnienie nie jest raczej mozliwe.Moje nadgodziny wynikają z braku personelu do pracy,tzn braku chętnych na wolne stanowiska.Mam dośc,dlatego,że pracuję dodatkowo w soboty i niedziele,a nowej pracy mam zamiar szukac dopiero po 1 stycznia 2007. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: betti Re: Praca w nadgodzinach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.06, 11:27 a płaci ci za te nadgodziny? masz do przepracowania 40 godzin tygodniowo, wszystko powyżej to są nadgodziny i teoretycznie to czy się na nie zgodzisz zależy tylko od twojej dobrej woli, bo pracodawca nie może cię zmusić, żebyś pracowała ponad 40/ tydzień. a jeżeli pracujesz nadgodzinowo i nie dostajesz za to kasy, to powinnaś mieć przynajmniej możliwość odbicia sobie tego w tygodniu. Odpowiedz Link Zgłoś