Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

W Maspex Wadowice dyrektor regionu po znajomości

IP: *.chello.pl 14.11.06, 11:38
    Właśnie wywalił PH który pracował 1,5 roku on sam pracuje 3 m ce !!! czy w
    tym czasie mógł ocenić jego prace ? dodam że nie jest jego bezpośrednim
    przełożonym tylko dyrektorem regionu, jest jeszcze kierownik grupy ph. Z tego
    co wiem w poprzedniej pracy NAVO PGD też zwalniał bez powodu moze to jakaś
    choroba ? Oczywiście znalazł na jego miejsce już nowego gościa z firmy NAVO
    Cóż za zbieg okoliczności. JA i reszta ph jesteśmy w szoku i czekamy kto
    następny ? Czy taka sytuacja jest normą ? Traktują nas jak niewolników
    których mozna kupic sprzedac wyrzucic zaminic a i tak bedzie nowy !!!????
    Obserwuj wątek
      • Gość: szlomo Re: W Maspex Wadowice dyrektor regionu po znajomo IP: *.chello.pl 14.11.06, 12:02
        Dadam ze goscia zwolnili z dnia na dzień dając mu wypowiedzenie w ramach
        urlopu. Nie musze mówić jaki jest teraz bałagan i ile odkrecania spraw
        pozostawionych samych sobie. Murzyn zrobił swoje murzyn moze odejść.
        • krzysztofsf Re: W Maspex Wadowice dyrektor regionu po znajomo 14.11.06, 12:22
          To twoja pierwsza praca?
          • Gość: szlomo Re: W Maspex Wadowice dyrektor regionu po znajomo IP: *.chello.pl 14.11.06, 12:40
            pierwsza czy ostatnia jakie to ma znaczenie chodzi mi o fakt traktowania ludzi
            jak numer w obozie tak tu numer na liście płac a wszystko co opisałem to
            prawda dla mnie szokująca więc jestem ciekaw czy to jest norma ??
            • krzysztofsf Re: W Maspex Wadowice dyrektor regionu po znajomo 14.11.06, 12:43
              Gość portalu: szlomo napisał(a):

> pierwsza czy ostatnia jakie to ma znaczenie chodzi mi o fakt traktowania ludzi
              > jak numer w obozie tak tu numer na liście płac a wszystko co opisałem to
              > prawda dla mnie szokująca więc jestem ciekaw czy to jest norma ??

A jak myslisz - skad pytanie, czy to twoja pierwsza praca?
              • Gość: szlomo Re: W Maspex Wadowice dyrektor regionu po znajomo IP: *.chello.pl 14.11.06, 12:45
                Ok czyli to norma z która trzeba sie pogodzić i lepiej siedzieć cicho bo mozna
                samemu stracić pracę?
                • krzysztofsf Re: W Maspex Wadowice dyrektor regionu po znajomo 14.11.06, 12:47

> Ok czyli to norma z która trzeba sie pogodzić i lepiej siedzieć cicho bo mozna
                  > samemu stracić pracę?

uczysz sie..........

tak w conjmniej 50% firm tak jest.
                  • Gość: szlomo Re: W Maspex Wadowice dyrektor regionu po znajomo IP: *.chello.pl 14.11.06, 13:09
                    W takim razie podejrzewam że jeśli gość poszkodowany poszedł by do sadu pracy
                    to i tak by nic nie zwojował? I jeszcze gdzie jest rozpatrywana skarga w sądzie
                    w miejscowości gdzie jest firma czy gdzie mieszka pracownik ?
                    • krzysztofsf Re: W Maspex Wadowice dyrektor regionu po znajomo 14.11.06, 13:14

> W takim razie podejrzewam że jeśli gość poszkodowany poszedł by do sadu pracy
                      > to i tak by nic nie zwojował? I jeszcze gdzie jest rozpatrywana skarga w sądzie
                      >
                      > w miejscowości gdzie jest firma czy gdzie mieszka pracownik ?

Miejscowosc wybiera pracownik - jak mu dogodniej
                      Ostatnio sady pracy sa platne rowniez przez pracownika w przypadku przegranej - cos pozmieniali, kierdys byly nieplatne dla pracownikow.
                      Pytanie z jakiej przyczyny jest wypowiedzenie i czy dotrzymano wszystkich odszkodowan.
                      Wazne, czy jest rowniez osobna umowa o zakazie konkurencji - dodatkowa kasa z tego przez rok ale zakaz pracy w branzy lub zawodzie.
                      • Gość: szlomo Re: W Maspex Wadowice dyrektor regionu po znajomo IP: *.chello.pl 14.11.06, 13:33
                        to duza firma wiec walka nie ma sensu pozostaje tylko uprzedzić wszystkich i
                        pokazać że takie formy traktowania są nie do przyjęcia
                        z tego co mówił nie ma podania powodu dostał kwit że rozwiązuja z nim umowę o
                        pracę z 2 tyg wypowiedzeniem i tyle
                        • krzysztofsf Re: W Maspex Wadowice dyrektor regionu po znajomo 14.11.06, 13:39

> to duza firma wiec walka nie ma sensu pozostaje tylko uprzedzić wszystkich i
                          > pokazać że takie formy traktowania są nie do przyjęcia
                          > z tego co mówił nie ma podania powodu dostał kwit że rozwiązuja z nim umowę o
                          > pracę z 2 tyg wypowiedzeniem i tyle

Do PIP zanim minie termin tygodniowy na odwolanie od wypowiedzenia.
                          • Gość: szlomo Re: W Maspex Wadowice dyrektor regionu po znajomo IP: *.chello.pl 14.11.06, 13:40
                            co to pip ? co nie tak z tym wypowiedzeniem ?
                            • krzysztofsf Re: W Maspex Wadowice dyrektor regionu po znajomo 14.11.06, 13:45

> co to pip ? co nie tak z tym wypowiedzeniem ?

Musi byc podana przyczyna wypowiedzenia - albo sei z nia zgadzamy, albo odwolujemy do PIP
                              • Gość: szlomo Re: W Maspex Wadowice dyrektor regionu po znajomo IP: *.chello.pl 14.11.06, 13:49
                                jesli sie odwoła to napiszą jakieś bzdury w myśl zasady dajcie mi człowieka a
                                znajde na niego paragraf, praca przedstawiciela handlowego jest szczególna i
                                zawsze cos mozna znaleść a to towaru za mało a to konkurencji za dużo itd itd
                                a to polska właśnie
                                • krzysztofsf Re: W Maspex Wadowice dyrektor regionu po znajomo 14.11.06, 14:21
                                  > jesli sie odwoła to napiszą jakieś bzdury w myśl zasady dajcie mi człowieka a
                                  > znajde na niego paragraf, praca przedstawiciela handlowego jest szczególna i
                                  > zawsze cos mozna znaleść a to towaru za mało a to konkurencji za dużo itd itd
                                  > a to polska właśnie

Sprawdz w kodeksie pracy za co mozna otrzymac wypowiedzenei i co ma na nim pisac.
                                  W momencie, gdy odwolanmie idzie poprzez PIP to nie ma zmiluj - nie dotyczty tego co "mogliby" a tego co napisali.
                                  • Gość: ll Re: W Maspex Wadowice-zarobki IP: *.e-wro.net.pl 14.11.06, 14:26
                                    w ramach rewanżu podaj zarobki w Maspexie.
                                    niech wszyscy się dowiedzą ile zarabia tam przed.i jak znasz podaj ile zarabia
                                    się na innych stanowiskach.
                                    • Gość: szlomo Re: W Maspex Wadowice-zarobki IP: *.chello.pl 14.11.06, 14:51
                                      z premiami i wszystkimi dodatkami ok 2200 netto komóra 100 min reszta z
                                      własnej kieszeni samochód seqeto 2 osobowy, po przyjściu nowego dyra straszny
                                      syf psychiczny i targety nie do wyrobienia wcześniej jeszcze jakoś sie dało
                                      wyżyć
                                      • Gość: ph maspex Re: W Maspex Wadowice-zarobki IP: *.stk.vectranet.pl 20.11.06, 17:49
                                        hejka
                                        2200 to chyba brutto :)
                                        Na rączkę po kiilku latach pracy jak wyciągniesz 1300 to jest super. Do tego jak
                                        mówisz Grande Seicento :P Van i komóra z limitem 100 minut..... generalnie żenada.
                                        P.S - z jakiego regionu tak pojechali ekipe??
        • Gość: CALAORA.com Re: W Maspex Wadowice dyrektor regionu po znajomo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 12:02
          w czasie urlopu to chyba powinno byc to zabronione by kogos zwolnic.
          We zobacz sobie calabora.com i szybko cos znajdziesz
      • Gość: dawid Re: W Maspex Wadowice dyrektor regionu po znajomo IP: *.chello.pl 14.11.06, 22:04
        Mam wrażenie że pchanie swoich na rózne stanowiska to chyba polska specjalność?
        • Gość: Gall Anonim Re: W Maspex Wadowice dyrektor regionu po znajomo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.06, 10:15
          Gość portalu: dawid napisał(a):

> Mam wrażenie że pchanie swoich na rózne stanowiska to chyba polska
          specjalność?
          Nie wiem czy to ten sam dawid ,ale pamiętam, ze jakiś czas temu jakiś dawid
          bardzo wychwalał maspex jako pracodawcę.
        • Gość: xxx Re: W Maspex Wadowice dyrektor regionu po znajomo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.06, 21:13
          Odnośnie maspexu to lepiej sie nie odzywac a tym bardziej nie żrec i nie pic
          tego co tam produkują. Wiec, widzialem i prawie wymiotuje jak to widze na polkach...
      • Gość: Gall Anonim Re: W Maspex Wadowice dyrektor regionu po znajomo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.06, 08:37
        W Maspexie zawsze był nepotyzm i układy (praktycznie jawny)i brak
        profesjonalizmu w zarzadzaniu, więc gratuluje oswiecenia.
        Nie pierwsza to taka historia i nie ostatnia w tej firmie.KPH w Maspexie to se
        może palcem w nosie pogrzebać.
        Moim zdaniem sąd pracy sie opłaca tylko wtedy kiedy się dostało niezasłuzoną
        dyscyplinarkę.Rozprawy sądowe ciągną sie latami, a gdzieś pracować trzeba.
        Jesli chodzi o zarobki to należy wziąśc poprawkę że 'premia bedzie albo ni'.A
        bez premii to bida -nawet może być i 1200 netto.
        • Gość: kubuś 666 Re: W Maspex Wadowice dyrektor regionu po znajomo IP: *.chello.pl 15.11.06, 09:58
          Dokładnie tak jak piszesz od bałaganu i braku profesjonalizmu przełożonych aż
          głowa puchnie a prywata jest na porządku dziennym i to wiekszości regionów
          • Gość: magda Re: W Maspex Wadowice dyrektor regionu po znajomo IP: *.sti.net.pl 15.11.06, 12:04
            Czy ktos z was pracuje w Ekoland<maspex>w tychach?zlozylam tam papiery i chce
            sie dowiedziec o relacje w firmie?
            • Gość: kubuś Re: W Maspex Wadowice dyrektor regionu po znajomo IP: *.chello.pl 15.11.06, 14:41
              w tychach nie ale na pomorzu wszystko zalezy od twojego przełożonego albo jest
              debilem i bedzie cisnął na maksa albo da zyć wszystkow jego rekach co jeszcze
              chcesz wiedzieć
              • Gość: MAGDA Re: W Maspex Wadowice dyrektor regionu po znajomo IP: *.sti.net.pl 15.11.06, 17:31
                JESLI CHODZI O ZAROBKI TO NA PRODUKCJI ILE MOZNA WYCIAGNAC?
                • Gość: kubus 666 Re: W Maspex Wadowice dyrektor regionu po znajomo IP: *.chello.pl 15.11.06, 17:38
                  Sorki ale o produkcji nic nie wiem moze ktos sie odezwie wiem ile maja ph i ich
                  kierownicy ale produkcja jest mi nie znana
                  • Gość: pani jadzia fajne reklamy za to mają bo soki za drogie IP: *.chello.pl 18.11.06, 21:03
              • alladyn22 Re: W Maspex Wadowice dyrektor regionu po znajomo 16.12.06, 22:12
                skladam podanie do maspexu na ph, pisales o strukturze mokrej czy suchej?
                jeszcze nie mam dezyzji w jakiej bede pracowal. z gory dzieki
      • Gość: PH Re: W Maspex Wadowice dyrektor regionu po znajomo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 00:32
        No,niedługo każą nam pracowac za miskę ryżu.
        • Gość: carrotell Re: W Maspex Wadowice dyrektor regionu po znajomo IP: *.chello.pl 21.11.06, 10:23
          dostaniesz do picia sok do jedzenia makaron i wszystko
          • Gość: miś Re: W Maspex Wadowice dyrektor regionu po znajomo IP: *.chello.pl 18.01.07, 22:57
            up dla przypomnienia
      • Gość: maspex torun Re: W Maspex Wadowice dyrektor regionu po znajomo IP: *.chello.pl 21.11.06, 20:46
        ciekawe kiedy u nas bedzie czystka jest ogłoszenie na kiro więc zmiany rychłe
        sie szykują oby jak najszybciej choć jest takie przysłowie szanuj szefa swego
        niech idzie w cholere

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka