Gość: lekarz IP: *.sti.net.pl 15.11.06, 16:43 Proponuję, aby redagowanie takich tekstów było zostawione dziennikarzom medycznym lub lekarzom. Bzdury Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: j Re: Lekarz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.06, 10:49 Dokladnie. Autor nie ma pojecia o systemie kszatlcenia lekarzy. O ile na roznych Akademiach program studiow moze przedstawiac sie nieco odmiennie (przynajmniej co do kolejnosci zajec), to juz system specjalizacji zostal pomieszany zupelnie. Autor zapomnial o takim drobiazgu jak staz podyplomowy (ostatnio chyba 13 miesiecy) i LEP. Bez odbycia obydwu nie mozna zaczac specjalizacji, co najwyzej mozna sobie pochodzic na kolka zainteresowan. I po stazu podyplomowym i zdanym LEP-ie jest sie lekarzem z prawem wykonywania zawodu, a nie lekarzem chorob wewnetrznych. Tytul lekarza chorob wewnetrznych kiedys otrzymywalo sie po zdaniu I stopnia specjalizacji z chorob wewnetrznych, obecnie system jest jednostopniowy i od razu otrzymuje sie tytul specjalisty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mloda lekarka Lekarz IP: *.multimo.gtsenergis.pl 07.08.07, 21:11 Zgadzam się z przedmówcami. Wiele błędów jest w tym tekście, wiele głupot...Czy autorzy nie mogli chociaż skonsultować tekstu z lekarzem??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarka Lekarz IP: *.promax.media.pl 18.06.09, 13:09 Wstyd. Urąga jakości Gazety ignorancja i niedbalstwo autora tego artykułu. Nieprawdziwe fakty, obrażanie specjalistów chorób wewnętrznych i med.rodzinnej-są niby gorszymi fachowcami i nie mają specjalizacji... Stek bzdur. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyszły lekarz Lekarz IP: 82.177.183.* 27.09.07, 15:20 Popieram:) Jeśli autor artykułu nie zna rzeczywistości to niech jej nie opisuje. Później połowa społeczeństwa myśli, że specjalizację robi się na studiach, że psycholog jest lekarzem, albo inne tego typu bzdury. Najpierw poznaj temat potem go opisuj! W końcu chyba o to chodzi w rzetelnym dziennikarstwie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rj Lekarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.08, 14:35 BZDURY. Błędne lub nieaktualne informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normal Lekarz IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.08.08, 21:21 No nic innego mi nie przyjdzie napisac jak tylko to,że zgadzam sie z kolegami przedmówcami. Trochę prawdy,trochę pomieszania i poplątania. Podstawowe rzeczy przedstawione są błędnie, jak choćby specjalizacje itp. Osoba z tytułem lekarza jest od razu po studiach "lekarzem dyplomowanym" a nie po jakimś specjalnym egzaminie jak to napisał autor artykułu . Itp.itd...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolejna lekarka Lekarz IP: *.gprs.plus.pl 06.08.08, 23:55 Ten artykuł to stek bzdur. Np. specjalizacje - jest jednostopniowa /a nie 3 stopnie/, trwa 5 lub 6 lat, krócej nie. Te zarobki tez z księżyca. Odpowiedz Link Zgłoś
osmiol Zaraz mnie krew zaleje! 07.10.08, 21:27 Mam "jedynke" z interny.Uczylem sie jak szlony i egzamin ,ktory zdalem w wieku 28 lat byl najtrudniejszy w calym moim zawodowym zyciu.Pozniejsza "dwojka" z medycyny rodzinnej byla spokojnym spacerkiem w porownaniu. A tu z artykulu dowiaduje sie , ze juz po studiach bylem lekarzem chorob wewnetrznych! Czyli specjalista wojewodzki i cala banda egzaminowanych to wariaci, ktorzy dla zabawy postanowili urzadzic sobie przepytywanko i stres. I co tu dziwic sie, ze zwykly pacjent uwaza interniste za "takiego lekarza ogolnego po studiach". Rozumiem, ze kazdy kolega, co to postanowil zostac np. laryngologiem czy dermatologiem ma rowne z internista kwalifikacje by leczyc cukrzyce, astme czy dusznice bolesna...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andzia Re: Zaraz mnie krew zaleje! IP: *.eimg.pl 03.09.09, 16:00 osmiol sorki ale nie rozumiem jak w wieku 28 lat zdawales egzam ze specjalizacji bo jamyslalam ze liczy sie tak:studia-6 lat,staz-rok,specjalizacja-5 lat--wsio w zaokragleniach--ale te twoje zaokraglonka bija moje na glowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osmiol pisalem wyraznie IP: 194.176.105.* 30.06.10, 01:43 pierwszy stopien z interny - wystarczyly 2 lata po stazu. zgadza sie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Lekarz IP: *.gar.vectranet.pl 10.10.08, 20:01 hm...Jestem dopiero w gimnazjum ale juz teraz interesuję sie zawodem lekarze chciałam się spytac czy jesli czuje się dobrze z biologii a z chemii tez...to moge myślec o tym zawodzie? tak chciałam się spytac z fizyką niezle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pi Re: Lekarz IP: *.serv-net.pl 16.07.09, 11:30 A umiesz rozmawiać z ludźmi? Masz dryg do bycia nauczycielem? (bo ludzi trzeba informować o leczeniu), Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiek12 Re: Lekarz IP: *.adsl.inetia.pl 08.08.10, 16:50 ja tez jestem w gimnazjum, i też myslę narazie o zawodzie lekarza :) a jak jest z zarobkami, jak naprawde zarabiają lekarze, specjaliści.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarz Lekarz IP: *.chello.pl 02.02.09, 17:15 Niestetym artykulik jest pełen błędów w temacie : specjalizacja, prawo wykonywania zawodu, płace, egzaminy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lili Lekarz IP: *.home.aster.pl 17.10.10, 10:30 Ten artykul dawno powinien byc usuniety, Stek bzdur i tyle. Niektorzy gimnazjalisci maja wieksze pojecie o tym zawodzie niz autor. Calkowity brak profesjonalizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waszpan Re: Lekarz IP: *.chello.pl 17.10.10, 17:19 Konowały ! Stulić pyski ! Dmuchać pielęgniarki i walic konia w gabinetach to lubicie.! Odpowiedz Link Zgłoś