Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

fundusz emerytalny - wybor

IP: *.chello.pl 19.11.06, 16:32
    Witam drogich forumowiczow. na pewno sa wsrod was osoby doswiadczone w kwestii
    sygnalizowanej w temacie, totez zwracam sie z nastepujacym pytaniem:
    czym nalezy sie kierowac wybierajac fundusz emerytalny?
    Stoje wlasnie przed koniecznoscia dokonania tego wyboru, gdyz od stycznia
    zaczynam swoja pierwsza prace.... brrrr ;).

Pzdr.
    Barti
    Obserwuj wątek
      • Gość: jajcarz Re: fundusz emerytalny - wybor IP: 87.239.57.* 19.11.06, 18:41
        własnym rozumem
        • Gość: Barti Re: fundusz emerytalny - wybor IP: *.chello.pl 19.11.06, 22:57
          dzieki za Twoj glos, choc nie ukrywam, ze licze na bardziej merytoryczne posty w
          zalozonym watku.
          Pzdr,

Barti

p.s.
          kiepski z Ciebie jajcarz - ale probuj dalej ;))
          • tukzar Re: fundusz emerytalny - wybor 19.11.06, 23:12
            Na twoim miejscu rozważałbym te 3 fundusze:

>Commercial Union OFE

>ING Nationale-Nederlanden Polska Powszechne Towarzystwo Emerytalne S.A.

>PZU - OFE PZU „Złota Jesień”

Uważam że są to firmy dobre i rzetelne. Jednak nie jestem ekspertem w tej
            dziedzinie i najlepiejbyłoby żebyś poczytał wypowiedzi ekspertów o OFE w
            internecie i sam zdecydował co dla ciebie najlepsze. Jest tego mnostwo wytarczy
            sie dobrze rozejzec.

• Gość: Barti Re: fundusz emerytalny - wybor IP: *.chello.pl 19.11.06, 23:18
              Ok. Dzieki. Czytam opinie na temat roznych funduszy i zaczynam miec jakis obraz.
              Jednak interesuje mnie, co dla innych jest najwazniejszym kryterium przy wyborze
              funduszu, na co szczegolna uwage zwracaja, gdzie tkwia ewentualne
              niebezpieczenstwa/haczyki, jakie maja doswiadczenia z poszczegolnymi
              funduzszami, itd. Jednym slowem - wszystko to, czego nie bedzie w suchej opinii
              eksperckiej, komentujacej wielkosc zarzadzanych aktywow i takie tam blabla..

Pzdr.
      • kabo25 Re: fundusz emerytalny - wybor 19.11.06, 23:54
        wynikami ING NN
        • krzysztofsf Re: fundusz emerytalny - wybor 20.11.06, 08:19
          Ja ich wybralem gdy wprowadzali filary, kierujac sie tym, ze najmniej wyrzucaja pieniedzy na reklame, bedac jednoczesnie wszak duza firma :)
          • Gość: justin301 Re: fundusz emerytalny - wybor IP: *.toya.net.pl 20.11.06, 20:01
            Gdybyś zechciał sie zapisac o ING to mój kolega jest agentem. A to bardzo
            trudna praca. możesz sie odezwać do mnie na priva czyli na: justin301@gazeta.pl

Są nieźli, ja się niedawno przepisałam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka