Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Volkswagen Poznań

IP: *.icpnet.pl 20.11.06, 14:32
    Zaproszono mie na pierwszy etap rekrutacji w sprawie stażu dodam że w
    logistyce. Otóz czy ktoś wie, jak przebiega tam cały proces rekrutacji, na
    jakim poziomie sa testy językowe, bo na pewno sa itd. dzieki za wszelkie info.
    Obserwuj wątek
      • Gość: jupi Re: Volkswagen Poznań IP: *.icpnet.pl 20.11.06, 15:52
        Halo, moze jednak ktos cos wie.......... plizzzzz o jakies info.pozdrawiam
      • Gość: xxx Re: Volkswagen Poznań IP: *.icpnet.pl 20.11.06, 17:18
        a jakie masz skonczone studia??jak nie znasz niemieckiego na poziomie dobrej
        rozmowy(czeste kontakty z niemcami z biurowca)to nie startuj-musisz sie z nimi
        dogadywac,testy jezykowe nie sa trudne-bedziesz musial przetlumaczyc kilka zdan
        z polskiego i pouzupelniac puste pola odpowiednimi zwrotami
        grzecznosciowymi,placa srednio na jeza-jakies 1300brutto na poczatek
        • Gość: jupi Re: Volkswagen Poznań IP: *.icpnet.pl 20.11.06, 17:47
          mam studia wyzsze ekonomiczne skonczone, a z niemca pisałam mature, takze
          mysle, ze zle nie powinno być, chociaż róznie to bywa... a z j. angielskiego
          nie ma zadnych testów? bo to ma być do logistyki ten staż.pozdrawiam i dzieki
          za odpowiedz
          • Gość: mariooo Re: Volkswagen Poznań IP: *.icpnet.pl 21.11.06, 07:27
            moja znajoma byla na takim stazu i to tez w logistyce. chyba jej sie podobalo,
            ale kasa mizerna (fakt to tylko staz), pozniej zaproponowano jej przedluzenie
            umowy ale nie na super specjalnych warunkach. popracowala jeszcze rok i ....
            rozstala sie z VW :)
            a co do testow to napewno bedziesz domek sklejac:)
            • Gość: jupi Re: Volkswagen Poznań IP: *.icpnet.pl 21.11.06, 14:33
              no, o tych domkach, bzw. latawcach to juz tez słyszałam.... a nie wie może ktos
              ile oni daja tam stażowego? za wszelkie info bede wdzieczna:)
      • Gość: xxx Re: Volkswagen Poznań IP: *.icpnet.pl 21.11.06, 20:05
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23&w=52588529&a=52612544 powodzenia :p
        • Gość: jupi Re: Volkswagen Poznań IP: *.icpnet.pl 21.11.06, 21:09
          no sory, ale tego to sie nie spodziewałam, czyli mam rozumieć ze autor
          poprzedniego postu mnie wyprzedził.... kurcze, a ja byłam naiwna ze ludzie
          tutaj sobie pomagaja w znalezieniu pracy a nie podkradaja stanowiska, no ale
          człowiek sie uczy na własnych błędach. To w podziece moze mój poprzednik niech
          opisze jak było, czy test jezykowy był trudny itd. bo tak naprawde to mi zwisa,
          czy sie tam dostane, i tak wyjęzdzam niedługo za granicę, chciałam się tylko
          sprawdzić, no ale czegoś takiego to nie przewidziałam. SZOK
          • Gość: xxx Re: Volkswagen Poznań IP: *.icpnet.pl 21.11.06, 21:27
            > no sory, ale tego to sie nie spodziewałam, czyli mam rozumieć ze autor
            > poprzedniego postu mnie wyprzedził.... kurcze, a ja byłam naiwna ze ludzie
            > tutaj sobie pomagaja w znalezieniu pracy a nie podkradaja stanowiska, no ale
            > człowiek sie uczy na własnych błędach. ]
            tak to jest jak robi sie studia dzienne i sie nie wie o bozym swiecie,na
            zaocznych widac jak liczna jest konkurencja-uwierz bo widzisz udowodnilam to
            ci,nie spodziewaj sie ze ktos bedzie mily dla ciebie-natura jak mowi bliska mi
            osoba z rozbrajajaca szczeroscia :D
            >To w podziece moze mój poprzednik niech
            > opisze jak było, czy test jezykowy był trudny itd. bo tak naprawde to mi
            zwisa,czy sie tam dostane,
            no to po co pytasz??masz resztki nadziei??w podziece za co??ze bylas
            nieostrozna i podalas nazwe pracodawcy i nawet miasto boshe naiwnosc ludzka nie
            zna granic ;p
            >i tak wyjęzdzam niedługo za granicę, chciałam się tylko
            > sprawdzić, no ale czegoś takiego to nie przewidziałam. SZOK
            to po co zawracalas komus glowe swoja aplikacja jak nie bylas zdecydowana na ta
            prace??tam bedziesz mogla sie do woli sprawdzic :D,a i nie szok tylko Polska
            kiedys bedziesz mi dziekowac za dobra lekcje zycia bo jak zobaczysz jak ludzie
            sie eliminuja w pracy to to co ja zrobilam to pikus...
            ps.dzwonili z vw w tym tygodniu ide jeszcze podpisac umowe pozdrawiam i
            szczerze zycze szczescia naprawde bedzie ci potrzebne bardzo szczegolnie za
            granica :D
            • Gość: jupi Re: Volkswagen Poznań IP: *.icpnet.pl 22.11.06, 13:01
              ps.dzwonili z vw w tym tygodniu ide jeszcze podpisac umowe pozdrawiam i
              > szczerze zycze szczescia

Hola hola, koleżanko xxx chyba cos ci sie pokiełbasiło troche . Otóz ja swoj
              post zaczełam 20 października , to jest w poniedziałek chyba niemożliwe jest,
              żebyś od razu wysyłała tam apilkacje, i Ci ludzie od razu po jej wysłaniu do
              ciebie dzwonili ;D. Skoro do mnie dzwonili w poniedziałek, zapraszając mnie na
              dzisiaj!!!

tak to jest jak robi sie studia dzienne i sie nie wie o bozym swiecie,na
              > zaocznych widac jak liczna jest konkurencja

Widze, ze koleżanka studia zaoczne skończyła i jest najwyraźniej
              zdesperowana....Jeżeli chodzi o studia dzienne, to uważam że i tak mają
              przewagę nad reszta z zaocznych, którzy sie nie podostawali, a teraz piszą, ze
              poszli na zaoczne, bo tak chcieli i takie tam.Koleżanka chyba mysli ze na
              dziennych to sie tylko imprezuje, otóż na pewno nie, ale co ja tam bede grochem
              o ściane...

to po co zawracalas komus glowe swoja aplikacja jak nie bylas zdecydowana na ta
              prace??

Koleżanka widać całkowicie nie orientuje sie w temacie, ponieważ do VW
              aplikacji sie nie wysyła, jedynie formularz on-line :D

tam bedziesz mogla sie do woli sprawdzic :D,a i nie szok tylko Polska
              > kiedys bedziesz mi dziekowac za dobra lekcje zycia bo jak zobaczysz jak
              ludzie
              > sie eliminuja w pracy to to co ja zrobilam to pikus...
              > naprawde bedzie ci potrzebne bardzo szczegolnie za
              > granica :D

Za życzenia bardzo dziękuję a za granica nie będą potrzebne, ponieważ o prace
              tam nie jest trudno,wiem to z autopsji. Mam nadzieję, ze sie poznamy jak sie
              dostanę do VW :D
              • Gość: xxx Re: Volkswagen Poznań IP: *.icpnet.pl 22.11.06, 13:24
                oj nick jednak duzo mowi o czlowieku,a wzielas to pod uwage ze moze mam tam
                znajomego np.kierownika ktory do dzialu personalnego mi zaniosl papiery ;p
                pewnie dzwonili do ciebie zobaczymy czy dojdzie do spotkania wiesz jakbys nie
                czytala na tym forum jest duzo takich przypadkow ze wogole nikt sie nie pojawi
                z vw na tym spotkaniu while you will be waiting in the hall albo zbieraja cv do
                swojej bazy albo nie maja co robic to przeprowadzaja rozmowy albo chca zobaczyc
                ile takie osoby jak ty sobie rzycza salary ;p a co do dzwonienia to najpierw
                (jest to w wielu firmach praktykowane)ze do osob z wyzszymi kawlifikacjami
                zawdowymi sie najpier dzwoni a pozniej pro forma przeprowadza sie reszte osob
                mimo iz sie zatrudnilo juz w miedzy czasie,co do studiow nie uwazam ze jest na
                lepszej pozycji bo ja w czasie studiow ciezko zdobywalam doswiadczenie w dziale
                zakupow oraz logistyki wiec chyba mam wieksze szanse niz studenci dziennych co
                dopiero na ostatnim roku moga isc do pracy :D zdesperowana to ty bedziesz jak
                zobaczysz jak mlodych ludzi pomiataja w pracy tylko za to ze sa "nowi",jeszcze
                raz powodzenia w vw...
                • Gość: rinka Re: Volkswagen Poznań IP: 62.244.243.* 22.11.06, 14:54
                  Powodzenia! takas sprytna - zobaczymy jak sie usmiejesz jak dostaniesz swoja
                  pierwsza pensje (och, przepraszam - salary:-) mam tam znajomych (co za zbieg
                  okolicznosci - w logistyce!) i wiem, ze kazdy chce sie stamtad wyrwac. Krzyzyk
                  na droge, dobra rada - nadmiar sprytu moze w pewnym momencie zaczac szkodzic,
                  nie kazdy lubi falszywych ludzi idacych po trupach do celu. Akurat, nie
                  potepiam cie, za to, ze wpadlas na ow genialny pomysl wykoszenia innego
                  kandydata - jesli bylas lepsza i dlatego dostalas prace to ok. Tylko po co
                  piszesz o tym na forum? po co chwalisz sie tym jaka to jestes sprytna? to jest
                  troche zenujace, nie sadzisz? zycze sukcesow zawodowych, ale w dobrym stylu,
                  pozdrawiam!
                  • Gość: mariooo Re: Volkswagen Poznań IP: *.icpnet.pl 22.11.06, 15:06
                    oby ja tylko zatrudnili:) a nie przypadkiem potraktowli jako statyste przy
                    klejemiu domkow czy stacionow :))
                    moi znajomi z tamtejszej logistyki tez ucekali, zwazywszy ze vw ciagle walczy o
                    grunty i nie wiadomo czy nadal nie bedzie redukowal zalogi.
                    ale coz powodzenia w "karierze" :)))
                    wyscig szczurow trwa - najglupsze zostaja zawsze zjedzone
                    • Gość: jupi Re: Volkswagen Poznań IP: *.icpnet.pl 22.11.06, 18:01
                      Witam ponownie, fajnie ze jest jeszce ktoś, kto uważa tak samo jak ja- nie
                      zawsze trzeba iśc po trupach do celu. zastanawia mnie tylko jedno, skoro moja
                      sprytniejsza "kolezanka" ma takie duze doswiadczenie w logistyce, bzw zakupach,
                      to czemu startuje na stanowisko stażysty, i do do tak słabo płatnej pracy? a
                      nie do KP? Ja również mam zanjomych pracujących w VW i wiem, że płace nie są
                      tam za dobre. No ale może taka sprytna osóbka, podkradajacą innym stanowiska
                      dostanie coś extra, nigdy nic nie wiadomo:D... Szkoda Mi Ciebie "Kolezanko",
                      skoro bez znajomości nie możesz sobie znaleźć pracy, no ale cóż, może jednak
                      nie jesteś taka sprytna;D...

pozdrawiam

• Gość: jupi Re: Volkswagen Poznań IP: *.icpnet.pl 23.11.06, 20:17
                        No chyba pora konczyc wątek, bo moja pasjonujaca rozmówczyni najwyraźniej
                        wymiękła. Poza tym sprawa jest juz nieaktualna, ponieważ dostałam pracę w
                        innej firmie, tylko pozwole już zachować dla siebie jej nazwe;) Dodam, iz
                        znalazłam ja sama, wszystkie 3 etapy przeszłam sama, bez niczyjej pomocy- w
                        tych czasach to chyba rzadkosc, no ale widać jak sie chce i uparcie dąży się do
                        celu, to mozna, choć czytając wypowiedzi "kolezanki" pracującej już na pewno w
                        VW są łatwiejsze sposoby;D.

Pozdrawiam wszystkich, którzy dostali pracę a sa zpoza układu!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka