Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

VOLVO-rozmowa rekrutacyjna/praca - ???

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.06, 20:27
    Witam
    wybieram sie na rozmowe do volvo we wroclawiu - moze jest tu ktos kto tam
    pracowal , pracuje... podzieli sie uwagami o samej atmosferze pracy,
    warunkach finasowych ....
    kazda informacja na wage zlota:)

czekam z niecierpliwosica
    Obserwuj wątek
      • Gość: gość Re: VOLVO-rozmowa rekrutacyjna/praca - ??? IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 25.11.06, 22:16
        Nie z własnego doświadczenia ale wiem, że super atmosfera i zarobki całkiem
        dobre. A rozmowa kwalifikacyjna rzeczowa i w miłej atmosferze. Więc mogę tylko
        szczerze polecić.
        • Gość: Muza Re: VOLVO-rozmowa rekrutacyjna/praca - ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.06, 11:32
          Witam ,
          dzieki za slow kilka .Mam nadzieje , ze Twoja opinia nawet jesli tylko
          zaslyszana sie sprawdzi ...

pozdrawiam
          • Gość: portalu Re: VOLVO-rozmowa rekrutacyjna/praca - ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 13:01
            Muza, ale rozmowa będzie inna w przypadku robotnika przy taśmie, a inna przy
            menadżerze działu.
            • Gość: Muza Re: VOLVO-rozmowa rekrutacyjna/praca - ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.06, 20:22
              Gosciu mniej lub bardziej sympatyczny... nie masz nic do powiedzenia na zadane
              pytanie, to prosze powstrzymaj sie od kasliwych komentarzy.
              A jesli firma jest solidna z kazdym pracownikiem , dopasowujac sie do sytuacji,
              bedzie romawiac rzeczowo...to raz....
              dwa >bardziej intersuje mnie juz praca tam, niz sama rozmowa...
              pozdrawiam
              • Gość: Ewa Re: VOLVO-rozmowa rekrutacyjna/praca - ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 20:36
                Gość portalu: Muza napisał(a):

> Gosciu mniej lub bardziej sympatyczny... nie masz nic do powiedzenia na zadane
                >
                > pytanie, to prosze powstrzymaj sie od kasliwych komentarzy.
                > A jesli firma jest solidna z kazdym pracownikiem , dopasowujac sie do sytuacji,
                >
                > bedzie romawiac rzeczowo...to raz....
                > dwa >bardziej intersuje mnie juz praca tam, niz sama rozmowa...
                > pozdrawiam

Muza nie przesadzaj, to było zwykłe pytanie (w podtekście) o to, na jakie
                stanowisko się ubiegasz. Ten człowiek chyba miał na myśli, że inne pytania Cię
                czekają na rozmowie o stanowisko np. logistyka a inne jeśli chcesz pracować przy
                taśmie. Solidność firmy nie ma tu chyba nic do rzeczy. Chyba jesteś przewrażliwiona.
                Swoją drogą, dobrze być tak pewnym siebie, że interesuje Cię już sama praca, a
                nie to co do niej prowadzi. Z tego co słyszałam, akurat o rekrutację bym się
                bardziej martwiła, niż o samą już pracę...

PS - mój komentarz nie był kąśliwy. Przynajmniej takie było założenie...
                • Gość: muza Re: VOLVO-rozmowa rekrutacyjna/praca - ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.06, 20:45
                  tak, byz moze jestem przewrazliwiona ...zbedne uwagi niewiele wnoszace, mnie
                  z reguly draznia
                  mam prace ...w ktorej mi dobrze ... ale mogloby byc lepiej
                  dlatego pytam juz o prace tam a nie proces rekrutacjny...
                  proces albo sie przechodzi albo nie... nie ma tu wielkiej filozofii...
                  nie zamierzam sobie zaprzatac glowy czyms na co mam niewielki wplyw...
                  kolejny egzamin w zyciu..nic innego...tyle ze terminu poprawkowego brak.
                  za to atmosfera w firmie i pozniejsze warunki sa wyjatkowo wazne...i vjesli
                  sami pracownicy nie polecaja firmy, raczej nie pokusislabym sie o zmiane... Mam
                  za duzo do stracenia...
                  pozdrawiam
        • Gość: rogal Re: VOLVO-rozmowa rekrutacyjna/praca - ??? IP: *.acn.waw.pl 28.11.06, 21:49
          hej..

mogłabyś napisać co oznaczają całkiem dobre zarobki w volvo?rząd wielkości (do
          ręki), rodzaj stanowiska, staż pracy itp..byłbym wdzięczny:-)

pozdrawiam..
      • Gość: ewka Re: VOLVO-rozmowa rekrutacyjna/praca - ??? IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 27.11.06, 22:02
        Informacje o atmosferze i warunkach są nie tylko zasłyszane co potwierdzone,
        ponieważ pracuje tam moja siostra. Więc jest to źródło pewne. Powodzenia!
        • Gość: muza Re: VOLVO-rozmowa rekrutacyjna/praca - ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.06, 15:52
          hm.......... ludzie nie wiem co robic ....
          zostac w starej pracy czy zmieniac-
          ciagel narzekam na obecna prace... ale mimo wszystko mam tu ogromna swobode
          decyzyjna - warunki finansowe nienajgorsze...tylko ten okropny szef i
          burdel...
          Volvo kusi i to mocno....
          czy sama zmiana z malej firemki na duze konsorcjum bedzie sie oplacac -
          pomijam wstawnia o 5 rano by tam dojechac....to jakos przezyje ...
          wiem ,ze sama musze podjac decyzje ale pierwszy raz w zyciu czuje sie jakbym
          nie umiala tego zrobic....
          zwariuje.....
          poza tym - co jesli po 3 miesiacach okaze sie , ze sie nie sprawdzam -
          zostane "udupiona" brzydko mowic z kredytem na 30 lat:)

musze sobie troche pomarudzic ....

dziekuje za pozytywne posty!!!

• Gość: Ewa Re: VOLVO-rozmowa rekrutacyjna/praca - ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 18:02
            Muza, czemu po prostu nie sprobujesz wziac udzialu w rekrutacji i zobaczyc co z
            tego wyjdzie? Piszesz ze masz juz prace, wiec nawet jesli tam nie wyjdzie to nie
            jestes na lodzie. Sprobuj, co Ci szkodzi. Gorzej, jesli Ci zaproponuja prace i
            bedziesz miala powazny dylemat co zrobic ;-)) W kazdym razie zycze trafnego wyboru!
            • Gość: muza Re: VOLVO-rozmowa rekrutacyjna/praca - ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.06, 18:50
              Alez ja juz wzielam udzial we rekrutacji...
              i teraz ma dylemat...

z ta trafnoscia wyboru roznie bywa...
              • Gość: rogal Re: VOLVO-rozmowa rekrutacyjna/praca - ??? IP: *.acn.waw.pl 28.11.06, 21:50
                hej...

mogłabyś napisać co oznaczają całkiem dobre zarobki w volvo?rząd wielkości (do
                ręki), rodzaj stanowiska, staż pracy itp..byłbym wdzięczny:-)

pozdrawiam..
                rogal
                • Gość: langsam Re: VOLVO-rozmowa rekrutacyjna/praca - ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.06, 15:31
                  no wlasnie ....
                  jakis wiecej szczegolow ...
                  • Gość: rogal Re: VOLVO-rozmowa rekrutacyjna/praca - ??? IP: *.acn.waw.pl 30.11.06, 18:36
                    i co nic się nie dowiemy o tych zarobkach w VOLVO? to jakaś tajemnica?:-)

z tego co czytałem tu wcześniej, to nie ma rewelacji...

czekam na informację:-)
                    • Gość: up Re: VOLVO-rozmowa rekrutacyjna/praca - ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.06, 17:45
                      up
                      • Gość: Mouse Re: VOLVO-rozmowa rekrutacyjna/praca - ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.06, 18:06
                        Hej,

bylam tam na rozmowie ... rzeczowa, mila... ble ble
                        mieli oddzwonic bez wzgledu na jej wynik... *Pani powtorzyla dwukrotnie, iz na
                        pewno zostane powiadomiona*
                        odpowiedzi brak...
                        jak na taka firme ...nieladnie ...>*

na moje warunki finansowe... zadnej reakcji na twarzach tudziez innej...

niemniej , naprawde jestem ciekawa czy cos stracilam...
                        wspomne, iz chodzilo o stanowisko logistyka...
                        jakies info...
                        • Gość: ewa Do Mouse IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.06, 13:57
                          Gość portalu: Mouse napisał(a):

> Hej,
                          >
                          > bylam tam na rozmowie ... rzeczowa, mila... ble ble
                          > mieli oddzwonic bez wzgledu na jej wynik... *Pani powtorzyla dwukrotnie, iz na
                          > pewno zostane powiadomiona*
                          > odpowiedzi brak...
                          > jak na taka firme ...nieladnie ...>*
                          >
                          > na moje warunki finansowe... zadnej reakcji na twarzach tudziez innej...
                          >
                          > niemniej , naprawde jestem ciekawa czy cos stracilam...
                          > wspomne, iz chodzilo o stanowisko logistyka...
                          > jakies info...

Mouse, a jak dlugo czekasz na odpowiedz po tej rozmowie? Mnie tez obiecali
                          odezwac sie w ciagu tygodnia, najwyzej dwoch. Ale po testach to czekalam chyba
                          ze 2 miesiace, choc obiecali kontakt za 5-7 dni.
                          • Gość: Mouse Re: Do Mouse IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.06, 18:41
                            do 2 tygodni...

ale z tego co wiem ,spieszylo im sie z podjeciem decyzji.. wiec jesli do tej
                            pory nie ma odpowiedzi , to jestem pewna , iz po prostu przyjeli juz kogos....

a wyslanie maila z krotkim standardowym tekstem>
                            przykro nam ,ale......
                            nie zajmuje wiecej niz 30 s...

eh... dalej trzeba szukac... ale zima troszke mnie rozleniwia...:)
                            • Gość: ewa Re: Do Mouse IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.06, 19:01
                              Gość portalu: Mouse napisał(a):

> do 2 tygodni...
                              >
                              > ale z tego co wiem ,spieszylo im sie z podjeciem decyzji.. wiec jesli do tej
                              > pory nie ma odpowiedzi , to jestem pewna , iz po prostu przyjeli juz kogos....
                              >
                              > a wyslanie maila z krotkim standardowym tekstem>
                              > przykro nam ,ale......
                              > nie zajmuje wiecej niz 30 s...
                              >
                              > eh... dalej trzeba szukac... ale zima troszke mnie rozleniwia...:)

wiesz co, moze nie wszystko jeszcze stracone. moze oni po prostu maja takie
                              tempo pracy... jak pisalam, mi po testach, kazali czekac 5-7 dni, a zadzwonili
                              po prawie 2 miesiacach i zaprosili na rozmowe. po rozmowie mam niby czekac
                              tydzien-dwa, ale juz sie boje, ze to tylko "obiacanki-cacanki" i ze sie nie
                              odezwa. brzydko mowiac zwisaloby mi to, gdyby nie fakt, ze mam okazje wyjechac
                              zagranice do pracy i mam wybor volvo albo zagranica. a czasu do namyslu niewiele...
                              • Gość: Mouse Re: Do Mouse IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.06, 19:09
                                szczerze mowiac...
                                jesli ktos mowi ze zadzwoni do 2 tygodni to wole by to robil...
                                skoro ja mam sie trzymac zasad, to dlaczego nie oni:)
                                zreszta.. czekac na cos 2 miesiace... brrrr....stres:)

ale dla mnie to nie ma wieksyego znaczenia, na szczescie prace mam:)
                                chcialam sie sprawdzic i zobaczyc jak to jest w taaaaaaaaakich duzych
                                firmach ...:)
                                tylko qurcze dalej nic nie wiem jak tam sie zarabia...
                                wierzyc sie nie chce ze zadnego pracownika volvo tu nie ma:)

a moze wszyscy tacy lojalni:)
                                • Gość: ewa Re: Do Mouse IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.06, 19:18
                                  > szczerze mowiac...
                                  > jesli ktos mowi ze zadzwoni do 2 tygodni to wole by to robil...
                                  > skoro ja mam sie trzymac zasad, to dlaczego nie oni:)

Doskonale cie rozumiem, bo ja tez tego nie lubie. Niestety, pracodawcy sa tu
                                  panami sytuacji i od nas kandydatow wymagaja, ale sami roznie postepuja. Dla
                                  mnie te niespelnione obietnice, ze zadzwonia za kilka dni, nawet z odpowiedzia
                                  na "nie" i nie dzwonia, robia zle wrazenie i zastanawiam sie, czy naprawde
                                  chcialabym pracowac dla takiej firmy...

Mouse, moge cie o cos spytac? Czy ty jestes Muza, ktora zakladala ten watek? Bo
                                  ja jestem ta Ewa "z gory" watku ;-) Chcialam wlasnie pytac Muze na co sie
                                  zdecydowala (volvo czy obecna praca).
                                  Pozdrawiam!
                                  • Gość: Mouse zdemaskowana Re: Do Ewy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.06, 19:49
                                    na nic sie nie zdecydowala:)
                                    zycie wybralo za nia...
                                    wciaz tkwie tam gdzie bylam...raz popadajac w euforie , innym razem wsciekajac
                                    sie do granic rozsadku...
                                    ale nic to:)

_______________robia zle wrazenie i zastanawiam sie, czy naprawde
                                    > chcialabym pracowac dla takiej firmy..._________________________

to tez przyszlo mi do glowy... to nie byla pierwsza praca o ktora sie staralam
                                    i rowniez odmawianao mi juz..no wlasnie ...a tu nic...coz, moze idealizujemy te
                                    wielkie cudne firmy z genialna kultura organizacyjna...:)

a jaka masz oferte zagranica...?
                                    • Gość: ewa Re: Do Ewy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.06, 20:09
                                      Praca na stanowisku specjalisty, ale dziedzina nie do konca "moja". Problem w
                                      tym, ze ja chce zostac w Polsce, bo tu juz zapuscilam korzenie (od urodzenia to
                                      dlugie te korzenie juz sa ;-)) i mam jako tako ulozone zycie. Zagranica byla tak
                                      na wszelki wypadek, bardziej chyba dla checi sprawdzenia sie. No i tam mi
                                      zaproponowali, na razie czekaja na odpowiedz, ale wiadomo nie beda czekac
                                      wiecznie. Jesli sie volvo odezwie tak pozno jak u ciebie (czyli de facto wcale)
                                      to nie bedzie za ciekawie... Bo zostane na lodzie...
                                      A swoja droga, szkoda ze nikt nie dal na forum znac jakie zarobki, atmosfera,
                                      itd. Choc z drugiej strony, moze pracownicy sa tam lojalni. (nie to co sie
                                      dzieje w watku LG ;-)).
                                      • Gość: Mouse Re: Do Ewy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.06, 20:49
                                        dzwon do volvo... i pytaj / w koncu to normalna praktyka...
                                        przeciez nie bedziesz czekac niewiadomo na co ...
                                        nie wytrzymalabym takiego czekania , majac cos innego na horyzoncie:)
                                        zagranica fajna sprawa...warto sprobowac..

jednak zycze Ci bys znalazla odpowiadajaca Ci oferte w Polsce:)
                                        powodzenia!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka