Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Prawnik-zamówienia publiczne-dodatkowa praca

28.11.06, 17:24
    Jak w temacie. Chodzi moze bardziej o cos dorywczego.
    Obserwuj wątek
      • christina.milian dodatkowe nerwy 28.11.06, 21:53
        Twój post to chyba spam... poczytaj sobie następujące rzeczy o przetargach:

oto-polska.blogspot.com/2006/11/nowelizacja-ustawy-prawo-zamwie.html

oto-polska.blogspot.com/2006/11/nowelizacja-pzp-i-ustawiane-przetargi.html

oto-polska.blogspot.com/2006/10/afera-komputerowa-wszystko-przez-biako.html
        • katie3001 Re: dodatkowe nerwy 29.11.06, 09:56
          Gwoli wyjaśnień -jestem prawnikiem, mam 2 letnie doświadczenie jako pracownik
          Działu Zamówień Publicznych. Krąży przekonanie ze większość przetargów jest”
          ustawiana „- nie wykluczam tego i zapewne takie przetargi są... ale też wiem ze
          znaczna część ofert zostaje odrzucona albo wykluczona z powodu błędów robionych
          w przygotowaniu oferty przez oferentów .
          Ponadto trzeba pamiętać ze wykonawcy przysługują całkiem spore możliwości
          dotyczące zaznajomienia się z prowadzonym postępowaniem przetargowym, cześć
          oferentów nie zdaje sobie jednak z tego sprawy i nie wykorzystuje w pełni
          możliwości, jakie daje mu Ustawa Prawo Zamówień Publicznych.
          Do tych osób które szukają pomocy w zrozumieniu wymagań stawianych przez
          zamawiającego a także sporządzenia poprawnej oferty oraz smrodków prawnych
          jakie mu przysługują w razie stwierdzenia nieprawidłowości, jest skierowane to
          ogłoszenie.
          A możliwości dochodzenia własnych praw są! Zależy tylko czy chcemy z nich
          skorzystać i znamy procedury by zrobić to właściwie.
          Jeśli ktoś potrzebuję pomocy służę nią , oczywiście nie za darmo, bo czas i
          wiedza kosztuje…
          ( choć w tym przypadku zaręczam ze ceny nie będą zbyt wygórowane : ) a przy
          stałej współpracy całkiem niskie.
          • Gość: pan fistaszek Re: dodatkowe nerwy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.06, 15:12
            Z moich doświadczeń wynika, że:
            - przetargi ustawiane są również przez wykonawców (dzielą się pracą), mogą też
            doprowadzićdo tego, że położą przetrg
            - wykonawcy świetnie znają PZP
            - tylko leniwce, którym nie chce się dokładnie przeczytać SIWZ składają
            nieprawidłowe oferty
            - wykonawcy nie szczypią się i nie certolą tylko składają praotesy, czy mają
            rację czy nie
          • walutka Re: dodatkowe nerwy 30.11.06, 16:59
            A wiesz skąd głównie te błędy? Jak w SIWZ-ie jest mnóstwo wymogów to jest łatwo
            o błędy, jest on często napisany pod jedną ofertę tak aby na dodatek pojawiło
            się dużo błędów u innych. Wiem coś o tym też a prawnik musi uznać,że wszystko
            jest w porządku ,ja nim nie jestem ale moja firma się zgłasza do przetargów, ja
            je również opracowuje tzn. oferty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka