Gość: stico IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 15.11.01, 22:02 szukam informacji o pracy na platformach wiertniczych grupy Caledonian offshore Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Greg Re: dobrze płatna na platformie wiertniczej IP: 212.187.240.* 16.11.01, 07:40 Z tego co sie orientuje to Caledonian Offshore jest agencja rekrutacyjna, a nie operatorem platform wiertniczych. Nie sadze, zeby w gre wchodzila praca w Europie, czy Stanach. Pewno bedzie to Azja, Bliski Wschod lub Zachodnia Afryka. Nawet jesli dobrze placa, to w krajach tych o bezpieczenstwo na platformach nie dba sie za bardzo. Mozna dobrze zarobic, ale juz nie wrocic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stico Re: dobrze płatna na platformie wiertniczej IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 26.11.01, 00:08 Panowie,szkoda czasu na targi.Podajcie wiecej informacji na temat rekrutacji- jak dobrać stanowisko pracy,negocjować i egzekwować wynagrodzenie w przypadku jego nie placenia. Jak wygląda sama praca szczególnie ta fizyczna, czy jest b ciężka ,jakie na platformie stanowi prawo, kto je nadzoruje.Wreszcie jak jest z bezpieczenstwem wogóle i podczas pożaru . Jak wyglądają ewentualne urlopy,ich czas, a także czas samej pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greg Re: dobrze płatna na platformie wiertniczej IP: 212.187.240.* 26.11.01, 07:52 Na duzej platformie znajdziesz kilkadziesiat zawodow. Tak wiec opisywanie zakresu obowiazkow nie ma sensu. Ludzie zatrudnieni na stale na platformie pracuja w Norwegii 12 godzin na dobe na 2 zmiany przez 2 tygodnie, potem maja wolne 2 tygodnie na ladzie i znowu 2 tygodnie na platformie. Zabezpieczenia na platformach norweskich sa bardzo dobre, sprzet ewakuacyjny tak samo. Ale nie ludz sie, ze znajdziesz z polski prace na platformie. Nie wierz zadnym ogloszeniom, to naciagacze. Praca na platformach moze byc gdzis w egzotycznych krajach, ale tam bym nie polecal sie wybierac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: dobrze płatna na platformie wiertniczej IP: 157.25.130.* 16.11.01, 23:18 polecam Statoil. Na ich platformach regulamin dopuszcza alkohol i kobiety. U Angoli (Shell, BP) nie ma ani jednego ani drugiego. Tylko Morze Polnocne. Wszystko inne za daleko od Polski, dojazdy Cie wykoncza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mać Re: dobrze płatna na platformie wiertniczej IP: 217.153.69.* 17.11.01, 14:45 a jakie trzeba spełnić wymagania żeby zacząć pracować na platformach? gdzie szukać inforacji, pośredników? poz,mać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greg Re: dobrze płatna na platformie wiertniczej IP: *.daxnet.no 17.11.01, 16:52 Gość portalu: . napisał(a): > polecam Statoil. Na ich platformach regulamin dopuszcza alkohol i kobiety. U > Angoli (Shell, BP) nie ma ani jednego ani drugiego. > > Tylko Morze Polnocne. Wszystko inne za daleko od Polski, dojazdy Cie wykoncza. Skad masz takie bzdurne wiadomosci. Kobiety owszem pracuja na platformach na Morzu Polnocnym i to zarowno w norweskim jak i brytyjskim sektorze. A o alkoholu mozesz zapomniec. Juz na lotnisku, nim wsiadziesz do helikoptera lecacego na platforme, musisz dmuchac w balonik i jak cos wykryja zegnasz sie z praca. Rygory bezpieczenstwa sa takie, ze sie Polakom nie snilo. Zupelnie inaczej jest w krajach azjatyckich i afrykanskich, ale tam pracuja na platformach tylko lokalni i samobojcy. Nie wierzcie w ogloszenia, ktore mozna znalezc w polskiej prasie o pracy na platformach na Morzu Polnocnym. Takiej pracy po prostu nie ma, jest tylko dla wykwalifikowanych specjalistow juz pracujacych w branzy. Nawet miejscowi maja klopoty zeby sie tam dostac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: dobrze płatna na platformie wiertniczej IP: *.grzegorzki.sdi.tpnet.pl 19.11.01, 09:55 Całkiem ciekawy wątek - Greg, napisz coś więcej - Pracujesz/pracowałeś na platformie? Jako kto? Ja studiuję geofizykę i nie miałabym nic przeciwko pracy na platformie. Czy mam duże szanse jako osoba z polskim obywatelstwem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greg Re: dobrze płatna na platformie wiertniczej IP: 212.187.240.* 19.11.01, 11:21 Nie pracowalem na platformie, ale dosyc dobrze znam rynek pracy na Morzu Polnocnym. Na geofizykow jest dosc duze zapotrzebowanie, ale w wiekszosci na ladzie do przerobu danych sejsmicznych. Znam polskie malzenstwo geofizykow po AGH, 3-4 lata po studiach, ktorzy zostali zwerbowani zaraz po studiach i rok pracowali w Wielkiej Brytanii, a teraz w Norwegii. Pierw byli na czyms co wg. polskich standardow nazywa sie kontraktem, ale z wlasciwym kontraktem nie ma nic wspolnego (place), a potem dostali stala prace w tej samej firmie w Norwegii. Najlepiej chodzic na spotkania na uczelni, z tego co wiem to geofizykow werbuja bardzo chetnie do pracy w Europie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .... Re: dobrze płatna na platformie wiertniczej IP: *.customer.vol.cz 20.11.01, 20:47 ach tak... co ty powiesz... kiedys byly rozmowy o wspolnej inicjatywie ratowniczej, i angole polecieli na platforme norweska. Jak tylko weszli na pokoje zaswiecily im sie oczy: taaaakiej grubosci dywany.... a potem okazalo sie, ze jest i piwko i kobietki... oczywiscie natychmiast zapalali checia jak najszybszego sfinalizowania pomyslu, oczywiscie po warunkiem ze centrum bedzie na norweskiej platformie. Ale niestety nic z tego nie wyszlo, wiec piwko dopiero w Aberdeen... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greg Re: dobrze płatna na platformie wiertniczej IP: 212.187.240.* 21.11.01, 09:07 Radze ci lec na norweska platforme na Morzu Polnocnym i sam sprawdz, to moze nie bedziesz gadal bzdur. A najlepiej wypij sobie piwko przed lotem helikopterem to sie przekonasz jak to dziala. Kobiety jak mowilem normalnie tam pracuja jako inzynierowie, kucharze, sprzataczki - praktycznie we wszystkich zawodach. Tylko ze norweskich babo- chlopow nie nzaywalbym kobietami, ale to juz inna sprawa. Piwo moze i jest, ale tylko i wylacznie bezalkoholowe z zawartoscia alkoholu 0.1% czy cos takiego. Mozliwe, ze to bylo gdzies w Azji, ale na pewno nie w Europie. A moze podasz nazwe platformy jak tak jestes dobrze poinformowany???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... tata zapomnial na koncu dodac, ze zmysla... IP: *.customer.vol.cz 22.11.01, 20:52 ... jak ci te bzdury opowiadal. Zapytaj jakiegos kolegi, moze byl w norwegii na truskawkach i przynajmniej widzial morze polnocne... bylem na wszystkich norweskich platformach gdzie byl zainstalowany Lotas Mopas, a piwka nachlalem sie tam wiecej niz ty nasikales do pampersa. Jedyne co masz racje to kobitki - nawet angielki sa bardziej pociagajace (oczywiscie po odpowiedniej ilosci browarow) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greg Re: tata zapomnial na koncu dodac, ze zmysla... IP: *.daxnet.no 22.11.01, 21:26 To ci wspolczuje, ktos ci musial wmowic, ze byles na Morzu Polnocnym, a ty biedaku uwierzyles, a moze to nie byla platforma tylko jakis podrzedny bar. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: tata zapomnial na koncu dodac, ze zmysla... IP: 194.228.34.* 23.11.01, 16:40 juz wiem, te twoje bzdury opowiedzial ci nie tatus ale twoj account manager, prawda? jestes przeciez specjalista od account managerow, kotku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greg Re: tata zapomnial na koncu dodac, ze zmysla... IP: *.daxnet.no 23.11.01, 19:42 Sluchaj idioto, jesli jestes z tych firm ktore naganiaja Polakow do pracy na platformach, to sam o tym wiesz, ze nabijasz tych ludzi w butelke i grozi ci za to prokurator. Nie wypowiadaj sie ciemniaku o rzeczach, o ktorych nie masz najmniejszego pojecia, nawet nie jestes w stanie wymienic nazwy jednej jedynej platformy na ktorej niby byles. Wiedz matole, ze Statoil nie ma zadnej, podkreslam zadnej, mobilnej platformy wiertniczej. Te uslugi swiadcza dla nich wyspecjalizowane firmy typu Dolphin, czy TrancOcean. Posiada tylko stale wieze wiertnicze zainstalowane albo na, albo przy platformach produkcyjnych, a na tych, to co ci napisal Norweg i napisalem ja, mozesz zapomniec o wlasnej tabletce aspiryny, a nie tylko o alkoholu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... account manager znowu w akcji IP: *.customer.vol.cz 25.11.01, 21:14 no prosze, a jednak brnie dalej w zaparte... tak myslalem, to bedzie twardy orzech do zgryzienia, ten watek dojdzie pewnie do kilku setek postow... bzdura jest nietolerancyjna, cos wspomina o prokuratorze... jesli ktos jeszcze watpi w naszego account managera: zapraszam na strony Statoila, jest tam m.in. lista ich platform na szelfie kontynentalnym. mam nadzieje za on jest przynajmniej w starszych klasach podstawowki i nie trace tu czasu z jakims milym brzdacem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norweg Re: account manager znowu w akcji IP: *.daxnet.no 25.11.01, 21:55 Gość portalu: ... napisał(a): > no prosze, a jednak brnie dalej w zaparte... tak myslalem, to bedzie twardy > orzech do zgryzienia, ten watek dojdzie pewnie do kilku setek postow... > > bzdura jest nietolerancyjna, cos wspomina o prokuratorze... > > jesli ktos jeszcze watpi w naszego account managera: zapraszam na strony > Statoila, jest tam m.in. lista ich platform na szelfie kontynentalnym. > > mam nadzieje za on jest przynajmniej w starszych klasach podstawowki i nie > trace tu czasu z jakims milym brzdacem... oswiece cie raz jeszcze, chociaz nie wiadomo z jakim skutkiem: 1.jaka jest roznica miedzy plywajaca platforma wiertnicza a stacjonarna wydobywcza? Tych drugich ma oczywiscie Statoil pare! 2.co ty wlasciwie usilujesz udowodnic, ze potrafisz wejsc na strone internetowa norweskiego operatora na m. polnocnym? 3. to duzo za malo aby opowiadac glupoty nt. jak sobie maly kazio wyobraza tramwaj wyobraza lub o zarabianiu milionow w Norwegii! 4.my, pracujacy w Norwegii Polacy, widzielismy zbyt wielu glupkow naciagnietych na takie teksty jak twoj, ktorzy dowiadywali sie od lokalnej policji o ktorej odlatuje nastepny samolot do Polski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... pozdrowienia dla wszystkich kibicow IP: *.customer.vol.cz 26.11.01, 21:57 no prosze, "my pracujacy w Norwegii Polacy", ho ho... jak tam truskawki? sa jeszcze? aha, to teraz okazuje sie, ze chodzi tylko o platformy plywajace, nie o te stacjonarne... stary trick, doceniam, doceniam. Po tygodniu dowiemy sie ze w sumie miales na mysli tylko platformy plywajace i tylko te na kurzej stopce... co ja usiluje udowodnic? dobre pytanie, ciesze sie, ze sie zaczales nad tym zastanawiac. Oczywiscie nie to na ktorych platformach mozna pic piwo, na ktorych platformach sa kobietki i ile platform na szelfie operuje Statoil. Pokorespondujmy jeszcze jakis czas, to moze zaczniesz sie domyslac. PS. Czemu jeszcze nie zglosil sie siodme piwo? czekam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greg Re: pozdrowienia dla wszystkich kibicow IP: 212.187.240.* 27.11.01, 07:37 Mialem juz nie odpowiadac, bo generalnie z idiotami i ignorantami nie koresponduje, ale ostatni raz ci odpowiem. Nie wiem skad wziales, ze jestem Account Managerem - pomyliles sie nie jest to moj zawod. O platformach masz takie pojecie jak kura o pieprzu. Wielu Polakow pracuje tak jak ja i Norweg (jestesmy dwoma roznymi osobami) pracuje w Norwegii w sektorze naftowym i zna go dosc dobrze i twoje idiotyzmy nikt nie uwierzy. To chyba ty wlasnie naganiasz ludzi do pracy przy zbieraniu truskowek i niby pracy na platformach. Powinienes zobaczyc tych nabitych w butelke Polakow przyjezdzajacych do Norwegii pracowac na platformach, albo piszacych listy do wszelkich mozliwych firm. Czesto te listy sa po Polsku!! Sam czytalem wiel takich listow, ktore przyszly do mojej firmy. Tak wiec, jak widze, ze ktos taki jak ty pisze wierutne bzdury i nabija ludzi w butelke, to mi sie n oz w kieszeni otwiera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... duze buziaki, koteczku IP: *.customer.vol.cz 27.11.01, 20:34 no nie... wiec nie jestes account managerem... przepraszam, pomylilem sie. W watku o nowomowie popisales sie taka znajomoscia tego fachu ze pomyslalem: nic, tylko account manager... (zainteresowanym polecam odgrzebanie tego watku, forum praca). a teraz widze ze na platformach znasz sie rownie dobrze co na account managerach... wiec ty i Norweg to dwie rozne osoby. No popatrz, a ja sadzac po bzdurach ktore tu piszecie myslalem ze ty, Polak-Norweg i siodme piwo (tez nie kojarzysz, kotku?) to razem bedzie jakies trzy czwarte jednego srednio rozgarnietego doroslego. chyba nie zrobisz mi tego i nie przestaniesz pisac? Jeszcze ktos pomysli, ze na norweskich platformach mozna pic piwo a na angielskich sa kobitki, jednym slowem wyjdziesz na durnia? zastanawialem sie czy go nie podpuscic tak: "znam cie dobrze i wiem ze bedziesz pisal do upadlego, bo za bardzo sie nadales zeby teraz przestac", ale sie przestraszylem ze jeszcze mi na zlosc rzeczywiscie przestanie pisac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norweg Re: dobrze płatna na platformie wiertniczej IP: *.sorco.no 23.11.01, 07:58 Gość portalu: .... napisał(a): > ach tak... co ty powiesz... > > kiedys byly rozmowy o wspolnej inicjatywie ratowniczej, i angole polecieli na > platforme norweska. Jak tylko weszli na pokoje zaswiecily im sie oczy: > taaaakiej grubosci dywany.... a potem okazalo sie, ze jest i piwko i kobietki.. > . > > oczywiscie natychmiast zapalali checia jak najszybszego sfinalizowania pomyslu, > > oczywiscie po warunkiem ze centrum bedzie na norweskiej platformie. Ale > niestety nic z tego nie wyszlo, wiec piwko dopiero w Aberdeen... Sluchaj baranie, bo niestety tak musze zaczac!!! Byles kiedys na platformie na morzu polnocnym? Ja bylem i to wiele razy. Alkohol jak i pozostale uzywki jest calkowicie zabroniony. Odprawa przed odlotem taka ze ewentualne lekarstwa ktore uzywasz musisz zostawic na ladzie. Kobiety, owszem pracuja ale to ONE decyduja kiedy beda chcialy miec numer z toba. A jak sie wychylisz to czeka cie kilka lat "behind the bars" if you know what I mean! Krotko, nie lej wody Jasiu i nie wpuszczaj innych glupkow w maliny. Twoje mozliwisci znalezienia sie na norweskiej platformie porownalbym do mozliwosci rozkwitu Polski pod rzadami Millera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: dobrze płatna na platformie wiertniczej IP: 194.228.34.* 23.11.01, 16:42 widze ze ten gnojek na G atakuje na wielu frontach... moze nawet poprosil kolege o wsparcie... Odpowiedz Link Zgłoś