Gość: Jacek IP: 80.51.73.* 14.12.06, 18:50 Czy moge ot tak zostawic prace? Mam umowe na czas nieokreslony z okresem wypowiedzenia 3 miesiace. Dostalem bardzo dobra propozycje, problem w tym ze nowa prace musialbym zaczac z poczatkiem stycznia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krzysztofsf Re: Porzucenie pracy? 14.12.06, 18:56 Gość portalu: Jacek napisał(a): > Czy moge ot tak zostawic prace? Mam umowe na czas nieokreslony z okresem > wypowiedzenia 3 miesiace. Dostalem bardzo dobra propozycje, problem w tym ze > nowa prace musialbym zaczac z poczatkiem stycznia. Mozesz. Masz wtedy swiadectwo pracy z przyczyna - porzucenie - dyscyplinarka. Nastepnym pracodawcom lepiej nim sie nie chwalic - czyli nie widac go w CV, i urlopach. Do emerytury sie wlicza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Porzucenie pracy? IP: 80.51.73.* 14.12.06, 19:00 Jasne, dzieki za szybka odpowiedz. Tak jak napisalem mam zaczac prace od stycznia, a warunki 2 razy lepsze niz dotychczas. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: Porzucenie pracy? 14.12.06, 19:03 Sprobuj sie dogadac na porozumienie stron. Jesli pracodawca zobaczy, ze jestes zdecydowany, moze sie zgodzic, mimo wstepnych oporow przy wczesniejszych rozmowach. teoretycznie moze jeszcze zalozyc ci sprawe sadowa, jesli poniosl straty z powodu twojego porzucenia - ale praktycznie to sie nie zdaza, bo musza byc konkretnie wykazane (np. kierowca jedynego tira porzucil i firma stala przez dwa tygodnie, placac kary umowne) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaco Re: Porzucenie pracy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 19:41 a gdyby tak pracodawca porzucił ciebie. tak z dnia na dzień, bo ma innego, tańszego kandydata? Odpowiedz Link Zgłoś
pc486 Re: Porzucenie pracy? 14.12.06, 20:01 nie zauwazylem zeby pracodawca mial opory przed takowym Odpowiedz Link Zgłoś