Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

1/4 etatu.

IP: *.chello.pl 21.12.06, 15:12
    Byłam ostatnio na rozmowie o prace w firmowym sklepie odzieżowym, zostałam
    zaproszona na druga rozmowe. I teraz myślę czy warto: na pierwszej rozmowie
    dowiedziałam się, że na początek dostane umowe zlecenie a później umowe na
    1/4 etatu. Może ktoś z Was wie jak to wygląda w praktyce, co zyskam a co
    trace podpisując taką umowe.
    Dziękuje i pozdrawiam.
    Obserwuj wątek
      • Gość: orka Re: 1/4 etatu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.06, 16:38
        Zyskujesz jakąs prace, doświadczenie jesli nie pracowałaś.
        Jeśli nie udaje ci sie nic znalezc i mieszkasz w poblizu tego sklepu to mozna
        próbować.
        Przy umowie zlecenie jest troche wiecej kasy na ręke ale za to nie są
        odprowadzane składki. Minus jest jeszcze taki ze za urlop nie płacą, nie ma
        okresu wypowiedzenia.
        Ale podejrzewam ze juz po 2,3 miesiącach podpisza stała umowe jesli sie sprwadzisz.
        p.s. a mozna wiedzec jaki sklep?
        • snajper55 Re: 1/4 etatu. 21.12.06, 16:52
          Gość portalu: orka napisał(a):

> Przy umowie zlecenie jest troche wiecej kasy na ręke ale za to nie są
          > odprowadzane składki.

Tylko chorobowa nie jest obowiązkowa. Emerytalno-rentowa, zdrowotna i wypadkowa
          są odprowadzane.

S.
          • Gość: Ania Re: 1/4 etatu. IP: *.chello.pl 21.12.06, 18:04
            Jest to H&M.
            • Gość: tdrk Re: 1/4 etatu. IP: *.c160.msk.pl 21.12.06, 19:10
              Nie daj sie tylko robic w bambuko i za wypate na 1/4 etatu pracowac wiecej.
              Akurat z tego co slyszalem w H&M zarabia sie bardzo dobrze. Ale to tez pewnie
              zalezy od szefa.
              • Gość: pracownica Re: 1/4 etatu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.06, 19:16
                az tak dobrze to sie wcale nie zarabia bo jest to umowa zlecenie.
                W wielu miejscach na u.z jest taka kwota za godzine. A jak pracuje sie na umowe
                o prace to pensja taka jak w innych sklepach.
                pozdrawiam
                • Gość: tdrk Re: 1/4 etatu. IP: 217.97.160.* 22.12.06, 16:56
                  Dziekuje za informacje. A mozna poznac jakies stawki godzinowe? Bo z tego co
                  slyszalem z nadgodzinami mozna dojechac nawet do 2 tys zl. Tylko nie wiem w
                  jaiej ilosci te nadgodziny.
            • Gość: ala Re: 1/4 etatu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.06, 19:13
              jakis czas temu byłam na rozmowie w tym sklepie.
              Podpisuja umowe zlecenie jak sie nie jest dyspozycyjnym( studentom zaocznym tez
              proponuja ta umowe)bo liczba godzin jakie sie pracuje zalezy od tego ile oni
              beda potrzebowali i od twojego tempa pracy
              Byłam na rozmowie w dwóch miejscach tej firmy i powiem tak:
              w jednym była fajna dyrektorka, pracownicy uprzejmi .Natomiast w drugim miejscu(
              gdzie zatrudniali duzo wiecej ludzi) miałam ochote wyjśc po 5 min rozmowy. Byłam
              na rozmowach w wielu sklepach ale z takim zachowaniem dyrektorki salonu jeszcze
              sie nie spotkałam,zaden z pracowników nawet mnie zauwazył a co najwazniejsze
              nawet siebie na wzajem traktowali jak "powietrze".
              Atmosfera gorzej niż okropna!

• Gość: Ania Re: 1/4 etatu. IP: *.chello.pl 21.12.06, 19:40
                Jeszcze nie wiem jaki będzie szef, bo mam iść ( jak przejdę drugą rozmowe) do
                nowo otwartego sklepu.
                Boje sie, że będę musiała bardzo duzo pracować a mam małe dziecko.
                • Gość: ala Re: 1/4 etatu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.06, 20:04
                  to ma być sklep w warszawie moze?
                  wszystko bedzie zależało też od zapotrzebowania ich, w wiekszych sklepach
                  łatwiej o wolne ale znów z drugiej strony bywa tak ze w jednym miesiącu dadzą ci
                  wiecej godzin a w innym prawie wcale. Jest jedno wyjście, umówić sie ze np
                  byłaby to praca tylko na weekendy. Kłopot w tym że nie podpisują umowy stałej
                  jak nie zawsze mozna przyjśc do pracy.Zalezy od dobrej woli dyrektora a pozniej
                  kierownika działu
                  w ktorym byś pracowała.
                  • Gość: Ania Re: 1/4 etatu. IP: *.chello.pl 22.12.06, 10:59
                    Tak praca w Warszawie w Złotych Tarasach. Napisze szczeze, że sama nie wiem co
                    robić. Tak naprawde to jak na razie nie muszę pracować, chciałabym tylko wyrwać
                    się z domu 3 razy w tygodniu i troche zarobić, tak dla siebie :-). Ale tak to
                    chyba nie da rady, no trudno.
                    Pozdrawiam.
                    • Gość: ala Re: 1/4 etatu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.06, 11:20
                      ja bym raczej odradzała prace w tym miejscu, wracałabys zmęczona i zdenerwowana
                      do domu.Praca w sklepie to nie jest dobry pomysł. a myślałas moze o innej pracy?
                      np. mozna wziąść pod opieke inne dziecko, sa ogłoszenia że szukają opiekunki np
                      na kilka godzin dziennie . Wten sposób byłabys z dzieckiem i miała jakieś
                      pieniądze na drobne wydatki.
                      • Gość: Ania Re: 1/4 etatu. IP: *.chello.pl 22.12.06, 16:46
                        Dziękuje za wszystkie odpowiedzi, musze jeszcze dokładnie to przemyśleć. Myśle
                        jednak, że poszukam czegoś innego.
                        Życzę wszystkim Wesołych Swiąt i Szczęśliwego Nowego Roku, aby każdy z nas
                        znalazł swoją wymarzona pracę :-).
                        Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka