Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

normalnie szok

IP: *.crowley.pl 28.12.06, 08:59
    witam:)
    Jestem po studiach magisterskich, obsluguje komp i urzadzenia biurowe,
    angielski znam bardzo dobrze od czerwca nie mam pracy czyli od momentu obrony
    i wiecie co?jestem w szoku...bo jedna z agencji pracy tymczasowej zaoferowala
    mi prace na stanowisku... parkingowej chyba:)Moim zadaniem mialo by byc
    pobieranie oplat od wlascicieli samochodow no i niby mam sie nauczyc obslugi
    jakiegos specjalnego programu komputerowego(ciekawe po co?????)czyli pewnie
    podchodzilabym do wlasciciela auta i kasowala od niego szmal
    to jest upokarzajace!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nawet spytalam w tej agencji czy
    zobaczyli jakie mam wyksztalcenie i okazalo sie ze dokladnie przeczytali moje
    cv. Jakmozna osobie po studiach oferowac taka prace???????!!!!!!!!! a jak na
    zlosc nie mam pieniedzy i toniemy w dlugach z mezem a tu jeszcze cos takiego
    mnie dobilo:(
    Obserwuj wątek
      • Gość: t Re: normalnie szok IP: 80.51.233.* 28.12.06, 09:13
        Poszukasz jeszcze pracy pol roku i nawet taka wezmiesz. Zadna praca nie
        hanbi,mwiec nie wiem czemu uwazasz taka za uwlaczajaca Twej godnosci. Wstyd to
        jest krasc a nie uczciwie pracowac. Sa o wiele gorsze zawody w ktorych ludzie z
        wyzszym wyksztalceniem musza pracowac. Idealem byloby, gdyby kazdy dostawal
        prace na miare swojego wyksztalcenia, ale co z tego- ryek pracy w Polsce jest
        taki jaki jest.
        • Gość: gosiaczek Re: normalnie szok IP: 80.54.200.* 08.01.07, 12:39
          Mi zaproponowali prace sprzątaczki w hicie więc nie ma czym przejmować się
          • Gość: sprzataczki? Re: normalnie szok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 17:44
            >Mi zaproponowali prace sprzątaczki w hicie więc nie ma czym przejmować się

ale to nie jest ebz sensu? O co chodzilas do szkoly?
            zobacz sobie lepiej calabora.com
      • truten.zenobi Re: normalnie szok 28.12.06, 09:17
        Jakmozna osobie po studiach oferowac taka prace???????!!!!!!!!!

nie rozumiem czemu się tak oburzasz wszack szukałaś pracy to ci ją zaoferowali -
        dali to co mieli.

a czemu nie masz pretensji do tych co przez 17 lat taką gospodarkę budowali?
        • snajper55 Re: normalnie szok 28.12.06, 09:28
          truten.zenobi napisał:

> a czemu nie masz pretensji do tych co przez 17 lat taką gospodarkę budowali?

Przez 17 lat ? A przedtem to był nieustanny wzrost, rozkwit i szczęśliwość
          powszechna ? Przez 17 lat to trzeba było burdel jaki za PRL został zrobiony
          porządkować. I jeszcze porządki skończone nie są. Jeszcze państwowe molochy
          budzet wysysają, jeszcze grupy uprzywilejowane zabierają wynagrodzenia (podatki)
          pracującym, jeszcze państwo w dużej mierze jest państwem komunistycznym. O,
          przepraszam, nie komunistycznym tylko solidarnym.

S.
          • tyszanka78f45 Re: normalnie szok 28.12.06, 09:35
            A ja mysle ze gdybys byla dobra w tym co umiesz to dawno juz bys miala tzw
            normalna prace, widocznie nic nie potrafisz to dali Ci taka prace na jaka
            zaslugujesz:)
            Noale praca parkingowej to jest faktycznie przegiecie dla osoby z wyzszym
            wykszt, to praca dla osoby bez zadnego wyksztalcenia. A moge spytac Krystyna
            jaka to agencja pracy tymczasowej zaoferowala Ci takie stanowisko? Bo z tego co
            wiem to work service ma monopol na glupawe i niskooplacane stanowiska pracy.
            • krzysztofsf Re: normalnie szok 28.12.06, 09:43
              tyszanka78f45 napisała:

> Noale praca parkingowej to jest faktycznie przegiecie dla osoby z wyzszym
              > wykszt, to praca dla osoby bez zadnego wyksztalcenia.

Lepiej byloby poznac wiecej szczegolow. Bo niwe wiadomo, czy tak naprawde chodzilo o typowa prace "parkingowej", no i zalezy gdzie i dla kogo sie robi taka prace.
          • Gość: Ela Re: normalnie szok IP: *.ec.kalisz.pl 28.12.06, 11:22
            Snajper do tej pory miałam Cię za rozsądnego człowieka. Powiedz, gdzie Ty
            widzisz teraz te porządki co? Bo ja jak do tej pory widzę jeszcze gorszy
            bałagan.
            • snajper55 Re: normalnie szok 28.12.06, 13:23
              Gość portalu: Ela napisał(a):

> Snajper do tej pory miałam Cię za rozsądnego człowieka. Powiedz, gdzie Ty
              > widzisz teraz te porządki co? Bo ja jak do tej pory widzę jeszcze gorszy
              > bałagan.

Na przykład zracjonalizowano zatrudnienie dzięki choć częściowej prywatyzacji.
              Odeszliśmy częściowo od pokoleniowego systemu emerytalnego dzięki wprowadzeniu
              II filaru. Sprywatyzowano część godpodarki wprowadzając mechanizmy rynkowe
              dzięki czemu odeszliśmy od gospodarki partyjno-nakazowo-rozdzielczej. Otwarto
              gospodarkę na świat dzięki akceji do UE, powiązano ją z gospodarką światową.
              Uporządkowano sprawy kursowe odchodząc od niewymienialności złotówki.

To chyba najważniejsze sprawy.

S.
              • losiu4 Re: normalnie szok 03.01.07, 12:49
                snajper55 napisał:

> Odeszliśmy częściowo od pokoleniowego systemu emerytalnego dzięki wprowadzeniu
                > II filaru

oj, o tym II filarze nie wspominaj lepiej, bo to rozbój w biały dzień...

Pozdrawiam

Losiu
                • snajper55 Re: normalnie szok 03.01.07, 13:03
                  losiu4 napisał:

> oj, o tym II filarze nie wspominaj lepiej, bo to rozbój w biały dzień...

Nie taki jak I filar. Czyli jest lepiej. ;)

S.
                  • iwles Re: normalnie szok 04.01.07, 01:11
                    Szkoda tylko, że ZUS, za przyzwoleniem rządu, ostrzy sobie juz ząbki na te
                    nasze II-filarowe pieniązki.

Krok do przodu - 2 w tył.
                    Oto nasz złoty rozwój gospodarczy.....

• snajper55 Re: normalnie szok 04.01.07, 02:36
                      iwles napisała:

> Szkoda tylko, że ZUS, za przyzwoleniem rządu, ostrzy sobie juz ząbki na te
                      > nasze II-filarowe pieniązki.

To jest rozbój w biały dzień. Przecież ZUS nie ma ŻADNEGO doświadczenia w
                      zarządzaniu zgromadzonymi funduszami. ZUS jedynie potrafi(?) pieniądze podzielić
                      i wypłacić. A tu będą ogromne kwoty, które mają starczyć ludziom na lata
                      ulokowane w papierach wartościowych. Co z nimi ZUS zrobi ? Do szafy włoży ???

> Krok do przodu - 2 w tył.
                      > Oto nasz złoty rozwój gospodarczy.....

Gdyby nie obecni bolszewicy u władzy...

S.
                      • iwles Re: normalnie szok 04.01.07, 07:50
                        > Co z nimi ZUS zrobi ? Do szafy włoży ???

Wypłaci premię prezesowi ;)

• truten.zenobi Re: normalnie szok 29.12.06, 08:47
            w 89 roku mielismy swoja szansę na budowę silnego gospodarczo i politycznie
            kraju ale ja zmarnowaliśmy.
            przed 89 nie mielismy większego wpływu na nasze losy - "decydowały trzy
            mocarstwa" a polska znalazła się pod okupacją sowiecką.
            więc czy można coś było zrobić inaczej? pewnie tak można bylo lepiej zadbać o
            wychowanie i edukacje młodziezy - ale widac wykształcenia to u nas się nie
            docenia nawet do tej pory.

praktycznie edukacja leży, biurokracja rośnie, a nasz kraj utrzymuje preżnie
            rozwijająca się szara strefa.

> Przez 17 lat to trzeba było burdel jaki za PRL został zrobiony
            > porządkować.

zwiększając ilość urzedników i biurokrację, podnosząc podatki,
            komplikując "sztucznie" prawo, ....

wiesz 17 lat to wystarczający okres czasu by zbudować silnie rozwijającą się
            gospodarkę, wystartowaliśmy jako pierwsi, a wyprzedziła nas litwa , słowacja o
            czechach nie wspominając.
            już ma prawo głosu pokolenie które poprostu nie pamieta tamtych czasów!

ja rozumiem że jesteś cięty na czerwonych ale przez ile jeszcze lat będziesz
            ich obarczał winą za wszystko? Czas dorosnąć i wziąźć odpowiedzialność za
            siebie!
      • krzysztofsf Re: normalnie szok 28.12.06, 09:40
        Gość portalu: krystyna napisał(a):

> witam:)
        > Jestem po studiach magisterskich, obsluguje komp i urzadzenia biurowe,

Za przeproszeniem, teraz to juz i malpa to obsluguje.

jestem w szoku...bo jedna z agencji pracy tymczasowej zaoferowala
        > mi prace na stanowisku... parkingowej chyba:)Moim zadaniem mialo by byc
        > pobieranie oplat od wlascicieli samochodow no i niby mam sie nauczyc obslugi
        > jakiegos specjalnego programu komputerowego(ciekawe po co?????)

No po to, zeby wykonywac swoja prace.

>czyli pewnie
        > podchodzilabym do wlasciciela auta i kasowala od niego szmal
        > to jest upokarzajace!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Upokarzajace jest jesli to sie robi za mala kase.

>nawet spytalam w tej agencji czy
        > zobaczyli jakie mam wyksztalcenie i okazalo sie ze dokladnie przeczytali moje
        > cv.

Sadze, ze decydujace bylo to, ze dobrze znasz angielski i bedziesz bez problemu mogla obsluzyc obcokrajowca.

Co wlasciwie skonczylas? Jaki kierunek? I jakiejk pierwszej pracy oczekujesz?

Dla mnie w powyzszym klopotliwe jest tylko to, ze to poprzez agencje pracy tymczasowej. Natomiast jesli ta praca jest dla ciekawej firmy i w interesujacym miejscu, to jako "parkingowa" masz szanse nawiazac interesujace kontakty i zdobyc znajomosci do znalezienia lepszej pracy - znajdujac "dojscie" do roznych "szych" bedacych stalym klientami.
      • Gość: Moniala Re: normalnie szok IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.06, 10:00
        A jak mi w UP proponowano jedynie pracę w spożywczym natomiast ciekawsze
        oferty ukrywano to co miałam się czuć wielce urażona? Myślałam swoje,baby jak
        zobaczyły,że dobrą pracę znalazłam to złością wielką pałały i co? To świadczy o
        nich.A o pewnej agencji pracy mam dobre zdanie,ponieważ dowiedzieli się co cchę
        robić,pytano,że może winnym kierunbku na co się nie zgodziłam i od tamtej pory
        jest jasna sprawa. Może nie dałaś im tego do zrozumienia?
        • Gość: t Re: normalnie szok IP: 80.51.233.* 28.12.06, 10:12
          Juz to widze jak podle urzedniczki chowaja przed Toba zlosliwie oferty pracy i
          zazdroszcza Ci znalezienia jej. Masz ciekawa samoocene i szerzysz ciekawe teorie
          spiskowe (zupelnie jak ojciec R. z Torunia).
          • Gość: Moniala Re: normalnie szok IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.06, 10:17
            No trudno nie wierz...a ja wiem,że ukrywały,ponieważ nie pokazywano mi
            wszytkich i raz miałam istny dowód na to, gdy pani znowu poiedziała,że to nie
            dla mnie oferta a ja zaczęłam naciskać jakai w ogóle odejść nie chciałam i się
            wydało,że pasuje do mojego profilu. Dziwiła się,że ludzie po studiach są tacy
            ambitni i nie chcą mało zarabiać...eh co ja będę tłumaczyła,może kiedyś sama
            się przekonasz i zobaczysz jaki jest los ludzi dobrze wykształconych tylko
            że "bez pleców". Na szczęście mi się udało ...
            • Gość: t Re: normalnie szok IP: 80.51.233.* 28.12.06, 10:25
              Sam mam wyzsze wyksztalcenie i moge uznac, ze po dlugim szukaniu sensownej pracy
              cos mi sie udalo, choc naturalnie wkrotce moze ulec zmianie. Szukalem pracy w
              roznych miejscach i wydaje mi sie, ze przesadzasz. Urzedy z reguly dostaja
              kiepskie oferty, bo te najlepsze nie sa zglaszane- po co pracodawcy zglaszac
              oferte pracy, na ktora w ciagu 1 dnia moze miec kilkudziesieciu chetnych.
              Ponadto urzednik nie ma prawa ukrywac oferty pracy wg swojego widzimisie (choc
              moze np. na wniosek pracodawcy ukryc czesc danych telefon lub adres).
              • Gość: Moniala Re: normalnie szok IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.06, 10:38
                To miało miejsce 2 lata temu w niedużym mieście,gdzie sporo osób miało kiepską
                sytuację. Nie zdawałam sobie sprawy,że może być taka zawiść w UP,gdyż wróciłam
                po studiach z dużego misata gdzie o tą pracę jest łatwiej. Poważnie mówię,że
                ukrywano,dopiero po dłuższej prośbie pokazywała ta pani oferty. Nie
                wiedziałam,że to jej obowiązek pokazywania, byłam naiwna. Jej jedyną szce3rą
                radą to była namowa na wyjazd z miasta a ja chciałam zostać by się opiekować
                chorą mamą. Eh potrafią być ludzie przykrzy.
                • Gość: t Re: normalnie szok IP: 80.51.233.* 28.12.06, 10:45
                  Szkoda, ze ludzie nie sa swiadomi swoich praw. Taka urzedniczke nalezaloby wylac
                  z pracy.
                • Gość: Kermitek Re: normalnie szok IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.01.07, 22:43
                  Moniala nie tlumacz sie, bo on tego nie zrozumie. Nie tylko w malych
                  miejscowosciach tak sie dzieje. Dla przykladu PUP w Bialymstoku. Kilka lat temu
                  kolega dostal intratna propozycje pracy w budżetowce. Opowiadal jak zadzwonila
                  wieczorem znajoma rodzicow (pracujaca w PUP) i spytala czy mu taka posada
                  odpowiada. Przyjal propozycje. Poza nim nikt tej oferty juz nie zobaczyl :D Tak
                  jest w wiekszosci PUP-ow w kraju. Smutne ale prawdziwe :(
                  • Gość: Moniala Re: normalnie szok IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.07, 12:19
                    O właśnie zaczęłam się domyślać tego.
          • losiu4 Re: normalnie szok 03.01.07, 13:17
            Gość portalu: t napisał(a):

> Juz to widze jak podle urzedniczki chowaja

oj chowają, chowają... a wiewm to bez teorii spiskowych, a ze zwykłej
            znajomości paru osób pracujących w PUPach.

Pozdrawiam

Losiu
      • tyszanka78f45 Re: normalnie szok 28.12.06, 10:41
        hmmm wedlugmnie ta oferta parkingowej czy jakos tam to badziewie a ta obsluga
        specjalnego progsak omputerowego to sciema jakich malo:)
        No bo po co to parkingowej? one tylko podchodza do auta i sciagaja kase
        • snajper55 Re: normalnie szok 28.12.06, 13:26
          tyszanka78f45 napisała:

> No bo po co to parkingowej? one tylko podchodza do auta i sciagaja kase

To nie było stanowisko parkingowej. To było stanowisko "parkingowej chyba".

S.
          • Gość: tdrk Re: normalnie szok IP: 80.51.233.* 28.12.06, 13:33
            Zabawne, ze oburzenie przyszlo jeszcze (co wynika z wypowiedzi) przed
            zaznajomieniem sie ze stanowiskiem, bo pobierac oplaty od kierowcow przy uzyciu
            komputera niekoniecznie trzeba na parkingu.
            • czasowstrzymywacz1 Re: normalnie szok 28.12.06, 14:23
              Skoro robota parkingowej (tudzież parkingowego) jest taka szokująca, to jak się
              czuje facecik, co opróżnia clip-clopy??? A w fabryce płyt podłogowych, widziałem
              tzw. "karalucha". 8 godzin dziennie, za 800 netto, w pedalskim kombinezonie
              śmiga w rurach z aparatem tlenowym, w czasie trwania produkcji!!!!! A w fabryce
              paneli, chłopaki grzebią w żywicach rakotwórczych, bez żadnych zabezpieczeń,
              tylko w rękawicach, żywicach tak duszących, że myślałem o rzyganiu, a oni tam
              coś wyławiali.

Czymże przy tym jest robota na parkingu??
        • losiu4 Re: normalnie szok 03.01.07, 13:19
          tyszanka78f45 napisała:

> hmmm wedlugmnie ta oferta parkingowej czy jakos tam to badziewie a ta obsluga
          > specjalnego progsak omputerowego to sciema jakich malo:)

czemu ściema? może np. CDNa mają i chcieliby, by ktoś sie tym zajął?

Pozdrawiam

Losiu
        • Gość: maxxx Re: normalnie szok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 22:34
          kurw.. co wy sie dziewczyny trzepiacie, ma dziewczyna swoje ambicje i dla niej priorytetem nie jest robic za parkingowego, czy kazdy z was kto zaczynał studia marzył o tym że bedzię sobie jezdzil na miotle w przyszłosci, czy czyscic klozety ??? czy to co poniektorych tak strasznie dziwi ???? tylko matoły ktore wychodza z zalozenia że zawsze trzeba brac to co sie trafi, zostaja w takiej gownianej robocie bo sie nie cenią, i prawda jest taka że ci ktorzy sie nie cenią nigdy do niczego nie dojdą , ma kobieta aspirację to chyba dobrze nie ??? No ale coż sie dziwic tak juz jest w Polsce zamast dopingowac dziewczynie przy szukaniu dobrej pracy, jedyne co potraficie to sprowadzic do parteru. kurw... nie dosc ze ten kraj jest popierd... to jeszcze ludzie widze niezwykle wyrozumiali....pieprzyc wszystkich ktorzy niewiedzą co to Empatia, Tez jestem mg na dodatej sztuki, i tylko dzieki mojej determinacji znalazłem dobra pracę jakbym słuchal takich jełopów jak wy to by pewnie teraz szaletów pilnował... kur co za kraj co za społeczenstwo..
          • Gość: lidka24 Re: normalnie szok IP: *.crowley.pl 11.01.07, 08:35
            maxxx czy jak ci tam:) czytales wszystkie posty dokladnie?ta krysia ma padaczke
            i jaka sie!!!! taka osoba bedzie miala klopoty ze znalezieniem kazdej prawie
            pracy przeciez wszedzie kontakt slowny jest wazny !
            a praca kasjera parkingowego nie jest taka zla: siedzi w budce ma do dyspozycji
            komp drukarke i kase fiskalna wiec plusem z tej pracy bedzie miala umiejetnosc
            obslugi klienta,umiejetnosc obslugi kasy fiskalnej no i doswiadczenie w pracy z
            pieniedzmi. To moze jej pomoc w szukaniu innej pracy np w sklepie lub w
            ajencjach oplat
          • Gość: Tytus Re: normalnie szok IP: 195.187.253.* 19.01.07, 08:40
            Chłopcze co ty wiesz o życiu. Skoro pisze że tonie w długach to niestety
            zachacza się człowiek w takiej pracy i wtedy szuka sobie takiej pracy jaka mu
            odpowiada. A tak nawiasem twoja wólgarna wypowiedź świadczy o twoich brakach w
            wychowaniu i powinna być wyrzucona z tego forum. Moim zdaniem dziewczę ma za
            duże ambicje. Tym bardziej że to jej pierwsza praca. Pracodawcy przeważnie
            szukają ludzi z doświadczeniem a wykształcenie stawiają na drugim miejscu.
            Powiedz mi co ta pani umie tak naprawdę robić? Posiada tylko wyższe
            wykształcenie i nic innego. Brak jej praktyki, którą nabywa się właśnie w
            niskopłatnej pracy.
            • Gość: smerfula Re: normalnie szok IP: 207.194.247.* 19.01.07, 22:42
              co z tego, ze pierwsza? ja tez zaraz po studiach dostalam pierwsza prace dobrze
              platna i to w budynku. jestem audytorem wewnetrznym a pracodawcy robia wszystko
              zebym jak najszybciej zyskala doswiadczenie. roznica polega na tym, ze ja zyje
              w normalnym kraju a nie w polsce. w polsce pan prezes nie chce miec
              inteligetnej pracownicy tylko najlepiej blond dupe z nogami po szyje
              biustem "C", bo takie latwiej zbajerowac. a najlepiej jeszcze gdyby mowila 5
              jezykami, pisala w 3 nastepnych. miala 25 lat i 10 lat doswiadczenia w branzy
              dyspozycyjna 30 godzin na dobe 8 dni w tygodniu no i nie zapomnijmy o prawku na
              czolg bo to zawsze moze sie przydac. Nie wciskaj mi, ze takie doswiadczenie
              jakiego bedize potrzebowala autorka post'a zdobedzie na parkingu szczerzac sie
              caly dzien i udajac, ze ma mniej rozumu jak wrobel w parku. Doswiadczenie w
              zawodzie zdobywa sie wykonujac ten zawod a nie bawiac sie w parkingowego. Jak
              to jest w kanadzie? wyslali mnie na moj pierwszy w zyciu audyt. i co? i dupa bo
              nie wiem jak zrobic. najpierw siedze i niemalze placze bo nie wiem co robic. w
              koncu dzwonie do szefa i mowie, ze sobie nie radze i czy moglby przyslac
              drugiego audytora zeby mi pomogl. a co zrobil szef? mowi do mnie "jedz karolina
              do domu. jutro rano przyjade osobiscie i razem to zrobimy" i koniec sprawy.
              przyjechal, pomogl i jeszcze na sam koniec mnie pochwalil, ze nie wstydzilam
              sie powiedziec, ze czegos nie umiem i teraz napewno juz sobie poradze. koniec i
              kropka. ale sadze, ze nie nauczylabym sie przeprowadzac audytow pracujac na
              parkingu. no chyba, ze liczylabym czy ilosc maszyn zgadza sie z tym co jest
              zapisane w papierach. Ludzie w polsce mysla, ze tak wlasnie ma byc.
              doswiadczenie zdobywasz na parkingu. zalosne i upokarzajace. i dziewczyna
              powinna sie czuc upokorzona tym, ze zaproponowali jej taka prace. nie po to
              chrzanila sie ze studiami, zeby zaiwaniac jak przyglup po parkingu. Zadna praca
              nie hanbi ale sa pewne granice. a co do doswiadczenia. nie rozsmieszaj mnie.
              ile razy sie dzieje, ze ludzie z dlugoletnim doswiadczeniem laduja na bruku bo
              pan prezes ma focha, przechodzi klimakterium i chcialby miec ladna dupe przy
              sobie a nie kobiete po 40-tce powiedzmy z 15-letnim doswiadczeniem w danej
              firmie.
              • Gość: meg Re: normalnie szok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.07, 13:46
                w zupełności się z Tobą zgadzam "smerfula". zresztą jest jeszcze jedna ważna
                rzecz - tak naprawdę bez względu na nasze uprzednie doświadczenie zawodowe -
                idąc do każdej nowej (następnej) pracy musimy zaznajomić się z firmą, poznać
                procedury jej działania, specyfikę pracy na danym stanowisku. nie wierzę, że
                młody człowiek, który właśnie skończył studia jest na tyle mało inteligentny że
                proces ten zajmie mu więcej czasu niż osobie z doświadzceniem zawodowym lub że
                jeśli pewnych rzeczy nie potrafi zrobić (bo się jeszcze z nimi nie zetknął)to
                się ich nie nauczy.
                dajcie szansę młodym ludziom zamiast sprowadzać ich do parteru!!
      • krzysztofsf Re: normalnie szok 28.12.06, 15:09
        > Propozycja pracy powinna byc adekwatna do wyksztalcenia, niektorym....trudno to
        >
        > zrozumiec.

Ja to rozumiem, w przypadku, gdy UP zaproponuje jakas upokarzajaca lub w inny sposob niedostosowana prace, zeby w przypadku niezgloszenia sie, zabrac zasolek.

Ale normalna propozycja z agencji czemu ma wzbudzac emocje, skoro jej nieprzyjecie niegrozi zadnymi restrykcjami?

Sadze, ze znalazloby sie kilka osob w tym samym wieku z tym samym wyksztalceniem, krtore przyjelyby ta prace z checia (nie z racji tego, ze wspaniala, a z racji tego, ze wreszcie pojawi sie cos,. co podreperuje budzet domowy)
        • Gość: ... Re: normalnie szok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 15:14
          Ale to diwe rozne sprawy. Na pewno znajdzie sie zawsze osoba ktora zazyczy
          sobie mniejsze wynagrodzenie, bedzie miala mniejsze wymagania itd.
          Ale tu nie o to chyba chodzi. Szokiem jest (dla mnie rowzniez) fakt, ze
          czlowiek konczy studia i.... oferuje sie mu prace parkingowego. Chyba nie
          uwazasz, ze aby zdobyc prace parkingowego/babci klozetowej/sptrzataczki trzeba
          skonczys studia?
          Chyba owinno sie jednak brac pod uwage cos wiecej, niz tylko wolny etat,
          oferujac prace osobom wyksztalconym, z ambicjami itd? Wszystko ma swoje
          granice, a oferowanie pracy parkingowego magistrowi pahnie tupetem, checia
          pozbycia sie chwasta w byle jaki sposob i sposobem na zapchanie geby.
          To jest niepowazne traktowanie ludzi. Polecam ksiazke Baumana "Zycie na
          przemial". Rewelacujnie pokazany czlowiek jako odpad i smiec.
          • Gość: ... Re: normalnie szok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 15:15
            literowka, mialo byc oczywiscie pachnie.
          • Gość: czapski Re: normalnie szok IP: *.szczecin.mm.pl 02.01.07, 00:31
            A czy zdajesz sobie sprawe ile osob teraz studiuje? I swiat sie ma dostosowac do
            ich oczekiwan ?
            • Gość: obserwator Re: normalnie szok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 22:57
              Gość portalu: czapski napisał(a):

> A czy zdajesz sobie sprawe ile osob teraz studiuje? I swiat sie ma dostosowac
              d
              > o
              > ich oczekiwan ?

A czy zdajesz sobie sprawe jak maly procent tych ludzi studia konczy? Ile
              odpada?? Widze, ze nie. Studiowanie a ukonczenie studiow to dwie rozne sprawy.
        • Gość: xyz Re: normalnie szok IP: *.chello.pl 29.12.06, 11:16
          > posob niedostosowana prace, zeby w przypadku niezgloszenia sie, zabrac zasolek

zasilkow nie powinno byc wogole
          • krzysztofsf Re: normalnie szok 30.12.06, 12:43
            Gość portalu: xyz napisał(a):

> > posob niedostosowana prace, zeby w przypadku niezgloszenia sie, zabrac za
            > solek
            >
            > zasilkow nie powinno byc wogole

Powinny byc.
            Ograniczone w czasie, niewysokie, ale powinny - jest to jakis zwrot naszych ubezpieczen wplacanych przez lata pracy.
      • Gość: Dosia Re: normalnie szok IP: *.nycmny.east.verizon.net 28.12.06, 15:25
        Krystyno. A co umiesz?
        • Gość: ... Re: normalnie szok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 15:27
          A co za roznica co umie? Samo pytanie "pachnie" juz tendencyjna odpowiedzia na
          KAZDA odpowiedz Krysi :)
          Zawsze bedzie za malo, niedobrze i w koncu okaze sie, ze nawet praca
          parkingowego to za duzo na jej kwalifikacje. Standard na tym forum.

Krycha jestem z Toba, nie przejmuj sie ;)))
          • Gość: krystyna Re: normalnie szok IP: *.crowley.pl 28.12.06, 19:58
            Juz bylam na tej rozmowie o prace, to jest praca przez 5 dni w tygodniu po 7
            godz od poniedzialku do piatku. Polega dokladnie na tym ze bede siedziala w
            budce, wpuszczala klienta(czytaj otwierala szlaban), i pobierala oplaty za
            postoj,korzystajac ze specjalnego programu komputerowego ktorego bede musiala
            sie nauczyc czyli jakby praca przy kompie. Wynagrodzenie 1000 zl brutto.
            • Gość: ... Re: normalnie szok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 20:30
              Nie bądź idiotką, nie bierz tej pracy. My ludzie po studiach powinniśmy mieć
              swoją godność i nie zgadzać się na takie zajęcie, poniżej naszych kwalifikacji.

Krycha, jestem z tobą.
            • Gość: kret Re: normalnie szok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 20:46
              Krysiu a jakie studia skonczylas?
              • Gość: ... Re: normalnie szok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 20:54
                Nie ma znaczenia jakie studia skończyła. Ma magistra i będzie debilką jeśli
                zgodzi się pracować jako parkingowa. Ja wolałabym jeść kit ze ścian, niż
                pracować jako parkingowa. Swoją godność trzeba mieć.
                • kotkanadachu Re: normalnie szok 28.12.06, 21:54
                  tak sobie czytam te wszystkie wpisy i niemoge sie nadziwic. Godnosc oczywiscie
                  ze trzeba miec, tyle ze tytul magistra nie ma z tym nic wspolnego, wszystko
                  zalezy od sytuacji i od czlowieka.

Ktos pisze ze jest obowiazkiem oferowanie pracy zgodnej z wyksztalceniem, moze
                  to szok dla poniektorych - ale nie jest to zadnym obowiazkiem, to jaka prace
                  podejmiemy zalezy od NAS SAMYCH. Jezeli ktos uwaza ze babcia klozetowa to dobra
                  dla niego pozycja to taka prace przyjmie. To ze ktos skonczyl studia nie
                  gwarantuje mu ze wszyscy beda go traktowali jak lepszego czlowieka od innych.
                  Jezeli autorce ta praca nie odpowiada, nie widze powodu do obrazy, niech szuka
                  dalej i podejmie prace zgodna z jej kwalifikacjiami i ambicjami.

Jestem osoba w wieku 50+, wyjechalam (po raz drugi) troche ponad 3 lata temu,
                  przez agencje zadnej pracy nie znalazlam (pracownicy agencji lekko sie
                  usmiechali slyszac moje oczekiwania) bylam w tej komfortowej sytuacji ze nie
                  musialam przyjac pracy od zaraz. Szukalam az znalazlam to co bylo w tym okresie
                  najlepszego dla mnie, w miedzy czasie szukalam dalej az po ktoryms razie
                  znalazlam taka prace jaka jest zgodna z moimi kwalifikacjami i ambicjami.

W Polsce jest teraz wolny rynek tak jak i w innych krajach, wyksztalcenie nie
                  gwarantuje niczego, wszystko zalezy od czlowieka, jego osobowosci, jego
                  umiejetnosci sprzedania siebie. Tysiace ludzi pracuje na stanowiskach nie
                  majacych nic wspolnego z ich wyksztalceniem, co nie znaczy ze ktos kto chce
                  pracowac na stanowisku odpowiadajacym jego wyksztalceniu takiej pracy nie
                  znajdzie. Tyle ze to ON szuka pracy, ON/Ona decyduje jaka prace przyjac a
                  jakiej nie, nikt nie ma obowiazku mu zapewnienia pracy zgodnej z jego
                  kwalifikacjiami.
                  Dawno juz sie skonczyly czasy kiedy to bylo niewazne jakie studia skonczyla -
                  ma magistra.
                  Wszystko zalezy od NAS SAMYCH. Obrazanie sie na swiat i ludzi jeszcze nikomu
                  nie pomoglo, pokaz co potrafisz, udowodni ze tytul masz nie tylko na papierze,
                  wez zycie w swoje rece i nie oczekuj poklonow dlatego ze jestes magistrem.

Pozdrawiam i zycze powodzenia
                • Gość: elektronik [...] IP: *.autocom.pl 26.01.07, 10:04
                  Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • Gość: ... Re: normalnie szok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 16:49

> Wynagrodzenie 1000 zl brutto.

Niemozliwe! Klamiesz! W Polsce juz nikt nie zarabia takich smiesznych
              pieniedzy. Spytaj sie snajpera, on wie najlepiej ;))
              • snajper55 Re: normalnie szok 29.12.06, 17:44
                Gość portalu: ... napisał(a):

> Niemozliwe! Klamiesz! W Polsce juz nikt nie zarabia takich smiesznych
                > pieniedzy. Spytaj sie snajpera, on wie najlepiej ;))

Ależ zarabia, zarabia.

S.
      • Gość: Iwan Re: normalnie szok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 21:14
        Nie dziw się, że zaproponowali Ci tę pracę. Myślę, że w ich szufladach jest
        dużo takich cv jak Twoje. Poprostu bezrobocie po 90 roku spowodowało, że młodzi
        ludzie poszli na studia by nie mieć problemu z pracą. Myśleli, że jak zdobędą
        wykształcenie, to będą rozrywani przez pracodawców. Niestety ludzi z mgr jest
        za dużo. W mojej miejscowości jest fabryka wiązek elektrycznych, firma
        zatrudnia 3000 osób. 2500 na produkcji, gdzie dziewczyny przez 8 albo i więcej
        godzin rozciągają kabelki na specjalnych tablicach a 500 w biurach. A wiesz ile
        osób w tej firmie ma wyższe wykształcenie? Jakieś 2800. I co miał im powiedzieć
        kadrowiec? Nie przyjmę pani bo ma pani za wysokie wykształcenie? Nie,
        powiedział jej, że jest miejsce na tablicy, jak chce może iść do pracy. I co
        dziewczyna miała zrobić? Szukać dalej? Poszła do innej firmy a tam to
        samo. "Pani, u nas magistra to ma nawet sprzątaczka." Poprostu jest dużo
        wykształconych, młodych ludzi. Szukaj dalej, zrewiduj swoje umiejętności,
        określ konkretne cele, bądź konsekwętna. A jeśli trafi Ci się praca parkingowej
        to potraktuj to jako pierwszy szczebel. Nie każdy wychodzi na drabinę na
        plecach. Niektórzy sami się muszą wspinać. Pozdrawiam.
      • Gość: iw78 Re: normalnie szok IP: *.centertel.pl 28.12.06, 23:12
        Krystyno...tak na spokojnie przeczytaj sobie co napisałaś ...i zastanów się :)

Tak na moje oko ;) jedyny plus jaki widze u Ciebie to język angielski....mówie to poważnie...bo moze kazdy uważa ze to juz oklepany jezyk ale wbrew temu co mówią niewielu zna go bardzo dobrze...o ile jest tak jak mowisz i znasz go świetnie...

Nie musisz brać tej pracy, skoro uwłacza Twojej godności...długi z czasem też sie same pospłacają :) Napewno znajdzie się firma, która doceni twoje doświadczenie zawodowe, kwalifikacje i wykształcenie.

Pozdrawiam i życzę Szczęśliwego Nowego Roku, w sferze zawodowej również :))
        • Gość: krystyna Re: normalnie szok IP: *.crowley.pl 28.12.06, 23:36
          ech wlasnie sie zastanawiam nad ta oferta,narazie nic innego nie mam na oku a
          dlugi rosna:(
          sa plusy i minusy tej pracy: plusy to blisko mojego miejsca zamieszkania(15 min
          piechota)tylko 7 godz dziennie,praca przy kompie
          minusy male wynagrodzenie, praca ponizej moich kwalifikacji ale nie mam
          doswiadczenia zawodowego wiec choc jakies male zdobylabym
          i co tu robic:((((((
          • Gość: realista Re: normalnie szok IP: *.chello.pl 28.12.06, 23:48
            studia to są po polibudzie (3-4 kierunki) albo akademii medycznej,
            reszta "magistrów" i "licencjatów " to warta tyle co kawałek papieru.

Jak jesteś taka cwana to otwórz swoją działalność i stwórz same ambitne
            stanowiska.

Jak nic nie umiesz (w rzeczywsitosci) co można sprzedać to i mycie kibli może
            nobilitować.
            • aga2751 Re: normalnie szok 28.12.06, 23:53
              Krystyno wiesz co? wbrew pozorom zajecie ktore masz wykonywac wcale nie jest
              takie glupie. Musisz umiec obslugiwac komp, pewnie bedziesz miala do obslugi
              program rozchody przychody(moja kumpelka pracuje w takim charakterze) i powiem
              ci ze klienta tez trzeba umiec obsluzyc nie wystarczy wziac od niego kase i
              tyle. Trzeba to umiec zewidencjonowac na kompie i rozliczyc wiec ci co tu pisza
              ze to zajecie dla polglupow nie maja racji!!!!!! pozatym krystyno nauczysz sie
              tego programu komputerowego i mozesz znalesc robote gdzie indziej bo juz
              bedziesz miala doswiadczenie
            • Gość: . Re: normalnie szok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 13:36
              Gość portalu: realista napisał(a):

> studia to są po polibudzie (3-4 kierunki) albo akademii medycznej,
              > reszta "magistrów" i "licencjatów " to warta tyle co kawałek papieru.

E coo ty, nie znasz sie. Licza sie tylko studia ekonomiczne i nie 3-4 kierunki
              ale conamiej 10. Do tego MINIMUM 8 jezykow obcych- z 7 mozesz startowac na
              sprzataczke i dopiero wtedy mozesz liczyc na pensje 650 netto. A tak cwoku
              spadaj z tymi 3 fakultetami. I to z polibudy buahahaha, naumial sie wzorow i
              rznie inteligenta. zacznij myslec ekonomicznie to wtedy bedziesz prawdziwy mgr.

No chyba ze....wyjedziesz do NORMALNEGO kraju: wlochy, wielka brytania, usa.
              Tam licza sie umiejetnosci, a nie papier, ilosc fakultetow, czy znajomosc
              jezykow na ilosc, zamiast jednego na jakosc.

• Gość: iw78 Re: normalnie szok IP: *.centertel.pl 28.12.06, 23:57
            Jakąkolwiek decyzję podejmiesz będzie tylko Twoja... możesz potraktowac ją jako dodatkową, jako zdobycie jakiegoś doświadczenia...przeczytaj co pisał krzysztofsf...moze pomóc Ci przy spłacie długów, nikt nie karze pracować Ci tam wiecznie, nikt nie karze wpisywać Ci tego w CV...Twoja decyzja...ale pamiętaj o jednym...żadna praca nie hańbi. Twoje wykształcenie dziś znaczy niewiele, taka jest prawda, Ty nie spadłaś z piedestału ( a to własnie pokazałaś w pierwszym poście)...Ty dopiero zaczynasz na niego się wznosić...a to róznica...
            • Gość: iw78 Re: normalnie szok IP: *.centertel.pl 29.12.06, 00:13
              Boziu...ja już błedy ortograficzne robię :((( "karze" to się pisze chyba "każe", no nie? :( sorki
              • snajper55 Re: normalnie szok 29.12.06, 14:03
                Gość portalu: iw78 napisał(a):

> Boziu...ja już błedy ortograficzne robię :((( "karze" to się pisze chyba "każe"
                > , no nie? :( sorki

Można i tak (od karać), i tak (od kazać). W tym przypadku na upartego obie
                wersje pasują. ;)

S.
        • yvona73pol Re: normalnie szok 29.12.06, 00:28
          no, moja przyjaciolka wracajac z urlopu po dziecku dowiedziala sie, ze jej
          stanowisko zlikwidowano, (urzad miasta, biurowa) i zaproponowano jej.... prace
          bileterki..... w kiosku z biletami; co lepsze, musiala sama przyniesc pieniazki
          do kasy do wydawania, ok 1/4 swoje pensji zdaje sie, no, malo jej placili bo
          bileterka.... niestety sytuacja zmusila ja do pracy, ale na szczescie to juz
          przeszlosc... w krakowie, teraz ma pod soba grupke ludzi ktorymi "zarzadza",
          niestety to jej pomiatanie przez pracodawcow wszerz i wzdluz zaowocowalo tym ze
          pomalu stala sie zimna sucza, i chyba wolalabym nie pracowac jako jej
          podwladna :/

(witam asie ;)))))
      • tyszanka78f45 Re: normalnie szok 28.12.06, 23:47
        krystyno a wiesz co mi przyszlo do glowy? bedziesz siedziala przy kompie i
        kasowala klientow wiec masz szanse nawiazac kontakty z roznymi ludzmi a nuz
        jeden z nich okaze sie prezesem jakiejs firmy i zaproponuje ci lepsza prace?
        • Gość: w Re: normalnie szok IP: *.chello.pl 28.12.06, 23:49
          albo Ci się oświadczy :-)
          • snajper55 Re: normalnie szok 29.12.06, 14:04
            Gość portalu: w napisał(a):

> albo Ci się oświadczy :-)

Lub coś pośredniego, jak Łyżwiński... ;))

S.
      • Gość: PIT Re: normalnie szok IP: 88.220.32.* 29.12.06, 00:05
        Ja na Twoim miejscu nie zgodziłbym się na tą pracę. Sam rekrutuje pracowników, i
        przeglądając CV patrzę w doświadczenie zawodowe. Taka posada nie robi wrażenia.
        Jeśli skończyłaś studia, może uda Ci się załatwić jakiś staż. Na początek myślę,
        że świetne rozwiązanie.

Pozdrawiam
        Piotr
        • tyszanka78f45 Re: normalnie szok 29.12.06, 00:11
          Ja na Twoim miejscu nie zgodziłbym się na tą pracę. Sam rekrutuje pracowników, i
          przeglądając CV patrzę w doświadczenie zawodowe. Taka posada nie robi wrażenia.
          Jeśli skończyłaś studia, może uda Ci się załatwić jakiś staż. Na początek myślę,
          że świetne rozwiązanie.

pit wiesz co? krystyna nie ma zadnego doswiadczenia zawodowego wiec chyba lepiej
          miec jakiekolwiek nawet takie niz nic prawda? pozatym mylisz sie, bedzie miala
          kontakt z ludzmi wiec to tez jakis plus tej pracy no i przybedzie jej znajomosc
          programu komputerowego:)
      • faga Re: normalnie szok 29.12.06, 00:06
        wiesz co krystyno????? daj mi namiar na ta prace wezme ja z pocalowaniem
        reki:)mam wyzsze wyksztalcenie i male dziecko tylko maz pracuje zyjemy za 1600
        zl. te 700 zl bedzie jak znalazl:) a 7 godz to nie caly etat przeciez tylko 3/4
        wiec zle nie jest.Moja kumpela ma tez wyzsze i pracuje na kasie fiskalnej w
        tesco za 600 zl na reke 9 godz dziennie a ty masz weekendy wolne:)
      • Gość: lidka24 Re: normalnie szok IP: *.crowley.pl 29.12.06, 00:20
        kobieto nie bierz tej pracy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!to praca dla nieukow, masz wyzsze
        idz do biura pracowac!!!!!!!!!
        • kotkanadachu Re: normalnie szok 29.12.06, 02:14
          no tak , a praca w biurze to szczyt marzen dla Pani Magister, zamienil stryjek
          siekierke na kijek, nie wiem czy ktos tu pamieta ze nie tak dawno do biura szli
          ci ktorzy mieli ukonczony ogolniak, czyli praktycznie bez zawodu. No ale jezeli
          teraz to jest szczyt marzen dla ludzi z wyzszym wykstalceniem, to gratuluje
          marzen.

Pozdrawiam Ivonka :)
          • Gość: marcik Re: normalnie szok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 10:17
            a ja bym wzięła tę pracę na miejscu krystyny i nie dla żadnego doświadczenia,
            bo to mało liczące się doświadczenie, ale po to, by wyjść z długów!!! chyba, że
            woli być cały czas na garnuszku męża, przynajmniej coś by spłacili, ludzie
            myślicie, że jak pożyczacie od kogoś pieniądze to wiecznie będziecie pożyczać,
            tamci ludzie od których pożyczacie też potrzebują pieniędzy i też by chcieli
            godnie żyć, więc i tak macie dobrą sytuację, że macie od kogo pożyczać,
            ktokolwiek by to nie był, rodzina, znajomi (nie mówię o banku, bo tu odsetki),
            bo ja mam znajomych, którzy sami ledwo co przędą i mieliby co pożyczyć a jak
            już to np. 200 zł na 2 tygodnie,
            odciążyłaby kobieta trochę męża schodząc z długów, a to że się wstydzi tego
            zajęcia, to wcale nie musi tego wpisywać w cv, po prostu dłuższy będzie czas
            oficjalnego nie pracowania, a nie musi się do tego przyznawać,
            w teorię, że jakiś kierowca zaproponuje jej pracę, bo ją nagle zauważy jakoś
            nie wierzę, to mrzonki, musiałaby się z każdym wdawać w rozmowę pod jakimś
            pretekstem a na to nie ma czasu,
            co do agencji pośrednictwa, krystyna jest zszkokowana, ze jak oni mogli
            zaproponować jej tę pracę, ale po pierwsze nie zastanawia się, że w agencji
            pracy tymczasowej już pewnie proponowali pracę osobom z wyższym i się zgadzali,
            bo drugie kobieto, czy nie myślisz, ze dla agencji to wsio ryba czy ty tam
            będziesz pracować czy inna dziewczyna czy facet, kto by nie był, to oni na tym
            zarabiają, bo mają za ciebie kasę, prowizję, pomyśl o tym, więc proponują co
            mają bo też muszą z czegoś wyżyć,
            poza tym nie odpowiadasz na pytania forumowiczów jakie skończyłaś studia, jaka
            szkoła, jakie miasto, jaki kierunek, czy być może ten kierunek jest dla ciebie
            powodem do wstydu, bo studia jakieś bylejakie???????????
          • Gość: t Re: normalnie szok IP: *.c160.msk.pl 29.12.06, 12:08
            Ano. Dziwne w tym kraju jest to, ze praca za biurkiem, chocby najmniej wazna,
            nudna, ciezka, meczaca i z szefem- furiatem jest uznawana za wielkie osiagniecie
            i marzenie. Pracuje w biurze, ale bez kontaktu z klientami nie wytrzymalbym.
            Odmozdzylbym sie i cofnal w rozwoju nad stosem papierkow i przed edytorem
            tekstu. Gdyby nie ludzie (czasami z trudnymi charakterami i podejsciem), to
            zanudzilbym sie tam na smierc piszac w kolko podobne dokumenty i tworzac raporty.
            Praca parkingowej o ile jest cieplo i cos sie dzieje, jest na czym oko zawiesic
            wcale nie musi byc taka zla.

Nie dajmy sie zwariowac. Nie kazda praca biurowa jest godna zainteresowania.
            Warta pozazdroszczenia bo jest cieplo i nie leje sie na glowe? No i co z tego?
            Najczesciej pracujacy tak czlowiek nie jest w ruchu, przebywa prawie caly czas w
            tych samych 4 scianach w scisku i pod baczna obserwacja szefostwa. Robi czesto
            ciagle te same niezbyt ambitne rzeczy pozbawione niejednokrotnie wiekszego sensu.
            • Gość: ona Re: to już norma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 12:33
              No niestety cięzkie czasy.
              Studia kończy baaardzo dużo osób (zostaje kwestia jaki kierunek i czy uczelnia
              państwowa czy prywatna) , komputer bardzo biegle zna już mój 14letni brat, a
              biegła znajomośc angielskiego to już podstawa.
        • snajper55 Re: normalnie szok 29.12.06, 14:06
          Gość portalu: lidka24 napisał(a):

> kobieto nie bierz tej pracy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!to praca dla nieukow, masz wyzsze
          > idz do biura pracowac!!!!!!!!!

Tak, kawę parzyć, znaczki nalepiać lub biurko szefa z kurzu wycierać. Spódnicą.

S.
          • Gość: ... Re: normalnie szok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 16:41
            snajper55 napisał:

>
            > > kobieto nie bierz tej pracy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!to praca dla nieukow, masz
            > wyzsze
            > > idz do biura pracowac!!!!!!!!!
            >
            > Tak, kawę parzyć, znaczki nalepiać lub biurko szefa z kurzu wycierać.
            Spódnicą.

Znaczki nalepiac ( bledne wyobrazanie pracy biurowej) tez ktos musi.
      • Gość: krystyna Re: normalnie szok IP: *.crowley.pl 29.12.06, 13:10
        Jestem z Tychow, mam wyzsze wyksztalcenie(marketing i zarzadzanie,
        miedzynarodowe stosunki ekonomiczne) 26 lat, roczne dziecko, bez doswiadczenia
        zawodowego. Mam lekki stopien niepelnosprawnosci, ta praca to jest praca dla
        osoby niepelnosprawnej, cos jeszcze mam powiedziec o sobie?:P
        • snajper55 Re: normalnie szok 29.12.06, 14:13

> Jestem z Tychow, mam wyzsze wyksztalcenie(marketing i zarzadzanie,
          > miedzynarodowe stosunki ekonomiczne) 26 lat, roczne dziecko, bez doswiadczenia
          > zawodowego. Mam lekki stopien niepelnosprawnosci, ta praca to jest praca dla
          > osoby niepelnosprawnej, cos jeszcze mam powiedziec o sobie?:P

Ja bym ją na Twoim miejscu wziął. Zdobędziesz doświadczenie, poduczysz się
          komputera (gdy nie ma ruchu masz czas dla siebie), czas pracy przyzwoity, blisko
          domu, możesz dalej szukać czegoś lepszego (ktoś pisał o kontakcie z ludźmi),
          może da się połączyć tę pracę z własnym biznesem (sprzedaż czegoś, przyjmowanie
          zleceń, przyjmowanie innych opłat, itp), no i jakaś tam kasa. To jest jakiś
          punkt wyjścia. Siedzenie w domu nim nie jest.

Pozdrawiam.

S.
          • Gość: ... Re: normalnie szok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 16:44
            Snajper hahahaha o jakim doswiadczeniu piszesz?? uwazasz, ze dla osoby po
            studiach typu marketing i zarzadzanie oraz m-owe stosunki ekonomiczne praca
            parkingowego jest szansa na zdobycie DOSWIADCZENIA?? Buahahahahaha :))

A tak w ogole to powiedz mi, dlaczego jakos nie zwracasz uwagi na
            WYNAGRODZENIE? Podobno w Polsce nie pracuje sie za stawki rzedu 1000 brutto/650
            netto? :))))
            Gdzie twoje statystyki?
            • Gość: ... Re: normalnie szok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 16:47
              Snajper, chcialam ci uswiadomic, ze zdobywanie doswiadczenia w zawodzie
              parkingowego nie przyda sie Krysi do niczego. Chyba ze chce pracowac
              jako...parkingowy i dalej rozwijac sie (hahaha) w tym kierunku.

Chyba wiesz, ze zdobycie doswiadczenia ma wiazac sie szansa na rozwoj, o jakim
              rozwoju mozemy pisac biorac pod uwage prace parkingowej?? Przeciez po 2
              fakultetach praca na parkingu to cofniecie sie do zawodowki, a nie zaden
              rozwoj. Przeszedles samego siebie w pieprzeniu dyrdymalow :DDDD
            • snajper55 Re: normalnie szok 29.12.06, 17:42

> Snajper hahahaha o jakim doswiadczeniu piszesz?? uwazasz, ze dla osoby po
              > studiach typu marketing i zarzadzanie oraz m-owe stosunki ekonomiczne praca
              > parkingowego jest szansa na zdobycie DOSWIADCZENIA?? Buahahahahaha :))

Owszem. Doświadczenia w pracy.

> A tak w ogole to powiedz mi, dlaczego jakos nie zwracasz uwagi na
              > WYNAGRODZENIE? Podobno w Polsce nie pracuje sie za stawki rzedu 1000 brutto/
              > 650 netto? :))))

Gdzieś tak pisałem ??? Coś Ci się pokręciło.

> Gdzie twoje statystyki?

Na przykład w internecie. Nie możesz znaleźć ?

S.
              • Gość: krystyna Re: normalnie szok IP: *.crowley.pl 29.12.06, 17:48
                Acha wg kalkulatora wynagrodzen 1000 zl brutto to jest 713,77 zl netto czyli
                troszeczke wiecej niz najnizsza krajowa:P
                ostatnio tez proponowali mi zatrudnienie w fabryce praca 8 godz dziennie 6
                czasem 7 dni w tygodniu na 2 zmiany,obsluga maszyn pakujacych hehehhe i za 900
                zl brutto
                wiec jak juz mialabym wybrac to wole pierwsza opcje
                zadna praca nie hanbi
              • Gość: ... [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 18:01
                • Gość: .. [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 18:03
                  • snajper55 Re: ps 29.12.06, 18:47
                    Gość portalu: .. napisał(a):

> ma wyksztalcenie wyzsze ekonom i ma odatkowo mgr ze stosunkow m-owych.

Nie ma dodatkowo mgr ze stosunków międzynarodowych. Ma ukończone jedne studia.

Oprócz pisania spróbuj też czytać. A jak Ci się uda jeszcze jednocześnie myśleć,
                    to już będzie wspaniale. ;)

S.
                • snajper55 Re: normalnie szok 29.12.06, 18:42

> Jeszcze sie pytasz gdzie pisales o zarobkach 600 zlotowych? Ze w Polsce sie
                  > tyle nie zarabia?

Nie pytam się, bo wiem, że tak nie pisałem.

S.
              • Gość: .. Re: normalnie szok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 18:09
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23&w=54087983&a=54368601
                Tu i w wielu innych watkach nasmiewasz sie z ludzi, ktorzy twierdza, ze ciagle
                pracuje sie w polsce za place minimalne. Oczywiscie nie podaje tego linku dla
                twojej wiadomosci (bo ty doskonale wiesz, ze tak wszedzie piszesz) tylko dla
                tych, ktorzy jeszcze nie mieli okazji czytac twoich bredni i nie wiedza
                jeszcze, jaki to z ciebie "znawca" polskich plac (rzekome srednie krajowe dla
                wszystkich)
                • snajper55 Re: normalnie szok 29.12.06, 18:50
                  Gość portalu: .. napisał(a):

> Tu i w wielu innych watkach nasmiewasz sie z ludzi, ktorzy twierdza, ze ciagle
                  > pracuje sie w polsce za place minimalne.

Nie. Naśmiewam się z tych, co twierdzą iż wielu a nawet większość ludzi pracuje
                  za wynagrodzenie minimalne.

S.
      • Gość: gośka Re: normalnie szok IP: *.elpos.net 29.12.06, 17:10
        takie bezradne osoby jak ty , na dodatek tonące w długach nigdy nie znajdą same
        dobrej pracy,musisz uruchomić swoje kontakty towarzyskie i dostać pracę"po
        znajomości"(ja tego nie pochwalam)
        ty nauczyłaś się tylko w życiu ........jak się uczyć (przyswajać wiedzę)
        nic więcej nie potrafisz
        • Gość: krystyna Re: normalnie szok IP: *.crowley.pl 29.12.06, 17:43
          nie mam dwoch fakultetow tylko kierunek studiow to byl zarzadzanie i marketing,
          a miedzynarodowe stosunki ekonomiczne to nazwa specjalnosci:)
          • octav Re: normalnie szok 29.12.06, 22:10
            Wybacz szczerość, ale te kierunki studiów to moim zdaniem "lep na muchy" szkół
            kształcących nowe armie bezrobotnych. Wielu studentów myśli, że po nich będzie
            od razu jakimiś szefami itp. "Medialna" nazwa tego kierunku sprawia, że każdy
            widzi się gdzieś wyżej w hierarchii społeczeństwa. Cóż, ja nie mam wyższego
            wykształcenia i pierwsze lata mojej "kariery zawodowej" spędziłem na Fiacie w
            Tychach (pierwszy rok jako pracownik produkcyjny na linii). Zarabiałem tak mało,
            że wstydziłem się znajomym. Nie załamywałem się jednak tylko szukałem swojej
            szansy. Efekt: dziś jestem kierownikiem projektów w fajnej firmie, na co dzień
            mam pod sobą zespół wspaniałych ludzi(wszyscy podwładni to inżynierowie).
            Reasumując, nie ma co spodziewać się,że ktoś da Ci "koksy" nie znając Twoich
            możliwości. Trzeba brać co jest dostępne i w wolnej chwili szukać czegoś
            lepszego. A jak ktoś pozna Twoje możliwości, to o ile będą mu odpowiadały, na
            pewno Cię zatrudni na zadowalających Cię warunkach (czego Ci życzę).
            • krzysztofsf szlachectwo 30.12.06, 14:12
              Mam wrazenie, ze wiele osob traktuje swoje mgr czy mgr inz jak tytul szlachecki - nie patrzac jaka realna wartosc sie za nim kryje, no i zapominajac, ze w czasach Rzeczypospolitej Szlacheckiej, oprocz magnatow i szlachcicow na wlosciach, zylo pelno szaraczkow, szlachty zagrodowej praujacej jak chlopi i jedynie w niedziele do kosciola zakladajacych kontusz i szable.
              • Gość: Chris Re: szlachectwo IP: 88.156.253.* 26.01.07, 17:34
                to było się uczyć, a nie bąki zbijać!!!
            • Gość: obserwator Re: normalnie szok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 23:03
              octav napisał:

> Wybacz szczerość, ale te kierunki studiów to moim zdaniem "lep na muchy" szkół
              > kształcących nowe armie bezrobotnych. Wielu studentów myśli, że po nich będzie
              > od razu jakimiś szefami itp.

Kazdy idiota po marnej maturze tak gada o ludziach z wyksztalceniem wyzszym.
              Zazdrosci, ze sam nie ma w sobie na tyle inteligencji, ambicji i checi, zeby
              zrobic tego MARNEGO mgr :D

> Cóż, ja nie mam wyższego
              > wykształcenia (...) dziś jestem kierownikiem projektów w fajnej firmie, na co
              dzień
              > mam pod sobą zespół wspaniałych ludzi(wszyscy podwładni to inżynierowie).

Normalnie kariera Nikodema Dyzmy buahahahaha

Nie wiem, o czym gosciu piszesz, ale w PORZADNEJ firmie idiota bez mgr nie
              zostaje kierownikiem. Chciazby z takich wzgledow, ze normy ISO na to nie
              pozwalaja. Pomijam juz fakt, ze idiota nie moze mowic inzynierowi, jak ma
              cczytac/tworzyc projekt, pracowac itd.
      • emelem1 Re: normalnie szok 29.12.06, 19:10
        angielski przyda sie parkingowemu
        • snajper55 Re: normalnie szok 29.12.06, 19:33
          emelem1 napisał:

> angielski przyda sie parkingowemu

To zależy gdzie jest ten parking. Jeśli na lotnisku międzynarodowym...

S.
          • Gość: krystyna Re: normalnie szok IP: *.crowley.pl 29.12.06, 20:15
            ten parking znajduje sie obok hipermarketu REAL
            • Gość: 77 Re: normalnie szok IP: *.foke.pl 18.01.07, 19:36
              Lpsze to od akwizycji zawsze, więc nie wybrzydzaj, zaczep się a wkońcu
              awansujesz na stanowisko "starszego ciecia" PZDR!!
      • Gość: jolcia Re: normalnie szok IP: *.crowley.pl 30.12.06, 12:03
        Krystyno wbrew pozorom praca kasjera-parkingowego( bo tak pewnie brzmi
        nazwa)wiem to od mojej kolezanki ktora pracuje w takim charakterze nie jest
        wcale taka glupia. Siedzisz sobie w budce masz komputer drukarke i kase fiskalna
        do dyspozycji,komputer ma specjalne oprogramowanie tzw system parkingowy
        sterujesz praca calego parkingu i roznych urzadzen no i pobierasz kase od
        kklientow i ewidencjonujesz to w tym programie zreszta sama zobacz:
        www.parkingi.unicard.pl/parkwewn.php
        no i firma w ktorej moja kumpelka pracuje: www.parkinvest.pl/indexpl.html
        i moge ci z reka na sercu powiedziec ze kolezanka ma licencjata i z
        pocalowaniem reki wziela ta prace
        a ty ponadto masz lepsze warunki bo tylko 5 dni pracujesz po 7 godz a kolezanka
        7 dni i 8 godz a place ma taka sama co Ty
        Acha no i ja tez jestem z Tychow:) A kolezanka pracuje w warszawie
        • parkaan Re: normalnie szok 30.12.06, 13:41
          Krystyno, ja wiem, że marzysz o lepszej pracy, ale na początek nie jest tak źle.
          Ja też wzięłabym taką pracę 5 dni w tygodniu za te tysiąc brutto.
          Pracowałam w systemie ciągłym (12/24 i 48), świątek piątek i... sylwestry, za
          1200. I mogłoby tak zostać, gdyby nie likwidacja etatu.Ale marudziłam, że mi
          nigdy nie "uzbierało" się 10 dni wolnego przy 2 czy 3 dniach urlopu.
          Jeżeli nie musisz w nocy tegoż parkingu jeszcze patrolować, no to może na razie
          się zaczep a dalej szukaj czegoś na miarę twoich ambicji?
          • Gość: krystyna Re: normalnie szok IP: *.crowley.pl 30.12.06, 23:23
            Ja nic nie musze patrolowac droga parkaan,ja mam tylko siedziec przy kompie i
            pobierac oplaty tam bedzie ze mna w budce specjalny ochroniarz a w nocy nie bede
            pracowac tylko w dzien 7 godz
      • monica_b skoro toniecie w dlugach 30.12.06, 22:01
        to wez ta prace, a szukaj innej.
        powodzenia.
      • Gość: jolcia Re: normalnie szok IP: *.crowley.pl 30.12.06, 23:15
        Krysia mowie ci bierz ta prace, co prawda nie jest ona ambitna ale splacisz
        dlugi no i bedziesz w lepszej pozycji szukajac innej pracy nizbys byla bezrobotna
        • Gość: Mariusz bierz IP: *.aster.pl 20.01.07, 15:46
          Gdy sie nie ma co się lubi to si lubi co się ma.
          Ja po studiach zarabiałm 800 zł a moi kumple po zawodówkach zdecydowanie więcej.
          Teraz zarabiam 4000 zł (jest to moja druga praca)ale musiało upłynąc 6 lat.
          Obecnie bardzo dużo osób jest po zarzadzaniu i marketingu tak więc te studia nie
          są jakimś szczególnym atutem, wiem to dobrze bo sam je kończyłem. Mój kolega pod
          Łodzią po studiach jako brygadzista zarabia 1000 złotych a drugi kolega -
          doświadczony rzeźnik (zaoczna matura) prawie 2000zł.
          Doświadczenie jest ważniejsze niz studia.
          Weź tą pracę i szukaj następnej. Łatwiej jest znaleść pracę, gdy juz się ją ma.
          Tylko poproś, żeby Cię nie zatrudniali na stanowisku kasjera-parkingowego, tylko
          samego kasjera albo np. specjalisty ds. obsługi klienta -bedzie to lepiej
          wygladało w papierach.
      • Gość: jolcia Re: normalnie szok IP: *.crowley.pl 31.12.06, 00:15
        Znam osoby ktore sa po studiach i z checia by podjely niechciana przez ciebie
        prace krystyno i w miedzyczasie innej by szukaly
      • Gość: jolcia Re: normalnie szok IP: *.crowley.pl 31.12.06, 17:45
        krystyno wiem ze to nie szczyt twoich marzen ale dla porownania moja kolezanka
        pracuje w tesco 6 czasem 7 dni w tyg za 650 zl na reke po 8 9 godz. Jest po
        ochronie srodowiska i jak jej powiedzialam ze Ty nie chcesz takiej pracy to
        prosila mnie o namiar na tego pracodawce bo mialaby weekendy wolne i tylko 7
        godz dziennie o ni 713 zl na reke a nie 648 zawsze to jakas roznica:)
      • Gość: krystyna Re: normalnie szok IP: *.crowley.pl 01.01.07, 13:15
        Ludzie co ja mam robic?:( innych ofert pracy nie ma nigdzie mnie nie chca ze
        wzgledu na moja niepelnosprawnosc(padaczka napadowa i jakanie). Wszyscy ludzie
        mowia mi tzn moi znajomi by brac ta prace, a ja biedna nie wiem co robic:(((((
        • shady27 Re: normalnie szok 01.01.07, 13:34
          wziac ta robote albo nadal siedziec na tylku i narzekac. Nie jestes jedyna, ktora skonczyla studia, tylko wiele osob zadbalo o praktyke podczas studiow. Ty nie masz doswiadczenia, wiec nie dziw sie, ze Cie nie chca.
          • Gość: krystyna Re: normalnie szok IP: *.crowley.pl 01.01.07, 13:38
            ech nio wlasnie....ja podczas studiow nie moglam chodzic na praktyki bo mialam
            bardzo silne napady padaczkowei wiekszosc studiow to indywidualny tok nauczania
            w domku
            Dopiero od niespelna roku czuje sie lepiej
            • shady27 Re: normalnie szok 01.01.07, 13:56
              aaaa no to Cie usprawiedliwiam ;) radzilabym Ci przyjac ta prace, chocby po to aby wyjsc z dlugow a w miedzyczasie szukaj innej :) zawsze to lepiej niz narobic sobie wiekszych dlugow. A masz moze znajomych, ktorzy pomogliby Ci zalatwic prace?
        • jacek.jankowski Re: normalnie szok 17.01.07, 00:31
          A telepraca? Praca w domu? Może własn biznes? chociażby oparty na aukcjach allegro

Piszesz, że jesteś po studiach, więc zrób sobie zadanie domowe

Gdzie osoba, taka jak ja ma szansę pracować, taką prostą analizę SWOT własnej osoby.
      • Gość: iw78 nie na temat ale...wazne :) IP: *.centertel.pl 01.01.07, 15:21
        Zauważyłam, ze pare osób wypowiada się z Tychów...mam więc prośbę...musze być jutro w Tychach na ul. Ujejskiego...moje pytanie jest następujące...od dworca PKP podobno dojade tam tramwajem A...ale dokładnie to gdzie mam wysiąść aby najszybciej tam dojść? Na przystanku gdzie są hale targowe czy dalej?..a moze jakiś autobus zatrzymuje się na Ujejskiego? To jest osiedle U.
        Z góry dziekuje za pomoc.
        • aniask_mama Re: nie na temat ale...wazne :) 01.01.07, 16:10
          Nie dojedziesz tramwajem, bo w Tychach tramwajów nie ma ;) są trolejbusy.

Wejdź sobie na www.mzk.pl i tam wyszujaj wg ulicy

Jeśli chcesz dojechac trolejbusem to wsiadasz w "A", wysiadasz przy REALU i
          idziesz pieszo jakieś 10-15min.
          • aniask_mama Re: nie na temat ale...wazne :) 01.01.07, 16:16
            nr autobusu: 51, 157, 291, wysiadasz za "Bramą Słońca" za Realem

• Gość: lidka24 Re: normalnie szok IP: *.crowley.pl 01.01.07, 22:15
        wiesz co krystyno jakasz sie i masz padaczke wiec jest mi Ciebie szkoda, ale nie
        dziwie sie pracodawcom ze nie chca ciebie jako pracownika. Ja tez bym nie
        chciala ze wzgledu na epilepsje i do tego to jakanie...wiec bierz ta prace i
        zrob sobie jakis kurs aby podniesc kwalifikacje bo inaczej nigdzie lepszej pracy
        nie dostaniesz. A myslalas o pracy zdalnej w domu?:P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka