Gość: zioło IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.07, 20:35 czy z umowy zlecenie musze się rozliczać pierwszy raz w zyciu bedę sie rozliczał z urzędem skarbowym jak to wygląda???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasan1512 Re: umowa zlecenie 04.01.07, 20:42 Będziesz, chybą, że nie przekroczyłeś 2800 czy ileś tam i nie chcesz uzyskać zwrotu do 530 czy ileś tam. Jest oddzielna rubryka na dochody z tytułu umów zlecenia w picie. Bardzo łatwo znaleźć informacje na ten temat w necie. Odpowiedz Link Zgłoś
rysiek66 Re: umowa zlecenie 04.01.07, 20:59 ale jak to jest z tych umow zlecenie jak nie przekroczyłem tych 2800 bo musze sie teraz rozliczyć i nie wiem jak pracowałem jeszcze miesiąc na umowe zlecenie Odpowiedz Link Zgłoś
kasan1512 Re: umowa zlecenie 04.01.07, 21:14 Jak nie przekroczyłeś dokładnie 2 789,89 zł (łącznie z dochodami z innymi źródeł - np. renty, umowy o pracę) to nie musisz się rozliczać, ale jeśli się rozliczysz to dostaniesz zwrot podatku do kwoty 530,08 zł, bo zaliczki na podatek dochodowy Ci pobierali. Więc dla tych kilku setek raczej warto... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Re: umowa zlecenie IP: *.autocom.pl 05.01.07, 01:54 Już od kilku dobrych lat z każdej, nawet bardzo małej kwoty wynagrodzenia (również z tytułu umowy zlecenie), od której została potrącona zaliczka na podatek dochodowy, trzeba się rozliczyć z US, tzn. złożyć odpowiedni PIT. Udzielone odpowiedzi, że poniżej kwoty wolnej od podatku (do ok. 2800 zł) nie trzeba się rozliczać, są błędne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rysia Re: umowa zlecenie IP: *.e-wro.net.pl 05.01.07, 11:47 a do kiedy zleceniodawca musi mi dac pita? pracowałam na zlecenie do 31.02-w jakim terminie pit mi powinien przyjśc pocztą,co zrobic jak nie przyjdzie, zarobki znacznie przewyższały 2800 zł, słyszłam ,że na pita się czeka do 28.02- czy to prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
j2334 Re: umowa zlecenie 05.01.07, 15:15 Ten termin zalezy od danedo zakladu,w niektorych juz z koncem stycznaia sa gotowe pity,w innych troche dluzej.Ale spokojnie ,zdazysz do konca kwietnia z rozliczeniem.Oczywiscie musisz sie rozliczyc. Odpowiedz Link Zgłoś