Gość: ooo Re: Ile sie zarabia w roznych miastach? IP: 212.127.72.* 14.08.02, 15:05 Przyznaję, że ciężko się zrobiło w naszym pięknym kraju... studiuję zaocznie (firma płaci), j. ang - b. dobry, asystentka dyr. - staż prawie 3 lata , socjal (opieka medyczna, "grusza", imprezy artystyczne) 1800 brutto/mies. (1200,- na rączkę) żadnych premii - nieciekawie, ale cóż nie da się znaleźć nic lepszego w naszej okolicy (Wrocław) - strasznie duża konkurencja w zawodzie... nie wiedzieć czemu :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Persil Szczecin IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 16.08.02, 12:46 Stanowisko informatyk-serwisant, mała firma, 700zł + premia od obrotu 200-500zł netto, studia wyższe (informatyka), 3 lata pracy w tym dwa w 2 w obecnej firmie. Obecnie na wypowiedzeniu tak samo jak reszta pracowników. Prawdopodobnie założę swoją działalność i wychaczę jeszcze jakieś pół etatu. Pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Flugbegleiter Steward - München IP: *.dip.t-dialin.net 20.08.02, 03:26 ostatnia wyplata netto to 1860 EUR netto. Stanowisko stewarda w jednych z niemieckich linii lotniczych przy okolo 67 wylatanych godzin w miesiacu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belferka Re: Radom IP: *.dami.com.pl / 172.16.2.* 21.08.02, 20:39 Nauczycielka dyplomowana, 18 lat pracy,studia wyższe mgr na dwóch kierunkach od początku swej pracy, studia podyplomowe kierunkowe, także podyplomowe informatyczne; netto blisko 1500zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbigniew Re: Radom IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 21.08.02, 21:22 Gość portalu: belferka napisał(a): > Nauczycielka dyplomowana, 18 lat pracy,studia wyższe mgr na dwóch kierunkach od > > początku swej pracy, studia podyplomowe kierunkowe, także podyplomowe > informatyczne; netto blisko 1500zł. Może czas zacząć pracować jako informatyk lepiej płacą. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiek.m Re: Radom 22.08.02, 07:48 Gość portalu: Zbigniew napisał(a): > Gość portalu: belferka napisał(a): > > > Nauczycielka dyplomowana, 18 lat pracy,studia wyższe mgr na dwóch kierunka > ch > od > > > > początku swej pracy, studia podyplomowe kierunkowe, także podyplomowe > > informatyczne; netto blisko 1500zł. > > Może czas zacząć pracować jako informatyk lepiej płacą. Chyba Ci sie zdaje.... teraz nawet informatykom proponują grosze - taka jest bryndza na rynku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo Re: Radom IP: 217.96.36.* 09.09.02, 09:11 Radom - informatyk Brutto prawie 3 tys. + komórka + laptop Odpowiedz Link Zgłoś
vivion Re: Radom 09.09.02, 18:31 Gość portalu: Pablo napisał(a): > Radom - informatyk > Brutto prawie 3 tys. + komórka + laptop Nie rozumiem, dlaczego musicie byc tacy wdzieczni za te komorki, samochody sluzbowe, czy lapptopy? Przeciez to sa oczywiste dodatki (koszty pracodawcy), ktore w zaleznosci od wykonywanego zawodu sa po prostu nieodzowne. Zadna laska... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: Radom IP: *.radom.pl 19.10.02, 18:29 przedstawiciel medyczny, 4400 netto+premia+samochód+laptop+komórka+fundusz reprezentacyjny+szkolenia i wyjazdy w atrakcyjne miejsca. Tych plusów jest więcej, i chociaż są one nieodzowne, to są miłym dodatkiem do pensji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba15 Re: Ile sie zarabia w roznych miastach? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 21.08.02, 23:39 Wrocław. Ubezpieczenia. Stanowisko pracy: specjalista. 4 lata. Wyższe. 2.150,00 PLN/netto. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiek Re: Ile sie zarabia w roznych miastach? IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 23.08.02, 19:10 Warszawa, 25 lat, główna księgowa, 5 lat doświadczenia, magister rachunkowości UW, licencja LMF, słaby angielski, ok. 40h/tyg., 3.700,00 netto, pożyczki 0%; dodatkowo własna działalność ksiegowa ok. 1.000,00 miesięcznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Bydgoszcz - 3.200 brutto IP: 192.11.224.* 23.08.02, 09:59 Czesc, Jestem mgr informatyk, pracuje w firmie telekomunikacyjnej, 5 lat przepracowanych, znam angielski, praca jest O.K. Poza tym w Bydgoszczy bardzo ciezko z praca :-( Miasto jest brzydkie, trzyma mnie tu tylko praca. Pozdrawiam, Tomek Odpowiedz Link Zgłoś
nie_ja Re: Górny Śląsk 26.08.02, 13:35 Jedno z wiekszych miast na Górnym Śląsku. Średnia firma projektowo - konstrukcyjna. 1 Generalny specjalista 4000-4500 2 Główny specjalista 3000-4000 3 Starszy specjalista 2000-3000 4 Specjalista 1500-2500 5 Młodszy specjalista 1000-2000 Wszystkie kwoty to brutto 1 Nie projektuje, zajmuje się instalacją\wdrożeniem projektu 2 Czuwa nad prawidłowością projektów od strony merytorycznej Zakres czynności 3,4,5 jest praktycznie taki sam różnica jest w stażu pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJ Łódź IP: *.ckzeto.com.pl 27.08.02, 13:20 Łódź, wykształcenie wyższe ( informatyka+ekonomia ),ang. biegle, 4-letnie doswiadczenie w branzy IT. ok. 3200 na reke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leuconoe Re: Łódź IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 27.08.02, 16:31 A jak zarabiają swkretarki w Łodzi? Bo we Wrocławiu 1000,00 na łapkę, zero premii, zero za nadgodziny. Wyższe wykształcenie techniczne, bigle rosyjski, komputer na 5 :( Ehhh zycie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stonerka Gdańsk IP: *.brzezno.univ.gda.pl 28.08.02, 09:23 doktorantka na uniwersytecie, dwa fakultety (mało "chodliwe" kierunki - mój własny życiowy błąd), angielski bardzo dobry, komputer b. dobrze, kurs zawodowy, 770 PLN. za hotel asystencki płacę ok 500 PLN. hihi niech żyje polska nauka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bank Re: Gdańsk IP: 195.136.95.* 29.08.02, 11:57 Śląsk, bank z udziałem kapitału zagranicznego.~1400zł na ręke 5 miesięcy stażu, pierwsza praca, wyższe zawodowe, student, do tego po roku 13-tka, premia, bony na święta, liczne szkolenia i wizja awansu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maro Częstochowa IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.08.02, 13:22 wiek 34 l. 5500 zł (brutto)+ sam. służbowy (nowy) + ubezp.III filar Wykształcenie wyższe: dwa kierunki fililogia + zarzadznie, biegła znajomość 2 jęz. obcych, stanowisko kierownicze, finanse, staż zagraniczny 3 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
poison1 Re: Gdańsk 02.09.02, 10:01 Gość portalu: Bank napisał(a): > Śląsk, bank z udziałem kapitału zagranicznego.~1400zł na ręke 5 miesięcy stażu, > > pierwsza praca, wyższe zawodowe, student, do tego po roku 13-tka, premia, bony > na święta, liczne szkolenia i wizja awansu... No to ekstra! Odpowiedz Link Zgłoś
poison1 Re: Sekretarka z Gdańska 02.09.02, 09:58 Gość portalu: Leuconoe napisał(a): > A jak zarabiają swkretarki w Łodzi? > Bo we Wrocławiu 1000,00 na łapkę, zero premii, zero za nadgodziny. Wyższe > wykształcenie techniczne, bigle rosyjski, komputer na 5 :( > Ehhh zycie A ile masz lat stazu? Czy używasz non stop języka rosyjskiego w pracy? U mnie jest tak: 21 lat stazu pracy, w tym 15 jako sekretarka średnie bez języków (nie wymaga pracodawca) 1650 na rękę (i nic ponadto, no, czasami raz na parę lat tzw."trzynastka") Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WARSZAWA Re: Sekretarka z Gdańska IP: 217.153.44.* 21.09.02, 16:56 JA MAM 21 LAT.PRACUJE OD PONAD 2 LAT NA RECEPCJI.MAM 2300 ZŁ BRUTTO,CZYLI 1576 NA REKE PLUS OPIEKA MEDYCZNA,3 DAWKI SZCZEPIONKI NA ŻÓŁTACZKĘ,CZASEM GRATISOWE PIGUŁKI ANTYKONCEPCYJNE OD LEKARZY I INNE GADŻETY.JESTEM STUDENTKĄ.ANGIELSKI BDB. I NIEMIECKI. UZYWAM W PRACY CZASEM ANGIELSKIEGO I KOMPUTER, ALE TO FIRMOWY SYSTEM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: funia Re: Ile sie zarabia w roznych miastach? IP: *.k.mcnet.pl 29.08.02, 13:43 Dyrektor Dzialu Administracji, Warszawa, firma miedzynarodowa, 7 lat stazu na stanowisku (11 lat stazu pracy ogolem), pensja 7.000 PLN netto plus komorka z limitem 200 PLN netto, opieka medyczna, szkolenia, praca 10-12 godzin dziennie (bez sobot i niedziel). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el Re: Ile sie zarabia w roznych miastach? IP: *.datastar.pl 02.09.02, 12:24 elektryk wawa 1800 na czarno, praca brudna, 9h dziennie, soboty też,od kilku lat co firma to gorzej, tyle samo bra łem 5lat temu a teraz koszty egzystencji o tao ciekawe 350 mieszkanie- tanio bo z kolegą prąd nie płacimy zablokowaliśmy hihi tzn. kradniemy 160 składka na przejazdy na miesiąc 120 pożyczka około 100 na tel. czy to karta tel. czy sim plus 730wychodzi, jeszcze jakiś gaz od czsu do czasu to mamy1070 pln na jedzenie i resztę hahahahah, nie daj boże żeby ci się trfił dentysta, trzeba iśc jak boli czy buty ci się rozwalą, trzeba kupic na boso nie bedziesz chodził, a gdzie piwo, kino, wyjazd, kobieta, powinieneś oszczędzać może chciałbyś jakiś samochód kiedyś kupic albo hahahhaahaha mieszkanie hahhahahah teoretycznie powinienem tylko jeździć do pracy wracac, siedzieć w domu , jeść i tak całe życie qrwa mać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noone Re: Ile sie zarabia w roznych miastach? IP: *.citicorp.com 31.08.02, 20:54 Kelner (rok praktyki), jedna z lepszych restauracji w Wa-wie umowa 900 brutto; z napiwkow ok 2500 na reke; 60h/tydz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flafcio Re: Ile sie zarabia w roznych miastach? IP: *.dwi.uw.edu.pl 01.09.02, 19:18 ..a adres Citibanku z placu teatralnego...ta.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M.D. Re: Ile sie zarabia w roznych miastach? IP: *.proxy.aol.com 02.09.02, 05:38 Canada, poludniowe Ontario, miasto 300 000. W General Motor, 4000 do 6000.CD z nadgodzinami, lakiernk 20 Lat pracy. Polski sklep, 700 - 1400 CD sprzedawca Na budowach, 10 - 15 na godz, na czarno systemy computerowe, 30 000 - 80 000 Dyrektorzy szkol podst, oraz high school, 90 000 - 130 000 nauczyciel high school 30 000 - 65 000 profesor, 60 000 - 130 000 truck man, 4000 - 10 000, jezeli ma swojego trucka (spore koszty amortyzacyjne) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOSIA-WAW Re: Ile sie zarabia w roznych miastach? IP: 213.25.206.* 02.09.02, 11:31 4 MIESIACE PRACY,W DZIALE IT. STANOWISKO HANDLOWIEC. 1500 BRUTTO, 1200 STAŁEJ PREMII. WYŻSZE TECHNICZNE ANGIELSKI B. DOBRY KOMPPPUTER B. DOBRY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mitek Re: Ile sie zarabia w roznych miastach? IP: *.terra.net.mx 03.09.02, 20:38 Witam, Zastanawiam sie nad powrotem do Polski, ale z lektury forum widze ze szanse na dobra place i prace w kraju sa obecnie praktycznie zerowe. Mam 27 lat i mieszkam od 3 lat w Meksyku. Pracuje dla firmy amerykanskiej. Do moich obowiazkow nalezy rozwoj handlowy w Ameryce Centralnej i Poludniowej. Jestem w trakcie studiow magisterskich (marketing), pracuje od 8 do 5 w biurze i wychodze z pracy punktualnie (godzinna przerwa na obiad) + czeste wyjazdy: Wenezuela, Dominikana, Brazylia, Guatemala, itd. Zarabiam 1 tys. dolarow na reke + prowizje 500 – 2 tys. dolarow miesiecznie + fundusz emerytalny i ubezpieczenie zdrowotne. Firma placi mi dodatkowo za studia. Pozdrawiam (wiadomosc napisana bez uzycia polskich znakow) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jk@hotmail.com Re: Ile sie zarabia w roznych miastach? IP: *.eu.boschrexroth.com / 145.230.209.* 04.09.02, 20:16 Tez zamierzam wrocic do Polski (obecnie jestem w Niemczech) i tez mam 27 lat, koncze wlasnie drugie studia i zalamalam sie tym co przeczytalam na tym forum. Aby sie utrzymac pracowalam na wakacjach legalnie w fabryce 5 dni w tygodniu, gdzie dostawalam ok. 2000€/miesiac. Czy to nie jest paradoks, ze w Polsce przyjdzie mi zapomniec o moim wyksztalceniu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Kraków IP: *.tele2.pl 05.09.02, 10:57 Ja nie wiem czy Wy wszyscy, którzy tyle zarabiacie, po prostu szpanujecie, czy taka jest polska rzeczywistosc... Ja zarabiam 1150 zl netto, bez zadnych dodatkow, bez zadnych premii. Jestesm po dziennikarstwie i polonistyce pracuje jako redaktor, dziennikarz, skladacz ksiazek. I co????????????? Ja chce wyjechac z Polski. Chetnie wejde na miejsce kogos, ktozglupial i tu wraca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaba Re: Kraków IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 05.09.02, 15:19 Myślałem,że mi tak źle, ale okazuje sie ,że inni mają gorzej. Pracuję jako elektryk w 300 osobowej firmie produkcyjnej w Krakowie, mam 36 lat i 18 lat stażu a zarabiam 1700-2000 zł. netto+posiłki ,grusza i inne małe dodatki.Zapomniałem dodać , pracuję na zmiany mam średnie wykształcenie.. Odpowiedz Link Zgłoś
evesdropper Re: Kraków 05.09.02, 16:06 Ja wszystkim ktorzy nie widza dla siebie sznas w Polsce polecam wyjazd (legalnie - na krocej lub dluzej) ale do wyjazdu trzeba byc przygotowanym (jezyki, dobry zawod albo fach) bo nigdzie nie ma 'letko'. Zastanow sie co z twoim wyksztalceniem chcesz robic poza Polska? Chcesz byc dziennikarzem? Gość portalu: Anna napisał(a): > Ja nie wiem czy Wy wszyscy, którzy tyle zarabiacie, po prostu szpanujecie, czy > taka jest polska rzeczywistosc... > Ja zarabiam 1150 zl netto, bez zadnych dodatkow, bez zadnych premii. > Jestesm po dziennikarstwie i polonistyce pracuje jako redaktor, dziennikarz, > skladacz ksiazek. I co????????????? > Ja chce wyjechac z Polski. Chetnie wejde na miejsce kogos, ktozglupial i tu > wraca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Kraków IP: *.tele2.pl 06.09.02, 07:43 Chetnie wyjade, nie koniecznie musze byc dziennikarzem, ale tak naprawde to jak sie za to wziac, jak to zalatwic, moze mi ktos powie, dotychczas bywalam jedynie podczas wakacji na truskawkach w Norwegii, ale mam nadzieje, ze nie o takiej pracy mowimy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
vivion Re: Kraków 09.09.02, 17:53 Gość portalu: Anna napisał(a): > Ja nie wiem czy Wy wszyscy, którzy tyle zarabiacie, po prostu szpanujecie, czy > taka jest polska rzeczywistosc... Niestety, taka jest polska CHORA rzeczywistosc!!! Podobno nadzieja to ostatnie co nas opuszcza ale z kim tu walczyc, do kogo sie zwaracac, w kogo wierzyc? > > Ja chce wyjechac z Polski. Chetnie wejde na miejsce kogos, ktozglupial i tu > wraca. Wiesz Anno, nie dziw sie tym ktorzy wracaja - pewnie albo maja do czego, albo sa przegrani tam gdzie przebywali i wybieraja lepsze zlo... A ty, jak chcesz wyjechac to zbieraj manele i jedz. Nie boj sie - swiat przed toba, juz i tak duzo zdzialalas! Ja wyjechalam dawno temu i znalazlam swoje miejsce na ziemi. Powodzenia ci zycze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobietka Re: Kraków IP: *.ab.com.pl 02.10.02, 13:42 Wroclaw Kierownicze marketing, branza IT, 26 lat, 2 lata po studiach ekonomicznych, jak sie uprzec to lacznie 5 lat doswiadczenia, w tym troche w Londynie w banku. Co jeszcze, a-ha 4 jezyki obce w tym 2 plynnie. Wychodzilo ok 3300 zl na reke. Plus tel. kom. Ale sie skonczylo ;-) Tzw restrukturyzacja oczywiscie Do W-wy nie chce (juz nie). Za jakies 1,5 mies zaczne pewnie myslec o Australii albo Irlandii. Tym razem juz mi sie nie chce chyba siedziec w tym pokreconym kraju. Czas sprobowac wakacji na zasadzie "student visa", potem znalezc powoli prace w zawodzie i ulozyc sobie stabilizacje na "zachodzie"?.... Odpowiedz Link Zgłoś
gero1 Re: Ile sie zarabia w roznych miastach? 09.09.02, 13:24 Gość portalu: jk@hotmail.com napisał(a): > Tez zamierzam wrocic do Polski (obecnie jestem w Niemczech) i tez mam 27 lat, > koncze wlasnie drugie studia i zalamalam sie tym co przeczytalam na tym forum. > Aby sie utrzymac pracowalam na wakacjach legalnie w fabryce 5 dni w tygodniu, > gdzie dostawalam ok. 2000€/miesiac. > Czy to nie jest paradoks, ze w Polsce przyjdzie mi zapomniec o moim > wyksztalceniu? Jako studenciak, nie płaciłas sozialversicherung i pewnie 1 klasa podatkowa, gdybyś miała na tym samym stanowisku pracować na stałe, pensja netto byłaby ok 30-40% mniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jk@hotmail.com Re: Ile sie zarabia w roznych miastach? IP: *.eu.boschrexroth.com / 145.230.209.* 18.09.02, 15:12 gero1 napisał: > Gość portalu: jk@hotmail.com napisał(a): > > > Tez zamierzam wrocic do Polski (obecnie jestem w Niemczech) i tez mam 27 l > at, > > koncze wlasnie drugie studia i zalamalam sie tym co przeczytalam na tym fo > rum. > > Aby sie utrzymac pracowalam na wakacjach legalnie w fabryce 5 dni w tygodn > iu, > > gdzie dostawalam ok. 2000€/miesiac. > > Czy to nie jest paradoks, ze w Polsce przyjdzie mi zapomniec o moim > > wyksztalceniu? > > Jako studenciak, nie płaciłas sozialversicherung i pewnie 1 klasa podatkowa, > gdybyś miała na tym samym stanowisku pracować na stałe, pensja netto byłaby ok > 30-40% mniejsza. Placilam Sozialversicherung bo pracowalam ponad 60 dni, a takze podatki i Solidaritätszuschlag, zgadza sie I klasa, ale ona jest jedna z gorszych, dla wolnych, bezdzietnych itd. Jako kobieta nie zarabialam jeszcze tak duzo, faceci wyciagaja prawie 4000€. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piwoisok Karkonosze - J.Góra IP: 172.28.9.* 05.09.02, 15:24 Praca sympatyczna, 7 godzin dziennie, lecz jesli trzeba, to do padniecia na ryj ( a trzeba zazwyczaj jesienia :( ) średnie policealne Branża: media 1575 netto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pedro Singapur IP: *.docsis205.scvmaxonline.com.sg 08.09.02, 08:33 Szef projektu informatycznego, 26 lat, duza firma chemiczna, 3 lata doswiadczenia (w tym praca w US). 95000 zl netto (ale w Singapurze starcza zaledwie na mieszkanie i inne podstawowe egzystencjalne wydatki) laptop, 11h/dziennie w biurze, 14dni urlopu/rok, zero ubezpieczenia, zero emerytury. Chcialem wracac do ojczyzny bo tu za goraco i jedzenie beznadziejne, ale informacje z tej z tej listy daja do myslenia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pedro Re: Singapur IP: *.docsis205.scvmaxonline.com.sg 08.09.02, 08:36 sorka, dolozylem za duzo jedno zero (chcialoby sie :) ): 9500zl/m-c. pozdrowka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agg warszawa własna firma szkoleniowa IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 08.09.02, 20:52 nic, chyba nic nie zarabiam. dochod firmy ok. 40000pln/msc i koszty tak wysokie ( wtym vat, zus i podatki) ze tak na prawde po wypłatach, czynszch, rachunkach i 'koniecznych' co miesięcznych wydatkach zostaje mi prawie nic. ale4 jest fajnie, brak stałej pensji, zawsze przygotowane plany b i c. mogę wstawać kiedy chcę. Muszę spotykać się z setkami różnych, różniastych ludzi. czasami muszę się ubrać' wyjściowo' normalnie- sportowa elegancja, że tak powiem. mogę wyjść z pracy kiedy chcę. stać mnie na dużo i na nic. nie stać na kredyty własne i mieszkania, bo przecież trzeba inwestować w firmę, no i może nowa równoległa działalność....., pracuje po kilkanaście godzin na dobę albo jadę na żagle. acha mam wyższe, znam języki 2 ale płynnie, mieszkałam w wielu krajach, podróżowałam, 32 lata, płeć żeńska. jest jak jest, wszędzie jest trudno. zależy co się chce. po ostatniej próbie zamieszkania w nowej zelandii doszłam do wniosku, że polska to kraj niekończących się możliwości i rozwoju. w niemczech też nie zamieszkałabym na stałe za żadne pieniądze. nigdy nie udało mi się zamieszkać w stanach, ale po pobycie w kanadzie myślę, że to nie dla nas europejczyków. za duże przestrzenie i za długie ulice. pozdrawiam, agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: --Michal Chetnie poslucham o co chodoz?! IP: *.tiaa-cref.org 09.09.02, 18:45 Gość portalu: agg napisał(a): >[...]ale po pobycie w kanadzie myślę, że to nie dla nas > europejczyków. za duże przestrzenie i za długie ulice. Czy przyczyna jest unikalny gen, w ktory natura wyposazyla tylko "Europejczykow"? A moze po prostu "byt" tak unikalnie uksztaltowal nasza "europjska" swiadomosc! ;) Agoraphobia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leń Re: Ile sie zarabia w roznych miastach? IP: *.N1.Vanderbilt.Edu 08.09.02, 20:46 $1600 netto na miesiac jako ratownik w USA--praca tylko w czasie wakacji letnich, bo poza tym studiuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Belfer/informatyk Re: Ile sie zarabia... Nowy Sącz IP: *.tpnet.pl / *.nowy-sacz.sdi.tpnet.pl 09.09.02, 08:07 Hmmm, pracuję jako nauczyciel przedmiotów zawodowych: stopień -kontraktowy z pensją 868zł. a dorabiam :) jako informatyk w pozostałym czasie za 1200zł. netto. PS. I kto zostanie nauczycielem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rm Re: Ile sie zarabia... Wielkopolska IP: *.p-net.pl 09.09.02, 11:27 Ratownik Medyczny staz pracy 7 lat miasto w Wielkopolsce - 1000 zl - erka - dlaczego panstwo lekarze nie pochwala sie ze targaja po 800 zl za dyzur 16 godzinny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belfer Re: Ile sie zarabia... Nowy Sącz IP: *.crowley.pl 09.10.02, 04:16 czesc biedny nauczycielu bardzo mi przykro z powodu twojej niedoli. Powiedz wszstkim prosze ile masz urlopu platnego i czy jego znaczna czesc nie przypada na lipiec i sierpien !!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: susanka Re: Ile sie zarabia w roznych miastach? IP: ACOPWP* / 195.217.253.* 09.09.02, 11:16 Pracuje i mieszkam w Wawie. Mam 24 lata od 3 lat pracuje na stanowisku sekretarka w duzej miedzynarodowej firmie. Wyksztalcenie wyzsze - no jeszcze czeka mnie obrona pod koniec wrzesnia, zarabiam 5500 brutto +platne nadgodziny. Pozdrawiam Susanka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: onka Re: Ile sie zarabia w roznych miastach? IP: 213.77.9.* 09.09.02, 14:12 Gdansk, 29 lat, specjalista ds sprzedazy, ok. 3300 netto, samochod sluzbowy (bez limitu wydatkow na podroze prywatne) tel. komorkowy, szkolenia, itp. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vidigal Re: Ile sie zarabia w roznych miastach? IP: *.boxplan.chelm.pl 09.09.02, 16:40 1600 netto + komórka, Chełm, 30 lat, gł. księgowy, wyksz. wyższe, znajomość ang. i ros., mała firma usługowa. Odpowiedz Link Zgłoś
defanddumb Re: Ile sie zarabia w roznych miastach? 09.09.02, 19:11 mam 22 lata, właśnie mijają 3 lata jak pracuję w jednej z firm ubezpieczeniowych. Pracuję w biurze, ne etat. Dostaję 1475 na ręke/mc. Zajmuję się odbieraniem telefonów od wkurwionych klientów. Kończę zaocznie 2 rok prawa. pzdr Was Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misio Re: Ile sie zarabia w roznych miastach? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.09.02, 19:52 Ustawiacz maszyn z Wrocka, zawodówka 2000zł +/- 100zł netto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysiek Re: Ile sie zarabia w roznych miastach? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 09.09.02, 20:19 Gość portalu: misio napisał(a): > Ustawiacz maszyn z Wrocka, zawodówka 2000zł +/- 100zł netto. Kurcze, po co ja kończyłem studia magisterskie i podyplomowe :)) Zarabiam 700 zl mniej niz kolega :)) (jako informatyk-ekonomista) Odpowiedz Link Zgłoś
xmaya Re: Ile sie zarabia w roznych miastach? 11.09.02, 08:50 Gość portalu: krzysiek napisał(a): > Gość portalu: misio napisał(a): > > > Ustawiacz maszyn z Wrocka, zawodówka 2000zł +/- 100zł netto. > > Kurcze, po co ja kończyłem studia magisterskie i podyplomowe :)) Zarabiam 700 > zl mniej niz kolega :)) (jako informatyk-ekonomista) hehe, a po co ja konczylam swoje magisterskie (polibuda) i po co koncze drugie? w duzym miescie (500 tys.) zarabiam cale 650 zl na reke :)) (jako asystent architekta w malym biurze architektonicznym) i do tego mam sie cieszyc, ze w ogole mam prace na etat! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Holden Sydney IP: *.bdw.com.au 10.09.02, 05:55 Informatyk, A$80.000 na rok plus ~20% w nadgodzinach. Koledzy australijczycy maja od A$40.000-130.000 na rok w zaleznosci od stazu i stanowiska. Koszty zycia (poza cenami domow i mieszkan!!!) chyba mniej wiecej takie jak w PL. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akre Re: Sydney IP: 202.92.34.* 15.10.02, 16:05 kelner (casual) - A$13/h, soboty +50%, niedziele +75% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibleg Re: Ile sie zarabia w roznych miastach? IP: *.man.polbox.pl 10.09.02, 09:49 Dyrektor Działu Obsługi Kluczowych Klientów - sprzęt biurowy - 10 tyś na rękę + samochód + komóra + laptop + opieka medyczna i co ??? Jest tragicznie atmosfera w biurze jest nie do wytrzymania , większość patrzy na Ciebie jak na wroga, zero inwestycji w integrację ( 8 lat pracowałem w korporacjach międzynarodowych i chcę wrócić, polska firma to polskie piekło może są wyjatki.ale nie tutaj) nie ma podstawowych narzędzi marketingowych, trzeba się jak najszybciej nauczyć sprzedawać poprzez łapówki a ja tego nie potrafię i nie chcę tego robić.Pracuję dopiero albo już 6 miesięcy i jak najszybciej zmieniam jak coś znajdę. Jeżeli pracujecie w dużych korporacjach dosyć długo np. ponad 3 lata to jak zmieniacie to nigdy na małą polską firemkę ... NARA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hirness Re: Ile sie zarabia w roznych miastach? IP: 157.25.164.* 10.09.02, 09:50 Znam emerytowanego generała strażackiego z emeryturą 6500 zł ( sześć tysięcy pięćset zł ) , który dorabia jako ekspert w urzędzie miejskim 700 zł.( siedemset złotych ). Tak ,tak tak.Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Ile sie zarabia w roznych miastach? - Legnica IP: 213.25.23.* 11.09.02, 12:11 Staz 7 lat, bank. Pracownik kadrowo-administracyjny obecnie asystentka. Placa najnizsza ze wszystkich pracownikow: 1.850,00 brutto plus jakies 150-200 brutto premia kwartalna, na grusze sie nie lapie bo mam za duze zarobki, dofinansowanie do biletow MPK, 13-stki w zostaly zlikwidowane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominika Re: Ile sie zarabia w roznych miastach? IP: *.legnica.cvx.ppp.tpnet.pl 13.09.02, 11:18 duzy bank, miasto 100-110 tys., stanowisko samodzielne - sprzedawca, brutto 2.700,- staż 8 lat, dodatki - bonus roczny ciezki do zdobycia masa obwarowan pozdrawiam jestem szczesliwa posiadaczka 2 dzieci nie starcza mi do pierwszego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: Ile sie zarabia w roznych miastach? IP: *.zgora.dialog.net.pl 16.09.02, 19:40 W Zielonej Gorze jest taka szkoła - klasztor, w ktorej dyrektor zarabia 10.000 miesiecznie(conajmniej),a "najlepsi" nauczyciele wyciągają w granicach 5.000- 7.000 zł. Szkoła jak najbardziej państwowa. Ale zeby tyle zarobić trzeba mieć charakter i cechy: kameleona, łasucha, szmatki, donosiciela, klakiera, słodkiej idiotki, itp. Trzeba kochać dyrektorkę i jej zakonne metody zarządzania. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamila BYDGOSZCZ IP: *.lxg.com 30.09.02, 14:20 Bydgoszcz, mam 23 lata,skończyłam studia licencjackie i jestem na II roku SUM na AE w Poznaniu. Pracuję od 3 m-cy jako analityk finansowy. Łączny staż w tej firmie pracy-3 lata. Obecne zarobki-2.000 brutto,plus częściowe dofinansowanie do studiów, ale wcześniej w miejscowości z ok 10tyś. mieszkańców, byłam zatrudniona na stanowsku księgowej z minimalną pensją 760zł brutto.Więc jak na razie jestem zadowolona, gdyz większość moich znajomych jest na końcówce studiów dziennych bez żadnych szans na pracę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Wrocław IP: *.provider.pl 01.10.02, 09:24 asystent architekta w dużej firmie,wykształcenie,języki,komputer,2 letnie doświadczenie- 500 zł na reke (śmieszne) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yy Re: Wrocław IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 01.10.02, 16:06 Gość portalu: xx napisał(a): > asystent architekta w dużej firmie,wykształcenie,języki,komputer,2 letnie > doświadczenie- 500 zł na reke (śmieszne) Wlasciciel firmy projektowej 20 lat doswiadczen, 2 jezyki biegle -komputer- od 2 miesiecy zero- wczesniej tez nie za dobrze- zasoby ida na 2 pozostalych pracownikow- coraz mniej zlecen! Lodz A tu jeszcze na izby kaza placic!!! Ofert pracy dla takich brak!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pko sa Wrocław Re: Wrocław IP: *.ok.ae.wroc.pl 01.10.02, 16:23 bankowiec-wykształcenie, 2 języki 1246 brutto-bez komentarza-straszą zwolnieniami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzidzia warszawa IP: *.stacje.agora.pl 01.10.02, 18:19 Jedna z najwiekszych spolek akcyjnych w Polsce(media), 3 lata stazu, CAE, niemiecki i hiszpanski komunikacyjnie, wyzsze, rozpoczynam podyplomowe, zarabiam 2680 brutto. Zaczelam na studiach, obecnie 24 lata. Powinam sie cieszyc, bo coraz trudniej o prace,ale jakos nie moge. Moja cała pensja netto to troche ponad połowa metra mieszkania w nowo wybudowanym domu na peryferiach stolicy.Oby do weekendu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kujot Re: warszawa IP: *.grodzisk-wielkopolski.sdi.tpnet.pl 09.10.02, 06:43 dzidzia nie wiem dlaczego panikujesz mieszkania są u mnie równie drogie z zarabiam 990 zł brutto.A z tego musze opłacic szkołę, wszystkie rachunki utzrzymać rodzine a przedewszystkim muszę żyć. kujot1@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś