Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Nowy watek na temat Przedstawicieli Medycznych

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 17:38
    mam propozycje pracy w jednej z firm farmaceutycznych (2dni na odp) poradzcie
    uczciwie czy warto sie w to bawic.Czy praca czesto jest niezgodna z normami
    etyki?Jakie firmy sa wg Was (PM) najlepsze? Dodam ze ja mam prace w B-CH -
    jesli ktos w branzy to chyba wie... czy warto,co slyszeliscie??
    Obserwuj wątek
      • Gość: Majka Re: Nowy watek na temat Przedstawicieli Medycznyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 19:18
        Uczciwie? Nie warto. Jak masz dobra pracę to już w ogóle NIE WARTO.
      • Gość: p03 Re: Nowy watek na temat Przedstawicieli Medycznyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 18:45
        Zależy. Jeśli nie trafia Cię szlag na sam widok lekarzy wyciągających ręce po
        kasę, jeśli zależy Ci na niezłej (jak na robotę przedstawiciela - w porównaniu
        do innych branż) kasie, nie masz oporów przed korumpowaniem lekarzy i płaceniem
        im za przepisywane leki, to praca dla Ciebie. B CH to Berlin Chemie?
      • Gość: Q. Re: Nowy watek na temat Przedstawicieli Medycznyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 21:50
        Jesli to berlin-chemie to juz lepiej poszukaj czegos w spozywce: kilkanascie
        produktow w "promocji" jednoczesnie, jak uda Ci sie wcisnac do lekarza to
        myslisz, ze zdazysz przeprowadzic rozmowe handlowa odnosnie tych wszystkich
        produktow tak jak na szkoleniu ucza? Zapomnij, fabryka i gonitwa. Uwierz, ze sa
        lepsze firmy gdzie sa odp. linie produktowe i masz leki powiedzmy z jednego
        dzialu terapeutycznego, a nie ziola, mydlo i powidlo.
        • Gość: ferdziu luuu Re: Nowy watek na temat Przedstawicieli Medycznyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 22:36
          THANKS!!! tak to wlasnie Berlin chemie-ale w takim razie rezygnuje ( i tak
          mialem zrezygnowac - chyba bycie pm mi nie odpowiada- podkladac sie na granicy
          prawa to nie dla mnie-nie po to konczylem studia by lizac tyleczki lekarzom....)
          • Gość: Q. Re: Nowy watek na temat Przedstawicieli Medycznyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.07, 01:22
            W latach 90' to faktycznie byla fajna robota (chociaz w sumie niewiele sie
            roznila w zalozeniach, ale bylo po prostu latwiej), teraz to tak jak piszesz:
            balans na granicy legalnosci i przede wszystkim dobrego smaku i szacunku do
            samego siebie. Powodzenia!
            • Gość: Majka Re: Nowy watek na temat Przedstawicieli Medycznyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.07, 11:16
              W tej chwili przedstawiciel to zwykły akwizytor i tak jest traktowany. Jeśli
              chcesz i lubisz czuc sie poniżany, lubisz balansować na granicy prawa i
              przyzwoitości to praca dla ciebie ;) A jeśli nie to uciekaj i zapomnij.
              • Gość: PH Re: Nowy watek na temat Przedstawicieli Medycznyc IP: 62.29.133.* 27.01.07, 11:33
                To nie do końca w każdej firmie.Mój brat robi w tej branży i on (osobiście)
                żadnych łapówek nie daje.Jak to jest rozwiązane nie wnikałem.Pracuje na dość
                małym obszarze i często kończy o 13-14 prace.Raporty raz na tydzień mailem.Do
                dyspozycji dopiero odebrana corolla (wcześniej astra)laptop no i pensja:)
                Zasadnicza ok 4200 na ręke+ premia kwartalna ostatnio 10tys.Do tego wakacje w
                zeszłym roku Portugalia all inc.Więc myślę że to zalęzy od firmy.Zdecydowanie
                nie narzeka a robi już 4 rok.

P/S robiłem jako ph,potem specjalista w jednej z firm prawniczych (wydawnictwo)
                i też nie było "ciśnienia",owszem plany ale realne i często robione wyżej za co
                oczywiście też są premie.Na czysto średnio ok 5tys.Praca 8-16 i to tez nie
                zawsze.
                • Gość: lop Re: Nowy watek na temat Przedstawicieli Medycznyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.07, 12:31
                  a mozna wiedziec gdzie twoj brat pracuje? ze taka kasa????
                  • Gość: PH Re: Nowy watek na temat Przedstawicieli Medycznyc IP: 62.29.133.* 27.01.07, 14:16
                    NIe wiem czy mogę się "chwalić" za brata.Napisze tylko że chyba największa
                    polska firma bo połączyły się 2 mniejsze chyba rok temu.To nie są duże zarobki
                    (po mojemu)bo z tego co wiem w GlaxoS.. można wyciągać 2xtyle m-cznie (też
                    pewnie zależne od regionu)Ja jako PH w tej firmie też zarabiałem "cienko" no
                    ale teren warm-mazurski czyli jakby nie patrzył najbiedniejszy.Koledzy po fachu
                    np.z Wa-wy najlepsza dziewczyna no i miała nalepszy m-c ale dostała prawie
                    40tys:) i to mi się już podoba:)).Pzdr.

P/S oczywiście to wyjątek ale widać że się da
                    • Gość: Majka Re: Nowy watek na temat Przedstawicieli Medycznyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.07, 15:43
                      Pytanie było o przedstawicieli medycznych a nie w ogóle.
                      Glaxo daje łapówy jak wszyscy :) Wszystkie firmy farmaceutyczne, które chcą się
                      utrzymac na rynku i dobrze prosperowac muszą to robic i nie uwierzę że tego nie
                      robia. I to jeszcze jak - im większy koncern tym lepsze "prezenty" - telewizory,
                      komputery na porządku dziennym. To się nazywa dar a wiadomo o co chodzi.
                      Pracowałam w jednej firmie, która nie dawała, nie wymagała, była tzw "mało
                      agresywna". Już jej nie ma :)
                      • Gość: zrezygnowany a mozesz rozwinac watek??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.07, 16:56
                        ....
                        • Gość: Majka Re: a mozesz rozwinac watek??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.07, 17:05
                          Wątek o czym? O łapówach czy firmie co padła?
                          • Gość: absolwent Re: a mozesz rozwinac watek??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.07, 20:07
                            o tym i o tym prosze
                            • Gość: Majka Re: a mozesz rozwinac watek??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.07, 00:53
                              No łapówki jak łapówki. Nie wiesz jak działaja firmy farmaceutyczne? Rozdają
                              lekarzom prezenty, fundują szkolenia i konferencje, organizują bankiety, a
                              wszystko w zamian za odpowiednią ilość wypisanych recept na leki owej firmy.
                              Lekarze dostają nawet druki od firm, na których muszą wpisać każdą wypisaną
                              receptę z datą i komu, na jakiś konkretny lek. Za wypełnienie całego druku, np
                              na 100 pozycji lekarz dostawał prezent. Oczywiście te druki NIGDY nie były
                              podpisywane czy stemplowane przez firmę, nie było też wpisanej nazwy leku :))
                              Lekarz to sobie pisał ołóweczkiem coby mu się nie pomyliło. W razie jakiejs
                              wpadki czy kontroli - firma jest czysta, to nie nasze.
                              O firmie co padła w następnym odcinku ;)
                              • Gość: PH Re: a mozesz rozwinac watek??? IP: 62.29.133.* 28.01.07, 10:51
                                Po pierwsze tylko porównałem nasze zarobki (to do Majki)Po 2 czytaj ze
                                zrozumieniem.ON (brat) nic osobiście nie daje,nie proponuje.Tym zajmuje się kto
                                inny a jemu nic do tego.Tymbardziej że większość leków które on promuje
                                kosztują w aptekach 6-10zł (bo są dotowane)
                                • Gość: Majka Re: a mozesz rozwinac watek??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.07, 11:31
                                  A ja nic nie pisałam o twoim bracie, pisałam ogólnie. Pracowałąm w tym fachu 3
                                  lata (niestety) i wiem. Faktem jest po prostu że te firmy działają na granicy
                                  prawa i moralności.
                                  • Gość: PH Re: a mozesz rozwinac watek??? IP: 62.29.133.* 28.01.07, 14:16
                                    One nie działają na granicy prawa,te firmy "umiejętnie" je łamią.Ale była już
                                    jedna afera z jedną firmą i z tego co mówiono bedą szczegółowo kontrolować
                                    teraz pozostałe.Tylko hmm ciekawe "za ile" inspektor stwierdzi że nie ma
                                    uchybień:) ale to chyba w kaczogrodzie nie dziwi.Pzdr.
                                  • paulinapolak do Majki i innych z branży farmaceutycznej 28.03.07, 20:47
                                    Majka, bardzo Cie prosze o kontakt. Piszę doktorat o relacjach przemysłu
                                    farmaceutycznego i służby zdrowia (w Instytucie Socjologii Uniwersytetu
                                    Jagiellonskiego) i chętnie bym z Tobą sprawę obgadała jeżeli miałabyś tylko ochotę.

Oczywiście inni z Was, którzy pracują, pracowali w branży lub są z nią związani
                                    też są baaardzo mile widziani :)

Proszę o kontakt mailowy --> może być mail z gazeta.pl jak w profilu.
                                    Pozdrawiam
                                    Paulina
        • Gość: aaaaa Re: Nowy watek na temat Przedstawicieli Medycznyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.07, 00:04
          Powiem ci8 ze sie mylisz, w BC wcale nie wyglada tak jak piszesz. Przedtawiciele
          podzieleni są na 2 linie, lekow ma sie około 8 i to raczej z jednej grupy, poza
          tym nikt ci nie każe mowic o wszystkich na jednej wizycie. nie wiem skad masz
          takie informacje.
      • Gość: tolek jakies nowe posty... opinie obiektywne...(?) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.07, 18:22
        ????
      • Gość: zla Re: Nowy watek na temat Przedstawicieli Medycznyc IP: *.bsk.vectranet.pl 29.01.07, 08:30
        A ja starm sie o ta prace juz rok czasu. I co? I zawsze odpadam na ostatnim
        etapie. ZALAMANA JESTEM...Dzis mam rozmowe i chyba sobie przysiegne ze ostatnia
        w tej branzy...Tylko jak ja do diabla kredyt splace ... chyba nie z pensji
        nauczycielskiej...WRRRRRRRR
        • Gość: marek43211 Re: Nowy watek na temat Przedstawicieli Medycznyc IP: 62.29.136.* 29.01.07, 08:50
          Wie ktoś może na temat pracy PM w Pliva Kraków ( zarobki, atmosfera )? Z góry
          dziekuję.
      • Gość: pytajnik a jaka firma najlepsza wg was? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 12:35
        jw
        • Gość: marek43211 Re: a jaka firma najlepsza wg was? IP: 62.29.136.* 31.01.07, 14:55
          Piszcie!
      • Gość: PM jakie warunki pracy w Berlin Chemie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 12:24
        jw
      • Gość: juri polfarmex? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 17:56
        slyszal kto?
        • Gość: były Re: polfarmex? IP: *.adsl.inetia.pl 31.07.07, 13:55
          wszędzie tylko nie polfarmex. To tylko "dobra" firma szkoleniowa - nalatasz
          się, w terenie do 17 tej ambicja i zaangażowanie, a potem.... kopa w d..ę i
          następne osiołki do pracy. Ludzis sie tu nie licza. kiepsko finansowo i jeszcze
          km prywatne obcinaja jak tylko mogą. A zwalniaja jak zlodzieja. Lepiej nie
          chorować, bo jak idziesz na L4 to uwazaja ze szukasz innej roboty - wracasz po
          anginie czy7 innym choróbsku do pracy, a tu przyjezdza kierownik z ekipa
          sprzatajaca i Ci wrecza kwitek i bye. WSZEDZIE BYLE NIE POLFARMEX
      • Gość: kali b-ch? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 09:22
        ??
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka