Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Capgemini Katowice przeczytaj jesli chcesz tam pra

03.02.07, 17:16
    Witam
    Zdecydowalam sie przedstawic Wam szczera opinie o tej firmie
    Jest to dla tych ktorzy mysla o zmianie pracy na Capgemini badz bedzie to
    Wasza pierwsza praca
    Zaczne od tego, iz kazdy kto tam pracuje juz po 2 miesiacach szuka innej pracy
    Na stanowiskach technicznych pracuja ludzie co sa humanistami,po socjologii
    itd nie majacy pojecia o komputerach itd
    Liczy sie tylko znajomosc jezykow obcych
    Na tym samym stanowisku pracy pensje sie bardzo roznia i nie patrza na
    doswiadczenie w pracy
    Nowo zatrudnieni dostaja teraz o 500netto mniej wiec sie nie ciesz.
    Obiecuja duzo ale slowa nie dotrzymuja
    Od ciebie wymagaja a sami sa nie fair.
    Np wytknal ci to ze sie spoznisz o 5min mimo ze po pracy zostaniesz 20min.
    Nie placa za nadgodziny
    Robisz w swieta wszystkie polskie, ciezko jest dostac urlop.
    Ja po prawie roku pracy tam urlop dostalam raz! Mimo ze prosilam o urlop z 5-
    6 razy
    Musialam brac L4 badz urlop na zadanie
    Podwyzki sa bardzo minimalne np 70zl brutto!!!!
    Obiecywali podwyzki a dali wiekszosci jednorazowe premie.
    Od biurka wolno ci odejsc do ubikacji i 3 razy w wyznaczonym czasie na przerwe
    Jesli chcialbys sobie zrobic herbate w innym czasie niz te 3 przerwy zostanie
    ci to wypomniane.
    Przy zmianie stanowiska widelki placowe te same tzn zmieniasz stanowisko ale
    pensja ci sie nie zmienia a jesli to i tak sie nie ciesz bo przeszly 2 osoby
    na inne,to samo stanowisko:mezczyzna i kobieta.On dostal podwyzke 2 razy
    wieksza niz kobieta.
    Oczywiscie kwestia pensji jest tajemnica,wiadomo czemu.
    Szefowie, polacy nie znaja ortografii:dochodza maile do nas z bledami
    ortograficznymi.A zarabiaja po 4 razy wiecej.
    Jesli ktos chce wiedziec wiecej
    Pytajcie
    Obserwuj wątek
      • Gość: portalu Re: Capgemini Katowice przeczytaj jesli chcesz ta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.07, 18:20
        "Np wytknal ci to ze sie spoznisz "
        U ciebie też z ortografią jest nie najlepiej. ;-)
      • Gość: hmm.. Re: Capgemini Katowice przeczytaj jesli chcesz ta IP: *.ger.lama.net.pl 03.02.07, 19:29
        widocznie trafilas do beznadziejnego dzialu... zdarza sie. Taka firma jak Cap to przede wsztystkim ludzie, to od nich wszystko zalezy... Po prostu mialas pecha. Ja pracuje tam ponad dwa lata i wcale po dwoch miesiacach nie szukalem pracy... i nadal nie szukam...
        • Gość: ciekawe. Re: Capgemini Katowice przeczytaj jesli chcesz ta IP: *.dsl.in-addr.zen.co.uk 04.02.07, 14:44
          To ciekawe, bo ostatnio kolega z krakowskiego oddzialu mowil mi, ze prawie nikt
          nie odchodzi od nich.
          Musieli tez niektorym sporo zaplacic, skoro poprzenosili sie z duzych korporacji
          z Warszawy do Krakowa, no ale to nie byly zuczki na najnizsze stanowiska, tylko
          z pewnym doswiadczeniem zawodowym.
          • Gość: hmm Re: Capgemini Katowice przeczytaj jesli chcesz ta IP: *.ger.lama.net.pl 04.02.07, 15:05
            Sam jestem z krakowskiego oddziału i naprawdę jest ok. I z tego co widzę, im się jest wyżej tym jest lepiej... Rotacja oczywiście jakaś jest, ale wynika raczej z mocnej konkurencji (np. Irlandia, Shell itp.,)
            • shyheim061 Re: Capgemini Katowice przeczytaj jesli chcesz ta 04.02.07, 15:23
              Ja opisuje tutaj firme w Katowicach a nie w Krakowie
              W Krakowie jest inaczej, wiem bo kolega sie stamtad przeniosl i tez jest teraz
              niezadowolony
              • Gość: hmm Re: Capgemini Katowice przeczytaj jesli chcesz ta IP: *.ger.lama.net.pl 04.02.07, 15:40
                czyżby Krzysiek M. ? :)
              • Gość: zdegustowana Re: Capgemini Katowice przeczytaj jesli chcesz ta IP: *.chello.pl 04.02.07, 16:01
                Zwykle nie wypowiadam sie na tego typu forach, jedynie czytam, bo lubie
                wiedziec co i jak, ale.... Twoja opinia mnie zszokowala. NIE, NIE i jeszcze raz
                NIE! Nie zgadzam sie z Toba w zadnej kwestii. Mowisz, ze po 2 m-cach ludzie
                odchodza - zdarza sie, ale sa to osoby ktorych tak naprawde nie interesuje tego
                typu praca a papiery zlozyly ot tak, nie wiedzac czym zajmuje sie firma. Druga
                opcja to osoby ktore chcialy trafic do dzialow ambitniejszych a wyladowaly przy
                skanerze procesujac faktury, no ale najwidoczniej do niczego innego sie nie
                nadawaly.... wiec prosze cie bardzo nie uogolniaj tak bo ja osobiscie czuje sie
                urazona pracujac w Capgemini juz sporo ponad 2 mce. Zniechecasz ludzi a to
                naprawde dobre miejsce gdzie znajdziesz przyjaznych, usmiechnietych ludzi i
                przyjaciol, gdzie poznasz co to odpowiedzialnosc zbiorowa i zintegrujesz sie ze
                wspolpracownikami tak samo mocno jak ze znajomymi z jednej grupy na studiach
                (jak nie bardziej). Jesli chodzi o czas pracy to jest naprawde luz. Spoznisz
                sie, trudno, kazdemu sie zdarza, i nikt ci z tego powodu glowy nie urwie. I NIE
                MA scislej weryfikacji czasu pracy! Wychodze na herbate, kawe, papierosa, do
                toalety itd o ktorej chce i ja o tym decyduje. Urlop dostajesz od reki, kiedy
                tylko chcesz (oprocz newralgicznych momentow, ktorych powinienes byc swiadom,
                np zamkniecie miesiaca). Podwyzki w tym roku byly zaskakujaco duze. Co wiecej,
                nie byly uzaleznione od plci, jak sugerujesz, ale od oceny rocznej na ktora sam
                sobie pracujesz! CAPGEMINI - POLECAM!
                • Gość: hmm Re: Capgemini Katowice przeczytaj jesli chcesz ta IP: *.ger.lama.net.pl 04.02.07, 17:16
                  Mam podobne wrazenie. Wczoraj pierwszy raz poczytałem o CAPie na tym forum i troche mi się włosy na głowie zjeżyły. Pracuje w tej firmie kupę czasu i wiem, że zdarzają się czasami jakieś patalogie (czyt. nieciekawi przełożeni, którzy potrafią napsuć krwi swoim podwładnym), ale to jest margines. Zasadniczo podpisuje się dwoma rękami pod tym co napisałaś i również wszystkim polecam CAPa, w szczególności tym, którzy dopiero zaczynają swoją 'karierę' w księgowości :)
                  • Gość: xyz Re: Capgemini Katowice przeczytaj jesli chcesz ta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.07, 17:08
                    Chyba nie da sie porownac dzialu BPO z ITO..........
                • shyheim061 Re: Capgemini Katowice przeczytaj jesli chcesz ta 05.02.07, 10:45
                  Ty pracujesz tam 2 miesiace a ja rok
                  Poza tym jest tak jak pisalam
                  wiekszosc zalezy od Team LEaderow i Managerow
                  Widocznie trawilas dobrze tak jak kolega z Krakowa
                  A moi znajomi sa po informatyce
                  pozdrawiam
                  • Gość: hmm Re: Capgemini IP: *.ger.lama.net.pl 05.02.07, 18:40
                    podsumowując Capgemini:
                    - Kraków BPO jest bardzo OK
                    - ITO nieciekawe?

:)
                • shyheim061 Re: Capgemini Katowice przeczytaj jesli chcesz ta 05.02.07, 10:47
                  Aha do toalety mozesz isc kiedy chcesz u nas w dziale ale herbate zrobic czy
                  isc po cos do picia np wode to juz nie
                  BO zaraz sa pytania: a ty co przerwe masz?co ty robisz?
                  no a potem obniza ci ocene roczna zebys podwyzki nie dostal
                  a ty oceny rocznej nie mialas wiec poczekac az cie ocenia wtedy zrozumiesz
          • shyheim061 Re: Capgemini Katowice przeczytaj jesli chcesz ta 04.02.07, 15:25
            Ja nie mam duzego doswiadczenia zawodowego
            Przyjmujac sie do Capa pracowalam gdzie indziej przez 2 lata
            Sa osoby oczywiscie ktorzych jest to pierwsza praca
            A ode mnie z tego samego stanowiska pracy odeszlo juz 6 osob w ciagu nawet nie
            pol roku
        • shyheim061 Re: Capgemini Katowice przeczytaj jesli chcesz ta 04.02.07, 15:21
          Ludzie z ktorymi sie pracuja sa bardzo fajni ale niestety atmosfera pracy
          zalezy od Team Leadera i Operation Managera
          U nas kazdy pracy szuka wiec ty sie ciesz ze masz ok
          • Gość: hmm Re: Capgemini Katowice przeczytaj jesli chcesz ta IP: *.ger.lama.net.pl 04.02.07, 15:39
            to mniej wiecej mialem na mysli...
            • Gość: *swan* Re: Capgemini Katowice przeczytaj jesli chcesz ta IP: 57.66.197.* 07.02.07, 10:31
              A ja jestem ciekawa jak ktos moze pracowac w Capie w Katowicach od roku skoro
              oddzial dziala od kwietnia 2006 wiec roku jeszcze nie ma.
              Ja pracuje juz od kilku miesiecy i chwale sobie prace.
              A to oczym piszesz to zakrawa na normalna Biedronke...smiechu warte heheheh
              • Gość: Pracownik CAPa Re: Capgemini Katowice przeczytaj jesli chcesz ta IP: 57.66.197.* 02.04.07, 13:55
                Ja powiem tylko tyle: od poczatku jak tutaj pracuje (lipiec 2006), w naszej
                druzynie na 17 osob zostaly 3 - 14stu juz nie ma.
                14 / 17 = 82% rotacji..
                Jak myslicie dlaczego? Bo chyba nie dlatego ze jest tak fajnie??

pozdrawiam.
                • madzik31 Re: Capgemini Katowice przeczytaj jesli chcesz ta 02.04.07, 14:15
                  ty mi nawet nie mów bo zaczynam tam pracę za miesiąc:)!!!!!!!

Gość portalu: Pracownik CAPa napisał(a):

> Ja powiem tylko tyle: od poczatku jak tutaj pracuje (lipiec 2006), w naszej
                  > druzynie na 17 osob zostaly 3 - 14stu juz nie ma.
                  > 14 / 17 = 82% rotacji..
                  > Jak myslicie dlaczego? Bo chyba nie dlatego ze jest tak fajnie??
                  >
                  > pozdrawiam.
                • Gość: xyz Re: Capgemini Katowice przeczytaj jesli chcesz ta IP: *.chello.pl 02.04.07, 18:28
                  no nie mow, ze tylko TL sie nie rotuje ;)
                • hm.m Re: Capgemini Katowice przeczytaj jesli chcesz ta 03.04.07, 20:04
                  tylko powiedz szczerze czy chodzi Ci o samą pracę, czy może czynnik ludzki, bo dla mnie w Capie on jest właśnie decydujący...
      • Gość: Kasia Re: Capgemini Katowice przeczytaj jesli chcesz ta IP: 57.66.197.* 11.05.07, 11:07
        Chciałabym odnieść się do sprawy trakowania kobiet w Capie. Uważam, że firma
        jest bardzo fer. Na urlopie wychowawczym byłam prawie 5 lat i nie miałam
        żadnych problemów z powrotem do pracy. Firma też zapewnia opiekę medyczną, co
        jest bardzo wygodne szczególnie wtedy gdy ma się dzieci. Przy rekrutacji nikt
        się ciebie nie pyta czy zamierzasz mieć dzieci, czy nie itd. Są bardzo fer i
        nie ma żadnej dyskryminacji. Wydaje mi się, że to dosyć istotne sprawy, bo nie
        chciałabym pracować w firmie, która się do nich nie stosuje.
        Co do ludzi, to myślę, że w Capie pracują bardzo fajni ludzie. Nieciekawi
        wszędzie się znajdą,w szczególności jeżeli firma zatrudnia ponad 2000 ludzi w
        Polsce.Kończąc, też polecam Capa!
        • Gość: Ciekawski Re: Capgemini Katowice przeczytaj jesli chcesz ta IP: *.acn.waw.pl 07.07.07, 00:11
          A wiecie moze jak wyglada sytuacja w SAP consultingu w Warszawie? Mysle o
          zmianie roboty na Cap, ale jestem ciekaw jak tam wyglada kultura organizacyjna.
          Wiadomo, ze pieniadze sa wazne, ale wole pracowac za mniej w przyjemnej
          atmosferze niz sie zarzynac w niemilej atmosferze za dodatkowe pieniadze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka