Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

stażysta w hotelu Sheraton?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 21:56
    pracuj.pl/oferty/281346.html - zaintrygowało mnie to ogłoszenie, czy
    ktoś z Was miał może staż w Sheratonie? Czy było on płatny? Jakie wrażenia,
    przede wszystkim: warto?
    Obserwuj wątek
      • Gość: nika Re: stażysta w hotelu Sheraton? IP: 213.77.26.* 06.02.07, 00:32
        Up;)
        • zatopicplatforme Re: stażysta w hotelu Sheraton? 06.02.07, 00:47
          sheraton?tam maja duze wymagania,
      • 0tdr0 Re: stażysta w hotelu Sheraton? 06.02.07, 13:08
        Obietnice nic nie kosztuja, wiec lepiej sie miec na bacznosci.
        Jesli to staz (czyli praca) za darmo, to lepiej sobie darowac.
      • warta20 Re: stażysta w hotelu Sheraton? 06.02.07, 13:32
        Jezeli zalapiesz sie na program Vita Futura (a nie jest latwo) to po okresie
        stazu, zostaniesz jednym z managerow, a w tedy zarobki sa na przyzwoitym
        poziomie, znacznie ponad srednia na rynku. Starwood to firma perspektywiczna, i
        jedna z najbardziej znanych na swiecie w tej branzy. Juz w krotce otwarcie
        hotelu w Sopocie, a w przyszlosci kilku innych w dobrych lokalizacja.
        • Gość: Zofija Re: stażysta w hotelu Sheraton? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.07, 14:35
          Pani z PR? Może coś więcej na temat satysfakcji z wykonywanej pracy,
          sympatycznej, miłej atmosfery w firmie, stabilności zatrudnienia, a może, co to
          jest przyzwoity poziom zarobków dla managera?
          Proponuję przeczytać jeszcze raz,z dystansem to, co Pani napisała - ohyda.
      • warta20 Re: stażysta w hotelu Sheraton? 06.02.07, 17:15
        No cóż Pani Zofija, widocznie wszędzie widzi spiskowe teorie dziejów. Nie mogąc
        wnieść nic konstruktywnego do tego tu tematu, postanowiła w prostacki sposób
        poddać krytyce to, co napisałem. Są firmy, które nie potrzebują tego typu PR,
        ponieważ mają renomę, jakość i prestiż, i nie musza się uciekać do takich
        sposobów. Jeżeli ktoś będzie naprawdę zainteresowany to wyślę więcej informacji
        na priv. Nie będę podawał na forum otwartym, takich szczegółów. Pozdrawiam pan
        Warta, a nie pani.
        • Gość: Zofija Re: stażysta w hotelu Sheraton? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.07, 17:36
          Firma wymieniona w temacie ma "renomę, jakość i prestiż" a jednak nikogo, kto
          zna ją od środka nie zdziwi nie tylko "uciekanie się do takich sposobów", ale
          dużo gorsze rzeczy (nie będę podawała na forum otwartym takich szczegółów).
          Potencjalnym zainteresowanym szczerze radzę podejście z dystansem do oferowanych
          informacji.
          Pozdrawiam
      • warta20 Re: stażysta w hotelu Sheraton? 06.02.07, 20:33
        No cóż Pani Zofija, ma swoje zdanie, a ja nie zamierzam w tym miejscu nakłaniać
        ją do zmiany poglądów, więc nie będę polemizował.
        Jak w każdej większej firmie i w tej pracuje wielu ludzi z wielu środowisk o
        szerokim przekroju społecznym. W tak dużym gronie zawsze może trafić się ktoś
        nierzetelny, ale należy pozostać obiektywnym i nie można patrzeć na całą
        organizację z perspektywy jednej jednostki.
        To tak jakby patrzeć na Polskę z perspektywy „nieudacznika życiowego”, ten
        wiecznie będzie niezadowolony i nic mu nie będzie pasować, ale jednak większość
        z nas jest stosunkowo zadowolona z tego kraju (no może poza polityką).
        • Gość: Zofija Re: stażysta w hotelu Sheraton? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 12:51
          Co za bzdura, staraj się czytać ze zrozumieniem. Ja nie oceniam jakiejś
          jednostki lecz właśnie generalną atmosferę w firmie i ogólne standardy tam panujące.

>(no może poza polityką).

Mniej TV, więcej książek.

Pzdrawiam

• warta20 Re: stażysta w hotelu Sheraton? 07.02.07, 15:05
        OK., nie będę prowadził dywagacji.
        Ja mogę polecić tą firmę, natomiast Zofija daje sygnał, aby „trzymać się od niej
        z daleka” – jak to często bywa, punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. W
        końcu każdy indywidualnie będzie podejmował decyzję, a zawarte tu informacje
        mają mu pomóc w podjęciu tej decyzji, dać wizerunek firmy. Niestety powyższe
        posty chyba na niewiele się przydadzą w tym temacie. Dziękuję
        • Gość: Zofija Re: stażysta w hotelu Sheraton? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 17:17
          Już mnie korciło aby pochwalić Twój post, ale nie mogę sobie odmówić na koniec
          wątku ostatniej złośliwości:

1. Twoja pierwsza wypowiedź nie kojarzyła mi się z poleceniem firmy, lecz z
          nachalną propagandą.
          2. Nie uważam, że należy trzymać się od niej z daleka, lecz podchodzić do niej z
          dystansem i nie nastawiać się na sukces, awans, rozwój, spokój, logikę itp. itd,
          bo można się srogo rozczarować.

> punkt widzenia zależy od punktu siedzenia

No i to byłoby piękne zakończenie naszego dialogu, gdybyśmy na koniec
          poinformowali ewentualnych czytelników, jakie są nasze punkty siedzenia ..., ale
          na to ja się nie piszę :))
      • warta20 Re: stażysta w hotelu Sheraton? 07.02.07, 18:35
        Dziękuję za dialog i spróbuje się zdystansować, czego i Tobie życzę. (Gdybym
        podał Ci mój punkt siedzenia, pewnie byś się zdziwiła). Powodzenia
        • Gość: Zofija Re: stażysta w hotelu Sheraton? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 13:59
          > (Gdybym podał Ci mój punkt siedzenia, pewnie byś się zdziwiła)

Właśnie, właśnie, oboje moglibyśmy być zdziwieni :)

Pozdrawiam
          • Gość: mika Re: stażysta w hotelu Sheraton? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 21:33
            ok, dzięki za różne opinie :>, co do programu Vita Futura - dlaczego tak
            cięzko się dostać? Czy preferowane są osoby z jakims konkretnym wykształceniem?
            czekam na telefon, nie trace nadziei, jeśli zadzwonią - czego spodziewac się na
            rozmowie?
            • Gość: a Re: stażysta w hotelu Sheraton? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 11:57
              ja tez zlozylam podanie o staz w Sheratonie. czy zadzwonili juz do ciebie? bo
              ja jeszcze czekam i powoli trace nadzieje.
              i czy moze masz jakies inforamcje na temat jak przebiega rekrutacja?
              • Gość: ania Re: stażysta w hotelu Sheraton? IP: 62.233.163.* 15.02.07, 12:10
                ja tez zlozylam aplikacje, nikt nie dzwonil jeszcze, co wiecej nie dostalam
                zadnego potwierdzenia mailowego, a prosilam o nie zeby miec pewnosc ze moj mail
                doszedl :/
                jesli do kogos sie odezwa z sheratona to dajcie znac, zeby ci ktorym sie nie
                udalo, nie czekali wiecznosc na kontakt, ok ? ;-)
      • Gość: kameleo Re: stażysta w hotelu Sheraton? IP: *.autocom.pl 15.02.07, 17:08
        uważajcie na Sheratona w Krakowie. generalnie to wielka lipa. ja studiuję i pracuje w innym hotelu, ale moje koleżanki z roku miały tam staż wakacyjny i przeszły sito rozmów kwalifikacyjnych. najpierw po polsku a potem po angielsku. wybrano je spośród około 100 kandydatów!!!.....po to by potem dwa miesiące zasuwały jak woły w housekeepingu (slużba pieter) i sprzątały pokoje za darmo!!!!!!! a miały mieć odbyć staż z przekrojem na najważniejsze działy hotelu.więc jesli spodziewacie sie super extra stażu to nie obiecujcie sobie wiele, chociaż może coś sie zmieniło. ale jestem w branży na bieżąco i nie słyszałam o zmianach, chyba tylko na gorsze. no cóż, hotel jedzie na renomie, ale "od kuchni' to nie wygląda tak wspaniale.
        więc ostrzegam.
        • Gość: a Re: stażysta w hotelu Sheraton? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 11:00
          tu mnie wlasnie zastanawia problem pieniedzy. podanie zlozylam o staz 18-22
          miesieczny i mam nadzieje, ze bede placic chociaz jak sprzataczce, bo przeciez
          nie moge pracowac za darmo przez tyle miesiecy.
          na zachodzie program vita futura jest na bardzo wysokim poziomie i mam
          nadzieje, ze w Polsce tez jest ok. czy ktos moze kiedys go przeszedl? a co do
          wykorzystywania to wlasnie jestem po kilku miesiacach pracy w kinie- chyba nie
          moze byc gorzej:)
          oczywiscie jak do mnie zadzwonia to dam znac.
          • Gość: kama pieniadze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 13:44
            czy moze ktos wie jakie sa stawki za taki staż, albo wie ile zarabia sie w
            Sheratonie na zwyklych stanowiskach?
      • Gość: mika Re: stażysta w hotelu Sheraton? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 19:29
        a jaka opinie ma dyrektor krakowskiego Sheratona?
        • Gość: magda pracownicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 21:12
          czy pracownicy sa zadowoleni z pracy w tym hotelu? a moze jacys stazysci sie
          odezwa? zlozylam aplikacje i chcialabym wiedziec czy warto pracowac w
          Sheratonie....
      • Gość: kama Re: stażysta w hotelu Sheraton? IP: *.uni.lodz.pl 27.02.07, 12:29
        czy ktos dostal juz zaproszenie na rozmowy do hotelu?ja nadal czekam i juz sie
        chyba poddalam....
        • Gość: ania Re: stażysta w hotelu Sheraton? IP: 62.233.163.* 27.02.07, 14:27
          ja tez nie dostalam jakiegokolwiek znaku od sheratona :/ nawet potwierdzenia, ze
          aplikacj doszla, mimo, ze wyrazie o nie prosilam
          moze to jakis pic na wode, skoro nikt z obecnych na forum i aplikujacych, nie
          dostal jakiejkolwiek wiadomosci ?
          • Gość: kama Re: stażysta w hotelu Sheraton? IP: *.uni.lodz.pl 28.02.07, 13:29
            co ciekawsze Sheraton w warszawie tez poszukuje stazysty. ale tam poszukuja
            osobe po wyzszym turystycznym lub po zarzadzaniu. moze w Krakowie zapomnieli
            tego dodac i przyjmuja tylko osoby po turystyce? ja nie mam takiego
            wykształcenia i moze dlatego nie zostalam zaproszona na rozmowy. jezeli takie
            juz byly....
            • Gość: mika Re: stażysta w hotelu Sheraton? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.07, 19:05
              u mnie tez sie nie odezwali, wyksztalcenie rowniez mam inne.
              w miedzyczasie znalazlam inna prace ale oczywiscie caly czas mam zgryza co
              bedzie jak sie odezwie Sheraton, czy w ogole warto bedzie sobie zawrcac tym
              glowe?
              • Gość: kasia Re: stażysta w hotelu Sheraton? IP: *.crowley.pl 06.03.07, 11:51
                ja dostalam zaproszenie na rozmowe :-) a u was jak ?
              • Gość: kasia Re: stażysta w hotelu Sheraton? IP: *.crowley.pl 06.03.07, 11:51
                ja dostalam zaproszenie na rozmowe :-) a u was jak ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka