Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Brak informacji o wyniku interwiev - odczucia

IP: 149.9.0.* 28.02.07, 10:06
    Witam

Chciałbym podzielic sie z innymi osobami swoimi odczuciami. Mieszkam w miescie
    typowo turystycznym a wykonuje zawod specjalisty wiec zmuszony byłem czesto
    jechac na interwiev do innego miasta (czasem nawet 300 km w jedną strone).
    Kilkakrotnie zdazylo mi sie ze pomimo zapewnień ze strony osob
    przeprowadzajacych interwiev że w ciagu 2 tygodni uzyskam odpowiedz ( zawsze
    jednym z moich koncowych pytan jest w jakim czasie dostane odpowiedz o wyniku
    rozmowy, wiec tutaj nie moze byc mowy ze cos sobie sam dopowiedzialem lub zle
    zrozumialem ), nie bylo zadnej odpowiedzi. Jest to bardzo nieprzyjemne dla
    osoby ubiegajacej sie o pracę poniewaz ta osoba poswieca swoj czas, pieniadze
    a w zamian nawet nie moze liczyc na prostego maila (juz nie wymagam nawet
    rozmowy telefonicznej) z informacja np. ze nie przeszła procesu rekrutacji na
    to stanowisko . Moze ktoras z tych osob sie zastanowi jak nie w porzadku jest
    takie zachowanie w sytułacji gdy ktos poswieca tyle srodkow i zaangazowania
    zeby przyjechac na rozmowe a pozniej nie moze liczyc nawet na prostego maila
    ktorego napisanie jak podejrzewam zajmuje nie wiecej niz 30 sekund no moze
    max 1 minuta ). Ponizej zamieszcze w kolejnych postach do tego wątku firme,
    osobe i stanowisko ( bedą to osoby ktore prowadzily rekrutacje i od ktorych
    uzyskalem zapewnienie ze dostane odpowiedz w terminie 2 tyg a ktore tego nie
    zrobily ). Moze tez czasem któras z tych osob lub prezes takiej firmy
    przeczyta ten watek i sie zastanowi.

Obserwuj wątek
      • Gość: Adam Orlen opole - Sławomir Zalas - informatyk IP: 149.9.0.* 28.02.07, 10:09
        • Gość: Adam Cargill(Polska) - Beata Bialecka - pracownik HR IP: *.ccc.de 28.02.07, 10:11
        • Gość: Adam WP Investments - szef HR IP: *.indymedia.org 28.02.07, 10:19
          • Gość: who, jeah K? SAMSET - pani z HR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.07, 14:21
            pomimo mojej jasno wyrażonej prośby i własnemu zapewnieniu o telefonie

świetny wątek, popieram!
      • Gość: rak Re: Brak informacji o wyniku interwiev - odczucia IP: *.kolornet.pl 28.02.07, 10:23
        Fajny wątek:) Popieram
        • torpiczka Ultimate Fashion Sp. z o.o, W-wa 28.02.07, 11:30
      • Gość: xx Re: Brak informacji o wyniku interwiev - odczucia IP: 195.117.232.* 28.02.07, 18:01
        > typowo turystycznym a wykonuje zawod specjalisty
        Wykonujesz "zawód specjalisty", a od czego jesteś "SPECJALISTĄ"??
      • Gość: Luiza Re: Brak informacji o wyniku interwiev - odczucia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.07, 18:47
        To i ja dorzuce kilka firm, ktore po rozmowie nie raczyly sie odezwac i
        poinformowac o wyniku rekrutacji:

1. Portal onet.pl, Kraków

2. Tesco, Biuro Glowne, Kraków

3. Pharmacf fabryka kosmetykow, Niepołomice

4. Cap Gemini, Kraków

A przy okazji wymienie firmy, ktore poinformowaly o wynikach: Comarch, PZU, IBM
        BPO, Ancla.
        • m0cna Re: Brak informacji o wyniku interwiev - odczucia 05.03.07, 13:15
          Agfa Warszawa - brak informacji mimo kilkakrotnego zapewnienia, że przyślą
          powiadomienie niezależniee od wyniku.
      • Gość: hr Re: Brak informacji o wyniku interwiev - odczucia IP: 80.50.84.* 02.03.07, 12:07
        jako, że rekrutuję zawsze informuję, że kontaktujemy się tylko z wybranymi
        kandydatami w okresie..., staram się aby był jak najkrótszy np 3 dni od dnia
        rozmowy. pracownik wie, że jak nie zadzwonie to nie jestesmy zaiteresowani.
        czasami ktoś prosi żeby jednak niezależnie od wszystkiego odzwonić to zazanczam
        to i oddzwaniam. A wmawianie ludziom ze zadzwonie i nie dzwonienie uważam za
        załosne
      • Gość: Adam Ecofys Poznan - Krzysztof Wagrodzcki - admnistrato IP: 88.198.180.* 04.03.07, 21:06
        Niedlugo zamieszcze dokladny opis Interwiev w tej formie bo ten Pan przeszedl
        wszsytko z czym do tej pory sie zetknalem ale o tmy w osobym temacie
      • Gość: madox Re: Brak informacji o wyniku interwiev - odczucia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.07, 13:37
        Zadzwoniła panienka z banku millenium i zaprosiła mnie do w-wy , zrobiłam sobie
        wycieczkę do stolycy za stówkę, po czym okazało sie że, bank nie zamieścił paru
        ważnych szczegółów na temat pracy w ogłoszeniu, a gdyby zamieścił to bym nie
        odpowiadała na to ogłoszenie. Taki więc jest stosunek i szacunek pracodawców dla
        poszukujących pracy. A nieczytanie aplikacji już jest nagminne.Ukazuje się
        ogłoszenie, wysyłam CV i nie dostaję info że ktoś przeczytał, niekoniecznie
        musiał odsyłać potwierdzenie dostarczenia, jeśli tylko otworzył to moja poczta
        mi to doniesie, ale nic z tego, nie czytają!!!!
        Miejmy nadzieję że, im tez kiedyś przyjdzie szukać pracy i zostaną potraktowani
        tak samo.
        • jordi4u Re: Brak informacji o wyniku interwiev - odczucia 10.03.07, 10:51
          Bank Nordea - odpowiedź zwrotna, tzn taki raport z odczytania wiadomości: "od:
          Małgorzata Kondrasiuk@nordea.com; temat: NIE PRZECZYTANO: (temat wiadomości
          wysłanej); treść: your message was delatet without being read"

Pogratulować Bankowi Nordea procesu selekcji...
      • raveness1 Re: Brak informacji o wyniku interwiev - odczucia 05.03.07, 14:35
        Zalosne to jest. Miejmy nadzieje, ze wszystkie te firmy, a raczej plantacje
        burakow, zwina swoj smierdzacy interes tak szybko jak go rozwinely.
      • Gość: gal anonim Re: Brak informacji o wyniku interwiev - odczucia IP: *.acn.waw.pl 09.03.07, 14:58
        Oto plon takich sytuacji podczas mojego ostatniego poszukiwania pracy -
        zaznaczam, że stanowisko stosunkowo wysokie w finansach. We wszystkich tych
        sytuacjach na moje wyraźne pytanie czy dzwonią BEZ WZGLĘDU NA WYNIK uzyskałem
        odpowiedź twierdzącą...

* Michael Page (firma rekrutacyjna) - 4 na 5 konsultantów + brak odpowiedzi na
        moje maile oraz "ciche" szeptanie asystentce "nie ma mnie" - ŻENADA!!!
        * Commercial Union - pani z HR
        * Carrefour - pani z HR oraz kierownik jednego z działów
        * Mercuri Urval (firma rekrutacyjna)
        * ING - dyrektor departamentu
        * Philips Polska - pracownik HR i kierownik działu

Tyle pamiętam w tej chwili, ale było tego więcej. Jedyna forma, która nie tylko
        oddzwoniła, ale jeszcze krótko wyjaśniła dlaczego im nie odpowiadam to HP Polska...
        • markus.kembi Re: Brak informacji o wyniku interwiev - odczucia 10.03.07, 11:25
          Rok temu byłem na assessmencie (rozmowa, case study, test z rachunkowości) w
          centrum usług finansowo-księgowych Philipsa. Mieli się do mnie odezwać w ciągu 2
          tygodni - nikt nie zadzwonił. Fakt że później, pocztą, dostałem od nich pismo,
          że mnie nie przyjęli, ale wysłano je po ponad 3 miesiącach od rozmowy.
        • Gość: katinka Re: Brak informacji o wyniku interwiev - odczucia IP: 212.123.204.* 16.03.07, 14:52
          bardzo ciekawy watek. popieram

wlasnie znalazlam tez wpis na temat michael page. musze powiedziec ze mam
          calkowicie inne doswiadczenia z ta firma. tez bylam u nich na projekcie w
          ostatnim miesiacu.
          nie zostalam co prawda wybrana przez ich klienta i nie zlozyli mi oferty ale
          jest to pierwszza firma rekrutacyjna w ktorej poczulam sie powaznie
          potraktowana, doradzono mi w zakresie dalszej kariery i zawsze dotrzywali
          ustalonych terminow spotkan czy telefonow.

pozdrawiam
          ~katinka
      • anuletka Re: Brak informacji o wyniku interwiev - odczucia 11.03.07, 14:16
        To my też się dorzucamy...

Drezdner Bank - Wawa
        Bank Ochrony Środowiska - Lublin
        KPMG - nie doczekałam się na telefon, wreszcie wysłałam maila i po kilku dniach
        dostałam mailem odpowiedź negatywną.
        PKN Orlen - Zarząd Wawa
        Kredyt Bank
        Bank Gospodarstwa Krajowego

i to niestety jeszcze nie wszyscy!
      • Gość: der Re: Brak informacji o wyniku interwiev - odczucia IP: 194.146.250.* 16.03.07, 21:21
        to i ja duzece kilka chamow dla zasady
        1 krone - naczepy
        2 top 2000 hemelin
        3 thysenkrupp aplex plastic czy jakos tak ( odział górny śląsk)
        oczywiscie wszyscy zapewniaja ze oddzwonia a kazdemu pozniej zal na telefon sa
        dwa wyjscia albo w tych firmach panuje bieda albo maja w du..ie zwykłych
        obywateli
        • balbina33 Re: Brak informacji o wyniku interwiev - odczucia 17.03.07, 10:02
          To ja muszę przyznać, że jak do tej pory prawie wszyscy oddzwaniali, ale
          przynajmniej pisali maila.
          Nie odezwała się tylko jedna firma, była to TP, oczywiście obiecywali, że
          zadzwonią i to jeszcze tego samego dnia.
          A Ci którzy oddzwonili to:
          GE Money bank
          Polbank ( przeszłam pozytywnie)
          Wurth Polska (przeszłam pozytwnie)
          Agencja kredytowa( niestety nie pamiętam nazwy)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka