Gość: Agent Re: ARiMR IP: *.aster.pl 28.03.07, 18:17 Centrala ma inny taryfikator wynagradzania niż Oddziały regionalne i Biura Powiatowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotruś Re: ARiMR IP: 195.47.201.* 29.03.07, 08:24 Zgadza się że są takie taryfikatory, ale po co jakaś laska partyjna co udaje niezależną i dostała zapewne pracę w Centrali lub gdzieś w OR przy boku wójka bzdury opawiada ile to my tu niby zarabiamy, skoro to sa tylko jej zarobki a cała reszta zarabia grosze? I potem ludzie sobie myślą że u nas takie kokosy się zarabia. A tak na marginesie to te taryfikatory to też bzdura, bo cała obsługa rolnika i główna praca spada na BP a w Warszawie tylko pierdzą w stołek i zarabiaja o wiele więcej. I gdzie tu sprawiedliwość? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Don yacobossky [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.07, 01:22 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: see Re: ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.07, 18:19 Tak w Kielcach zawsze bylo ciekawie i bedzie , co to za miasto?co to za ludzie którzy dostali wyższy stolek to od razu w glowach im sie przewraca! Wspolczuje pracownikom OR w Kielcach miec takich szefów brrrrrrr. Dziwie sie tylko dlaczego nie mozecie zjednoczyc sie i domagac sie tego co powinniscie dostac ( czyli zaplatę za nadgodziny)?Boicie sie stracic prace za 1200 zl? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.07, 20:38 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=60&w=59944623&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jano Do starających się o pracę w ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.07, 11:46 Opowiem Wam jak wyglądają kulisy procesu rekrutacji do ARiMR na przykładzie mojego miasta. Wszystkie informacje są w 100 prawdziwe bo pochodzą od mojego dobrego kolegi który tam pracuje od kilku lat. Ilość wakatów:5 Ilość kandydatów: ponad 100 Ilość kandydatów z plecami: 9 Nie silcie się na żadne testy, pytania, kolejne etapy bo jest to jeden WIELKI PIC. Protektorzy tych 9 osób prowadzą między sobą gierki w jaki sposób zmieścić swego kandydata do zwycięskiej 5, a inni bez pleców są tylko zwykłym mięsem armatnim. Masz plecy? Masz pracę. Nie masz pleców? Jesteś bez szans. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapok Re: Do starających się o pracę w ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.07, 13:53 popieram w 100% równiez informacje na ten temat mam z pierwszej ręki smutne ale prawdziwe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pela Re: Do starających się o pracę w ARiMR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.07, 09:17 do przedmówców: a możecie napisać które OR tak robią? to ci wasi kumple też mieli plecy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;( Re: Do starających się o pracę w ARiMR IP: *.media4.pl 02.04.07, 18:03 Wszystkie...teraz zatrudniani są Ci powiązani z samo-pisem, kiedyś aż tak nie było, do pracy mógł się dostać ktoś kto po prostu spełniał wymagania (nabór chyba z 2004 lub 2003 roku) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jano Re: Do starających się o pracę w ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.07, 22:58 Nie przesadzaj. Znam gości związanych z SLD, którzy dostawali pracę w agencji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pela Re: Do starających się o pracę w ARiMR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.07, 11:17 Moim zdaniem jest już pozamiatane, jeśli chodzi o etaty w BP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :( Re: Do starających się o pracę w ARiMR IP: *.media4.pl 03.04.07, 20:08 Jano ale nie na taką skalę to było, zawsze są układy i znajomości ale to co się teraz dzieje...przechodzi ludzkie pojęcie. Przychodza pracownicy zieloni jak trawka na wiosne tylko dlatego ze kogos tam maja.. a inni którzy mają wiedzę i doświadczenie odpdają. Powiem tak niech się dostają po znajomości niech tylko cos sobą reprezentują tzn. niech maja doświadczenie w tej pracy i odpowiednią wiedzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agent Re: Do starających się o pracę w ARiMR IP: *.aster.pl 03.04.07, 20:45 Tak do tej pory było, że prawie każdy kto się dostawał miał wieksze lub mniejsze plecy. Jeden znał kierownika inny przyjaźnił się z dyrektorem albo miał wujka posła, ale prawie wszyscy posiadali kwalifikacje i to często nawet niezłe. Ale teraz proporcje co do kwalifikacji się odwróciły. Dostają się bardzo słabi ludzie ale z bardzo mocnymi plecami i inni muszą za nich pracować. W tym miesiącu w centrali będzie reorganizacja i dopiero się zacznie cyrk. Najgorsze jest to, ze mogą odejść doświadczeni pracownicy, którzy zaczynali pracę przed uruchomieniem SAPARD i doskonale sie orientują we wszystkich sprawach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Do starających się o pracę w ARiMR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.07, 11:53 pytanie: czy rekrutacja do wielkopolskich BP jest już zakończona? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: josku Re: Do starających się o pracę w ARiMR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.07, 17:42 W internecie jest lista osób spełniających wymagania formalne (od piątku), ale czy rozmowy sie juz odbyły to tego niewiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapok Re: Do starających się o pracę w ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 18:53 jezeli jest lista to już raczej po rozmowach Odpowiedz Link Zgłoś
olivka.77 Re: Do starających się o pracę w ARiMR 06.04.07, 16:57 jestem na tych listach a dzisiaj dopiero dzwonili zaprosić na rozmowę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gola Re: ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 22:11 Czy ktos wie jak długo od rozmowy czeka sie na odpowiedz? Wiem, ze maja na to 2 tygodnie, ale czy w praktyce tak jest, że mija dokladnie tyle i wtedy dzwonią? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapok Re: ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.07, 17:23 u nas odezwali sie po tygodniu do osób które pracuja a do dzis (1 tydz) nie ma wyników w necie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: ARiMR IP: 217.98.71.* 05.04.07, 21:00 Czy ktoś wie jak wygląda rekrutacja na stanowisko specjalisty ds. kadr i płac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: państwówka Re: ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.07, 23:46 nie masz pleców nie masz pracy. Masz plecy masz pracę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: ARiMR IP: *.tcompressor.com 04.04.07, 22:37 np czy koń nosi kolczyk, ile ma ha do jakiego programu zaliczamy działanie ułatwienie startu młodym rolnikom pytania odnośnie KPA oraz ogólnie o działalności ARiMR Odpowiedz Link Zgłoś
kachnab1 Re: ARiMR 11.04.07, 18:43 cześć wiem że pewnie to juz nudne..ale tak orientacyjnie byłabym wdzięczna za to za co wszyscy sa wdzięczni ..za jakies pytanka testowe lub na rozmowe..jesli to oczywiście nie za duzy kłopot..z góry dziekuje i życze powodzenia moje gg 2275463 i kachna2511@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czesc jonasz Re: ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.07, 08:28 witam pracowałam w arimr i wiemj jak wygladaja zarobki jesli interesuje cie posada na stanowisku inspektor dostaniesz 1750 brutto(tyle bylo w zeszlym 2006 roku na inspektora)wiem bo staralam sie o prace na stale ale niestety.....nie udalo sie pomimo tego ze bylam tam sezonowym juz 3 lata z rzedu i mam skonczona zootechnike....ale teraz probuje znowu moze sie uda tym razem sa to etaty na stale bo odeszli od zatrudniania sezonowych na 6 miesiecy pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bebe Re: ARiMR IP: *.ip.netia.com.pl 13.04.07, 22:38 Jestem kompletnie zszokowana i nie bardzo chyba rozumiem o co tu chodzi!!!!!!!! ARiMR jest Agencją rządową!!!!!!!! a kto jest tak naiwny aby mieć nadzieję na pracę w takiej instytucji bez "pleców"???????!!!!!!!!! Pracuję w agencji 3 lata i wierzcie mi nie jestem tam z przypadku. od trzech lat nie mialam podwyzki i pracuję w nadgodzinach za zupełną darmochę. Wyzysk wyzysk wyzysk ale jak chcecie tu pracować to proszę bardzo - tylko życzyłabym sobie żeby "nowi" umieli myśleć bo jak do tej pory mam same nowe panienki potrafiące tylko chichotać. Wojtusiu drogi wnioski wnioskami ale planów rolnośrodowiskowych też nie potraficie zrobić, a wystarczy sie troszkę poduczyć..... Znam 3 na 20 ODR-owców potrafiących prawidłowo wypełnić wniosek, zwłaszcza PRS!!!! Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bonjo Re: ARiMR IP: *.streamcn.pl 17.04.07, 02:25 czy moze mi ktoś udzilić konkretnej odpowiedzi ile wynosi płaca brutto na stanowisku inspektora w BP? jak do tych czas to czytam rozbieżne sumy od 1750 po 2600 brutto nawet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agent Re: ARiMR IP: *.aster.pl 17.04.07, 18:26 Nie ma jednej stałej pensji tylko są widełki (od do). Mozna dostać awans na wyższe stanowisko (np specjalisty) i mieć kolege na niższym (inspektora) , który dostanie więcej pieniedzy. Dziwne, ale możliwe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megik1 Re: ARiMR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.07, 22:47 droga kolezanko a spróbuj sobie zrobić wniosek rolnośrodowiskowy , gdzie wymaga on duzej wiedzy bo nie wiem czy wiesz ile wogóle pakietów jest w tym planie a poza tym doradca w ODR zajmuje się wszystkimi działaniami a nie tylko jednym czy dwoma, Większość osób pracujących w ODR bez problemu by sobie poradziła w Agencji, tam przynajmniej pracują osoby z wyzszym kierunkowym a nie np, historyk. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kandydat Re: ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.07, 13:47 byłam na konkursie w O/Regionalnym w Kielcach spec.ds kadr i płac . Wygrała osoba która była pierwsza na liscie wg alfabetu /lista kandydatów wisiała / i stąd kojarzę osobę. Sprawa ciekawa, bo akurat ta osoba weszła i za parę minut wyszła, ponieważ komisja pytała o przepisy prawa pracy a ona ni w ząb. Przygotowana była tylko na temat funduszy strukturalnych- a teraz sie okazuje że ona wygrała konkurs !!!! kpina. To jest sprawa prokuratorska. Dajcie sobie spokój z konkursami w tej instytucji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 13:20 Czy ktos wie kiedy będą wyniki w podkarpackim??? Ile można się "zastanawiać"!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pigi Re: ARiMR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.07, 13:23 No właśnie! Kiedy będą wyniki w Wielkopolsce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kowalski Re: ARiMR IP: *.aster.pl 15.05.07, 18:08 Był kiedyś taki śmieszny przypadek - Kierownik dostał polecenie zatrudnienia gościa który się nazywał .... (powiedzmy, że Kowalski) a tu na rozmowę zgłasza się dwóch Kowalskich ! A że imienia nie zapamiętał a bał się zadzwonić do Warszawy to przyjęto obydwóch :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mihoo Re: ARiMR IP: 212.122.214.* 20.04.07, 23:14 i co sie łudzicie bez samoandrieja i znajimości napewno odpowiedz negatywna. niestety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.07, 21:23 Ja bylem na rozmowie i poszlo mi bardzo dobrze, mimo to sie nie dostałem. Moze mi ktos powiedziec po co mnie zaprosili na rozmowe??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: otto Re: ARiMR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.07, 09:35 a gdzie byłeś na tej rozmowie, tzn. w którym OR? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszka Re: ARiMR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.07, 22:00 Bo musieli. Muszą zaprosić na rozmowę wszystkich tych którzy spełniają wymagania formalne określone w naborze. Zapewne przprowadzając z Tobą rozmowę już wiedzieli kogo zatrudnią więc nie miałeś szans. Powiem jedno jeśli się wcześniej nic nie załatwiało to szkoda tam iść i się ,,produkować" bo i tak nic z tego nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 09:45 Wcale nie zapraszają wszystkich spełniających wymagania formalne. Ja składałam podanie do dwóch agencji, a na rozmowie byłam tylko do jednej z nich. Czekam na wyniki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: ARiMR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.07, 09:53 jeśli spełniłaś wymagania formalne, to Twoje nazwisko znalazło się na liście na stronie agencyjnej i na pewno wtedy zaprosili Cię na rozmowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 16:55 o to chodzi, że moje nazwisko było na tej liście, a na rozmowę mnie nie zaprosili. Z tego co wiem, to wybierają po kilka osób z listy na rozmowy - tak dowiedziałam się na tej, na którą mnie zaprosili. Nie było żadnych testów, tylko rozmowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: ARiMR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.07, 17:14 nie ma takiej opcji KAŻDY, kto znalazł się na liście MUSI być zaproszony na rozmowy nie mogą sobie wybierać kilka osób, to nie firma państwowa, ich obowiązują procedury coś kręcicie koleżanko? a w jakim OR, jeśli można wiedziec? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agent Re: ARiMR IP: *.aster.pl 24.04.07, 17:18 Nie ma takiego obowiązku - wiem bo rekrutowałem. Kadry dostarczają dyrektorowi listę tych co spełniają wymogi, a on z bezpośrednim przełozonym wybiera 3- 5 osób do spotkania (jak chce to może wszystkich, ale kto na to ma czas ?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: ARiMR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.07, 17:24 W moim OR było 330 kandydatów do pracy na 9 miejsc, przepytali WSZYSTKICH. Nie wiem co to za OR, ale w moim zawsze WSZYSCY spełniający wymagania formalne byli zapraszani na rozmowy. Poza tym kto jest bezpośrednim przełożonym dyrektora? Rozumiem że chodzi o dyrektora OR, wtedy byłby to prezes. Odpowiedz Link Zgłoś
madtea Re: ARiMR 24.04.07, 22:08 w każdym urzędzie mają prawo wybrać sobie kilka osób z tych, które spełniają wymagania; nie ma obowiązku zaproszenia na rozmowy wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: ARiMR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.07, 22:19 ARiMR nie jest urzędem, jest instytucją rządową. To nie jest to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: ARiMR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.07, 22:24 przy okazji - wiem że ARiMR też moze sobie wybrac kandydatow, ktorych zaprosi na rozmowe jednak z reguły mój OR tego nie robi by unikac posądzenia o stronniczość różnego rodzaju :) dlatego mnie zdziwilo że inne OR to praktykują Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gucio Re: ARiMR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.07, 12:16 Zgadzam się z ,,gościem". Pierwszy raz słyszę aby nie zaprosili na rozmowę osoby która spełnia wymagania formalne określone w naborze i na dodatek takiej której nazwisko znalazło się na stronie Agencji. A miałem styczność z dwoma OR w kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megik1 Re: ARiMR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.07, 22:51 Wyniki juz są ale jeśli nie mieliscie telefonu z biura to nici, następnym razem może się uda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulka Re: ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 16:55 Ile czasu trzeba czekac na podanie wyników na rozmowie mówili że za dwa tygodnie będą minoł prawie miesiąc i dalej nie ma. Skoro odpadłam to przynajmniej chciałabym wiedziec z kim przegrałam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gucio Re: ARiMR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.07, 18:45 Z tego co wiem nie dzwoniono jeszcze do wszystkich biur powiatowych. Zaczeli dzwonić we wtorek i był to Rzeszów. Jeśli startowałaś w jakimś biurze powiatowym a nie w OR w Rzeszowie to możesz jeszcze mieć nadzieję:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 20:57 minęły 2 tygodnie jak bylem na rozmowie a jeszcze nie ma listy kandydatów, nie mówiąc juz o wynikach.(15 OR) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kelly Re: ARiMR IP: 217.98.71.* 25.04.07, 21:03 ja byłam na rozmowie dzisiaj i dzisiaj oddzwonili, że zostałam przyjęta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gucio Re: ARiMR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.07, 21:41 Nie ma takiej możliwości żeby oddzwonili jeszcze tego samego dnia. Może pani kelly coś się pomyliło i nie była na rozmowie w ARiMR a w sklepie mięsnym:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: ARiMR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.07, 22:05 hehe gucio lubię Cię :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gucio Re: ARiMR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.07, 22:12 Dzięki:). Ale jeśli jesteś facetem to i tak z tego nic nie będzie bo wolę kobietki:). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: ARiMR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.07, 22:14 kobietą jestem, ale głupio się "gościówa" podpisywać ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.07, 17:30 bylem na rozmowie w BP woj podkarpackie 28 marca. No i nie wiem czy mieć jeszcze nadzieję czy może przestać się łudzić. W koncu to juz miesiąc... To dzwonili czy nie dzwonili?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: ARiMR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.07, 17:43 a w jakim biurze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: ARiMR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.07, 18:40 rozumiem ze to w ramach tego duzego ogłoszenia do wszystkich biur? raczej juz dzwonili, bo chyba 30 kwietnia wszyscy nowi pracownicy podpisują umowy, albo przynajmniej ci co mogą podpisać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.07, 20:02 Listy już są. Tak więc jak nie zadzwonili, to nie zadzwonią... Ci "szczęściarze" zaczynaja od 2.05! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pieczarka Re: ARiMR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.07, 23:56 Ale czy to chodzi o wszytskie biura w Podkarpackim. Nie wiecie jak sprawa przedstawia się w Tarnobrzegu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gucio Re: ARiMR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.07, 09:02 Niestety ale wszyscy którzy zostali przyjęci są już o tym poinformowani. Wiedzą już nawet Ci u których rozmowy były przeprowadzane najpóźniej i zaczynają pracę 7 maja. Przykro mi że znowu niektórzy się zawiedli ale niestety taka jest polityka:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 09:43 a może ktoś wie jak jest w mazowieckim? Rozmowy były w ubiegłym tygodniu, a żadnych list nie ma... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: ARiMR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.07, 10:17 Byłem na rozmowie, na wszystkie pytania odpowiedziałem śpiewająco ale nie mam pleców, więc mnie pewnie nie przyjmą buraki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: georgi Re: ARiMR IP: 81.15.190.* 27.04.07, 10:39 to znaczy, że w Krośnie też już dzwonili do tych co mieli wielkie plecy rozumiem że oni też zaczynają pracę 7 maja czy dobrze się domyslam? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: ARiMR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.07, 11:49 a u nas w warmińsko - mazurskim to dopiero do 2 maja podania można składać to ciekawe kiedy będzie coś wiadomo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pieczarka Re: ARiMR IP: 195.117.226.* 27.04.07, 12:34 Ciekawa jestem jak rekrutacja przebiegnie do sandomierskiego biura, słyszałam ze podobno juz wszytsko poustawiane, chyba nawet nie warto iść Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gucio Re: ARiMR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.07, 14:12 Na podkarpaciu już jest po zawodach:(. Co do innych regionów to nie wiem jakie są terminy ale wiem jedno jeśli ktoś nie nie jest wstanie nic załatwić,, na boku" to szkoda iść. Wierzcie mi żadne szkoły i świetna rozmowa kwalifikacyjna nic tu nie mają do rzeczy. Tu liczą się tylko znajomości. To bardzo przykre ale prawdziwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pieczarka Re: ARiMR IP: 195.117.226.* 27.04.07, 14:16 Szkoda, starszny bajzel w tym kraju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktoś Re: ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 17:07 Bajzel? To mało powiedziane! Parodia co sie dzieje... Kto się za to weźmie? Trzeba wkońcu zrobic z tym porządek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: ARiMR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.07, 19:27 juz kiedys to było mówione - ARiMR jest agencją rządową, więc czego sie spodziewacie? normalną rzeczą jest to, że przyjmują tam po znajomości jeśli ktoś nie ma choćby odrobiny takich znajomości, niech przestanie się łudzić że go tam przyjmą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktoś Re: ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 19:30 Choć trochę znajomości nie wystarczy... Ja miałam "troche", ale to za mało... Trzeba mieć ciotkę Zbyrowską! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: ARiMR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.07, 19:32 eeee aż tak to nie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: killBill Re: ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 20:27 macie żebyście szukac nie musieli www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_070426/kraj/kraj_a_1.html ja przegrałem choć mam wyższe wykształcenie rolnicze próbowałem pierwszy i ostatni raz powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: ARiMR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.07, 20:50 to że miałeś wyższe wykształcenie rolnicze nie ma tu nic do rzeczy drogi Kolego, bo gdyby nie liczyły się znajomości, to liczyłaby się wiedza z doświadczenia wiem, że ci po uczelniach rolniczych nie zawsze dysponują chociażby podstawową wiedzą na temat chociażby funduszy z jakich rolnicy mogą korzystać w ramach pomocy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KillBill Re: ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 20:59 Może nie wszyscy wiedzą jeśli się tym nie interesują(jakbym z nich nie korzystał to możebym ci racje przyznał), zapewne lepiej są zorientowani ci po politechniach albo poakademiach muzycznych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: ARiMR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.07, 21:51 nie uwierzysz, ale niejednokrotnie lepiej są zorientowani Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KillBill Re: ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 22:45 i bardzo dobrze niech oni się tym zajmują jak juz pisałem byłem zobaczyłem i więcej nie wróce (chyba że po dopłaty i prow). Może i dobrze się stało że po rozmowie od razu czułem jak sytuacja wygląda i to tylko sciema była. Natomiast nie wiem co mam myśleć o ludziach którzy potrzebują protekcji żeby dostać się na najniższe stanowisko, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gucio Re: ARiMR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.07, 11:48 Każde z Was ma po części rację. Nie są w błędzie Ci którzy uważają że do Agencji powinni być przyjmowani ludzie mający studia rolnicze( bo po cóż człowiek wybiera taki kierunek zapewne po to gdyż chce w przyszłości się tym zajmować). Mają rację także Ci którzy uważają, że kierunek studiów jest istotny ale ważniejsze jest doświadczenie a nie tylko wiedza teoretyczna. Ale z mojego doświadczenia wynika, że ani jedna grupa ani druga nie ma szans w zetknięciu z rzeczywistością w której wygrywa grupa trzecia bez wykształcenia kietrunkowego, bez doświadczenia ale za to ze znajomościami. I to właśnie jest dla mnie najbardziej dołujące. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: ARiMR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.07, 20:15 KillBill,u powtarzam to po raz kolejny - ARiMR jest agencją rządową, nie wnikając w to, czy dana osoba się nadaje czy nie, musi mieć protekcję bo inaczej nie zostanie przyjęta, nawet w przypadku takim, gdy posiada studia podyplomowe, mówi biegle 4 językami i już pracowała w ARiMR, gdyby nie miała znajomości, nie dostała by się więc nie oceniaj tych, którzy zostali przyjęci, nie wszyscy z nich to tacy, którzy potrzebują protekcji by dostać się na najniższe stanowisko, po prostu bez protekcji nie ma najmniejszych szans by ktokolwiek się dostał do ARiMR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex z Poznania Re: ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.07, 18:34 juz mineły 3 tyg od rozmowy, a nadal nie ma ani wyników, ani listy kandydatów, dlaczego to trwa tak długo, do 9 marca przyjmowali kandydatów a mamy prawie 9 maja!!! Dlaczego nie opublikowano listy kandydatów do tej pory?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.07, 22:02 Możesz napisać jakie miałeś pytania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex z Poznania Re: ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 19:09 przykl pytania: jakie programy obecnie realizuje agencja, ile lat trwa rolnosrodowisk., co to irz, na czym polega doplata zwierzeca. Pytania sa wymyslane na miejscu wiec generalnie trzeba sie orientowac w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.07, 11:13 Dzięki serdeczne:)Właśnie czekam na termin rozmowy (już dwa tygodnie od zakończenia przyjmowania aplikacji), trochę się denerwuję, nie wiem czego mogę się spodziewać.Z tymi pytaniami poradziłabym sobie, ale śledząc powyższe forum, to chyba za mało.A może jest ktoś kto dostał pracę bez protekcji?Coś trudno w to wszystko uwierzyć:(Życzę wszystkim powodzenia (mimo wszystko). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex z Poznania Re: ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.07, 12:35 praca bez protekcji? czy to w ogole mozliwe?? Mi poszlo świetnie na rozmowie i sie nie dostałem, mimo wszystko zycze zeby Ci poszlo równie dobrze;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka07 ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 09:47 Chyba bylam na tej samej rozmowie i tez poszlo mi calkiem niezle. Wynikow w necie nie ma, ale z tego co wiem to ci ktorzy sie dostali juz dawno pracuja :/ Odpowiedz Link Zgłoś
beniusia7 Re: ARiMR 08.06.07, 09:36 Odnośnie pracy w ARiMR to jedno wielkie bagno.Pracowałam tam przez 3 sezony jako pracownik tzw.sezonowy i byłam w sumie na 4 rozmowach..wielki pic!!!!to prawda mimo,że miałam doświadczenie toprzyjęli dziewusię bez zadnej wiedzy,ale zaq to z tatusiem w samoobronie>>>>>żenujące Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: troll Re: ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.07, 15:03 pzrekonasz sie aniu choć wszystko będziesz wiedzieć i możesz nawet stanąć na głowie i zażąglować to i tak będzie ci ciężko się dostać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olek Re: ARiMR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.07, 08:43 To paranoja, żeby osoby z odpowiednim wykształceniem i wiedzą nie mogły otrzymać pracy w ARIMR. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: ARiMR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.07, 10:13 Dla agencji wykształcenie i doświadczenie nic nie znaczy. U nas po 2 miesiącach dalej nie ma listy kandydatów a już wiemy kto przyjdzie. Sam startowałem kilka razy na stanowiska po znajomych z innych ORów, którzy się sami zwolnili i wyglądało to tak, że ja (stała umowa, studia i ponad 3 lata pracy w agencji) przegrałem z gościem (ostatni rok zaocznego technikum i krawat w paski) i nie nadaję sie na stanowisko, na którym pracuję. A kilku innym osobom powiedzieli, że niepotrzebnie tracą czas. Jak w ogłoszeniu jest napisane wykształcenie średnie to stanowisko zarezerwowane dla pasiastych krawatów. A co do zarobków to nie liczcie na więcej niż 1300-1500 brutto przez pierwsze 2-3 lata, chyba że jesteście w jedynej właściwej partii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: ARiMR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.07, 23:32 nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie pracownicy ARiMR nie mogą startować w konkursach ogłaszanych na stronie ARiMR, ewentualnie mogą prosić o przeniesienie konkursy nie są dla obecnych pracowników ARiMR P.S. nie jestem w "jedynej właściwej partii" a na dzień dobry dostałam więcej pieniędzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: ARiMR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.07, 23:34 i nie opowiadaj proszę iż dostałeś/aś się do ARiMR dzięki wykształceniu i doświadczeniu, bo w to nie uwierzę skoro jesteś jej pracownikiem to wiesz doskonale że znajomości masz odpowiednie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cool6 Re: ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 00:13 Witam.Wczoraj byłam złożyć osobiście dokumenty na pracownika sezonowego do kontroli, spełniam wymagania zamieszczone w ogłoszeniu II rok studia o kierunku rolniczym, stanowisko referent, do BKM, jestem po stażu w BP ARiMR.Orientujecie się może czy tutaj też liczą się takie znajomości i zwykły student z doświadczeniem w pracy w agencji bez pleców się juz nie dostanie? Wczesniej składałam aplikacje na stałego pracownika ale nic z tego...wiec próbuje dalej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: ARiMR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.07, 22:44 myślę że jako pracownik sezonowy masz szanse szczególnie gdy już pracowałaś w ARiMR pracownik sezonowy nie jest aż tak pożądany przez tych ze znajomościami skoro mają znajomości to załatwią sobie stałą pracę a nie sezonową powodzenia, trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coo6 Re: ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 22:47 dzięki A ty pracowałes/as w agencji? moze pracujesz albo strasz sie tak jak wiekszośc obecnych na tym forum...Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: ARiMR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.07, 23:00 pracowałam jako sezonowa, teraz pracuję (mam nadzieję) na stałe dlatego bardzo mocno Ci kibicuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciowa Re: ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 22:52 jako pracownik sezonowy owszem masz szanse, ja 2 razy juz tak pracowalam i bez zadnych znajomosci, do tego po drugim razie bylam juz tak lubiana ze mialam obiecane miejsce jak bedzie nabor na stale... no i byl nabor w marcu jak wiecie, zadzwonil do mnie kierownik BKM i chcial zebym skladala papiery, oczywiscie tak zrobilam, ale niestety przepadlam przez wlasna glupote, bylabym juz przyjeta na stale gdyby nie moja glupota, nie moge sobie tego darowac do tej pory. I nie mowcie ze nawet jak ktos pracowal w ARIMR to sie nie dostanie, ja bylam 2 razy sezonowym i teraz mialam szanse jak nigdy, stracilam tylko przez wlasny blad a moglam sie dostac bez zadnych znajomosci poza ta praca wakacyjna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cool6 Re: ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 22:59 W 100% Cię rozumiem. Ja tez składałam dokumenty w marcu i tez niestety przez brak 1 papierka się nie dostałam.... ale był taki przesiew ze nie dziwie im sie ze mnie odrzucili w koncu 1000 podan było.....Tez moze miałabym prace na stałe ale niestety już pozamiatane.Za to mojemu kumplowi sie udało a byliśmy razem na stazu...Kierownik pociesza mnie ze jak teraz mi sie nie udało to znaczy ze czeka na mnie coś wyjątkowego....ale wątpie czy coś z tego bedzie Czekam na wyniki naboru na sezonowca do BKM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciowa Re: ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 23:03 ja juz sobie powiedzialam, ze trzeci raz na sezonowego nie ide, w sumie ta praca to nie az taka wielka rewelacja, na dluzsza mete jezdzic w te delegacje to chyba jednak mi sie nie usmiecha, a w biurze zostac nie chce tym bardziej, bo nudno i atmosfera jest srednia, same plotkujace baby tam pracuja, dlatego szukam pracy gdzie indziej, na razie znalazlam sobie cos, ale to jeszcze nie do konca to co chce robic, ale do agencji juz nie ide. cool a Ty do jakiego OR sie starasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coo6 Re: ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 23:43 staram sie do Poznania....pierwszy raz na sezonowca..Mogłabyś mi powiedziec na czym mniej wiecej polega praca w kontroli i czy jest do zniesienia tzn czy duzo pracy i jak to wyglada......Z góry dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciowa Re: ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 12:59 ja jestem z innego regionu PL i u nas sezonowi byli podzieleni na dwie grupy: czesc pracowala tylko w biurze bez delegacji a czesc tylko w terenie, oczywiscie praca tylko w biurze przez cale wakacje mi sie nie usmiechala, dlatego zgosilam sie w teren i przez 2 lata pod rzad to byly moje najlepsze wakacje, bylo po prostu super, bardziej to przyjemnosc niz praca, ale... wszystko zalezy od ludzi, jezdzilam caly czas z ta sama osoba a na noclegi spotykalismy sie w wiekszej grupie w hotelach, imprezki do rana, grille, kapiele w jeziorach o polnocy itd, zyc nie umierac. A kontrole u rolnikow? dla mnie bardzo przyjemne, ludzie przewaznie mili, praca na powietrzu, lekka, latwa i przyjemna. Super wspominam, z tym ze tak sobie pomyslalam, ze jak zaloze rodzine i na dluzsza mete to chyba te delegacje odpadaja, ciagle tak wyjezdzac na kilka dni, tylko jeden dzien w tygodniu w biurze... to chyba jest dobre na sezon, ale jakbym tak ciagle miala to nie wiem, zwlaszcza ze nie wiem jak tam u Was, ale u nas te kontrole trwaja do stycznia/lutego. No i rozwazylam wszystkie za i przeciw i postanowilam juz nie startowac do agencji, na sezonowego teraz na pewno bym sie dostala, ale jestem juz po studiach, czas szukac czegos powazniejszego i na stale,bo znowu teraz nie mialabym pewnosci czy pod koniec pazdziernika nie powiedza mi "do widzenia". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olek Re: ARiMR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.07, 10:58 Czy ktoś może wie kiedy była lista wyników z Wielkopolski do BP? Z forum wynika, że była, chociaż jej nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka07 Re: ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 11:31 Była choc nie podana do wiadomosci publicznej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olek Re: ARiMR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.07, 11:52 To bardzo niedobrze i jednoczesnie mocno podejrzane. To obowiązek Agencji umieścić wynik naboru w internecie. Jestem przekonany, że nazwiska z listy (nieupublicznionej) wyników naboru nie było na liście kandytatów spełniajacych warunki formalne, poza tym być może te osoby nie były w ogóle na rozmowie. Ktoś powinien się tym zająć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka07 Re: ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 12:32 ze mna na rozmowie byly osoby ktore na dobra sprawe nawet nie mialy pojecia o podstawach ARiMR. byli bardzo zdziwieni tym o co pytalam. widzac takie towarzystwo stwierdzilam ze o ile jest to uczciwy konkurs to nie bede miala najmniejszego problemu zeby sie dostac, a jednak... spelnialam wszystkie warunki lacznie z tym ze bylam pracownikiem sezonowym (pisze lacznie bo nikt z tych ktorzy byli z mna na rozmowie nigdy nie pracowal w agencji ??!!). o tym ze wyniki byly dowiedzialam sie prywatnie od kogos kto tam pracuje, a to ze nie opublikowane to coz, kto mialby na to czas... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olek Re: ARiMR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.07, 13:10 Do "gosciowa" - przestań tu pisać, dziekujemy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciowa Re: ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 13:19 olek cos Ci sie nie podoba? to nie czytaj, kazdy moze tu wyrazic swoje zdanie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coo6 Re: ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 17:36 Dzieki za odpowiedz..Szczerze mówiąc zachecołas mnie do tej pracy i jestesm dobrej myśli, tylko wiem jak sprawa naboru wygląda i nie licze na cuda...ale może akurat....Ja jestesm dopiero na studiach wiec taka praca w akacje jak najbardziej by mi pasowała wiadomo nowe doświadczenia poznam nowych ludzi...Czekam narazie na wyniki w internecie.Pozdrawiam wsystkich ARIMRÓW:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Wielkopolski Re: ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 18:05 Do coo6, lepiej nie czekaj na wyniki w necie, bo sie nie doczekasz. U nas osoby zatrudnione pracują juz od 2 tygodni a nie ma nawet listy kandydatów!!/nieco to podejrzane/. A zatrudnione były wiadomo na jakich zasadach.Ja sie starałem,na rozmowie poszło mi świetnie i klapa. To przykre ze tak sie dzieje, Jedyna co mnie trzyma w tym kraju to grawitacja,liczę ze niedługo stąd wyjade i nigdy nie wróce, i że nie bede sie musiał starac o prace za tak niewielkie pieniadze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GM Re: ARiMR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.07, 22:53 Czytam Wasze opinie i nie mogę wyjść z podziwu. Jedni zachwycają się pracą sezonową w ARiMR(miałem okazję pracować jako pracownik sezonowy w tej instytucji i wiem że tacy pracownicy traktowani są jak ludzie drugiej kategorii zatrudnieni do odwalenia ,,czarnej" roboty). Inni znów nie mogą pojąć dlaczego nie zostali przyjęci mimo że tak świetnie poszła im rozmowa kwalifikacyjna. Nie bądźcie śmieszni. To nie prywatna firma zatrudniająca najlepszych. To prywatny folwark do którego dostanie się każdy ,,zwierz" bez względu na to co umie a mający tylko a raczej aż odpowiednie znajomości. PS. A co do tych list to zanim poszliście na rozmowę już było wiadomo kto zostanie przyjęty więc po co czekać na listy w internecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coo6 Re: ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 00:00 Masz racje wiem jak wyglada proces rekrutacji ale osoba nie bedąca na liście spełniających wymagania formalne nie dostanie sie na rozmowe a narazie czekam właśnie na tą pierwsza listę....a później to zadzwonie do wujka Andrieja i mi załatwi robote :D żartuje oczywiśćie ale niestety tam tak jest szkoda ze nie jestem w rodzinie...zresztą co to za satysfakcja miec załatwioną robotę po znajomośći żadna...Kuźwa w tej Polsce jedno wielkie dziadostwo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coo6 Re: ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 23:55 Faktycznie podejrzana sprawa.... Ciekawe kiedy ktoś się za to weźmie u nas w BP małej mieścinie w WLkp przyszedł nowy zastępca kierownika który nie ma pojęcia o agencji i nigdy nie pracował w takiej instytucji był wczesniej dealerem samochodowym - smiech..nie ma nic wspólnego z rolnictwem ale za to jest w partii Andrzeja L.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 09:36 W Mazowieckim jest jeszcze gorzej - na rozmowę wybierają sobie cztery - sześć osób z listy, a reszta, choć spełnia wymagania formalne, nigdy nie doczeka się telefonu. Oczywiście wśród zaproszonych osób z pewnością jest już osoba, która będzie zatrudniona, o czym wiadomo przed całą tą śmieszną rozmową.Tu nawet nie starają się stwarzać pozorów, że wszyscy mają równe szanse. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zosia Re: ARiMR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.07, 12:29 Po prostu to jeden wielki skandal!!!!!I mam nadzieję,że kierownicy BP w Wielkopolsce czasami czytają, to co tu ludzie piszą. KONTROLA, KONTROLA I KONTROLA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mońka Re: ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 12:38 Jestem załamana tym co tu napisaliście ! Miałam rozmowę w Poznaniu we wtorek, ale widzę, że to nic nie znaczy,że poszło mi dobrze teraz czekam na telefon,ale czy warto ? Ludzie podnieście mnie na duchu !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GM Re: ARiMR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.07, 12:49 Niestety nie podniosę Cię na duchu. Jeśli niczego nie załatwiałaś to nie masz na co czekać. To jest instytucja rządowa gdzie liczą się układy a nie szanująca się firma gdzie liczą się umiejętności, wykształcenie i potencjał pracownika. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GM Re: ARiMR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.07, 12:46 Może i czytają ale oni nie mają za bardzo wpływu na to kto będzie pracował w ich BP. Decyzje takie zapadają na poziomie OR. Zresztą oni sami dostali się zapewne na swoje stołki także po znajomości, więc przy każdej zmianie władzy drżą o swoje stanowisko.Ostatnio większość z nich posuwa się nawet do zmiany opcji politycznej i zmieniają ,,krawaty". Dla mnie jest to odrażające i nigdy nie chciałbym podlegać osobie, która zmienia swoje poglądy i przekonania aby tylko utrzymać się przy ,,korycie". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Wielkopolski Re: ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 21:40 do Mońki. Ja tez bylem na rozmowie w poznaniu, poszlo mi doskonale, wierzylem ze sie dostane, ale niestety, nie wiem tylko po co mnie zapraszali na rozmowe??? ktos powiedzial ze do statystyki!! w koncu ktos musial byc na rozmowie i sie nie dostac. a co do list, skoro jeszcze sie nie pojawiły to juz raczej sie nie pojawią bo niby po co,od rozmowy minelo ponad 30 dni, nawet nie wiem ilu bylo kandydatów bo tego tez nie ujawniono, a jesli czegos nie ujawniono to jest to tajna sprawa!!;)pozdrwiam wszystkich ktorzy sie nie dostali, moze uda wam sie znalezc cos lepszego, w koncu karty byly juz dawno rozdane... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciowa Re: ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 14:52 na pracownika sezonowego nie trzeba miec zadnych znajomosci, ja jestem tego przykladem i to w wojewodztwie o ktorym piszecie, ze jest zle. Na stale owszem, u nas w BKMie nie bylo nikogo z przypadku, no ale ja tez mialam szanse sie dostac bez znajomosci, z tym ze po 8 miesiacach przepracowanych jako pracownik seoznowy, i wiem ze dostaly sie osoby bez znajomosci, ktore ze mna pracowaly rok temu jako sezonowcy, wiec nie mowicie ze jest tak tragicznie. Zreszta czesto w ogloszeniach jest podane w wymaganiach: przynajmniej polroczny staz pracy/praktyki w ARiMR. Wiem, ze mozna sie dostac bez wiekszych znajomosci, ale na pewno nie prosto z ulicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Wielkopolski Re: ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 15:59 Lepper do działaczy: zatrudniajcie "swoich" Szef Samoobrony, wicepremier Andrzej Lepper podczas kongresu lubuskiej Samoobrony w Zielonej Górze zażądał od działaczy swojej partii, aby zatrudniali ludzi z Samoobrony w instytucjach rządowych takich, jak agencje rolne czy Kasa Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego (KRUS). - Po to jesteśmy w koalicji, byśmy mogli swoje kadry zatrudniać - mówił Lepper w sobotę do zebranych delegatów. - Piszcie to w poniedziałek w prasie, że Lepper żąda większego zatrudniania ludzi Samoobrony, ale mają być to konkretni ludzie i tam gdzie są stanowiska - powiedział Lepper do dziennikarzy podczas konferencji prasowej, zorganizowanej w trakcie kongresu. Dodał, że osoby te mają być zatrudniane zgodnie z procedurami konkursowymi, żeby nikt nie kwestionował, iż są bez kwalifikacji "i tylko członkowie partii". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mońka Re: ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.07, 11:23 Nic nie załatwiałam i nie znam żadnego posła z Samoobrony, ale na rozmowie w OR spotkałam dziewczynę która spełniała wszystkie wymagania i była tam już trzeci raz.Czy uważacie, że w końcu docenią ja za wytrwałość? A może to jest sposób na komisję rekrutacyjną "zmęczenie materiału"? Chyba,że wytyczne wodza są bardziej męczące.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GM Re: ARiMR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.07, 21:18 Nie, nie docenią jej wytrwałości. Nie docenią także wykształcenia, umiejętności czy uroku osobistego. Niektórzy to chyba nie wiedzą na jakim świecie żyją. W ARiMR liczą się tylko i wyłącznie znajomości. Więc nie wiem na co ta kobieta liczy chodząc tam tyle razy, ale jeśli nie znajdzie jakiegoś dojścia to nie ma szans. A zresztą czy to jest aż taki prestiż być pracownikiem Agencji?. Moim zdaniem nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arimrek Re: ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 19:53 Prestiż nie ale mi się ta praca podoba zwłaszcza jak ktoś sie tym interesuje, studiuje w tym kierunku to idealne miejsce dla kogos takiego bo będzie mogł sie spełnić w swojej pracy a przy okazji pomóc innym ( beneficjentom )Niestety rządzi partia..U nas ostatnio sie dowiedziałam były 3 etaty i władze ustaliły sobie ze 2 dla ludzi z samoobrony i 1 z SLD a gdzie tu szary człowiek? Ludzie zapisujcie sie do Samoobrony jeżeli chcecie pracować w Agencji!:D:D:D podpisano AL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arimr Re: ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 22:16 w tej fimie od zawsze pracowali ludzie od kogos, PSL SLD , a teraz z SAMOOBRONY i PIS, tak bylo zawsze, i tak bedzie, a tlumaczenie starych pracownikow ze sa "czysci" to bzdura, dostali ta robote bo ktos ich znal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karola Re: ARiMR IP: *.chello.pl 14.05.07, 22:27 hejka,ja jutro jadę na rozmowę o pracę do Biura Powiatowego ARiMR.Jestem zootechnikiem,miałam staż w BP i chcę pracować jako inspektor IRZ. Byłam już na takich rozmowach-nie są takie straszne-zależy na kogo się też trafi.Ale to prawda,że ludzie dostają się po znajomości i nawet bez kwalifikacji oraz wiedzy,po prostu trzeba mieć"plechy"-ja takich nie mam.Nie należe też do partii....i dlatego tak trudno mi dostać się.Ale jeszcze spróbuje,tylko coraz bardziej żal mi jest tych pieniędzy na podróże na rozmowy do Oddziału Regionalnego.Życze powodzenia i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mońka Re: ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 12:00 Do; Karola Zdecydowałaś się ponownie złożyć dokumenty skoro mówisz, że byłaś już raz na rozmowie.Ja też byłam już raz na rozmowie poszło mi świetnie, ale cóż z tego skoro nikt nie zadzwonił. Mimo wzsystko trzymam kciuki, może będziesz jedną z nielicznych które dostaną się "bez pleców".Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inspektor z ARiMR Ludzie zejdźcie na Ziemię!!! IP: *.adsl.inetia.pl 15.05.07, 18:17 W moim Bp z wiadomych względów nie powiem o jakie chodzi przychodzi 5 osób. 2 już są i to nie są ludzie którzy powinni pracować tylko ludzie z zaplecza politycznego koalicji rządzącej. Jedna z tych osób to radny miejski PISdu. Z rozmowy z 2 osobami mogę stwierdzić, że ich kwalifikacje i dotychczasowa praca przydałaby im się do sprzątania Bp a nie obsługi wniosków. Jedna z tych osób pracowała na stacji paliw a druga jako pracownik produkcji. Osoby, które już pracowały w ARiMR nie dostały się... Pozdrowienia i podobno wiara czyni cuda, więc wierzcie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Ludzie zejdźcie na Ziemię!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.07, 22:28 A jak ty się dostałeś do ARiMR , tak szczerze, za wiedzę, wykształcenie, dziwne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Ludzie zejdźcie na Ziemię!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.07, 12:05 Z tego forum jasno wynika, że rekrutacja do ARIMR jest nieuczciwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapok Re: Ludzie zejdźcie na Ziemię!!! IP: 195.47.201.* 28.05.07, 11:52 nie tylko w ARiMR, wszędzie tak jest tylko o tym sie nie mówi, a tu co poniektórzy "mądrzy" szczycą się tym, jakby było czym. Wezmą sie z ARiMR to zobaczą..i wtedy to będą siedzieć cicho Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Wielkopolski Re: Ludzie zejdźcie na Ziemię!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.07, 10:44 a moze istnieje ktos kto dostał sie bez znajomosci?? sam nie znam nikogo takiego, ale ktos moze mial szczescie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z WIELKOPOLSKI Re: Ludzie zejdźcie na Ziemię!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.07, 13:02 Lepper: zatrudniamy swoich, bo każdy to robił Jeśli będą stanowiska nie z konkursu, to będą zatrudniani na nich kompetentni ludzie z "Samoobrony"; natomiast tam gdzie odbywają się konkursy będzie przestrzegane prawo - powiedział Andrzej Lepper. Wicepremier, który uczestniczył w kongresie świętokrzyskiej "Samoobrony" podkreślił na konferencji prasowej, że poprzednie ekipy rządzące nie zatrudniały ludzi z opozycji. Według niego problem jest przesadzony, co widać w województwie świętokrzyskim, gdzie zatrudnionych przez Samoobronę jest 20 parę osób i tylko cztery na stanowiskach i to nie głównych, ale zastępców. - Jesteśmy szczerzy i otwarci, mówimy jasno: jeżeli będziemy zatrudniać, będą stanowiska, to oczywiście, jeżeli to nie będzie z konkursu, będzie wybór czy zatrudnić człowieka z naszej partii, który będzie oczywiście spełniał wymagania, kompetentną osobą będzie, czy z innej opozycyjnej, to wybierzemy z naszej partii. Natomiast tam, gdzie odbywają się konkursy, to mówimy - musi być przestrzegane prawo - oznajmił. Przestrzegł, aby nikt nie myślał o listach osób, które mają być zatrudnione. - To jest przestępstwo i my takich działań nie prowadzimy - podkreślił. JAKI WNIOSEK?? ???w ogłoszeniu zapomniano dodać wymagana przynaleznosc do partii........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inspektor z ARiMR Re: ARiMR IP: *.adsl.inetia.pl 17.05.07, 19:05 Ze mną to nie jest może do końca tak jak z częścią ludzi, którzy teraz są zatrudniani. Mam ukończone studia i jakieś tam kursy. Ale gdyby nie porządne plecy to pewnie pracowałbym gdzie indziej. Sama praca to ciągły nacisk ze strony zarządzających i coraz to gorsze pomysły rządzących. Płaca nie na moje ambicje, więc teraz rozglądam się za nowym miejscem zatrudnienia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inspektor Re: ARiMR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.07, 10:52 To nadaje się na materiał dowodowy do prokuratury Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coo6 Re: ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 23:58 do prokratury tak! masz racje! Tylko kto z nas bedzie taki oodważny i zgłosi tą sprawe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asik Re: ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.07, 14:35 Mam pytanko, co to są za umowy na zastępstwo w ARIMR? Czy nie wiecie na jak długo są zawierane? A może dają możliwość późniejszej pracy na stałe? i czy również trzeba przejść rozmowę kwalifikacyjną? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: ARiMR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.07, 23:32 - co to są za umowy na zastępstwo w ARIMR? To są umowy zawierane na czas nieobecności/niemożliwości wykonywania obowiązków służbowych przez pracownika którego będziesz zastępowała. - na jak długo są zawierane? Na czas gdy pracownik, którego zastępujesz nie będzie mógł wykonywać obowiązków. Np. pracownica w ciąży, na urlopie macierzyńskim, pracownik na urlopie bezpłatnym - dają możliwość późniejszej pracy na stałe? hehehe :) Nie liczyłabym na to. Skończy się umowa, to powiedzą "spadaj". Nooo chyba że masz dobre i odpowiednie znajomości. - czy również trzeba przejść rozmowę kwalifikacyjną? Tak, rozmowa jest jak podczas rekrutacji na każde inne stanowisko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coo6 Re: ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.07, 23:36 jest rozmowa umowa jest na czas nieokreślony jest szansa na pracownika na stałe wystarczy że osoba która jest np na zwolnieniu oświadczy,że już nie wróci do pracy np kobieta po porodzie. Znam tą sytuację z własnego doświadczenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arimrowicz wątki o ARiMR IP: 195.47.201.* 21.06.07, 11:42 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=60&w=49928006&a=63632698 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=60&w=62272140&a=63632620 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=60&w=63632358&a=63632358 I teraz odpowiedzcie sobie na pytanie czy chcecie tam pracować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: wątki o ARiMR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.07, 18:17 Jestem pracownikiem ARiMR od 2002 roku, czyli od poczatku, jkesli macie wyjscie to nie pakujcie sie w to polityczne bagno. Szkoda waszego wyksztalcenia, inteligencji i nerwow. Zarobicie mniej niz fizyczny praconik, procedury bedziecie uczyc w czasie prywatnym, czyli w domu, bo w pracy nie ma na to czasu. A premie i tak dostanie najwiekszy dupek w biurz, czyli donosiciel albo partyjniak. Odpowiedz Link Zgłoś
stalbuczek Re: ARiMR 27.06.07, 14:54 drodzy młodzi szukający pracy w ARiMR. Pracuję tu od kilku lat (na wschodzie) i wierzcie mi- bez pleców nie przyjmują na stałe.Poza tym praca jest bardzo ciężka- nadgodziny "nieoficjalne", szykanowanie matek z dziećmi-pracownic jest na porządku dziennym.Ludzie są przemęczeni i warczą na siebie. tak jest w biurach powiatowych. Inspektor może liczyć na ok 1200 netto.Premie raz- dwa razy do roku po ok. 100-200zł (z wyjątkiem bliższych znajomych) Mobbing na porządku dziennym- wyliczanie ile kto zrobił, dywaniki itp.Straszą zwalnianiem za niewyrabianie terminów, które i tak sa nierealne.Oczywiście w OR i Centrali kasa jest lepsza i mniej roboty.na podwyżki nie ma co liczyć- wiadomo budżetówka. Co chwila zmiany procedur i nowe egzaminy. Zmuszaja do wykonywania poleceń pod którymi nikt się nie podpisuje- zwykłe mejle.Dla kogoś kto nie ma za co żyć to oczywiście i tak jest dobrze ale jeśli nie masz noża na gardle to nie idź do ARiMR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: ARiMR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.07, 22:17 witam jestem załamana tym co właśnie przeczytałam powiedzcie mi czy mam szanse na rozmowę jeśli mam wykształcenie wyższe rolnicze i czy warto jest iść prosto z cv do dyrektora oddziału. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heh Re: ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 18:14 no wiesz, do dyrektora cię nie wpuszczą, za wysokie progi. Odpowiedz Link Zgłoś
mynia_pynia Re: ARiMR 21.06.07, 14:28 O czym wy mówicie !!! O Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa ??? Składałam tam papiery dwa lata temu (jestem geodetą) i byłam w ciężkim szoku, że pracują tam ludzie w wieku "bardzo młodym", dopiero, co po maturze, może trafiłam do jakiegoś "dziwnego" działu. Ostatecznie znalazłam prace w innym miejscu - ciekawszą - ale przez następny rok wydzwaniali do mnie, co jakiś czas czy moja oferta jest nadal aktualna. Z innych źródeł dowiedziałam się, że zatrudniają i zwalniają ludzi bardzo szybko - więc nawet nie ma sobie, czym głowy zawracać, skoro tak traktują pracowników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konrad Re: ARiMR IP: 81.210.102.* 28.06.07, 11:26 przeczytalem uwaznie forum, zrobilem test, powklejałem imiona i nazwiska osób na oficjalnych listach przyjętych ludzi i powiązałem to z hasłem okręg wyborczy - w taki sposób "Jan Kowalski okręg wyborczy" hehe gwarantuje Wam świetną zabawę, złożyłem dzisiaj aplikacje do Armir ale nawet jak zadzwonią to odpuszcze, bo to jest strata mojego czasu, szczegolnie ze nie chcialbym zarabiać mniej niż 2500 bo tyle mam w dotychczasowej pracy. eeech glupie to jest jak ludzie potrafia byc bezczelni, zreszta kiedyz zadzwonilem do oddzialu armir w czestochowie z zapytaniem ile zarabia sie na stanowisku na jakie aplikuje, prosząc o podanie chociaz widelek placowych ktore powinny być jak w kazdej instytucji panstwowej, oczywiscie zostalem zrugany, zapytalem innaczej - powiedzialem wprost ile zarabiam i czy moge liczyc na minimum tyle samo, tez bez odpowiedzi, ba pani byla zdziwiona, że powiedzialem, ze taka praktyka jest najbardziej wlasciwa bo np u mnie w zakladzie pracy (adm. rządowa) przy rekrutacji podają na jaki zarobek mozna liczyc od razu. eech szkoda czasu na kontakt z ARMiR chyba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: ARiMR IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 05.07.07, 15:41 strona nie działa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stal Re: ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.07, 10:01 działa i stopniowo rozwija sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik ARiMR to jedno wielkie bagno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.07, 19:29 Ja szukam innej pracy. tutaj mam 1700na rękę. Jak na moje miasto to spory zarobiek, cięzko znaleźć cos lepszego. ale za te 1700zł czuje się jak ostatni smieć, daję sobą pomioatac i rządzić bęcwałom z PiSu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracuś Re: ARiMR to jedno wielkie bagno IP: 195.47.201.* 22.08.07, 12:58 masz 1700 ? to jedna z wyższych pensji. ja mam 1200 i jakoś żyję a robie w tym 4 lata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stal Re: ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.07, 17:05 www.armirek.yoyo.pl/index.php?option=frontpage&Itemid=22 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inka Re: ARiMR IP: *.tktelekom.pl 26.07.07, 19:28 Złożyłam aplikację, ale jak czytam te wypowiedzi to włos jeży mi się na głowie. Tak czy inaczej jeśli zaproszą mnie na rozmowę, jeśli ją przejdę - odezwę się jak było. Mam wyższe wykształcenie ale nie mam pleców. Zobaczymy jak będzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tede Re: ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 21:58 ja tez mam wyzsze rolnicze u mnie było ponad 60 kandydatów 3 miejsca i zajeły je 3 osoby o tym samym nazwisku było to 1,5 -2 lata temu odpusciłem ten temat na dobre ale widze że na forum dalej istnieje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alek Re: ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.07, 15:13 w moim miescie dostały sie osoby zwiazane z partią m in. z PSL, dawno bylo wiadomo ze sie dostaną i nikogo to nie dziwi, mimo wielu lepszych kandydatów,wiem jak to dokladnie dziala wiec radze kandydatom zby nie pchaly sie w to bagno, jesli nie naleza do odpowiedniej partyjki, a kwalifikiacje, wyksztalcenie, doswiadcznie nie sa tu brane pod uwage. Poza tym listy kandydatów ani osób zatrudnionych nie zostały i nie zostaną ujawnione, calkowita prywata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gruby koalicja się rozpadła IP: *.telprojekt.pl 15.08.07, 01:04 w jakiej partii teraz najlepiej mieć wujka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowana Re: koalicja się rozpadła IP: 82.160.17.* 20.08.07, 22:19 Miło by było gdyby mi ktoś udzielił informacji, jaka obecnie jest szansa dostania się bez protekcji (po obaleniu BRONY), a jesli jej nie ma to do której partii mam się zwracać (chcę się upewnić czy PIS). Czekam na odp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arimrek Re: koalicja się rozpadła IP: 195.47.201.* 21.08.07, 11:19 pracuje w arimr 3 lata. zarabiam 1400 na reke. mam ukonczone 4 kierunki studiów. mam dosc tej roboty. szukam pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bpbpbpbp Re: koalicja się rozpadła IP: 80.51.166.* 31.08.07, 21:51 Co do partii to do momentu wyborów będzie cisza przed burzą a potem to już sam będziesz wiedział do kogo sie zwrócić!!!! W ARiMR wszystko jest możliwe! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonima Re: ARiMR IP: 212.182.35.* 13.10.07, 13:00 Witam! Ja pracuje w arimr w biurze powiatowym jako inspektor i moje wynagrodzenie jest 1900 brutto czyli 1330 na ręke.W dziale obszarówka zajmuje się wnioskami.Praca jest bardzo odpowiedzialna, męcząca, muszisz bardzo uważać na co robisz, podwszystkim sie podpisujesz co robisz. Sporo jest egazminów wewnętrznych. rekrutacja była w moim wypadku nastepujaca; złożyłem papiery, zadzwonili do mnie zaprosili na rozmowe. Wypytywali o doświadzczenie zawodowe, wykształcenie, jakie wynagrodzenie mnie interesuje. Po tej rozmowie dzwonia do osób , kto¶e przyjmują. i tyle. Powodznia życze w dostaniu sie. Odpowiedz Link Zgłoś