Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Millenium praca

IP: *.ramtel.pl 12.03.07, 23:07
    Witam!
    Mam pytanie. Czy ktoś na forum orientuje się jak wygląda rozmowa
    kwalifikacyjna na stanowisko konsultanta w Banku Millenium? Jak wyglądają
    zarobki<przedział>?
    Będę wdzięczny za wszelkie informacje.
    Piotr
    Obserwuj wątek
      • 0tdr0 Re: Millenium praca 12.03.07, 23:28
        Osoby, ktore tam pracowaly i wypowiadaly sie na tym forum stanowczo odradzaly
        prace tam.
        Nie podpisuj zadnej lojalki, bo bedziesz do banku przykuty. A czesc osob pisala,
        ze tylko bedac przykutym mozna tam dluzej wytrzymac.
        • Gość: konsultant Re: Millenium praca IP: *.chello.pl 13.03.07, 06:57
          Potwierdzam te slowa. Trzymaj sie z dala od Millennium. Ja nadal tam pracuje na
          stanowisku konsultanta, ale intensywnie szukam innej pracy (podobnie jak cala
          zaloga oddzialu).
          • Gość: Piotr Re: Millenium praca IP: *.ramtel.pl 13.03.07, 07:36
            Dzieki za szybka odpowiedz. Czy mógłbyś "konsultancie" podać mi jakiś do siebie
            kontakt np. gg, ponieważ jutro mam rozmowe o pracę i chciałbym jak najwięcej
            wiedzieć o tym stanowisku.
          • Gość: teddy Re: Millenium praca IP: *.retsat1.com.pl 19.03.07, 21:58
            Potwierdzam re słowa ja pracowałam w Millennium 3 lata i uwazam, je za stracone.
            Millennium samo w sobie nie jest zle ale najgorsze co mogło mnie spotkac to
            koordynator nie wiem z jakiego regionu pochodzisz ale jesli pracowales w łodzkim
            to koordynator jakas pomyłka Pan Tomasz K zero profesjonalizmu nie ma zielonego
            pojecia o pracy w bankowosci jedyne co dobrze mu wychodzi to klamstwa i
            zlosliwosci. Awansował mnie na kierownika po to tylko aby pozniej mnie zniszczyc
            odszedłem z dniem 01/04/2006 i to była jedna ze słusznych decyzji
            • Gość: G. Jeleń Re: Millenium praca IP: *.chello.pl 20.03.07, 09:40
              Ja tam nadal pracuję. Mój koordynator to Andrzej K. (Polska Poludniowa-nowe
              oddzialy), ten to dopiero ma poprzewracane w glowie.
              • Gość: michał Re: Millenium praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 10:09
                ale przeciez mozna takiego jelopa olewac?
                ja tak robie w pracy tych durnych dyrektorow regionalnych olewam tzn. jednym
                uchem wpada a drugim wypada jak narazie idzie swietnie:)
                po co sie stresowac?
                a na jaka kase mozna liczy?
                asystent klienta?
                www.praca.egospodarka.pl/ogloszenia/Lodz/Asystent-Klienta-Lodz,263327.html

z 1500 netto podstawy?

• Gość: olav Re: Millenium praca IP: *.powered-by.benesol.be 03.04.07, 20:15
                Ooooo, widze,ze cudny pan (celowo z małej litery) Andrzej K. nadal sieje
                postrach i zgroze w Millennium. Wprawdzie nie pracuje tam juz od 2 lat( za co
                codziennie dziękuje Bogu) ale nadal wspominam "endrju". Facet, któremu wydaje
                sie,ze jedyna mozliwoscia dotarcia do pracownika, to zastraszanie Go, grozby i
                trzymanie w permamentnej niepewnosi. Tak z ciekawosci, czy nadal skupia swoja
                prace, na codziennym wysylaniu pracownikom strofujacych, pelnych goryczy i
                pretensji maili?
                Jedyna pociecha moze byc fakt, ze jego (znow celowo) przelozony Grzegorz W.
                szalenie za nim (znow) nie przepada i przy kazdej mozliwej okazji gnoji go w
                podobny sposob, jak on Was;)
                • Gość: Piotr Re: Millenium praca IP: *.ramtel.pl 03.04.07, 23:08
                  Bylem na tej rozmowie kwalifikacyjnej. Wszystko bylo fajnie, na luzie, jakies
                  tam testy psycholog. Bajka sie skonczyla jak Pani zapytala ile chcialbym
                  zarabiac. Jak powiedzialem ze co najmniej tyle co obecnie zarabiam to o mało z
                  krzesła nie spadła :) Podsumowała że w takim razie bedzie bardzo cieżko ,
                  poniewaz jest wielu abslowentow uczelni ktorzy za 800, 1000 zl beda chetnie
                  pracowac w Millenium. Życze tej Pani powodzenia, na pewno się przyda!!!
                  • Gość: stach Re: Millenium praca IP: *.chello.pl 03.04.07, 23:35
                    Jest młot !
                  • jk Re: Millenium praca 04.04.07, 07:50
                    Konsultant w mille zarabia więcej niż 1k netto, zwłaszcza nowy.
                    • Gość: mis Re: Millenium praca IP: 193.0.116.* 04.04.07, 09:53
                      Konsultant ma w porywach do 3000 brutto podstawy + premie za targety. Ile
                      wynoszą premie? Napewno się zwiększyły od października 2006, spójrzcie na
                      raport dla akcjonariuszy o płacach i premiach dla pracowników banku.
                      • Gość: załamana Re: Millenium praca IP: *.e-wro.net.pl 13.04.07, 22:32
                        hej ja właśnie rozpoczęłam pracę w banku millennium moim dyrem jest właśnie
                        Andrzej K. i tak się zastanawiam czy mnie zarazu nie zwolni bo słabe mam
                        wyniki, podobno jest zdolny do tego, czy po pierwszym miesiącu na placówce on
                        zwalnia pracowników ze słabymi wynikami, czy to tylko plotki, które mają działać
                        psychologicznie na pracownika? help me...
                        • Gość: konsultant Re: Millenium praca IP: *.chello.pl 14.04.07, 10:03
                          Niestety to prawda, więc możesz się spodziewać wszystkiego po Andrzeju K.
                          Jeżeli przeszlaś do Millennium z innego banku, to bardzo szybko będziesz tego
                          żalować. Millennium to szkola życia i nie każdy tu wytrzymuje.
                          • Gość: konsultant Re: Millenium praca IP: 83.143.100.* 17.04.07, 00:54
                            pracuję tam kilka dobrych lat (jako konsultant) i chyba tylko dlatego tak
                            długo, że jestem zaprawiony w pokonywaniu przeszkód wynikających z kiepskiej
                            organizacji pracy i zarządzania w M. , oferta jest moim skromnym zdaniem o.k.
                            ale po tej stronie lady widać niedoskonałości organizacyjne do których
                            przywykłem jeszcze w czasach 19% bezrobocia.......to na pewno dobra szkoła ale
                            nie wiazałbym z M. na Twoim miejscu wieloletnich planów zawodowych
                          • Gość: pracownica BM Re: Millenium praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.07, 18:47
                            Ja pracuje w BM ok 1,5 roku. "Przeżyłam" Andrzeja K, który już na szczęście nie jest moim koordynatorem, Tomasza B, którego widziałam raz w życiu na imprezie integracyjnej, Sabinę A, potocznie zwaną "Andrzejem K w spódnicy"... I z perspektywy czasu mogę stwierdzić, że Andrzej K, mimo swoich niecodziennych sposobów "motywowania" pracowników, nie był taki zły. Raz wprawdzie usłyszałam kilka tekstów, które rzekomo miały spowodować że stanę się lepszym sprzedawcą (...), ale dzięki niemu "obudziłam się" i teraz zgarniam niezłą kaskę (średnia ok 3000 netto razem z premią). To chyba nieźle jak na st. asystenta, prawda?
                            Tylko te jego maile... Zgroza!! Sabina też jest ostra, nawet bardzo, ale ona swoich pracowników nie obsypuje głupimi mailami, ona "gnębi" kierownika :)
                            Moim zdaniem, jak masz naprawdę dobrego kierownika i zgrany oraz zaangażowany team, jesteś w stanie zgarnąć naprawdę kaskę. Póki co, mimo iż niedawno miałam szansę zmienić pracę, została w Banku Millennium, bo po tych prawie dwóch latach jest mi tu dobrze, mimo, że bywają dni, kiedy płaczę ze złości na mojego kierownika albo duży nawał pracy i brak życia towarzyskiego... Ale cóż, coś za coś... Jestem osobą ambitną i mam zamiar się rozwijać i to właśnie w tym banku.
                      • Gość: konsultant Re: Millenium praca IP: 83.143.100.* 19.04.07, 22:04
                        3000 zł brutto podstawy plus premie ? extra żart! w porywach 2-jka brutto i
                        premia -teraz średnio raz na 2-3 miesiące..........litości kolego (wróciłem na
                        to forum ciekawy opinii innych osób)
                        p.s. raporty są dla akcjonariuszy - dobrze, że to zauważyłeś
                        • Gość: michał Re: Millenium praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.07, 10:03
                          2 tys. brutto?
                          ha ha ha to dlaczego tam pracujesz?
                          • Gość: konsultant Re: Millenium praca IP: 83.143.100.* 25.04.07, 20:22
                            jeszcze pracuję z powodów osobistych a "he he" to sobie zostaw na wyśmiewanie
                            ascetyków i sadomasochistów i niech Twoja wyobraźnia dopuści jako możliwą
                            sytuację, że możę ktoś nie może z przyczyn obiektywnych rzucić pracy z dnia na
                            dzień............stwierdziłem że podstawa to 2 brutto (zauważ że nie
                            wartościowałem tego faktu, za kilka miesięcy będe miał to w......)
                        • Gość: były pracownik Re: Millenium praca IP: *.promax.media.pl 22.04.07, 21:27
                          Przepracowalam w Millennium 1,5roku i miesiąc temu kiedy mieli mi przedłużyc na
                          stale, nagle kierownik podziękowal mi mówiac że nie możemy pracować w tym samym
                          oddziale.Czytam te wypowiedzi i stwierdzam jedno jak to dobrze ze tak sie
                          stało. Praca 10 godz dziennie, kierownik który zwala cala prace na innych i na
                          dodatek jest wyjatkowo utalentowanym Mobberem oraz koordynator ktory dla swojej
                          premii i ststystyk regionu jest w stanie zajeździc każdego pracownika
                          przypominajac sie w mailach wysylanych co godz.Reasumujac -całą swą wiedze i
                          umiejętnosci zabieram ze soba tam gdzie człowieka docenia i godziwie
                          zapłacą.Pozdrawiam i Powodzenia!!
                          • Gość: olgaaa Re: Millenium praca IP: *.spray.net.pl 24.06.07, 11:30
                            czy mógłbyś napisać czego mogę spodziewać się po stanowisku Asystent Klienta? przeszłam rozmowy kwalifikacyjne, ale mam jeszcze czas ponieważ szkolenie i praca zaczynają się w lipcu. czytałam fora na temat tego banku, i przyznam, że opinie nie nastawiają mnie pozytywnie. czy trzeba podpisywać jakieś lojalki uniemożliwiające "normalne" wypowiedzenie umowy po tych szkoleniach i wstępnym okresie pracy w przypadku kiedy praca nie będzie mnie zadowalała?

będę wdzięczna za wszelkie uwagi na temat wewnętrznych reguł panujących w tym banku "wiążących" pracownikowi ręce i uniemożliwiających podejmowanie decyzji związanych ze zmianą pracodawcy.

pozdrawiam!
                            olgaaa
      • Gość: moole Re: Millenium praca IP: 83.168.96.* 10.05.07, 07:00
        a może jest ktoś , kto pracował/pracuje w Szczecinie w tym banku bo dostałam
        propozycje przejścia do millennium, ale po waszych wypowiedziach mam teraz spore
        wątpliwości czy to zrobić ......
        • Gość: Nienaiwna Re: Millenium praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 19:35
          pracuję w tym Banku od lat wielu - jestem zadowolona, rozwijam się, jestem
          doceniana, bywają lepsze i gorsze dni nie przeczę ale tak jak w każdej pracy,
          która jest nas warta. Życie nie polega na tym by narzekać, ale na tym by wciąż
          łamać przeszkody. Umowa z Millennium to nie pakt z diabłem - możesz ją zerwać w
          każdym momencie. A spróbować... zawsze warto, wszystkiego przekonasz się na
          własnej skórze i wtedy opowiesz innym swoje doświadczenia. Millennium to dobra
          szkoła życia. POLECAM!!!
        • Gość: agi Re: Millenium praca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.07, 16:00
          od kogo ta propozycja?
          czy aplikowałaś? ja złożyłam cv niecały miesiąc temu i zero odzewu. Mam ponad 2
          staż w wielkim banku i tak sobie myślę że chyba mnie nie chcą a bardzo chętnie
          bym przyjęła pracę w tym banku, mają fajne produkty> Może ktoś wie ile się
          czeka na jakikolwiek odzew z ich strony od złożenia aplikacji?
          • Gość: moole Re: Millenium praca IP: 83.168.96.* 21.05.07, 18:06
            jakies dwa tygodnie temu znalazłam ogłoszenie na pracuj.pl, tydzień poźniej
            miałam rozmowe, a w piątek zadzwonili,ze mnie przyjmą, wiec stosunkow szybko to
            się odbyło, z tym,że się waham czy się zgodzić, bo może i ofertę produktową mają
            ciekawą, ale zarobki nieszczególne mi zaproponowali
            • Gość: agi Re: Millenium praca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.07, 08:44
              jeśli można wiedzieć to jaką stawkę zaproponowali? są różne zdania, niektórzy
              mówi.ą że tam dobrze płacą
              • Gość: moole Re: Millenium praca IP: 83.168.96.* 22.05.07, 21:24
                asystent klienta - 1850zl brutto + premia sprzedazowa jak oddzial wykona plany,
                mnie ta kwota nie powalila na kolana
                • Gość: agi Re: Millenium praca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.07, 07:52
                  zgadzam się z Tobą, mnie by też nie powaliła. W poprzednim banku miałam 2200
                  brutto + premia kwartalna w przedziale 2000-2500 brutto. Myślałam że w
                  millenium lepiej płacą...
                  • Gość: moole Re: Millenium praca IP: 83.168.96.* 23.05.07, 19:19
                    Z tego co wiem to konsultant klienta zarabia troche wiecej i tu tez chyba mozna
                    negocjowac zarobki. Mozna miec podstawe 2400 brutto lub wiecej,ale na to
                    stanowisko niestety nie bylo oferty.
                  • Gość: gusia millepraca IP: *.adsl.inetia.pl 23.05.07, 20:22
                    ja pracuje w mille od ponad 7 lat bywało różnie . Jaka praca taka płaca mozna
                    miec te umowne 2 tys brutto podstawy a kolejne 3-4 tys z premii jako asystent
                    (stanowisko nizej niz konsultant)wiec wszystko zalezy co sie robi albo jakie ma
                    sie mozliwosci w danym oddziale i kogo za koordynatora.Ale jak sie PRACUJE na
                    wyniki firmy to jest OK I tyle millepiatka :)
      • Gość: gosik Re: Millenium praca IP: *.lubin.dialog.net.pl 07.06.07, 20:37
        Jestem po rozmowie kwalifikacyjnej. Przyznam się, ze miałam wątpliwości po
        wypowiedziach na forum czy na nią pójść. Jednak dobrze zrobiłam, ze
        zaryzykowałam. Sabina A to sympatyczna kobieta w spodniach ;) Jeżeli nie
        otrzymam szansy pracy w tym banku to i tak będę mieć większe doświadczenie w
        rozmowach kwalifikacyjnych ;)
        • Gość: Bro Re: Millenium praca IP: 212.2.100.* 07.06.07, 22:53
          I bardzo dobre podejście. Mam nadzieję że dostaniesz pracę u nas. Jeżeli masz
          pozytywne nastawienie to jest najbardziej potrzebna Ci w tej chwili rzecz.
          Zdobędziesz doświadczenie i dopiero wtedy wszystko ocenisz. Powodzenia.
        • Gość: lubon'ski Re: Millenium praca IP: *.broker.com.pl 08.06.07, 00:18
          SAbina jest OK. Wymagająca, ale kulturalna i szczera. Ale niestety niektórzy
          koordynatorzy to za wszelką cenę chcą osiągnąć plan nie bacząc na dobro
          klienta, czy też na stan psychiczny pracownika podległego. Pracuję w BM prawie
          5 lat i bywało różnie, ale wg mnie jest to bank oferujący w miarę dobre warunki
          pracy/płacy, a znam też banki w których nie chciałbym pracować.
          • Gość: Gosc Re: Millenium praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 20:40
            Czy pisząc o panu Andrzeju K. macie na myśli koordynatora ze śląska? Bylem na
            rozmowie w Katowicach i gosciu mnie zmieszal z blotem... Ciekaw jestem czy o
            tym samym piszemy...
            • Gość: Dociekliwy :-) Re: Millenium praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.07, 22:01
              Zmieszał z błotem... czyli? może jakieś konkrety bo idę na podobną rozmowę?
              • Gość: jaa Re: Millenium praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.07, 14:21
                Z tego co słyszałam...
                Przygotuj się na dziwne pytania, dość stresujące! związane z Twoją wiedzą z
                zakresu finansów i bankowości... No i nie daj robić z siebie pośmiewisko...
                (podobno zdarza się że rozmówca lubi się śmiać pod nosem z czyichś
                odpowiedzi!)...
                Koleżanka tak w skrócie określiła swoją rozmowę kwalifikacyjną...
      • olgaaa.dori Re: Millenium praca 26.06.07, 22:43
        czy trzeba podpisywać jakieś
        lojalki uniemożliwiające "normalne" wypowiedzenie umowy po tych szkoleniach i wstępnym okresie pracy w przypadku kiedy praca nie będzie mnie zadowalała?

będę wdzięczna za wszelkie uwagi na temat wewnętrznych reguł panujących w tym banku "wiążących" pracownikowi ręce i uniemożliwiających podejmowanie decyzji związanych ze zmianą pracodawcy.

bardzo prosze o odp
        pozdrawiam!
        • Gość: pracownik BM Re: Millenium praca IP: *.106.jawnet.pl 01.08.07, 21:40
          Pracuję w banku od 1.5 roku i jestem zsadowolona. To ile bedziesz zarabiac jest
          uzaleznione od oddzialu do ktorego trafisz. Tak naprawde pensja stala jest
          kropelą w morzu:)Liczą sie premie!!! Jesli trafisz do nowo otwartego oddzialu
          to nie ma klientow i nie ma premii( na poczatku) Jesli stary oddzial - Asystent
          na kasie zgarnie ok 2000 netto. Dobry konsultant zgarnia premię miesieczną
          rzedu 4000-5000 tys. Jesli oddzial w miare dobrze funkcjonuje to w puli
          premiowej do podzialu na 5 osob ma 2o ooo PLN:) W biznesie taka pula jest do
          podzialu na 2 osoby - wiem bo pracuję właśnie w biznesie:)Acha....z Endrju tez
          mialam doczynienia - przez rok i w sumiee...da sie przezyc :P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka