Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Jak szukać pracy jak się nie ma kasy??

IP: *.swidman.pl / 10.0.10.* 07.05.03, 09:40
    Szukam pracy już dłuższy czas, wszystko mi jedno czy będę sprzątaczką czy
    sekretarką ale już nie mam kasy... Wysyłanie podań kosztuję, rozmowy
    telefoniczne także (kolesiowi, któremu nabiajałam komórkę to bym chyba jajca
    urwała grrrr), ubrać się w coś trzeba (ile jeszcze razy mogę pożyczać żakiet
    od koleżanki - aż jej zniszczę??), dojechać na rozmowę także. Z czego ja mam
    to opłacić?? Już na jedzeniu i opłatach nie mogę oszczędzać....
    Obserwuj wątek
      • losiu4 Re: Jak szukać pracy jak się nie ma kasy?? 07.05.03, 14:00
        Gość portalu: kasia napisał(a):

> Szukam pracy już dłuższy czas, wszystko mi jedno czy będę sprzątaczką czy
        > sekretarką ale już nie mam kasy... Wysyłanie podań kosztuję, rozmowy
        > telefoniczne także (kolesiowi, któremu nabiajałam komórkę to bym chyba jajca
        > urwała grrrr), ubrać się w coś trzeba (ile jeszcze razy mogę pożyczać żakiet
        > od koleżanki - aż jej zniszczę??), dojechać na rozmowę także. Z czego ja mam
        > to opłacić?? Już na jedzeniu i opłatach nie mogę oszczędzać....

ano pewnie tak jak ja swego czasu: obchod ze stosem cefalek, po firmach ktore sie oglaszaly w gazetach,
        zachodzac rowniez do takich, co to sie nie oglaszaly (staralem sie osobiscie dotrzec przynajmniej do sekretariatu)...
        znajomych pewnie masz i wici wsrod nich rozpuscilas. Sezon sie zaczal wiosenno letni, to moze warto by bylo po
        kawiarniach czy sklepach wystawiajacych 'ogrodki' sie przejsc, popytac... moze jakiejs firemce handlowej potrzebny
        jest ktos na stoisko... to na razie tyle, na pewno ktos podrzuci jeszcze pare pomyslow

Pozdrawiam, zyczac szybkiego znalezienia pracy

Losiu
      • Gość: kreg Re: Jak szukać pracy jak się nie ma kasy?? IP: *.acn.pl / 10.69.0.* 09.05.03, 22:51
        Co umiesz dobrze robić? Jakie masz wykształcenie?
        Może pomogę. Pozdrawiam i życzę powodzenia.
        • Gość: mgr inz Re: Jak szukać pracy jak się nie ma kasy?? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.05.03, 10:10
          no mi też tak kilku "obiecywało pomóc" potem było dużo reklam, spamu i
          telefonów od telemarketerów...
      • Gość: Frida Re: Jak szukać pracy jak się nie ma kasy?? IP: *.met.pl 10.05.03, 16:48
        Kasiu, a skąd jesteś?? Bo, niestety od tego wiele zależy:(
        Ja bym Ci proponowała u kogos znajomego nadrukować sobie CV i jak ktoś radzi -
        roznosić osobiscie tam gdzie sie da, a jeszcze lepiej wysylac mejlem - nie wiem
        skad masz dostep do netu, ale wiem, ze w urzedach pracy powinien byc do nich
        dostep, wic moze i tam mozna sobie cos podrukowac etc. Poza tym, jesli jestes z
        Wawy lub okolic to daj znać - podrzuce ci pare sprawdzonych miejsc gdzie prawie
        z marszu dostaniesz prace - za male pieniadze ale zawsze. trzymaj sie cieplo i
        nie zalamuj - w koncu musi się cos zmienic na lepsze:)
        • Gość: Farciara Re: Jak szukać pracy jak się nie ma kasy??do Fridy IP: *.acn.waw.pl 11.05.03, 10:49
          Gość portalu: Frida napisał(a):

> Kasiu, a skąd jesteś?? Bo, niestety od tego wiele zależy:(
          > Ja bym Ci proponowała u kogos znajomego nadrukować sobie CV i jak ktoś radzi -

> roznosić osobiscie tam gdzie sie da, a jeszcze lepiej wysylac mejlem - nie
          wiem
          >
          > skad masz dostep do netu, ale wiem, ze w urzedach pracy powinien byc do nich
          > dostep, wic moze i tam mozna sobie cos podrukowac etc. Poza tym, jesli jestes
          z
          >
          > Wawy lub okolic to daj znać - podrzuce ci pare sprawdzonych miejsc gdzie
          prawie
          >
          > z marszu dostaniesz prace - za male pieniadze ale zawsze. trzymaj sie cieplo
          i
          > nie zalamuj - w koncu musi się cos zmienic na lepsze:)

Frida, a może i mi moglabys pomoc. Jestem z Warszawy i tez od wielu miesięcy
          bezskutecznie szukam pracy.
          Odezwij się do mnie proszę.
          Serdecznie pozdrawiam
          farciarka@go2.pl
          • Gość: Frida Do Farciary IP: *.met.pl 11.05.03, 22:27
            Farciarko droga hm... nie wiem jakiej pracy konkretnie szukasz i jakie masz
            kwalifikacje, więc nie wiem czy mogę ci pomóc bo oczywiscie nie mam recepty na
            to, jak dostac prace. Ale ostatnimi czasy kilka moich bliskich, bedacych w
            naprawde ciezkiej sytuacji szukało własnie pracy "na przetrwanie" i niestety,
            byly to raczej zajecia malo platne - przy pelnym etacie wyciaga sie ok. 750-900
            PLN (to we wszelkich fastfoodach)albo 1000-1100 (tyle np. w knajpach - np. The
            Mexican na Foksal, w san Marzano (ok. 6 restauracji w Wawie) w Empiku, do
            ktorego ostatnio byl nabór a teraz szukaja recepcjonistek)poza tym w większosci
            centr handlowych zawsze sa jakies wakaty dla sprzedawcow, zwlaszcza mlodych
            kobiet w pelni dyspozycyjnych. Z marszu zatrudniaja w McDonaldach i Telepizzy i
            w Pizza Hut i jak sie przetrwa pierwsze 2-3 tygodnie "wdrozenia" to nie jest
            tak źle. Jesli szukasz pracy bardziej ambitnej i na dluzej to zycze powodzenia
            i mam nadzieje, ze cie nie urazilam tymi propozycjami, ktore sa dla osob w
            raczej dramatycznej sytuacji - sa to prace czesto niewdzieczne, za male - ale
            za to pewne pieniadze - i co najwazniejsze zdobywa sie doswiadczenie i ma sie
            wszystkie swiadczenia.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka