Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Expander - oferta pracy, warto czy nie?

IP: *.fortisbank.com.pl 29.03.07, 12:59
    Witam!
    Złożyłem podanie do Expandera, jako doradca finansowy. Mam pytanie: czy warto
    podjąć pracę w tej firmie, jeśli dostałbym propozycję pracy, oraz czego mogę
    się spodziewać na rozmowie rekrutacyjnej a co powinienem uniknąć? Ile etapów
    rekrutacyjnych mnie czeka oraz jakiego wynagrodzenia mogę się spodziewać na
    sam początek (dodam, że byłaby to umowa o pracę, moje doświadczenie w
    bankowości to 4 lata)?
    Liczę na szczerą odpowiedź,
    pozdrawiam,
    Paweł
    Obserwuj wątek
      • racz31 Re: Expander - oferta pracy, warto czy nie? 29.03.07, 23:00
        Mam to samo pytanie, bo też złożyłem tam podanie na stanowisku doradcy
        • Gość: expopegol Re: Expander - oferta pracy, warto czy nie? IP: *.ists.pl 31.03.07, 12:03
          Jeśli nie liczy się dla Ciebie nic poza pracą i jesteś w stanie pracować 10-12
          godzin dziennie 5 dni w tygodniu to będziesz zarabiał bardzo przyzwoicie. Co
          prawda i tak nikt tego nie doceni a Twoi przełożeni będą przychrzaniali się do
          Ciebie z byle powodu ale zarabiać będziesz dobrze - zapytaj jakiegokolwiek
          doradcę Expandera albo Open Finance czy poza kasą jest jakikolwiek powód, że
          tam siedzą...
      • Gość: malina Re: Expander - oferta pracy, warto czy nie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.07, 16:46
        10- 12 godzin? moj brat jest wlascielem dwoch oddziałow expandera jezeli jestes dobrym pracowinikiem i umiesz dogadac sie z klientami to mas z szanse:) nikt z jego pracownikow nie pracuje 12 godzin wierz mi:)
        • Gość: Luki Re: Expander - oferta pracy, warto czy nie? IP: *.eranet.pl 01.04.07, 18:43
          Witam
          Własnie kilka dni temu przeszedlem rozmowe, bylo bardzo milo chociaz panie
          rekrutantki wnikaly w kazdy szczegół zyciorysu.. Nie zabardzo wiem ile mozna w
          Expanderze zarobic... czy ktos ma wiecej info na ten temat?
          • Gość: michał Re: Expander - oferta pracy, warto czy nie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.07, 11:25
            1500 netto podst. to mysle ze standart.
            • Gość: Pablo Re: Expander - oferta pracy, warto czy nie? IP: *.icpnet.pl 02.04.07, 18:37
              Wiem, że można niezłą kase wyciągnąć z Expandera. Moja koleżanka pracuje w
              podobnej firmie MONEY EXPERT i średnio mówi, że można wyciągnąć ok 3-5 tyś.
              Myślę, że warto aplikować.Z drugiej strony można nabyć niezłe doświadczenie w
              bankowości.
              • Gość: expopegol Re: Expander - oferta pracy, warto czy nie? IP: *.ists.pl 03.04.07, 00:37
                Pensja podstawowa w Expanderze zależy od miasta, w którym będziesz pracował.
                Standardem jest 1'500 - 1'800 zł BRUTTO. Plus oczywiście prowizje, czyli
                łącznie jakieś 4 tysiące netto od mniej więcej 5. miesiąca pracy (wcześniej
                sama podstawa, bo prowizję wypłacają z 2-miesięcznym "opóźnieniem" -
                rozliczenia z bankami).
                Powodzenia!
                • Gość: michał Re: Expander - oferta pracy, warto czy nie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.07, 10:01
                  1500-1800 brutto to bardzo malo.
                  Nie wiem gdzie pozyskales takie info ale placa wiecej.
                  Kto by chcial pracowac za taka kase?
              • arfer Re: Expander - oferta pracy, warto czy nie? 16.04.07, 18:23
                I to ma być dużo ???

Jak na tę branżę to dość przeciętne wynagrodzenie.
                • Gość: expopegol Re: Expander - oferta pracy, warto czy nie? IP: *.ists.pl 19.04.07, 22:06
                  Śmieszny jesteś... 95% osób w Polsce CHCIAŁOBY tyle zarabiać a dużo więcej "w
                  tej branży" zarabiają jedynie pojedynczy doradcy (może 5% z dwóch tysięcy
                  doradców w Polsce). Choć z drugiej strony jeśli nie liczy się dla ciebie nic
                  poza pracą, nie masz dziewczyny/chłopaka ani znajomych i nie widzisz przeszkód
                  w pracowaniu 60 godzin na tydzień to pewnie, że i do 10.000 netto da się dobić -
                  powodzenia...
                  • arfer Re: Expander - oferta pracy, warto czy nie? 20.04.07, 01:17
                    Nie masz racji. To nie "przeciętna" branża i przeciętne zarobki. Jak napisałem -
                    jak na branżę finansową i można napisać - czołówkę doradztwa - to dość słabo.
                    Słabo także jak na przeciętną Expandera. Branża - chcesz tego czy nie - jest
                    taka, że zwykle nie pracuje się 8 godzin dziennie, po czym zapomina o pracy i
                    wraca radośnie do domu. Coś za coś.
                  • Gość: coli Re: Expander - oferta pracy, warto czy nie? IP: 195.47.201.* 14.05.07, 13:41
                    Czytam wasze opisy o tej firmie, wiec postaram się rozwiać wasze wątpliwości.
                    Pracuję w firmie Expander już 13 miesięcy jako doradca klienta w Trójmieście.Na
                    początku dostałem 4200zł brutto, po 7 miesiącach dostałem umowę na czas
                    nieokreślony i 5060zł brutto. Premie są kwartalne zależy od wyników ale wachaja
                    się w granicach 1400 - 3500zł.
      • kwoka211 Re: Expander - oferta pracy, warto czy nie? 03.04.07, 12:30
        Zapraszam do zapoznania się z moją ofertą współpracy jako doradca finansowy w
        firmie działającej od 12 lat na rynku usług finansowych, bez limitów, nakazów
        itp. (ściśle okreslona ścieżka kariery a wynagrodzenie zależy wyłącznie od
        wkładu pracy)
        kwoka211@gazeta.pl
        • Gość: omeena Re: Expander - oferta pracy, warto czy nie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.07, 12:21
          no, a pytanko moje jest takie, co należy do obowiązków takiego pracownika? czy
          łapanka klientów z książek tel., mailing, z poleceń itp. czy po prostu wyłącznie
          obsługa tych klientów, którzy przekroczą próg oddziału??
          • Gość: hahaha Re: Expander - oferta pracy, warto czy nie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.07, 23:25
            hahaha... ale brednie.

po pierwsze, moj brat tam pracuje i tak:
            1. pracuje srednio10-11 godzin ale w biurze jakies 8-9 a czasami tylko zostaje
            dluzej jesli ma klientow, czasami ci klienci i spotkania odbywaja sie w jakis
            restauracjach itp.
            2. doradza w zakresie papierow wartosiowych itp. - nie lapie klientow z
            ksiazek ani tym podobne,
            3. bardzo fajna atmosfera, szklenia
            3. dzien w tygodniu wolny do wyboru kiedy 9 nieliczac sobot i niedziel)
            3. kasa to nie zadne 1500brutto tylko jak juz 4-5tys + premie.
            tyle przynjamniej on zarabia a pracuje tam 2 rok i na stanowisku doradcy a nie
            wyzej czasami.
            podobnie a nawet lepiej jest w openie, troche wiecej mozna wyciagnac, a jak sie
            sprawdzisz to awansik, i laptop, komora.. potwwierdzam to sama na 1000%
            • Gość: omeena Re: Expander - oferta pracy, warto czy nie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 11:56
              a czy trafil na ta prace z ogloszenia czy z agencji pracy? i ile trwaly
              szkolenia zanim go puscili na gleboka wode z klientem? jak wogole ta rekrutacja
              wygladala i ile bylo osob na 1 miejsce? rozumiem, ze pracujac jako doradca jest
              u podstaw w hierarchii stanowisk? bo jesli tak, to niezla kasa, musze przyznac.
            • Gość: expopegol Re: Expander - oferta pracy, warto czy nie? IP: 62.29.160.* 27.04.07, 11:53
              Musisz więcej z bratem rozmawiać. Jeśli pracuje w Expanderze to pracuje na etat
              a wtedy nie ma mowy o spotkaniach poza oodziałem. Chyba, że "pracuje" w
              Expander Private, czyli bardziej współpracuje niż pracuje bo to działalność
              gospodarcza. Ale jeśli pracuje na etat to ma 4 dni w tygodniu pracujące po 10
              godzin i siedzi tyle w biurze czy tego chce czy nie. A podstawy ma 1'500 -
              1'800. W Expanderze jest niska podstawa + prowizje i to może dawać 4 - 5
              tysięcy ale łącznie. A premie są wyłącznie roczne. Zadzwoń i zapytaj brata.
              • Gość: michał Re: Expander - oferta pracy, warto czy nie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 15:48
                1500 - 1800 podstawy brutto to mizertnie na tle konkurencji.
                ha ha ha widac ze Expander oszczedza na pracownikach, a to przeciez oni maja
                najwiekszy wyplywa na kreowanie wizerunku firmy.
                Juz chyba wiemy dlaczego OP tak szybko goni expandera.
                • Gość: expopegol Re: Expander - oferta pracy, warto czy nie? IP: *.ists.pl 12.05.07, 00:02
                  Jakiej "konkurencji"? Na rynku liczy się jeszcze tylko Open Finance, gdzie
                  podstawa jest niewiele wyższa choć to niestety prawda, że Expander oszczędza na
                  pracownikach. A Open Finance ciągle daleko do Expandera pod względem wolumenu
                  sprzedaży choć "naciągają" prognozy ile wlezie. :-)
                  • Gość: michał Re: Expander - oferta pracy, warto czy nie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 12:01
                    Zgadzadzam sie, że expander ma znaczny udział w rynku, ale ubiegłoroczne wyniki
                    OP są zbliżone, inni są daleko w tyle - powoduje to min. mała ilosc placowek.
      • Gość: kolagen Re: Expander - oferta pracy, warto czy nie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.07, 14:45
        jakie trzeba miec doswiadczenie, ze by pracowac w Expanderze?
        • Gość: haha ;) Re: Expander - oferta pracy, warto czy nie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 23:09
          mialam na mysli opisujac powyzej ze pracuje w openie. kiedys byl w exoanderze
          ale przebili go oferta w openie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka