Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Open consulting /orange

04.04.07, 20:33
    Czy miał ktoś do czynienia z firmą Open Consulting?Poszukuje ona
    pracowników min. do salonów Orange?Jak wygląda rozmowa
    kwalifikacyjna.Czy zatrudnionym się jest przez open consulting czy np
    przez Orange?Ile zarabia początkujący Konsultant w salonie Orange? Pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • tommydefender Re: Open consulting /orange 05.04.07, 00:06
        Witaj,
        nie moge odpowiedzieć Ci wprost na Twoje pytanie, bo nie byłem zatrudniony w
        Orange przez Open, tylko przez work serwice i Activ+. Generalnie jest tak: jeśli
        jesteś osobą zmuszoną do podjęcia pracy, przez co rozumiem umieranie z głodu
        omimo pomocy rodziców, to możesz próbować. Orange bez względu na miejsce
        zatrudnienia i stanowisko nie podpisuje umów z pracownikami. posiłkuje się
        firmami zewnętrznymi, więc istniejesz jaki usługa, a nie pracownik. nie
        dostaniesz etatu. płacą Ci ok. 4-5 złotych za godzinę netto. nie nasz żadnych
        praw. umowy sa miesięczne. nie masz urlopu. jeśli spóźnisz się do pracy, możesz
        wylecieć. bez uprzedzenia mogą wydłużyć Ci czs pracy z ośmiu do dwunastu godzin
        dziennie. masz pół godziny przerwy na osiem godzin pracy. France Telecom czyli
        realny właściciel PTK Centertel czyli Orange i Tepsy Nie ma w swoim interesie
        budowania żadnych stabilnych relacji pracownik - pracodawca. Dlatego nie
        zatrudni Cię Orange. Nie pracowałem w salonie, więc dokładnie nie wiem, ale
        myślę, że jak wyciągniesz 600-800 zł to powinieneś się bić piętami w d... ze
        szczęścia. A wydaje się, że taka potężna firma... Właśnie dlatego. :-)

Pozdrawiam!
        • Gość: kol Re: Open consulting /orange IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.07, 12:19
          Kiedyś pracowałem w Orange i wcale nie jest tak tragiczne jak piszesz. Na
          początku płaca dosyć mało ale zauważ że wtedy jesteś nowym pracownikiem ktory
          na dobrą sprawe nic nie umie. Trzeba się wdrozyć, nauczyć pewnych spraw.
          Później jest już lepiej bo Orange daje szanse awansu. No i jak awansujesz to
          zarobki zdecydowanie się poprawiają :)
          • Gość: endrju19833 Re: Open consulting /orange IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.07, 14:49
            Dzisiaj byłem na rozmowie w biurze Open consulting.3 panie prowadzą
            rekrutacje..na początku jest rozmowa (zaprezentowanie
            siebie,doświadczenia,oczekiwań),następnie są tzw. scenki; ja np miałem pomóc
            młodemu klientowi w wyborze odpowiedniego dla niego abonamentu ..dostałem ulotki
            3 operatorów i chwilkę na przygotowanie.Zarobki 1000 zł brutto + prowizja.Czyli
            słabiutko.Wie ktoś może jak wysokie są te prowizje oraz ile początkujący
            konsultant,może zarobić?
            • Gość: Kasia Re: Open consulting /orange IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.07, 15:06
              Wysłałam także aplikację do Open consulting i nie dzwonili.Qurcze 720 zl +
              prowizja to gorzej niż w biedronce ;(
            • Gość: opek Re: Open consulting /orange IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.07, 15:35
              No na początku tak to właśnie wygląda. Na szczęście są jeszcze prowizje które
              są adekwatne do sprzedaży. Oddzwierciedlają to czy sprzedawca się stara, czy
              olewa sobie wszystko i ma gzieś klientów. Na prowizjach można sobie dorobić,
              później awansować i jest już coraz lepiej.
              • tommydefender Re: Open consulting /orange 05.04.07, 22:43
                ... i tak do 1500 zł. Jak będziesz jednym ze 159 chętnych. Troszkę inaczej na to
                patrzę z perspektywy kilkunastu lat w pracy. Zarabiam dziennie więcej niż
                "pomarańczka" w tydzień i tak naprawdę cała ta dyskusja to walka o pietruszkę.
                Zobacz, ja właśnie skończyłem pracę o tej porze i właśnie dlatego mi płacą.
                Jeśli piszesz to a nie pracowałeś w Orange - to nie wiesz o czym piszesz, jeśli
                pracujesz/pracowałeś to kłamiesz, przejrzyj pozostałe posty... Nie ma co
                młodzieży mydlić oczu.
                Pozdrawiam!
                • Gość: fido Re: Open consulting /orange IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 16:28
                  Mój znajomy zaczynał jako sprzedawca w salonie Orange w Łodzi. Nie mial żadnych
                  znajomosci, nic z tych rzeczy. Teraz pracuje w Warszawie i obsługuje klientów
                  biznesowych, ale tych z najwyższej półki, którzy mają ogromne rachunki. Dostaje
                  co jakiś czas nowe telefony dla siebie. Ostatnio dostał aparat cyfrowy. Nie
                  wiem ile zarabia ale nie narzeka :)
                  Morał: jak jesteś dobry to ktoś cie zauważy i trafisz na wysokie stanowisko z
                  dobrą pensją
                  • Gość: orangus Re: Open consulting /orange IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.07, 21:31
                    Hej forumowiecze.Ile średnio zarabiacie na prowizjach u partnera orange?400-500
                    zl czy mniej?Czekam an odpowiedz
      • Gość: aaa Re: Open consulting /orange IP: 80.50.84.* 13.04.07, 08:32
        pracuję u autoryzowanego przedstawiciela, zawsze zatrudniamy na umowę o pracę.
        Jęsli zatrudniamy do salonu firmowego to zarobki siegają 4000 brutto, jeśli do
        partner (małę saloniki) to 2500 da się wyciągnąć.
        • Gość: gosc Re: Open consulting /orange IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.07, 20:35
          2500 brutto?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka