Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Grafik pracy

IP: *.chello.pl 09.05.07, 16:02
    Witam, może ktoś będzie wiedział, czy pracodowca musi zapewnić grafik pracy na
    miesiąc z góry? Pytam, ponieważ u mnie tak miało być, ale w praktyce jest na
    mniej więcej dwa tygodnie, praca jest zmianowa.
    pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • Gość: Stefan Re: Grafik pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.07, 19:27
        Witam, z tego co wiem nie musi. Jestem kierownikiem dyskontu, sam robię
        grafiki. Zwykle na tydzień do przodu, nikt tego nie kwestionuje, choć przyznam,
        że o wiele wygodniej jest mi zrobić na cały miesiąc z góry a nawet na kwartał,
        ale to bardzo rzadko. Pozdrawiam.
        • oolcik Re: Grafik pracy 13.05.07, 21:05
          myślę, ze musi
          najlepiej zadzwonic do PIPu
      • Gość: Lena Re: Grafik pracy IP: *.jachpol.net 13.05.07, 22:35
        Kodeks pracy tego nie stanowi, zwykle takie przepisy zawarte są w regulaminie
        pracy. Obowiązek ustalania regulaminu pracy ma każdy pracodoawca zatrudniający
        powyżej 20 pracowników. W regulaminie pracy muszą być zawarte właśnie takie
        informacje jak system i rozkład pracy.
        Ja dla moich pracowników robię bazowy grafik roczny z całą siatką pogotowia
        domowego i systemu kto za kogo i kiedy w razie potrzeby przychodzi. Regulamin
        pracy narzuca mi robienie miesięcznych grafików (3 dni przed końcem miesiąca
        musi on być ogólnodostępny) ale roczny potrzebny jest nawet do planowanie
        urlopów a poza tym jest wygodny :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka