Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

przedstawiciel medyczny servier

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 14:10
    jakie warunki placowe, jaka atmosfera? czy warto jeszcze porywac sie na takie
    stanowisko gdy przedstawiciele medyczni, famaceutyczni i inni depcza sobie
    doslownie po pietach?
    Obserwuj wątek
      • Gość: aggatka Re: przedstawiciel medyczny servier IP: *.bsk.vectranet.pl 23.05.07, 21:38
        no wlasnie. tez mnie to interesuje. Zostalm zaproszona na rozmowe -na i etap do
        wawy. (jakies 200 km. ode mnie)-warto jechac?
      • tishka Re: przedstawiciel medyczny servier 23.05.07, 23:00
        kolega byl ostatnio z servier na szkoleniu w malezji, pracuje tam od jakis 4 lat.
        chyba raczej warto
        • Gość: agatka Re: przedstawiciel medyczny servier IP: *.bsk.vectranet.pl 25.05.07, 18:05
          dzieki
        • Gość: agatka Re: przedstawiciel medyczny servier IP: *.bsk.vectranet.pl 29.05.07, 08:53
          A jak wyglada rekrutacja???????
        • mamic Re: przedstawiciel medyczny servier 13.09.07, 12:52
          Tishka, a dla Ciebie szkolenie w Malezji to zaleta?
          Trwa ono tydzień, przez pierwsze 2-3 dni dochodzisz do siebie przez
          róznicę czasu i klimat, a nikogo to nie interesuje tylko łoisz od
          rana do nocy. Jak będzie dziń dobroci dla zwierząt to będzie dzień
          wolny, jak nie, to nie. Nawet jak będzie to cóz można zobaczyć w
          takl egzotycznym kraju przez jeden dzień?O ile ma się ochote bo
          pierwsza myśl to spanie i święty spokój. Potem powrót do domu, doba
          w podróży a na drugi dzięń do pracy. Super, nie?
          • mamic Re: przedstawiciel medyczny servier 13.09.07, 12:54
            A zapomniałem, można się polansowac przed znajomymi, ze było się w
            Malezji ale jak się było to już inna sprawa.
            • Gość: Maniek Re: przedstawiciel medyczny servier IP: *.ols.vectranet.pl 13.09.07, 19:19
              mamic napisał:

> A zapomniałem, można się polansowac przed znajomymi, ze było się w
              > Malezji ale jak się było to już inna sprawa.

To zależy widac jaka firma.Ja znam taką w której szkolenie to
              spływy,nurkowanie,zwiedzanie- rok temu Portugalia w tym Cypr.:)
              • mamic Re: przedstawiciel medyczny servier 14.09.07, 08:48
                Aaaa, to u nas tez tak było. Ubaw po pachy apotem opinia na
                papierze. Bawisz się, wypoczywasz ale i tak jesteś w pracy cały czas
                i do tego pod obserwacją.

Ludzie, przejrzyjcie na oczy...
                • Gość: adidal Re: przedstawiciel medyczny servier IP: *.centertel.pl 16.09.07, 18:45
                  auuuuuuuu
                  • Gość: Nina Re: przedstawiciel medyczny servier IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.07, 10:51
                    Dostałam zaproszenie na rozmowe,niestety do warszawy mam daleko i z
                    tego powodu zastanawiam sie czy wogole warto jechac, ktoś może wie
                    jak wygląda rekrutacja? Jakich się spodziewać pytań? Być może ktoś
                    już to ma za sobą i podzieliłby się wrażeniami z tej rozmowy. Być
                    może ktoś wie o warunkach finansowych? Dziekuje za wszelkie
                    informacje. Pozdrawiam.
                    • Gość: kora Re: przedstawiciel medyczny servier IP: *.jgora.dialog.net.pl 05.10.07, 10:15
                      ja też dostałam jakiś czas temu zaproszenie do Warszawy, ale zrezygnowałam,
                      niestety za daleka podróż,słyszałam, że bardzo duża konkurencja. Oceniłam
                      realnie swoje szanse jako osoby bez doswiadczenia. pozdrawiam
                      • Gość: Nina Re: przedstawiciel medyczny servier IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.07, 16:27
                        Ja również nie mam doswiadczenia i dlatego zastanawiam sie nad
                        wyjazdem do Warszawy na rozmowe. Być może jest to dla mnie jakaś
                        szansa ale realnie rozpatrując czy mam szanse na prace w tej firmie?
                        Wiem że zaproszenie na rozmowe to jest już duży sukces więc dlaczego
                        nioe spróbowac?! Ale targają mną różne uczucia. Pomóżcie proszę!
                        Ktoś może wie jak przebiega rekrutacja? Jakich pytań można sie
                        spodziewać itd Pozdrawiam
                        • Gość: ja Re: przedstawiciel medyczny servier IP: *.jgora.dialog.net.pl 05.10.07, 18:05
                          a na jaki region aplikujesz? i jaki czas temu składałaś aplikację?
                          • Gość: Nina Re: przedstawiciel medyczny servier IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.07, 21:46
                            Region Poznania,aplikacje skladalam ok 3 tyg temu. Pozdrawiam
                        • Gość: ktoś Re: przedstawiciel medyczny servier IP: *.jgora.dialog.net.pl 05.10.07, 18:07
                          samo zaproszenie na rozmowę nie jest jeszcze sukcesem
                        • Gość: Nina Re: przedstawiciel medyczny servier IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.07, 21:42
                          Zaproszenie na rozmowe to jest połowa sukcesu,spośród setek ogłoszeń
                          Twoje zostało zauważone,zainteresowało osobę która to czytała itd.
                          Wiele osób zostaje poprostu pominiętych a dlaczego? Samemu trzeba
                          sobie na to pytanie odpowiedzieć. Osoba przeglądająca CV ma za
                          zadanie odrzucić jak największą liczbę kandydatów,ktoś kto został
                          zaproszony dał tej osobie powód by chciała sie spotkac właśnie z
                          Tobą. Pierwszy etap selekcji kandydatów starjących się o pracę to
                          analiza dokumentów. Pozytywny wynik tej selekcji to sukces prawda?
                          Nie każdy ma okazję do rozmowy kwalifikacyjnej...
                          • Gość: Katharina Re: przedstawiciel medyczny servier IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.07, 11:35
                            a może jest ktoś z podkarpackiego i był na rozmowie w Servier w ostatnim czasie.
                            • mamic Re: przedstawiciel medyczny servier 10.10.07, 13:13
                              Zainteresowanych odsyłam do moich poprzednich wypowiedzi.
                              Jeżeli ktoś napali się na samochód i w sumie nienajgorszą pensję to
                              spoko. Ale miejcie świadomośc , że jest to okupione rzeczmi, których
                              paradoksalnie na kase przeliczyc się nie da. Cenę pracy tam ponosi
                              też Wasza rodzina niestety, lub inne bliskie osoby. O życiu
                              osobistym radze zapomnieć, czas, także ten wolny zorganizuje Wam
                              firma. Planów lepiej nie robić, bo 80% z nich i tak nie wypali.
                              Przynajmniej co druga osoba stamtąd ma problemy w związku, zdarzają
                              się rozwody.
                              Ceną za to jest też riobienie z Was jednolitej masy jak również
                              narzędzia. Tam nie jest się pracownikiem tylko narzędziem. Trochę
                              czasu zajmuje człowiekowi uzmysłowienie sobie tego.
                              Perspektyw nie ma właściwie żadnych. Na awans bym nie liczył,
                              wszystko rozchodzi się po znajomościach.

Do Niny.
                              Może i masz rację, ale nie w tym przypadku. Tam szuka się
                              odpowiedniego cżlowieka. Odpowiedni cżłowiek to taki, który
                              pochłonie wiedzę, zachłyśnie się tym, czym będą go karmić i w
                              rezultacie powistanie z niego element, który w sytuacjach kiedy
                              firma perfidnie go wykorzystuje, będzie wniebowzięty że jest taki
                              fajny i pracuje w Servier.Socjotechnike maja opracowana do perfekcji.
                              Na rozmowie szuka się w człowieku cech mówiących o tym, że mu bardzo
                              zależy, ma to być osoba, która uwierzyw iluzje bycia członkiem
                              jakiejś bliżej nieokreślonej elity. W rezyultacie zostaje się
                              ozdobą, kelnerem dla lekarzy, w przypadku Pań, pożywką dla oka, i
                              potencjalnym źródłem dodatkowych dochodów dla tej całej prożnaczej
                              lekarskiej sitwy. Jeżeli ktoś uwaza , ze jest za uczciwy na prace
                              tam i ma za dużo własnej godności i rozumu - to na 99% ma rację.

Rekrutacja. Radze przygotowac się na dłuuuugi proces. W grę wchodzi
                              obdzwanianie lub nawet osobista rozmowa z Waszymi znajomymi.

Pozdrawiam
                              • Gość: Maro Re: przedstawiciel medyczny servier IP: *.104.jawnet.pl 17.10.07, 23:54
                                Pieprzysz głupoty bo sam się nie dostałeś bos jest cienki.Pękasz z
                                zazdrości ze komus sie uda i mieszasz ludziom w głowach jak TVN i
                                gazeta wyborcza.
                                • Gość: dorota Re: przedstawiciel medyczny servier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.07, 09:40
                                  A czy Ty pracujesz jako REP lub PH? Wątpię! osoba , która ma z tym zawodem do
                                  czynienia nie posługuje się takim językiem. Niestety praca przedstawiciela to
                                  jak praca prostytutki. Trzeba być milutkim, "włazi dupkiem" do osób , które masz
                                  w pogardzie , bo liczy sie target. z zewnątrz to może atrakcyjna praca, ale od
                                  środka to bagno.Kasa to nie wszystko!Pozdrawiam.
                                  • anona Re: przedstawiciel medyczny servier 18.10.07, 11:20
                                    Witam!
                                    Pracuje jako rep od 4 lat, ostatnie dwa w firmach stricte
                                    farmaceutycznych. Niestety musze się zgodzić że to...cięzka praca.
                                    Na poczatek są te wszystkie bajki o elicie, kontaktach z lekarzami
                                    którzy są "podobno"elitą społeczeństwa itp. A tak naprawde liczy się
                                    target, który żeby wyrobić trzeba stać się skrzyżowaniem szczura i
                                    pirani. Wolny czas i praca do 16 to fikcja, trzeba jechać na dyżur
                                    wieczorem do lekarza to jedzieśz tylko po to by cię"lubił", weekendy
                                    najlepiej spędzać w miejscu gdzie nie ma telefonu ani netu, ale po
                                    wcześniejszym powiadomieniu RKSa bo przeciez zawsze może do nas
                                    wysłać w sobote w nocy maila z "pilnym" raportem na poniedziałek
                                    rano. Fakt że pieniądze są niezłe, ale koszt własny...
                                    • mamic Re: przedstawiciel medyczny servier 25.10.07, 13:35
                                      Drogi Maro, otóż pracowałem tam przez 4 lata. Domyśłam się
                                      natomiast, że Ty nie bardzo masz pojęcie w temacie. Z taką
                                      zajadłościa jesteś wymarzonym materiałem dla firm z branży.
                                      • Gość: Maniek Re: przedstawiciel medyczny servier IP: *.ols.vectranet.pl 25.10.07, 17:48
                                        No to chyba widzę że są firmy i "firmy".W "mojej" firmie przez ponad
                                        4 lata tylko raz niewyrobiony target i to z własnej głupoty.Kolejna
                                        sprawa jaka praca do 16? Taka godzina powrotu do domu zdarza się od
                                        wielkiego dzwonu jak jest długa trasa.Zazwyczaj koniec o 15 a zdaża
                                        się i o 13 (jak robię miasto albo tylko okolice)Samochód,laptop etc.
                                        to narzędzia pracy każdego przedstawiciela obojętnie jakiej branży
                                        więc tu dyskusja jest bez sensu.

Pomijając wspomnianą branże uważam,że właśnie to kwestia "trafienia"
                                        dobrej firmy bo mam znajomych PH którzy mają GPS w aucie i przy
                                        dobrym wietrze zarabiają 2tys. netto a znam takich którzy sami
                                        ustalają dzień pracy,nie pojawiają się w biurze a szefa interesuje
                                        wynik.Jak robią obrót to szef może raz w miesiącu zadzwoni zapytać
                                        czy pójda moża razem na piwo a zarobki mają na poziomie 10tys.(nie
                                        wspominam o rekordzistach tylko podaje przeciętną)
                                        • Gość: ulllaaall Re: przedstawiciel medyczny servier IP: *.gprs.plus.pl 08.11.08, 19:31
                                          Ty sie chłopie chyba pomyliłes te czasy to przeszłość. Teraz
                                          przedstawiciel to najgorsza .......... a zarobki juz nie sa takie
                                          kolorowe i mozesz se posciemniac praca do 13 buahhaahha.... takie
                                          bajki to opowiadaj kolegom z podwórka....
                                      • Gość: kejc Re: przedstawiciel medyczny servier IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.07, 13:27
                                        Drogi mamicu,ja też zostałam zaproszona na rozmowę do servier, a ty
                                        z pewnoscią jesteś ekspertem w tej dziedzinie, czy mógłbyś udzielić
                                        mi kilku rad, bo na rozmowe na pewno pojadę. Czy nadal pracujesz w
                                        tej firmie?,Czy gdybyś mógł cofnąć czas to czy zdecydowałbyś się na
                                        tą pracę?No i ile mozna zarobić?Pozdrawiam.
                                        • Gość: mistrz Re: przedstawiciel medyczny servier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.07, 22:33
                                          hej, bylam na rozmowie w servierze a nawet 2 w czesie jednego
                                          wyjazdu. na poczatku sprawdzaja dokladnie Twoje cv czy wszystko to
                                          prawda co tam jest napisane, dlaczego PM, wizje na przyszlosc. potem
                                          sa pytania podchwytliwe co bys zrobil/a gdyby...i tu mozna sie
                                          spodziewac wszystkiego. na drugiej rozmowie jest lepiej ale juz
                                          konkretnie sprawdzaja zdolnosci sprzedazowe, proszą o zachecenie do
                                          np. jazdy konnej itp. na koniec dostaje sie jakies papierki do
                                          wypelnienia o osobach ktore bedą mogly mnie zarekomendowac.tak mniej
                                          wiecej to wyglada. Ja zrezygnowalam sama gdyz ubiegalam sie o prace
                                          na terenie poznania i okolic i jak sie spytalam o te "okolice" to
                                          sie okazalo ze 3 razy w tyg musialabym byc w zielonej górze:(
                                          • Gość: anonim-0 Re: przedstawiciel medyczny servier IP: *.ghnet.pl 28.11.07, 11:32
                                            Witam:)
                                            Zostałam zaproszona na rozmowę, jednak nie pojadę na nią. Naczytałam się mnóstwo negatywnych opinii na temat firmy Servier i stąd moja decyzja.
                                            Pozdrawiam:)
                                            • Gość: ciekawski Re: przedstawiciel medyczny servier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.07, 21:55
                                              witam jak wygląda trzeci etap w firmie servier.
                                              • Gość: anonim Re: przedstawiciel medyczny servier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.07, 22:28
                                                Najlepiej siedzieć w domciu,nic nie robić i brać za to dużą kasę-ale nie wszyscy
                                                tak mogą.Reszta do pracy i nie marudzić-lekarze łapownicy czekają.Powodzenia.
                                                • Gość: Fanka Re: przedstawiciel medyczny servier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.07, 01:10
                                                  dostałam propozycję pracy w firmie ,,po pożarze' z aferą w tle... rozmawiać czy
                                                  darować sobie tam pracę?
                                                  • Gość: anonim Re: przedstawiciel medyczny servier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.07, 15:08
                                                    Co znaczy-afera w tle.Jaka to firma.Napisz coś więcej.
                                                    • Gość: fanka Re: przedstawiciel medyczny servier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.07, 15:41
                                                      wyczytałam w internecie o zwolnionym prezesie firmy, aresztowaniach
                                                      przedstawicieli .....itd co wy na to?
                                                    • Gość: bambi Re: przedstawiciel medyczny servier IP: *.centertel.pl 29.11.07, 19:36
                                                      Takie afery raczej nie ujrzą światła dziennego, koncerny
                                                      farmaceutyczne blokują te informacje u źródła. Tam gdzie jest kasa
                                                      jest i korupcja,
                                                • Gość: anonim-0 Re: przedstawiciel medyczny servier IP: *.ghnet.pl 29.11.07, 11:22
                                                  Wątpię czy ktoś ma ochotę siedzieć w domu, ale nie można iść do pracy, do której nie ma się przekonania. Zresztą ktoś napisał coś o lekarzach łapówkarzach. Trzeba mieć do tego predyspozycje, a ja ich nie mam.
                                                  • Gość: PM Re: przedstawiciel medyczny servier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.07, 15:17
                                                    Witam!!!!
                                                    firma SERVIER jest boska,ale dla tych co chcą pracować a nie oszukiwać.Pracuje w
                                                    niej kilka lat,rotacja jest średnia-odpadają nygusy(rekordzista pracował parę
                                                    godzin w tygodniu,ponieważ zajmował się zupełnie czym innym)i oni właśnie
                                                    wypisują te bzdury,o tym jak się ciężko pracuje,a warunki pracy.....
                                                    BZDURA-JEST OK
                                                    Pozdrawiam
                                                    • Gość: anonim Re: przedstawiciel medyczny servier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.07, 14:48
                                                      Jak się pracuje uczciwie to przeważnie w firmach farmaceutycznych jest
                                                      ok.Potrzeba samokontroli(dużo).
                                                      POZDRAWIAM
                                                    • Gość: x Re: przedstawiciel medyczny servier IP: *.eranet.pl 11.12.07, 23:33
                                                      tak jak wszędzie, albo się pracuje i jest ok, albo nie i ma się
                                                      problemy... I nie zawsze gazety, tv i internet są obiektywne w
                                                      podawaniu różnych wiadomości, a przecież żyją z news'ów i czasami
                                                      trzeba je zrobić, zwłaszcza że lekarze i firmy to zawsze wdzięczny
                                                      temat bo większość ludzi ma o nich negatywne zdanie tylko nie
                                                      wiadomo dlaczego...ktoś przecież musi leki wymyślać i produkować,
                                                      aby ktoś mógł leczyć
                                                    • Gość: PM1 Re: przedstawiciel medyczny servier IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.07, 23:15
                                                      Pracowałem kiedyś dla Servier, firma całkiem dobra. Teraz słyszę od znajomych z
                                                      branży że firma ma firmę zewnętrzną co zajmuje się jej przedstawicielami i
                                                      warunki nieciekawe. Wybór należy do was.

PS Dalej pracuje w branży i z ukazujących się ogłoszeń warto spróbować sił
                                                      szukajcie i piszczcie a może uda się coś doradzić.
                                                    • Gość: frank Re: przedstawiciel medyczny servier IP: *.such.nat.hnet.pl 01.01.08, 18:44
                                                      hej.na wstepie wszystkiego dobrego w 2008 roku.sluchaj dostalem zaproszenie na
                                                      rozmowe do warszawy wiec jestem zainteresowany oczywiscie ta praca.nie wiem
                                                      czego sie spodziewac na rozmowie moze byc wszystko moze byuc nic...geberalnie
                                                      nie wiem. bede wdzieczny jesli udzielilbyc mi kilka rad itd...ciejkawostki o
                                                      firmie.dzieki i pozdrwaiam
                                                    • Gość: pm Re: przedstawiciel medyczny servier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.08, 19:24
                                                      hej frank ale numer ja dostałem tez zaproszenie do warszawy jestem zlodzi a ty.
                                                    • Gość: frank Re: przedstawiciel medyczny servier IP: *.centertel.pl 01.01.08, 22:17
                                                      A ja z pacanowa
                                                    • Gość: pm Re: przedstawiciel medyczny servier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.08, 15:11
                                                      oj kolego Ty w tej firmie nie masz szans
                                                    • Gość: mk Re: przedstawiciel medyczny servier IP: *.centertel.pl 13.01.08, 19:52
                                                      hej :) ja tez dostałam zaproszenie na rozmowe i mam zamiar pojechac.
                                                    • Gość: pm Re: przedstawiciel medyczny servier IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.08, 01:18
                                                      napiszcie z jakich miast jedziecie. odpowiem wam na pytania czego sie
                                                      spodziewać, pracuje tam. pełna powaga
                                                    • lethargica Re: przedstawiciel medyczny servier 19.01.08, 11:10
                                                      Dodam tylko, ze ta praca zalezy też od klientów (tutaj lekarzy) na jakich się trafia. Nierzadkie są propozycje "łózkowe" albo niefajne teksty typu " ja z panią nie będe rozmawiac, bo ubrała Pani spodnie zamiast spódniczki" albo "nie pójdę na te kolację, bo Pani jest zbyt gruba".

Oczywiście to są tylko skrajne przypadki, wiekszosc lekarzy jest sympatycznych,ale trzeba sie przygotować na różne rzeczy. Wiadomo, jakimi prawami się rządzi ta branża.
                                                    • Gość: m Re: przedstawiciel medyczny servier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.08, 17:33
                                                      hej.Również mam zaproszenie na rozmowę.czego sie mogę na niej
                                                      spodziewać? jak długo trwa proces rekrutacji w tej firmie?
                                                    • Gość: Seba Re: przedstawiciel medyczny servier IP: 80.50.253.* 23.01.08, 17:46
                                                      No właśnie wybieram się na drugi etap. Region-Katowice. Czego się spodziewać po
                                                      tej firmie??
                                                    • Gość: pani X Re: przedstawiciel medyczny servier IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.08, 09:49
                                                      pracowałam tam 5 lat ,jeszcze na Siennej jak się dobrze zakręcić to można ich
                                                      nieźle łatać na kasę i nic nie robić.
                                                    • Gość: ktoś Re: przedstawiciel medyczny servier IP: *.icpnet.pl 06.02.08, 13:16
                                                      jadę własnie za tydzień na pierwszą rozmowę do Servier, do Warszawy.
                                                      Aplikowałam na Kalisz lub Poznań i nie przeraża mnie wyjazd z
                                                      Poznania do Warszawy, bo traktuję to jako kolejne doświadczenie, ale
                                                      jednocześnie szansę. Mam świadomość, że praca PM nie jest łatwa, ale
                                                      jeśli się nie spróbuje i nie pozna na własnej skórze, to czy można
                                                      coś o tym powiedzieć. Zresztą od dawna wiadomo, że "najlepiej tam
                                                      gdzie nas nie ma";-)) Mimo mojego optymizmu, zawsze warto wiedzieć
                                                      czego można się spodziewać na takiej rozmowie i jeśli ktoś się
                                                      podzieli taką wiedzą, to będzie mi bardzo miło. Pozdrawiam
                                                    • Gość: pms Re: przedstawiciel medyczny servier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.08, 14:44
                                                      jasne,mogę się podzielić-czeka Ciebie dłuuuuuuuuuuuuuugi proces
                                                      rekrutacji(ogólnie to rozmowy a dla czego a po co i.t.p),sprawdzanie
                                                      referencji.Wszystko bardzo profesjonalnie i z taktem.Podoba mi się Twoje
                                                      podejście do tej pracy,oni takich szukają.Nie daj się zwieść nierobą którzy
                                                      dostali się tam przypadkowo i wypisują bzdury(obecna rekrutacja wyklucza ludzi z
                                                      polecenia,nygusów).Jedz zawalcz bo warto,życzę powodzenia.
                                                    • Gość: ktoś Re: przedstawiciel medyczny servier IP: *.icpnet.pl 07.02.08, 17:23
                                                      Wielkie dzięki za miłe słowa. Słyszałam, że ta długa rekrutacja jest
                                                      uzależniona tym, że osoba rekrutująca, spotyka się z osobami, które
                                                      mogą mi wystawić referencje. Nie wiem czy to prawda, ale jadę,
                                                      powalczę i będę mogła stwierdzić, że zrobiłam wszystko, co było w
                                                      moim stanie. Pozdrawiam
                                                    • Gość: Rep Re: przedstawiciel medyczny servier IP: 83.168.106.* 07.02.08, 18:31
                                                      I walczyć będziesz o co? O pracę komiwojażera?
                                                    • Gość: ktoś Re: przedstawiciel medyczny servier IP: *.icpnet.pl 07.02.08, 23:03
                                                      o co walczyć będę to ja dobrze wiem, ale Ty chyba już powalczyłeś.
                                                      Czyżbyś odniósł porażkę?
                                                    • Gość: Rep Re: przedstawiciel medyczny servier IP: 83.168.106.* 07.02.08, 23:10
                                                      Tak, osobiście za porażkę uznaję pracę jako rep. Dlatego mimo że pracuję jako
                                                      rep w większej firmie niż ta o którą walczysz, uznaję to za porażkę.
                                                    • Gość: ktoś Re: przedstawiciel medyczny servier IP: *.icpnet.pl 08.02.08, 08:38
                                                      współczuję porażki i bycia tam gdzie się ją czuje cały czas. Pozwól,
                                                      że ja najpierw spróbuję, a dopiero później ocenię, co dla mnie
                                                      znaczy bycie pm.
                                                    • Gość: pms Re: przedstawiciel medyczny servier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.08, 14:33
                                                      Nie ma za co,po prosty trzeba uważać na takich mądrusków co im sie w głowach pomieszało(skończył byle jakie studia żeby nie robić w polu i wydaje mu się,że wszystkie koncerny zabiją się za nim).Poza tym konkurencja jest czujna i wypisuje takie bzdury żeby zniechęcić przeciwnika-ale ty się nie dasz prawda?A co do referencji to tak jest,sprawdzają bardzo wnikliwie(dzwonią albo spotykają sie z poprzednimi pracodawcami i znajomymi).Powodzenia,daj znać jak poszło i nie wież we wszystko co piszą rozczarowani pracą bo oni myśleli że praca PM polega na pokazywaniu się w samochodzie służbie medycznej od godziny 10-13.Trzymaj się na podziękowania przyjdzie czas.
                                                    • Gość: UUUUUUUUUU Re: przedstawiciel medyczny servier IP: *.centertel.pl 08.02.08, 14:54
                                                      To ciekawe, wszystko wiesz. wszystkie rozumy posiadasz. A co do
                                                      pracy pm to zastanów się nad tym co piszesz, albo niepisz wogóle
                                                      takich bzdór skoro niewiesz na czym to polega.
                                                    • Gość: Rep Re: przedstawiciel medyczny servier IP: 83.168.106.* 08.02.08, 14:57
                                                    • Gość: Rep Re: przedstawiciel medyczny servier IP: 83.168.106.* 08.02.08, 14:57
                                                      A konkretnie co było bzdurą?
                                                    • Gość: 666 Re: przedstawiciel medyczny servier IP: 195.242.90.* 04.03.09, 19:29
                                                      Gość portalu: UUUUUUUUUU napisał(a):

> To ciekawe, wszystko wiesz. wszystkie rozumy posiadasz. A co do
                                                      > pracy pm to zastanów się nad tym co piszesz, albo niepisz wogóle
                                                      > takich bzdór skoro niewiesz na czym to polega.

Brawo!!! Co za ortografia!!!
                                                      Po pierwsze: jako PM masz być partnerem do rozmów, masz nie odstawać poziomem. Lekarze od razu wiedzą z kim mają do czynienia. Lubią ludzi inteligentnych, z kórymi mogą porozmawiać na każdy temat. Na głupocie daleko nie zajedziesz, podobnie jak na urodzie. Daję pół roku "wojowania".
                                                      Co do pracy PM. Jest ciężka i nie ma znaczenia jak firma, jaka działka, jakie leki. Sprzedajesz siebie i tyle, pożniej dochodzą do tego informacje medyczne, dyskusja. Ale czy Ci będą pisać, zależy tylko od tego, czy Cię lekarz polubi. Są tacy, którzy biorą programy i nawet nie przepiszą jednej recepty.
                                                      Godziny pracy są ruchome. Czasami uda Ci się skończyć po 5, a czasmi po 10... Bywa różnie. Czasmi zarywasz wieczory. Cierpią bliscy oraz Ty, bo Cię z nimi nie ma.
                                                      Płaca... Co firma to inaczej, inna podstawa, inne rozliczenie premii. Zrobisz wynik, ale inni z regionu nie zrobią ... i po premii. Brutalne,ale prawdziwe. Jednak odchodzą Ci koszty utrzymania samochodu i telefonu. to plus.
                                                      Kolejny minus - nerwica i patrzenie na siebie rano w lustrze: "Co ja robię? Ale jeśli ja nie przekonam ich do mojego leku, zrobi to konkurencja, a ja wtedy nie bedę No 1".
                                                    • Gość: Rep Re: przedstawiciel medyczny servier IP: 83.168.106.* 08.02.08, 15:00
                                                      Akurat studia w tej branży mają małe znaczenie. Zwróć uwagę na to że taki srvier
                                                      i inne firmy na zachód od Polski na PM bierze ludzi ze średnim wykształceniem.
                                                      Ale widzę za to że szkolenia działają perfekcyjnie i polaryzacja typu
                                                      przeciwnik-konkurencja działa idealnie.
                                                    • Gość: Były PM Servier Re: przedstawiciel medyczny servier IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.08, 13:08
                                                      Witam wszystkich zainteresowanych pracą w firmie Servier na
                                                      stanowisku PM. Pracowałem tam ponad rok i chętnie podziele się z wami
                                                      swoim doświadczeniem, abyście mieli większą świadomośc czy warto.
                                                      Otóż firma Servier ma wśród wielu firm farmaceutycznych w Polsce ma
                                                      bardzo dobrą opinię, jako firma o wizerunku mocno naukowym i
                                                      innowacyjnym. Wielokrotnie, podczas mojej pracy doświadczyłem
                                                      objawów, rzekłbym sympatii ze strony lekarzy lub farmaceutów dla
                                                      tego, że przychodziłem do nich jako "pan z serviera" i to było miłe.
                                                      Przedstawiciele firmy są postrzegani jako osoby kompetentne i dobrze
                                                      wyszkolone w zakresie wiedzy medycznej i sprzeażowej. Nie dziwi to
                                                      tym bardzie, iż szkolenia są rzeczywiście na bardzo dobrym poziomie.
                                                      Szkolenie wstępne trwa 6 (!!!) tygodni i bardzo dobrze, bo słyszałem
                                                      o firmach, które po 3-5 dniach puszczają przedstawiciela w teren i on
                                                      nie ma prawa wiedzieć po co jedzie do lekarza i jak ma przebiegać
                                                      wizyta promocyjna. W trakcie pracy są kolejne szkolenia co kilka
                                                      miesięcy- kilkudnowe w biurze w Warszawie, poza tym co miesiąc jest
                                                      meeting w regionie ( 1-2 dni ) gdzie wałkujecie stary matetiał albo
                                                      poznajecie nowy. Jednakże nie wszystko jest takie słodkie. Codzienna
                                                      praca PM to na prawdę harówa: Rano jedziesz 1-2 godz do miasta w
                                                      którym odwiedzasz lekarzy, użerasz sie z pacjętami w poczekalni.
                                                      Wyobraźcie sobie: pacjęt przychodzi o 6-7 rano w kolejkę pod
                                                      zamkniętą jeszcze rejestracje. Dostaje numerek ok.8 i idzie pod
                                                      gabinet lekarza, doktor ma przyjąć go ok. 10, więc pacjęt czeka już
                                                      ok 4 godz. a tu nagle przychodzi ładniutka, pachnąca Pani lub Pan z
                                                      teczką i reklamówką gadgetów dla doktora, który właśnie wysiadł z
                                                      nowiutkiego, kimatyzowanego Renault Megane Grandtour 1.9 dCI, i mówi
                                                      że on wejdzie tylko na chwię, bo ma pilną sprwę do doktora. Jak
                                                      byście poczuli sie na miejscu tego pacjęta, który najczęściej ma 900
                                                      zł emerytury. Takich wizyt dziennie macie 10 plus 2-3 w aptekach.
                                                      Wracasz do domu( znowu 2 godz. w aucie) i siadasz przed komputerem.
                                                      To tak ładnie brzmi: samochód służbowy, komputer, telefon- to są
                                                      nażędzia pracy, jak łopata i kilof dla górnika i tylko naiwniacy
                                                      twierdzą, że to taki szpan. Ok. piszesz raport gdzie byłeś, ile
                                                      wizyt, jaki przebieg itp. Myślisz, że możesz juz skończyć ? nic z
                                                      tego. Dodatkowo firma wymaga od ciebie pomysłowości i zaangażowania,
                                                      powinieneś zgłaszać swoje pomysły na poprawę sprzedaży tam gdzie jest
                                                      ona słabsza, zapraszać lekarzy do teatru, na kolacje, koncerty itp i
                                                      jeździc tam z nimi. Reasumując: jeżeli nie masz rodziny i przyjaciół
                                                      i chcesz/potrafisz zaangażować się w pracę całkowicie to Servier się
                                                      do tego doskonale nadaje. I jeszcze jedno; wsród PM i Menagerów
                                                      Regionalnych jest szalenie wysoki odetek osób samotnych lub
                                                      rozwiedzionych. Wybór należy do was.
                                                      Pozdrawiam.
                                                    • Gość: Fidel Re: przedstawiciel medyczny servier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.08, 18:33
                                                      Czy mogleś sprzedawać bezpłatne próbki leków i np.gadgety reklamowe firmy SERVIER ?.
                                                      Jeżeli tak to czy za zgodą firmy /np.jako nieoficjalny dodatek do marnej pensji/ ?
                                                      Słyszałem ,ze w tej firmie podobno tak można , i nieźle można na tym
                                                      finansowo wyjść :) .
                                                    • fazi74 Re: przedstawiciel medyczny servier 28.05.08, 13:51
                                                      Za moich czasów sprzedawanie próbek było niedopuszczalne. Próbki byly
                                                      przeznaczone tylko dla lekarzy, jak to jest w większosci firm
                                                      farmaceutycznych. Natomast materiały reklamowe walają się tonami w
                                                      gabinetach lekarskich i wprzychodniach i nie mam pojęcia kto chcałby
                                                      to kupic. Osobiście oddałem tego na mkulaturę ok. 100 kg, po
                                                      skończeniu kariry w firmie.
                                                    • Gość: kowianeczka Re: przedstawiciel medyczny servier IP: *.lodz.msk.pl 11.06.08, 17:27
                                                      > Witam wszystkich zainteresowanych pracą w firmie Servier na
                                                      > stanowisku PM. Pracowałem tam ponad rok
                                                      > Rano jedziesz 1-2 godz do miasta w
                                                      > którym odwiedzasz lekarzy, użerasz sie z pacjętami w poczekalni.
                                                      > Wyobraźcie sobie: pacjęt przychodzi o 6-7 rano w kolejkę pod
                                                      > zamkniętą jeszcze rejestracje.

Przez rok czasu pracy jako PM nie nauczyłeś się nawet pisać poprawnie kluczowego słowa dla tej branży - "pacjent" a nie "pacjęt"!!!!!!!! Czy potrafisz chociaż swoje nazwisko napisać bezbłędnie, czy też nie?!

Przecież to zakrawa o analfabetyzm. A podobno w tej firmie Servier jest ostra selekcja przy rekrutacji;) A zatrudniają ludzi, którzy nie są w stanie zapamiętać pisowni prostego i często używanego słowa!!!!!!!!!!!!!!
                                                    • Gość: gość Re: przedstawiciel medyczny servier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.08, 20:59
                                                      Droga Kowianeczko,

nadal pracy nie znalazłaś? W Indesicie przyjmują na produkcję wszystkich. W
                                                      Gillette również. Zapewniam Cię, że na pewno nie na stanowisko akwizytora.
                                                      Zamiast się wyzłośliwiać zacznij może pracować.

• Gość: zenon Do kowianeczka IP: *.centertel.pl 11.06.08, 21:56
                                                      Jakim trzeba być bucem i zlośliwcem by wytykać czyjeś byki. Skoro
                                                      ten ktoś nie wstydzi się swoich byków to dlaczego go poprawiasz??.
                                                      Widocznie jestes osobą niedowrtściwaną, z ciężkim dzieciństwem i
                                                      sąsiad cie molestuje.
                                                      Zamiast iść do pracy, czepiasz sie osób chcących pracować, z
                                                      perspektywą na pracę i mających cel w życui. Jesteś jak strup na
                                                      d..ie, zlośliwy, tryskający jadem.
                                                      Do pracy leniu śmierdzący.
                                                    • Gość: peter Re: przedstawiciel medyczny servier IP: 77.252.181.* 27.05.08, 21:46
                                                      Szukam kontaktu z Przedstawicielem Servier na teren Tarnowskich Gór.
                                                      Może ktoś pomoże???
                                                    • Gość: Adam Re: przedstawiciel medyczny servier IP: *.centertel.pl 28.05.08, 11:49
                                                      Zapomnij kolego!!. Na tym forum ludzie szkukają jak najwiekszego
                                                      zysku dla siebie. Nawet gdyby ktoś wiedzial i mial namiary na
                                                      takiego przedstawiciela to i tak by ci nie podal namiarów. dawno,
                                                      dawno już minely te piękne czasy gdy ludzie sobie pomagali, teraz w
                                                      obawie przed ewentualną konkurencją o stanowisko pracy, nie pomaga
                                                      sie a tylko nasluchuje ewentualnego potknięcia rywala i biegnie na
                                                      skargę do szefa.
                                                      Ot, taka dziwna natura ludzka, albo inaczej. Prawo dżungli, bo
                                                      wyścig szczurów to nawet w polowie nie oddaje tej zaistnialej chorej
                                                      sytuacjii.
                                                      A pisze to na podstawie wlasnych doświadczeń z pracy. Bylem PM w
                                                      Servier 5 lat.
                                                    • Gość: peter Re: przedstawiciel medyczny servier IP: 77.252.181.* 30.05.08, 08:58
                                                      Chcę zrobić interes. Potrzebuje duże ilości preparatów Servier
                                                    • Gość: lekoman Re: przedstawiciel medyczny servier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.08, 08:22
                                                      Ha,ha !!! Forum sie rozwija w kierunku lewewgo handelku....
                                                      PETER - Ja mam namiary na wszystkich PM SERVIERA. Ile dasz za tego
                                                      gościa z Tarnowskich Gor ???

• Gość: lekoman Re: przedstawiciel medyczny servier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.08, 09:10
                                                      PETER - o jakie preparaty ci biega ? OTC,Rp,Rpw,Rpz,Lz..czy o generyki?
                                                      Generyków SERVIER niema bo paplają o sobiejako o firmie innowacyjnej.
                                                      w temacie interesu - te cfaniaczki opylą ci wszystko co mają - wakacje
                                                      tuż tuż i każda a napewno ta wieksza kaska jest mile widziana hahaha.
                                                    • Gość: peter Re: przedstawiciel medyczny servier IP: 77.252.181.* 31.05.08, 14:36
                                                      Wiesz co nie lubię cwaniactwa i arogancji. Chcę zainwestować grubą
                                                      forsę i nie mam ochoty na gierki. Chcesz zarobić to przyjeć do mnie
                                                      do apteki
                                                    • Gość: lekoman Re: przedstawiciel medyczny servier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.08, 22:12
                                                      Cwaniactwo???? W interesach na pewno tak !!!,ale AROGANCJA ????? Panie Piter:
                                                      Ja nie handluję produktami firmy Servier , ale to ty mnie zapraszasz do
                                                      apteki... hahaha jeżeli jesteś faktycznie człowiekiem z naszej branży ,to
                                                      wizytówki PM -ów firm u nas działajacych powinieneś mieć w ładnym wizytowniku
                                                      otrzymanym na kolejnej-kurso-popijawo-konferencji.
                                                      Ale pewnie niestety nie zrozumiałeś treści mojego poprzedniego postu.
                                                      A ja prostu zaoferowałem Tobie pomoc którą wyceniam na 3 stówki :)
                                                      Ty i apteka ??? - chyba jesteś marnym technikiem farmacji pracującym na jej
                                                      zapleczu w pocie czoła przy lekach recepturowych.. hihihi
                                                      i o niczym nie masz pojęcia.
                                                    • Gość: lekoman Re: przedstawiciel medyczny servier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.08, 22:23
                                                      Ale ponieważ nie jestem piranią ,podam Ci za darmo namiary na tę firmę:
                                                      SERVIER POLSKA Sp. z o.o. ul. Jana Kazimierza 10, 01-248 Warszawa
                                                      tel. (22) 594 90 00, fax (22) 594 90 10
                                                      www.servier.pl
                                                      Inicjały PM-a na T-G :I.J-C .
                                                      A jak bardzo ładnie jutro mnie poprosisz ,to dam nr komórki a być moze i nr
                                                      rejestracyjny oraz markę słuzbowego autka.... hihihihi...
                                                      Pod warunkiem ,że nie będziesz tłukł w moździerzu do rana kolejnych
                                                      mikstur !!!!!!! P.S. Jesteś z Mekki Hanysów ???????????????
                                                • Gość: k Re: przedstawiciel medyczny servier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.08, 14:37
                                                  Jestem lekarzem i w żtciu żadnej łapówki nie dostałam. Jeżeli ktoś
                                                  jest dobry w tym co robi nie musi się posiłkować przekupstwem żeby
                                                  sprzedać swoje produkty. O przedstawicielach firmy Servier mam jak
                                                  najlepsze zdanie są kompetentni, wiedzą o czym mówią, mają pełną
                                                  wiedzę na temat swoich produktów. Nietety są osoby, które
                                                  doświadczonych pracowników medycznych traktują jak osłów, uważają że
                                                  są od nich mądrzejsi i właśnie ci próbują przekupstwa ale to nie
                                                  działa.
                                                  • Gość: Hipek Dawno się tak nie uśmiałem IP: *.k681.webspeed.dk 27.06.08, 15:28
                                                    Buahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha,
                                                    hahahahahahaha.
                                                    Kolego nie wiem po co ty takie brednie piszesz??!!. Nie mogłeś
                                                    napisać czegoś bardziej zbliżonego do żeczywistości!!??. Np że
                                                    lekarze są biedni, albo głodują. To jest bardziej wiarygodne, ale że
                                                    nie biorą w łapę to przesadziłeś!!!!!. I to bardzo przesadzasz!!!!!.
                                                    Buahahahahahahahahahahahahaha, hahahahahahahahahahahahaha!!!!!.
                                                    Masz poczucie humoru, serio!!.
                                                    Pozdrawiam lekarzy któży nie biorą.
                                                    Szkodaże niema takich.
                              • Gość: DoMeNick Re: przedstawiciel medyczny servier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.08, 18:24
                                100% prawdy Servier wybiera tylko takich których łatwo da się
                                przemielić. Bardziej to przypomina sektę niż firmę
                            • Gość: Fidel Re: przedstawiciel medyczny servier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.08, 21:56
                              To w końcu jak jest z bezpłatnymi próbkami leków i materiałami reklamowymi.....
                              wie ktoś tak na 100 procent ???
                              • Gość: Kati Re: przedstawiciel medyczny servier - próbki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.08, 23:17
                                Próbki są :) jak również materiały i to zarówno edukacyjne dla
                                pacjentów jak i dla lekarzy (broszury, czasopisma) o różnym poziomie
                                przydatności :). Napewno nie są one do sprzedaży ani bezpośredniej
                                ani pośredniej itp. - są bezpłatnie rozdawane przez PM lekarzom,
                                pielęgniarkom oddziałowym itd.
                                Osobom, które szukają pracy w Servier...są zapraszane na rekrutację
                                itd - szczerze polecam przede wszystkim korzystanie z rzetelnych
                                info, które można znaleźć np. wśród znajomych i w necie na stronie
                                firmy, dobrym pomysłem byłoby zadzwonienie do biura i poproszenie o
                                nr tel. do PM, który pracuje w interesującym Was regionie :)....A
                                propo sfrustrowanych na tym forum :)- zawsze trzeba zacząć myśleć i
                                patrzeć - od siebie a nie zrzucać niepowodzenia na wyścig
                                szczurów :))) POWODZENIA! ....pracująca od co najmniej 7 lat w
                                Servier :)))
                                • Gość: Fidel Re: przedstawiciel medyczny servier - próbki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.08, 17:19
                                  Dzięki za info w temacie próbek.Ja, idiota, niestety za takie próbki
                                  zapłaciłem niezłą kasę.... Co mam robić .... ?????
                                  • Gość: Fidel Do Kati - servier - próbki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.08, 17:18
                                    Proszę poradź mi co mam robić - skasował mnie pracownik firmy SERVIER.
                                    Mam szansę odzyskać kasę ? Mam to zgłosić w Twojej firmie ????
                                    Proszę Cię o info - dzieki z góry.
                                    • Gość: zen Re: Do Kati - servier - próbki IP: *.k681.webspeed.dk 13.07.08, 11:15
                                      Rada jest jedna, zawiadom firmę o takich zagrywkach. Ale nie
                                      kierownika regionu bo on zatuszuje sprawę ale daj znać do Warszawy
                                      do siedziby firmy. To napewno odniesie skutek, bo ja tak zrobiłem
                                      kiedyś z kolesiem z Glaxo. Szybko oddano mi kasę za to Koleś
                                      osobiście przyjechał i przeprosił mnie za tą zagrywkę.
                                    • Gość: lex Re: Do Kati - servier - próbki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.08, 21:50
                                      Fidel ! Zen ma calkowitą rację.Proponuję zapoznanie się z Prawem Farmaceutycznym
                                      które reguluje dokładnie zasady udostępniania bezpłatnych próbek
                                      leków.Podkreślam... udostępniania lub przekazywania a nie sprzedaży ! Sprzedaż
                                      próbek przez PM-a jest niedopuszczalna !!!
                                      Jest to wprowadzenie leku do obrotu poza apteką lub punktem aptecznym.
                                      Mam nadzieję ,że mozesz udokumentować tą sprzedaż tj fakt zapłaty za leki
                                      oznaczone jako bezpłatne próbki.Wtedy PM ma poważne kłopoty włącznie z
                                      prokuratorem! Ciekawe,czyta to forum ktoś z Servier ???!!!
      • therethere Re: przedstawiciel medyczny servier 19.09.08, 16:02
        Jeżeli ktoś ukończył studia farmaceutyczne (preferowane wykształcenie) to do
        ciężkiej pracy raczej jest przyzwyczajony.
        • Gość: Florek Re: przedstawiciel medyczny servier IP: *.adsl.inetia.pl 07.10.08, 20:58
          W Servier pracowałem 6 lat. Ta firma ogłupia. Bez układów nie masz szans na
          awans. W innych firmach jest podobnie. To dobra praca dla wyścigowych szczurów
      • Gość: Poi Pytanie do obecnych przestawicieli!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 83.168.106.* 13.10.08, 14:59
        Jak długo czekaliście na informację co dalej, po etapie sprawdzania waszych
        referencji?
        • lalunia29 Re: Pytanie do obecnych przestawicieli!!!!!!!!!!! 17.10.08, 12:51
          A KIEDY BYŁAŚ NA ROZMOWIE ?
          • Gość: kulka Re: Pytanie do obecnych przestawicieli!!!!!!!!!!! IP: 193.138.110.* 29.10.08, 08:57
            ja czekam nadal, a pierwsza rozmowe mialam po roku temu ;o((
            • Gość: pipi Re: Pytanie do obecnych przestawicieli!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.08, 23:16
              Pracuję w Servier kilka lat, obecnie w biurze (zaczynałam jako
              PM).Głupoty jakie tu wyczytałam są na poziomie szkoły
              specjalnej.Szkoda, że tak wiele osób nie umie nawet pisać poprawnie
              w języku polskim.Mam i miałam dużo wolnego czasu, udane życie
              prywatne itd...To tylko praca do której należy mieć dystans, a
              oszołomom wszędzie będzie źle.Uważam, że Servier jest dobrym
              pracodawcą...
              • Gość: sss Re: Pytanie do obecnych przestawicieli!!!!!!!!!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.11.08, 21:34
                A ja własnie wysłałam zgłoszenie na pm w rejonie warszawy dla
                serviera, zobaczymy czy się uda. Zgadza sie - zawsze komus cos nie
                pasuje - taka ludzka natura. Ja jednak chce mieć włąsną opinię, mam
                nadzieję, że mnie zaproszą na rozmowę i sama sie przekonam. Trzba
                być pozytywnie nastawionym. A osoby, które rezygnuja z aplikowania
                bądź rozmowy - bardzo dobrze! - mniej konkurencji dla mnie :)
                • Gość: sss Re: Pytanie do obecnych przestawicieli!!!!!!!!!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.11.08, 21:37
                  jeszcze jedno - jak ktos kto pracuje bądź pracował dla serviera ma
                  jakieś info, rady odnośnie rozmowy kwalifikacyjnej to prosze o
                  kontakt - sss7@o2.pl
                  Będę bardzo wdzieczna
                  • maciej7777 Re: Pytanie do obecnych przestawicieli!!!!!!!!!!! 04.11.08, 11:52
                    Poszukaj tutaj może coś znajdziesz:

rozmowaoprace.pl
                    http://rozmowaoprace.pl
                    • Gość: kola Re: Pytanie do obecnych przestawicieli!!!!!!!!!!! IP: *.centertel.pl 04.11.08, 21:57
                      Czy ktoś z czytających to forum zna firmę SYMPHAR - interesuje mnie
                      atmosfera, zarobki, narzędzia pracy i czy dobre mają
                      produkty.Pozdrawiam
              • Gość: P Re: Pytanie do obecnych przestawicieli!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 01.08.09, 12:05
                ja też pracuję w Servier jakiś czas i nie mogęna nic narzekać!
                Jeśli komuś nie chce się pracować, to wszędzie będzie mu źle...
      • Gość: ff Re: przedstawiciel medyczny servier IP: *.aster.pl 02.11.08, 07:50
        Rekrutacja do Servier przpomina nabór do KGB - pani "psycholog"
        będzie zadawać głupie pytania Twoim znajomym, a sam zostaniesz
        prześwietlony co najmniej 3 pokolenia wstecz.
      • yagoda85 Re: przedstawiciel medyczny servier 14.06.09, 13:20
        Czy ktoś wie coś na temat firmy TEMAPHARM? Jakie majĄ leki, bo w internecie znalazłam zaledwie 4, dziwna sprawa ale na ich stronie nie ma oferty leków.... Udało mi się gdzieś tutaj przeczytać że firma mała więc jakiego wynagrodzenia mogę się spodziewać? No i ważna sprawa, jakimi samochodami jeżdżą przedstawiciele? :)
      • onlydydy Re: przedstawiciel medyczny servier 27.12.09, 21:49
        Chciałabym ostrzec chętnych do podjęcia pracy w firmie Ucb w każdym
        rejonie polski.Pracuję tu sześć lat i to co dzieje się od połączenia
        z drugą firmą przechodzi ludzkie granice.Zatrudnia się dyrektorów
        sprzedaży i marketingu z nikąd, ludzi bez wizji i pojęcia o
        prowadzeniu firmy i zarządzaniu ludżmi.Są to chłystki, którym się
        wydaje że posiadają dużą wiedzę a tak naprawdę to jak jeden z nich
        zacznie używać mądrego wyrazu, natychmiast powtarza go cała firma
        jak papugi.Ostatni hit to "implementacja":0 Na niższym szczeblu
        zarządzania jest średnio po jednym kierowniku regionalnym w każdej
        linii z którym można pracować i który ceni swoich ludzi.Jak na całą
        firmę to trochę za mało. Dla uściślenia są 3 linie CNS, Pulmo i
        GP/Pharmacy.W linii CNS nie ma fajnych regionalnych, w pulmo - Łódź
        i Gdańsk w linii GP też Łódź. Unikajcie wakatów i pracy z
        regionalnymi linii pulmo teren Poznań, Wrocław, Śląsk i Warszawa
        wyjątkowe kanalie. Karierowicze, którzy trzymają się dzieki lizaniu
        żopy i kablowaniu.Atmosfera w tych regionach fatalna. Ludzie donoszą
        jeden na drugiego na prośbę tych właśnie regionalnych. Region GP
        Wrocław też kicha. Podstawowym narzędziem motywacyjnym jest mobing i
        dokładanie ludziom bezsensownej pracy. Poziom merytoryczny żaden,
        wymyślają głupie szkolenia żeby pokazać przed zwierzchnikami, że coś
        robią ale nic to nie wnosi do pracy przedstawiciela. Ktoś za to robi
        dużą kasę. w ostatnich miesiącach rzuciło wypowiedzenia dużo
        przedstawicieli - tych dobrych, z tego również względu że panowie
        dyrektorzy rozdają programy naprawcze, które są nie do zrealizowania
        i oni o tym wiedzą. W ten sposób pozbywają się ludzi nie wypłacając
        im odpraw.Kiedyś to była fajna firma a teraz dramat.
      • Gość: onaaa Re: przedstawiciel medyczny servier IP: 109.243.57.* 06.03.10, 17:37
        Moim zdaniem jak najbardziej. Jeżeli jesteś osobą komunikatywną oraz
        zdeterminowaną to mocne atuty. Przedstawiciele medyczni zarabiają bardzo dobrze.
        Chodzi jednak o wybór firmy, jeżeli wybiera się firmę farmaceutyczną jedną z
        wielu to jest to stały schemat. Natomiast jeżeli uda Ci się trafić do
        monopolisty z innowacyjnym przedmiotem sprzedaży to możesz żyć jak w bajce- sęk
        w tym aby przedmiot sprzedaży faktycznie miał dobre działanie i abyś Ty był do
        niego przekonany. Bo bez przekonania w to, co się robi to nic dobrego by z tego
        nie wyszło. Obecnie właśnie rekrutuje pracowników do firmy na stanowisko
        przedstawiciela medycznego. Jest ich wielu ale chodzi o jakość pracowników a nie
        ilość.
      • Gość: ja85 Re:Polpharma -specjalista ds. promocji leków IP: *.kalisz.mm.pl 23.03.10, 08:17
        witam
        zostalam zaproszona do Polpharmy na rozmowe o prace specjalisty ds. promocji
        leków- wiem tylko ze ma byc to jakis projekt krótkoterminowy ale czy to
        stanowisko rózni sie czyms od przedstawiciela? prosze o pomoc bo nie wiem jak
        sie przygotowac do rozmowy oraz jaka kwote podac jesli padnie pytanie ile bym
        chciala zarabiac
      • Gość: OBECNIE PRACUJĄCY Re: przedstawiciel medyczny servier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.10, 15:31
        Teraz to firma jest w tragicznej sytuacji ze sprzedaż ywpadły 3 leki
        ciągnące sprzedaż, dział sprzedaży zmniejszył się do około 150 osób
        a było 250 w biurze 220 osób jest 180 i ciągle spada. ODRADZAM
        WSZYSTKIM WSPÓŁPRACĘ Z TĄ FIRMĄ, KLUCZOWE STANOWISKA OBSADZONE PRZEZ
        RODZINĘ I KREWNYCH ZARZĄDZAJĄCYCH PRZEBIĆ SIĘ BARDZO CIĘŻKO.
        • Gość: Mike Re: przedstawiciel medyczny servier IP: *.wolow.mm.pl 04.11.13, 12:31
          Szczerze powiem tak że byłem na rekrutacji i byłem mile zaskoczony podejsciem do mnie ale widze że to sa tylko pozory ponieważ nawet nie raczyli mnie poinformować później czy przechodze do dalszego etapu czy też nie. Osobiscie odradzam ze wzgledu na stracony czas. Czekam już 2 miesiace na odpowiedz ale nic:) także jak dla mnie negatyw dla tej firmy.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka