Gość: blabla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 14:10 jakie warunki placowe, jaka atmosfera? czy warto jeszcze porywac sie na takie stanowisko gdy przedstawiciele medyczni, famaceutyczni i inni depcza sobie doslownie po pietach? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aggatka Re: przedstawiciel medyczny servier IP: *.bsk.vectranet.pl 23.05.07, 21:38 no wlasnie. tez mnie to interesuje. Zostalm zaproszona na rozmowe -na i etap do wawy. (jakies 200 km. ode mnie)-warto jechac? Odpowiedz Link Zgłoś
tishka Re: przedstawiciel medyczny servier 23.05.07, 23:00 kolega byl ostatnio z servier na szkoleniu w malezji, pracuje tam od jakis 4 lat. chyba raczej warto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agatka Re: przedstawiciel medyczny servier IP: *.bsk.vectranet.pl 25.05.07, 18:05 dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agatka Re: przedstawiciel medyczny servier IP: *.bsk.vectranet.pl 29.05.07, 08:53 A jak wyglada rekrutacja??????? Odpowiedz Link Zgłoś
mamic Re: przedstawiciel medyczny servier 13.09.07, 12:52 Tishka, a dla Ciebie szkolenie w Malezji to zaleta? Trwa ono tydzień, przez pierwsze 2-3 dni dochodzisz do siebie przez róznicę czasu i klimat, a nikogo to nie interesuje tylko łoisz od rana do nocy. Jak będzie dziń dobroci dla zwierząt to będzie dzień wolny, jak nie, to nie. Nawet jak będzie to cóz można zobaczyć w takl egzotycznym kraju przez jeden dzień?O ile ma się ochote bo pierwsza myśl to spanie i święty spokój. Potem powrót do domu, doba w podróży a na drugi dzięń do pracy. Super, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
mamic Re: przedstawiciel medyczny servier 13.09.07, 12:54 A zapomniałem, można się polansowac przed znajomymi, ze było się w Malezji ale jak się było to już inna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maniek Re: przedstawiciel medyczny servier IP: *.ols.vectranet.pl 13.09.07, 19:19 mamic napisał: > A zapomniałem, można się polansowac przed znajomymi, ze było się w > Malezji ale jak się było to już inna sprawa. To zależy widac jaka firma.Ja znam taką w której szkolenie to spływy,nurkowanie,zwiedzanie- rok temu Portugalia w tym Cypr.:) Odpowiedz Link Zgłoś
mamic Re: przedstawiciel medyczny servier 14.09.07, 08:48 Aaaa, to u nas tez tak było. Ubaw po pachy apotem opinia na papierze. Bawisz się, wypoczywasz ale i tak jesteś w pracy cały czas i do tego pod obserwacją. Ludzie, przejrzyjcie na oczy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adidal Re: przedstawiciel medyczny servier IP: *.centertel.pl 16.09.07, 18:45 auuuuuuuu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nina Re: przedstawiciel medyczny servier IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.07, 10:51 Dostałam zaproszenie na rozmowe,niestety do warszawy mam daleko i z tego powodu zastanawiam sie czy wogole warto jechac, ktoś może wie jak wygląda rekrutacja? Jakich się spodziewać pytań? Być może ktoś już to ma za sobą i podzieliłby się wrażeniami z tej rozmowy. Być może ktoś wie o warunkach finansowych? Dziekuje za wszelkie informacje. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kora Re: przedstawiciel medyczny servier IP: *.jgora.dialog.net.pl 05.10.07, 10:15 ja też dostałam jakiś czas temu zaproszenie do Warszawy, ale zrezygnowałam, niestety za daleka podróż,słyszałam, że bardzo duża konkurencja. Oceniłam realnie swoje szanse jako osoby bez doswiadczenia. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nina Re: przedstawiciel medyczny servier IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.07, 16:27 Ja również nie mam doswiadczenia i dlatego zastanawiam sie nad wyjazdem do Warszawy na rozmowe. Być może jest to dla mnie jakaś szansa ale realnie rozpatrując czy mam szanse na prace w tej firmie? Wiem że zaproszenie na rozmowe to jest już duży sukces więc dlaczego nioe spróbowac?! Ale targają mną różne uczucia. Pomóżcie proszę! Ktoś może wie jak przebiega rekrutacja? Jakich pytań można sie spodziewać itd Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: przedstawiciel medyczny servier IP: *.jgora.dialog.net.pl 05.10.07, 18:05 a na jaki region aplikujesz? i jaki czas temu składałaś aplikację? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nina Re: przedstawiciel medyczny servier IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.07, 21:46 Region Poznania,aplikacje skladalam ok 3 tyg temu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: przedstawiciel medyczny servier IP: *.jgora.dialog.net.pl 05.10.07, 18:07 samo zaproszenie na rozmowę nie jest jeszcze sukcesem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nina Re: przedstawiciel medyczny servier IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.07, 21:42 Zaproszenie na rozmowe to jest połowa sukcesu,spośród setek ogłoszeń Twoje zostało zauważone,zainteresowało osobę która to czytała itd. Wiele osób zostaje poprostu pominiętych a dlaczego? Samemu trzeba sobie na to pytanie odpowiedzieć. Osoba przeglądająca CV ma za zadanie odrzucić jak największą liczbę kandydatów,ktoś kto został zaproszony dał tej osobie powód by chciała sie spotkac właśnie z Tobą. Pierwszy etap selekcji kandydatów starjących się o pracę to analiza dokumentów. Pozytywny wynik tej selekcji to sukces prawda? Nie każdy ma okazję do rozmowy kwalifikacyjnej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katharina Re: przedstawiciel medyczny servier IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.07, 11:35 a może jest ktoś z podkarpackiego i był na rozmowie w Servier w ostatnim czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
mamic Re: przedstawiciel medyczny servier 10.10.07, 13:13 Zainteresowanych odsyłam do moich poprzednich wypowiedzi. Jeżeli ktoś napali się na samochód i w sumie nienajgorszą pensję to spoko. Ale miejcie świadomośc , że jest to okupione rzeczmi, których paradoksalnie na kase przeliczyc się nie da. Cenę pracy tam ponosi też Wasza rodzina niestety, lub inne bliskie osoby. O życiu osobistym radze zapomnieć, czas, także ten wolny zorganizuje Wam firma. Planów lepiej nie robić, bo 80% z nich i tak nie wypali. Przynajmniej co druga osoba stamtąd ma problemy w związku, zdarzają się rozwody. Ceną za to jest też riobienie z Was jednolitej masy jak również narzędzia. Tam nie jest się pracownikiem tylko narzędziem. Trochę czasu zajmuje człowiekowi uzmysłowienie sobie tego. Perspektyw nie ma właściwie żadnych. Na awans bym nie liczył, wszystko rozchodzi się po znajomościach. Do Niny. Może i masz rację, ale nie w tym przypadku. Tam szuka się odpowiedniego cżlowieka. Odpowiedni cżłowiek to taki, który pochłonie wiedzę, zachłyśnie się tym, czym będą go karmić i w rezultacie powistanie z niego element, który w sytuacjach kiedy firma perfidnie go wykorzystuje, będzie wniebowzięty że jest taki fajny i pracuje w Servier.Socjotechnike maja opracowana do perfekcji. Na rozmowie szuka się w człowieku cech mówiących o tym, że mu bardzo zależy, ma to być osoba, która uwierzyw iluzje bycia członkiem jakiejś bliżej nieokreślonej elity. W rezyultacie zostaje się ozdobą, kelnerem dla lekarzy, w przypadku Pań, pożywką dla oka, i potencjalnym źródłem dodatkowych dochodów dla tej całej prożnaczej lekarskiej sitwy. Jeżeli ktoś uwaza , ze jest za uczciwy na prace tam i ma za dużo własnej godności i rozumu - to na 99% ma rację. Rekrutacja. Radze przygotowac się na dłuuuugi proces. W grę wchodzi obdzwanianie lub nawet osobista rozmowa z Waszymi znajomymi. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maro Re: przedstawiciel medyczny servier IP: *.104.jawnet.pl 17.10.07, 23:54 Pieprzysz głupoty bo sam się nie dostałeś bos jest cienki.Pękasz z zazdrości ze komus sie uda i mieszasz ludziom w głowach jak TVN i gazeta wyborcza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: przedstawiciel medyczny servier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.07, 09:40 A czy Ty pracujesz jako REP lub PH? Wątpię! osoba , która ma z tym zawodem do czynienia nie posługuje się takim językiem. Niestety praca przedstawiciela to jak praca prostytutki. Trzeba być milutkim, "włazi dupkiem" do osób , które masz w pogardzie , bo liczy sie target. z zewnątrz to może atrakcyjna praca, ale od środka to bagno.Kasa to nie wszystko!Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
anona Re: przedstawiciel medyczny servier 18.10.07, 11:20 Witam! Pracuje jako rep od 4 lat, ostatnie dwa w firmach stricte farmaceutycznych. Niestety musze się zgodzić że to...cięzka praca. Na poczatek są te wszystkie bajki o elicie, kontaktach z lekarzami którzy są "podobno"elitą społeczeństwa itp. A tak naprawde liczy się target, który żeby wyrobić trzeba stać się skrzyżowaniem szczura i pirani. Wolny czas i praca do 16 to fikcja, trzeba jechać na dyżur wieczorem do lekarza to jedzieśz tylko po to by cię"lubił", weekendy najlepiej spędzać w miejscu gdzie nie ma telefonu ani netu, ale po wcześniejszym powiadomieniu RKSa bo przeciez zawsze może do nas wysłać w sobote w nocy maila z "pilnym" raportem na poniedziałek rano. Fakt że pieniądze są niezłe, ale koszt własny... Odpowiedz Link Zgłoś
mamic Re: przedstawiciel medyczny servier 25.10.07, 13:35 Drogi Maro, otóż pracowałem tam przez 4 lata. Domyśłam się natomiast, że Ty nie bardzo masz pojęcie w temacie. Z taką zajadłościa jesteś wymarzonym materiałem dla firm z branży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maniek Re: przedstawiciel medyczny servier IP: *.ols.vectranet.pl 25.10.07, 17:48 No to chyba widzę że są firmy i "firmy".W "mojej" firmie przez ponad 4 lata tylko raz niewyrobiony target i to z własnej głupoty.Kolejna sprawa jaka praca do 16? Taka godzina powrotu do domu zdarza się od wielkiego dzwonu jak jest długa trasa.Zazwyczaj koniec o 15 a zdaża się i o 13 (jak robię miasto albo tylko okolice)Samochód,laptop etc. to narzędzia pracy każdego przedstawiciela obojętnie jakiej branży więc tu dyskusja jest bez sensu. Pomijając wspomnianą branże uważam,że właśnie to kwestia "trafienia" dobrej firmy bo mam znajomych PH którzy mają GPS w aucie i przy dobrym wietrze zarabiają 2tys. netto a znam takich którzy sami ustalają dzień pracy,nie pojawiają się w biurze a szefa interesuje wynik.Jak robią obrót to szef może raz w miesiącu zadzwoni zapytać czy pójda moża razem na piwo a zarobki mają na poziomie 10tys.(nie wspominam o rekordzistach tylko podaje przeciętną) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulllaaall Re: przedstawiciel medyczny servier IP: *.gprs.plus.pl 08.11.08, 19:31 Ty sie chłopie chyba pomyliłes te czasy to przeszłość. Teraz przedstawiciel to najgorsza .......... a zarobki juz nie sa takie kolorowe i mozesz se posciemniac praca do 13 buahhaahha.... takie bajki to opowiadaj kolegom z podwórka.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kejc Re: przedstawiciel medyczny servier IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.07, 13:27 Drogi mamicu,ja też zostałam zaproszona na rozmowę do servier, a ty z pewnoscią jesteś ekspertem w tej dziedzinie, czy mógłbyś udzielić mi kilku rad, bo na rozmowe na pewno pojadę. Czy nadal pracujesz w tej firmie?,Czy gdybyś mógł cofnąć czas to czy zdecydowałbyś się na tą pracę?No i ile mozna zarobić?Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mistrz Re: przedstawiciel medyczny servier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.07, 22:33 hej, bylam na rozmowie w servierze a nawet 2 w czesie jednego wyjazdu. na poczatku sprawdzaja dokladnie Twoje cv czy wszystko to prawda co tam jest napisane, dlaczego PM, wizje na przyszlosc. potem sa pytania podchwytliwe co bys zrobil/a gdyby...i tu mozna sie spodziewac wszystkiego. na drugiej rozmowie jest lepiej ale juz konkretnie sprawdzaja zdolnosci sprzedazowe, proszą o zachecenie do np. jazdy konnej itp. na koniec dostaje sie jakies papierki do wypelnienia o osobach ktore bedą mogly mnie zarekomendowac.tak mniej wiecej to wyglada. Ja zrezygnowalam sama gdyz ubiegalam sie o prace na terenie poznania i okolic i jak sie spytalam o te "okolice" to sie okazalo ze 3 razy w tyg musialabym byc w zielonej górze:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim-0 Re: przedstawiciel medyczny servier IP: *.ghnet.pl 28.11.07, 11:32 Witam:) Zostałam zaproszona na rozmowę, jednak nie pojadę na nią. Naczytałam się mnóstwo negatywnych opinii na temat firmy Servier i stąd moja decyzja. Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski Re: przedstawiciel medyczny servier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.07, 21:55 witam jak wygląda trzeci etap w firmie servier. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: przedstawiciel medyczny servier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.07, 22:28 Najlepiej siedzieć w domciu,nic nie robić i brać za to dużą kasę-ale nie wszyscy tak mogą.Reszta do pracy i nie marudzić-lekarze łapownicy czekają.Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fanka Re: przedstawiciel medyczny servier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.07, 01:10 dostałam propozycję pracy w firmie ,,po pożarze' z aferą w tle... rozmawiać czy darować sobie tam pracę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: przedstawiciel medyczny servier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.07, 15:08 Co znaczy-afera w tle.Jaka to firma.Napisz coś więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanka Re: przedstawiciel medyczny servier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.07, 15:41 wyczytałam w internecie o zwolnionym prezesie firmy, aresztowaniach przedstawicieli .....itd co wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bambi Re: przedstawiciel medyczny servier IP: *.centertel.pl 29.11.07, 19:36 Takie afery raczej nie ujrzą światła dziennego, koncerny farmaceutyczne blokują te informacje u źródła. Tam gdzie jest kasa jest i korupcja, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim-0 Re: przedstawiciel medyczny servier IP: *.ghnet.pl 29.11.07, 11:22 Wątpię czy ktoś ma ochotę siedzieć w domu, ale nie można iść do pracy, do której nie ma się przekonania. Zresztą ktoś napisał coś o lekarzach łapówkarzach. Trzeba mieć do tego predyspozycje, a ja ich nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PM Re: przedstawiciel medyczny servier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.07, 15:17 Witam!!!! firma SERVIER jest boska,ale dla tych co chcą pracować a nie oszukiwać.Pracuje w niej kilka lat,rotacja jest średnia-odpadają nygusy(rekordzista pracował parę godzin w tygodniu,ponieważ zajmował się zupełnie czym innym)i oni właśnie wypisują te bzdury,o tym jak się ciężko pracuje,a warunki pracy..... BZDURA-JEST OK Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: przedstawiciel medyczny servier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.07, 14:48 Jak się pracuje uczciwie to przeważnie w firmach farmaceutycznych jest ok.Potrzeba samokontroli(dużo). POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: przedstawiciel medyczny servier IP: *.eranet.pl 11.12.07, 23:33 tak jak wszędzie, albo się pracuje i jest ok, albo nie i ma się problemy... I nie zawsze gazety, tv i internet są obiektywne w podawaniu różnych wiadomości, a przecież żyją z news'ów i czasami trzeba je zrobić, zwłaszcza że lekarze i firmy to zawsze wdzięczny temat bo większość ludzi ma o nich negatywne zdanie tylko nie wiadomo dlaczego...ktoś przecież musi leki wymyślać i produkować, aby ktoś mógł leczyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PM1 Re: przedstawiciel medyczny servier IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.07, 23:15 Pracowałem kiedyś dla Servier, firma całkiem dobra. Teraz słyszę od znajomych z branży że firma ma firmę zewnętrzną co zajmuje się jej przedstawicielami i warunki nieciekawe. Wybór należy do was. PS Dalej pracuje w branży i z ukazujących się ogłoszeń warto spróbować sił szukajcie i piszczcie a może uda się coś doradzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frank Re: przedstawiciel medyczny servier IP: *.such.nat.hnet.pl 01.01.08, 18:44 hej.na wstepie wszystkiego dobrego w 2008 roku.sluchaj dostalem zaproszenie na rozmowe do warszawy wiec jestem zainteresowany oczywiscie ta praca.nie wiem czego sie spodziewac na rozmowie moze byc wszystko moze byuc nic...geberalnie nie wiem. bede wdzieczny jesli udzielilbyc mi kilka rad itd...ciejkawostki o firmie.dzieki i pozdrwaiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pm Re: przedstawiciel medyczny servier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.08, 19:24 hej frank ale numer ja dostałem tez zaproszenie do warszawy jestem zlodzi a ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frank Re: przedstawiciel medyczny servier IP: *.centertel.pl 01.01.08, 22:17 A ja z pacanowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pm Re: przedstawiciel medyczny servier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.08, 15:11 oj kolego Ty w tej firmie nie masz szans Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: przedstawiciel medyczny servier IP: *.centertel.pl 13.01.08, 19:52 hej :) ja tez dostałam zaproszenie na rozmowe i mam zamiar pojechac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pm Re: przedstawiciel medyczny servier IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.08, 01:18 napiszcie z jakich miast jedziecie. odpowiem wam na pytania czego sie spodziewać, pracuje tam. pełna powaga Odpowiedz Link Zgłoś
lethargica Re: przedstawiciel medyczny servier 19.01.08, 11:10 Dodam tylko, ze ta praca zalezy też od klientów (tutaj lekarzy) na jakich się trafia. Nierzadkie są propozycje "łózkowe" albo niefajne teksty typu " ja z panią nie będe rozmawiac, bo ubrała Pani spodnie zamiast spódniczki" albo "nie pójdę na te kolację, bo Pani jest zbyt gruba". Oczywiście to są tylko skrajne przypadki, wiekszosc lekarzy jest sympatycznych,ale trzeba sie przygotować na różne rzeczy. Wiadomo, jakimi prawami się rządzi ta branża. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: przedstawiciel medyczny servier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.08, 17:33 hej.Również mam zaproszenie na rozmowę.czego sie mogę na niej spodziewać? jak długo trwa proces rekrutacji w tej firmie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Seba Re: przedstawiciel medyczny servier IP: 80.50.253.* 23.01.08, 17:46 No właśnie wybieram się na drugi etap. Region-Katowice. Czego się spodziewać po tej firmie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pani X Re: przedstawiciel medyczny servier IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.08, 09:49 pracowałam tam 5 lat ,jeszcze na Siennej jak się dobrze zakręcić to można ich nieźle łatać na kasę i nic nie robić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: przedstawiciel medyczny servier IP: *.icpnet.pl 06.02.08, 13:16 jadę własnie za tydzień na pierwszą rozmowę do Servier, do Warszawy. Aplikowałam na Kalisz lub Poznań i nie przeraża mnie wyjazd z Poznania do Warszawy, bo traktuję to jako kolejne doświadczenie, ale jednocześnie szansę. Mam świadomość, że praca PM nie jest łatwa, ale jeśli się nie spróbuje i nie pozna na własnej skórze, to czy można coś o tym powiedzieć. Zresztą od dawna wiadomo, że "najlepiej tam gdzie nas nie ma";-)) Mimo mojego optymizmu, zawsze warto wiedzieć czego można się spodziewać na takiej rozmowie i jeśli ktoś się podzieli taką wiedzą, to będzie mi bardzo miło. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pms Re: przedstawiciel medyczny servier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.08, 14:44 jasne,mogę się podzielić-czeka Ciebie dłuuuuuuuuuuuuuugi proces rekrutacji(ogólnie to rozmowy a dla czego a po co i.t.p),sprawdzanie referencji.Wszystko bardzo profesjonalnie i z taktem.Podoba mi się Twoje podejście do tej pracy,oni takich szukają.Nie daj się zwieść nierobą którzy dostali się tam przypadkowo i wypisują bzdury(obecna rekrutacja wyklucza ludzi z polecenia,nygusów).Jedz zawalcz bo warto,życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: przedstawiciel medyczny servier IP: *.icpnet.pl 07.02.08, 17:23 Wielkie dzięki za miłe słowa. Słyszałam, że ta długa rekrutacja jest uzależniona tym, że osoba rekrutująca, spotyka się z osobami, które mogą mi wystawić referencje. Nie wiem czy to prawda, ale jadę, powalczę i będę mogła stwierdzić, że zrobiłam wszystko, co było w moim stanie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rep Re: przedstawiciel medyczny servier IP: 83.168.106.* 07.02.08, 18:31 I walczyć będziesz o co? O pracę komiwojażera? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: przedstawiciel medyczny servier IP: *.icpnet.pl 07.02.08, 23:03 o co walczyć będę to ja dobrze wiem, ale Ty chyba już powalczyłeś. Czyżbyś odniósł porażkę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rep Re: przedstawiciel medyczny servier IP: 83.168.106.* 07.02.08, 23:10 Tak, osobiście za porażkę uznaję pracę jako rep. Dlatego mimo że pracuję jako rep w większej firmie niż ta o którą walczysz, uznaję to za porażkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: przedstawiciel medyczny servier IP: *.icpnet.pl 08.02.08, 08:38 współczuję porażki i bycia tam gdzie się ją czuje cały czas. Pozwól, że ja najpierw spróbuję, a dopiero później ocenię, co dla mnie znaczy bycie pm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pms Re: przedstawiciel medyczny servier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.08, 14:33 Nie ma za co,po prosty trzeba uważać na takich mądrusków co im sie w głowach pomieszało(skończył byle jakie studia żeby nie robić w polu i wydaje mu się,że wszystkie koncerny zabiją się za nim).Poza tym konkurencja jest czujna i wypisuje takie bzdury żeby zniechęcić przeciwnika-ale ty się nie dasz prawda?A co do referencji to tak jest,sprawdzają bardzo wnikliwie(dzwonią albo spotykają sie z poprzednimi pracodawcami i znajomymi).Powodzenia,daj znać jak poszło i nie wież we wszystko co piszą rozczarowani pracą bo oni myśleli że praca PM polega na pokazywaniu się w samochodzie służbie medycznej od godziny 10-13.Trzymaj się na podziękowania przyjdzie czas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UUUUUUUUUU Re: przedstawiciel medyczny servier IP: *.centertel.pl 08.02.08, 14:54 To ciekawe, wszystko wiesz. wszystkie rozumy posiadasz. A co do pracy pm to zastanów się nad tym co piszesz, albo niepisz wogóle takich bzdór skoro niewiesz na czym to polega. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rep Re: przedstawiciel medyczny servier IP: 83.168.106.* 08.02.08, 14:57 A konkretnie co było bzdurą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 666 Re: przedstawiciel medyczny servier IP: 195.242.90.* 04.03.09, 19:29 Gość portalu: UUUUUUUUUU napisał(a): > To ciekawe, wszystko wiesz. wszystkie rozumy posiadasz. A co do > pracy pm to zastanów się nad tym co piszesz, albo niepisz wogóle > takich bzdór skoro niewiesz na czym to polega. Brawo!!! Co za ortografia!!! Po pierwsze: jako PM masz być partnerem do rozmów, masz nie odstawać poziomem. Lekarze od razu wiedzą z kim mają do czynienia. Lubią ludzi inteligentnych, z kórymi mogą porozmawiać na każdy temat. Na głupocie daleko nie zajedziesz, podobnie jak na urodzie. Daję pół roku "wojowania". Co do pracy PM. Jest ciężka i nie ma znaczenia jak firma, jaka działka, jakie leki. Sprzedajesz siebie i tyle, pożniej dochodzą do tego informacje medyczne, dyskusja. Ale czy Ci będą pisać, zależy tylko od tego, czy Cię lekarz polubi. Są tacy, którzy biorą programy i nawet nie przepiszą jednej recepty. Godziny pracy są ruchome. Czasami uda Ci się skończyć po 5, a czasmi po 10... Bywa różnie. Czasmi zarywasz wieczory. Cierpią bliscy oraz Ty, bo Cię z nimi nie ma. Płaca... Co firma to inaczej, inna podstawa, inne rozliczenie premii. Zrobisz wynik, ale inni z regionu nie zrobią ... i po premii. Brutalne,ale prawdziwe. Jednak odchodzą Ci koszty utrzymania samochodu i telefonu. to plus. Kolejny minus - nerwica i patrzenie na siebie rano w lustrze: "Co ja robię? Ale jeśli ja nie przekonam ich do mojego leku, zrobi to konkurencja, a ja wtedy nie bedę No 1". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rep Re: przedstawiciel medyczny servier IP: 83.168.106.* 08.02.08, 15:00 Akurat studia w tej branży mają małe znaczenie. Zwróć uwagę na to że taki srvier i inne firmy na zachód od Polski na PM bierze ludzi ze średnim wykształceniem. Ale widzę za to że szkolenia działają perfekcyjnie i polaryzacja typu przeciwnik-konkurencja działa idealnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były PM Servier Re: przedstawiciel medyczny servier IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.08, 13:08 Witam wszystkich zainteresowanych pracą w firmie Servier na stanowisku PM. Pracowałem tam ponad rok i chętnie podziele się z wami swoim doświadczeniem, abyście mieli większą świadomośc czy warto. Otóż firma Servier ma wśród wielu firm farmaceutycznych w Polsce ma bardzo dobrą opinię, jako firma o wizerunku mocno naukowym i innowacyjnym. Wielokrotnie, podczas mojej pracy doświadczyłem objawów, rzekłbym sympatii ze strony lekarzy lub farmaceutów dla tego, że przychodziłem do nich jako "pan z serviera" i to było miłe. Przedstawiciele firmy są postrzegani jako osoby kompetentne i dobrze wyszkolone w zakresie wiedzy medycznej i sprzeażowej. Nie dziwi to tym bardzie, iż szkolenia są rzeczywiście na bardzo dobrym poziomie. Szkolenie wstępne trwa 6 (!!!) tygodni i bardzo dobrze, bo słyszałem o firmach, które po 3-5 dniach puszczają przedstawiciela w teren i on nie ma prawa wiedzieć po co jedzie do lekarza i jak ma przebiegać wizyta promocyjna. W trakcie pracy są kolejne szkolenia co kilka miesięcy- kilkudnowe w biurze w Warszawie, poza tym co miesiąc jest meeting w regionie ( 1-2 dni ) gdzie wałkujecie stary matetiał albo poznajecie nowy. Jednakże nie wszystko jest takie słodkie. Codzienna praca PM to na prawdę harówa: Rano jedziesz 1-2 godz do miasta w którym odwiedzasz lekarzy, użerasz sie z pacjętami w poczekalni. Wyobraźcie sobie: pacjęt przychodzi o 6-7 rano w kolejkę pod zamkniętą jeszcze rejestracje. Dostaje numerek ok.8 i idzie pod gabinet lekarza, doktor ma przyjąć go ok. 10, więc pacjęt czeka już ok 4 godz. a tu nagle przychodzi ładniutka, pachnąca Pani lub Pan z teczką i reklamówką gadgetów dla doktora, który właśnie wysiadł z nowiutkiego, kimatyzowanego Renault Megane Grandtour 1.9 dCI, i mówi że on wejdzie tylko na chwię, bo ma pilną sprwę do doktora. Jak byście poczuli sie na miejscu tego pacjęta, który najczęściej ma 900 zł emerytury. Takich wizyt dziennie macie 10 plus 2-3 w aptekach. Wracasz do domu( znowu 2 godz. w aucie) i siadasz przed komputerem. To tak ładnie brzmi: samochód służbowy, komputer, telefon- to są nażędzia pracy, jak łopata i kilof dla górnika i tylko naiwniacy twierdzą, że to taki szpan. Ok. piszesz raport gdzie byłeś, ile wizyt, jaki przebieg itp. Myślisz, że możesz juz skończyć ? nic z tego. Dodatkowo firma wymaga od ciebie pomysłowości i zaangażowania, powinieneś zgłaszać swoje pomysły na poprawę sprzedaży tam gdzie jest ona słabsza, zapraszać lekarzy do teatru, na kolacje, koncerty itp i jeździc tam z nimi. Reasumując: jeżeli nie masz rodziny i przyjaciół i chcesz/potrafisz zaangażować się w pracę całkowicie to Servier się do tego doskonale nadaje. I jeszcze jedno; wsród PM i Menagerów Regionalnych jest szalenie wysoki odetek osób samotnych lub rozwiedzionych. Wybór należy do was. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fidel Re: przedstawiciel medyczny servier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.08, 18:33 Czy mogleś sprzedawać bezpłatne próbki leków i np.gadgety reklamowe firmy SERVIER ?. Jeżeli tak to czy za zgodą firmy /np.jako nieoficjalny dodatek do marnej pensji/ ? Słyszałem ,ze w tej firmie podobno tak można , i nieźle można na tym finansowo wyjść :) . Odpowiedz Link Zgłoś
fazi74 Re: przedstawiciel medyczny servier 28.05.08, 13:51 Za moich czasów sprzedawanie próbek było niedopuszczalne. Próbki byly przeznaczone tylko dla lekarzy, jak to jest w większosci firm farmaceutycznych. Natomast materiały reklamowe walają się tonami w gabinetach lekarskich i wprzychodniach i nie mam pojęcia kto chcałby to kupic. Osobiście oddałem tego na mkulaturę ok. 100 kg, po skończeniu kariry w firmie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kowianeczka Re: przedstawiciel medyczny servier IP: *.lodz.msk.pl 11.06.08, 17:27 > Witam wszystkich zainteresowanych pracą w firmie Servier na > stanowisku PM. Pracowałem tam ponad rok > Rano jedziesz 1-2 godz do miasta w > którym odwiedzasz lekarzy, użerasz sie z pacjętami w poczekalni. > Wyobraźcie sobie: pacjęt przychodzi o 6-7 rano w kolejkę pod > zamkniętą jeszcze rejestracje. Przez rok czasu pracy jako PM nie nauczyłeś się nawet pisać poprawnie kluczowego słowa dla tej branży - "pacjent" a nie "pacjęt"!!!!!!!! Czy potrafisz chociaż swoje nazwisko napisać bezbłędnie, czy też nie?! Przecież to zakrawa o analfabetyzm. A podobno w tej firmie Servier jest ostra selekcja przy rekrutacji;) A zatrudniają ludzi, którzy nie są w stanie zapamiętać pisowni prostego i często używanego słowa!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: przedstawiciel medyczny servier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.08, 20:59 Droga Kowianeczko, nadal pracy nie znalazłaś? W Indesicie przyjmują na produkcję wszystkich. W Gillette również. Zapewniam Cię, że na pewno nie na stanowisko akwizytora. Zamiast się wyzłośliwiać zacznij może pracować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenon Do kowianeczka IP: *.centertel.pl 11.06.08, 21:56 Jakim trzeba być bucem i zlośliwcem by wytykać czyjeś byki. Skoro ten ktoś nie wstydzi się swoich byków to dlaczego go poprawiasz??. Widocznie jestes osobą niedowrtściwaną, z ciężkim dzieciństwem i sąsiad cie molestuje. Zamiast iść do pracy, czepiasz sie osób chcących pracować, z perspektywą na pracę i mających cel w życui. Jesteś jak strup na d..ie, zlośliwy, tryskający jadem. Do pracy leniu śmierdzący. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peter Re: przedstawiciel medyczny servier IP: 77.252.181.* 27.05.08, 21:46 Szukam kontaktu z Przedstawicielem Servier na teren Tarnowskich Gór. Może ktoś pomoże??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: przedstawiciel medyczny servier IP: *.centertel.pl 28.05.08, 11:49 Zapomnij kolego!!. Na tym forum ludzie szkukają jak najwiekszego zysku dla siebie. Nawet gdyby ktoś wiedzial i mial namiary na takiego przedstawiciela to i tak by ci nie podal namiarów. dawno, dawno już minely te piękne czasy gdy ludzie sobie pomagali, teraz w obawie przed ewentualną konkurencją o stanowisko pracy, nie pomaga sie a tylko nasluchuje ewentualnego potknięcia rywala i biegnie na skargę do szefa. Ot, taka dziwna natura ludzka, albo inaczej. Prawo dżungli, bo wyścig szczurów to nawet w polowie nie oddaje tej zaistnialej chorej sytuacjii. A pisze to na podstawie wlasnych doświadczeń z pracy. Bylem PM w Servier 5 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peter Re: przedstawiciel medyczny servier IP: 77.252.181.* 30.05.08, 08:58 Chcę zrobić interes. Potrzebuje duże ilości preparatów Servier Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekoman Re: przedstawiciel medyczny servier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.08, 08:22 Ha,ha !!! Forum sie rozwija w kierunku lewewgo handelku.... PETER - Ja mam namiary na wszystkich PM SERVIERA. Ile dasz za tego gościa z Tarnowskich Gor ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekoman Re: przedstawiciel medyczny servier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.08, 09:10 PETER - o jakie preparaty ci biega ? OTC,Rp,Rpw,Rpz,Lz..czy o generyki? Generyków SERVIER niema bo paplają o sobiejako o firmie innowacyjnej. w temacie interesu - te cfaniaczki opylą ci wszystko co mają - wakacje tuż tuż i każda a napewno ta wieksza kaska jest mile widziana hahaha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peter Re: przedstawiciel medyczny servier IP: 77.252.181.* 31.05.08, 14:36 Wiesz co nie lubię cwaniactwa i arogancji. Chcę zainwestować grubą forsę i nie mam ochoty na gierki. Chcesz zarobić to przyjeć do mnie do apteki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekoman Re: przedstawiciel medyczny servier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.08, 22:12 Cwaniactwo???? W interesach na pewno tak !!!,ale AROGANCJA ????? Panie Piter: Ja nie handluję produktami firmy Servier , ale to ty mnie zapraszasz do apteki... hahaha jeżeli jesteś faktycznie człowiekiem z naszej branży ,to wizytówki PM -ów firm u nas działajacych powinieneś mieć w ładnym wizytowniku otrzymanym na kolejnej-kurso-popijawo-konferencji. Ale pewnie niestety nie zrozumiałeś treści mojego poprzedniego postu. A ja prostu zaoferowałem Tobie pomoc którą wyceniam na 3 stówki :) Ty i apteka ??? - chyba jesteś marnym technikiem farmacji pracującym na jej zapleczu w pocie czoła przy lekach recepturowych.. hihihi i o niczym nie masz pojęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekoman Re: przedstawiciel medyczny servier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.08, 22:23 Ale ponieważ nie jestem piranią ,podam Ci za darmo namiary na tę firmę: SERVIER POLSKA Sp. z o.o. ul. Jana Kazimierza 10, 01-248 Warszawa tel. (22) 594 90 00, fax (22) 594 90 10 www.servier.pl Inicjały PM-a na T-G :I.J-C . A jak bardzo ładnie jutro mnie poprosisz ,to dam nr komórki a być moze i nr rejestracyjny oraz markę słuzbowego autka.... hihihihi... Pod warunkiem ,że nie będziesz tłukł w moździerzu do rana kolejnych mikstur !!!!!!! P.S. Jesteś z Mekki Hanysów ??????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: przedstawiciel medyczny servier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.08, 14:37 Jestem lekarzem i w żtciu żadnej łapówki nie dostałam. Jeżeli ktoś jest dobry w tym co robi nie musi się posiłkować przekupstwem żeby sprzedać swoje produkty. O przedstawicielach firmy Servier mam jak najlepsze zdanie są kompetentni, wiedzą o czym mówią, mają pełną wiedzę na temat swoich produktów. Nietety są osoby, które doświadczonych pracowników medycznych traktują jak osłów, uważają że są od nich mądrzejsi i właśnie ci próbują przekupstwa ale to nie działa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hipek Dawno się tak nie uśmiałem IP: *.k681.webspeed.dk 27.06.08, 15:28 Buahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha, hahahahahahaha. Kolego nie wiem po co ty takie brednie piszesz??!!. Nie mogłeś napisać czegoś bardziej zbliżonego do żeczywistości!!??. Np że lekarze są biedni, albo głodują. To jest bardziej wiarygodne, ale że nie biorą w łapę to przesadziłeś!!!!!. I to bardzo przesadzasz!!!!!. Buahahahahahahahahahahahahaha, hahahahahahahahahahahahaha!!!!!. Masz poczucie humoru, serio!!. Pozdrawiam lekarzy któży nie biorą. Szkodaże niema takich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DoMeNick Re: przedstawiciel medyczny servier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.08, 18:24 100% prawdy Servier wybiera tylko takich których łatwo da się przemielić. Bardziej to przypomina sektę niż firmę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fidel Re: przedstawiciel medyczny servier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.08, 21:56 To w końcu jak jest z bezpłatnymi próbkami leków i materiałami reklamowymi..... wie ktoś tak na 100 procent ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kati Re: przedstawiciel medyczny servier - próbki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.08, 23:17 Próbki są :) jak również materiały i to zarówno edukacyjne dla pacjentów jak i dla lekarzy (broszury, czasopisma) o różnym poziomie przydatności :). Napewno nie są one do sprzedaży ani bezpośredniej ani pośredniej itp. - są bezpłatnie rozdawane przez PM lekarzom, pielęgniarkom oddziałowym itd. Osobom, które szukają pracy w Servier...są zapraszane na rekrutację itd - szczerze polecam przede wszystkim korzystanie z rzetelnych info, które można znaleźć np. wśród znajomych i w necie na stronie firmy, dobrym pomysłem byłoby zadzwonienie do biura i poproszenie o nr tel. do PM, który pracuje w interesującym Was regionie :)....A propo sfrustrowanych na tym forum :)- zawsze trzeba zacząć myśleć i patrzeć - od siebie a nie zrzucać niepowodzenia na wyścig szczurów :))) POWODZENIA! ....pracująca od co najmniej 7 lat w Servier :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fidel Re: przedstawiciel medyczny servier - próbki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.08, 17:19 Dzięki za info w temacie próbek.Ja, idiota, niestety za takie próbki zapłaciłem niezłą kasę.... Co mam robić .... ????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fidel Do Kati - servier - próbki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.08, 17:18 Proszę poradź mi co mam robić - skasował mnie pracownik firmy SERVIER. Mam szansę odzyskać kasę ? Mam to zgłosić w Twojej firmie ???? Proszę Cię o info - dzieki z góry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zen Re: Do Kati - servier - próbki IP: *.k681.webspeed.dk 13.07.08, 11:15 Rada jest jedna, zawiadom firmę o takich zagrywkach. Ale nie kierownika regionu bo on zatuszuje sprawę ale daj znać do Warszawy do siedziby firmy. To napewno odniesie skutek, bo ja tak zrobiłem kiedyś z kolesiem z Glaxo. Szybko oddano mi kasę za to Koleś osobiście przyjechał i przeprosił mnie za tą zagrywkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lex Re: Do Kati - servier - próbki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.08, 21:50 Fidel ! Zen ma calkowitą rację.Proponuję zapoznanie się z Prawem Farmaceutycznym które reguluje dokładnie zasady udostępniania bezpłatnych próbek leków.Podkreślam... udostępniania lub przekazywania a nie sprzedaży ! Sprzedaż próbek przez PM-a jest niedopuszczalna !!! Jest to wprowadzenie leku do obrotu poza apteką lub punktem aptecznym. Mam nadzieję ,że mozesz udokumentować tą sprzedaż tj fakt zapłaty za leki oznaczone jako bezpłatne próbki.Wtedy PM ma poważne kłopoty włącznie z prokuratorem! Ciekawe,czyta to forum ktoś z Servier ???!!! Odpowiedz Link Zgłoś
therethere Re: przedstawiciel medyczny servier 19.09.08, 16:02 Jeżeli ktoś ukończył studia farmaceutyczne (preferowane wykształcenie) to do ciężkiej pracy raczej jest przyzwyczajony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Florek Re: przedstawiciel medyczny servier IP: *.adsl.inetia.pl 07.10.08, 20:58 W Servier pracowałem 6 lat. Ta firma ogłupia. Bez układów nie masz szans na awans. W innych firmach jest podobnie. To dobra praca dla wyścigowych szczurów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poi Pytanie do obecnych przestawicieli!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 83.168.106.* 13.10.08, 14:59 Jak długo czekaliście na informację co dalej, po etapie sprawdzania waszych referencji? Odpowiedz Link Zgłoś
lalunia29 Re: Pytanie do obecnych przestawicieli!!!!!!!!!!! 17.10.08, 12:51 A KIEDY BYŁAŚ NA ROZMOWIE ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kulka Re: Pytanie do obecnych przestawicieli!!!!!!!!!!! IP: 193.138.110.* 29.10.08, 08:57 ja czekam nadal, a pierwsza rozmowe mialam po roku temu ;o(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pipi Re: Pytanie do obecnych przestawicieli!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.08, 23:16 Pracuję w Servier kilka lat, obecnie w biurze (zaczynałam jako PM).Głupoty jakie tu wyczytałam są na poziomie szkoły specjalnej.Szkoda, że tak wiele osób nie umie nawet pisać poprawnie w języku polskim.Mam i miałam dużo wolnego czasu, udane życie prywatne itd...To tylko praca do której należy mieć dystans, a oszołomom wszędzie będzie źle.Uważam, że Servier jest dobrym pracodawcą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss Re: Pytanie do obecnych przestawicieli!!!!!!!!!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.11.08, 21:34 A ja własnie wysłałam zgłoszenie na pm w rejonie warszawy dla serviera, zobaczymy czy się uda. Zgadza sie - zawsze komus cos nie pasuje - taka ludzka natura. Ja jednak chce mieć włąsną opinię, mam nadzieję, że mnie zaproszą na rozmowę i sama sie przekonam. Trzba być pozytywnie nastawionym. A osoby, które rezygnuja z aplikowania bądź rozmowy - bardzo dobrze! - mniej konkurencji dla mnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss Re: Pytanie do obecnych przestawicieli!!!!!!!!!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.11.08, 21:37 jeszcze jedno - jak ktos kto pracuje bądź pracował dla serviera ma jakieś info, rady odnośnie rozmowy kwalifikacyjnej to prosze o kontakt - sss7@o2.pl Będę bardzo wdzieczna Odpowiedz Link Zgłoś
maciej7777 Re: Pytanie do obecnych przestawicieli!!!!!!!!!!! 04.11.08, 11:52 Poszukaj tutaj może coś znajdziesz: rozmowaoprace.pl http://rozmowaoprace.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kola Re: Pytanie do obecnych przestawicieli!!!!!!!!!!! IP: *.centertel.pl 04.11.08, 21:57 Czy ktoś z czytających to forum zna firmę SYMPHAR - interesuje mnie atmosfera, zarobki, narzędzia pracy i czy dobre mają produkty.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P Re: Pytanie do obecnych przestawicieli!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 01.08.09, 12:05 ja też pracuję w Servier jakiś czas i nie mogęna nic narzekać! Jeśli komuś nie chce się pracować, to wszędzie będzie mu źle... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: przedstawiciel medyczny servier IP: *.aster.pl 02.11.08, 07:50 Rekrutacja do Servier przpomina nabór do KGB - pani "psycholog" będzie zadawać głupie pytania Twoim znajomym, a sam zostaniesz prześwietlony co najmniej 3 pokolenia wstecz. Odpowiedz Link Zgłoś
yagoda85 Re: przedstawiciel medyczny servier 14.06.09, 13:20 Czy ktoś wie coś na temat firmy TEMAPHARM? Jakie majĄ leki, bo w internecie znalazłam zaledwie 4, dziwna sprawa ale na ich stronie nie ma oferty leków.... Udało mi się gdzieś tutaj przeczytać że firma mała więc jakiego wynagrodzenia mogę się spodziewać? No i ważna sprawa, jakimi samochodami jeżdżą przedstawiciele? :) Odpowiedz Link Zgłoś
onlydydy Re: przedstawiciel medyczny servier 27.12.09, 21:49 Chciałabym ostrzec chętnych do podjęcia pracy w firmie Ucb w każdym rejonie polski.Pracuję tu sześć lat i to co dzieje się od połączenia z drugą firmą przechodzi ludzkie granice.Zatrudnia się dyrektorów sprzedaży i marketingu z nikąd, ludzi bez wizji i pojęcia o prowadzeniu firmy i zarządzaniu ludżmi.Są to chłystki, którym się wydaje że posiadają dużą wiedzę a tak naprawdę to jak jeden z nich zacznie używać mądrego wyrazu, natychmiast powtarza go cała firma jak papugi.Ostatni hit to "implementacja":0 Na niższym szczeblu zarządzania jest średnio po jednym kierowniku regionalnym w każdej linii z którym można pracować i który ceni swoich ludzi.Jak na całą firmę to trochę za mało. Dla uściślenia są 3 linie CNS, Pulmo i GP/Pharmacy.W linii CNS nie ma fajnych regionalnych, w pulmo - Łódź i Gdańsk w linii GP też Łódź. Unikajcie wakatów i pracy z regionalnymi linii pulmo teren Poznań, Wrocław, Śląsk i Warszawa wyjątkowe kanalie. Karierowicze, którzy trzymają się dzieki lizaniu żopy i kablowaniu.Atmosfera w tych regionach fatalna. Ludzie donoszą jeden na drugiego na prośbę tych właśnie regionalnych. Region GP Wrocław też kicha. Podstawowym narzędziem motywacyjnym jest mobing i dokładanie ludziom bezsensownej pracy. Poziom merytoryczny żaden, wymyślają głupie szkolenia żeby pokazać przed zwierzchnikami, że coś robią ale nic to nie wnosi do pracy przedstawiciela. Ktoś za to robi dużą kasę. w ostatnich miesiącach rzuciło wypowiedzenia dużo przedstawicieli - tych dobrych, z tego również względu że panowie dyrektorzy rozdają programy naprawcze, które są nie do zrealizowania i oni o tym wiedzą. W ten sposób pozbywają się ludzi nie wypłacając im odpraw.Kiedyś to była fajna firma a teraz dramat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: onaaa Re: przedstawiciel medyczny servier IP: 109.243.57.* 06.03.10, 17:37 Moim zdaniem jak najbardziej. Jeżeli jesteś osobą komunikatywną oraz zdeterminowaną to mocne atuty. Przedstawiciele medyczni zarabiają bardzo dobrze. Chodzi jednak o wybór firmy, jeżeli wybiera się firmę farmaceutyczną jedną z wielu to jest to stały schemat. Natomiast jeżeli uda Ci się trafić do monopolisty z innowacyjnym przedmiotem sprzedaży to możesz żyć jak w bajce- sęk w tym aby przedmiot sprzedaży faktycznie miał dobre działanie i abyś Ty był do niego przekonany. Bo bez przekonania w to, co się robi to nic dobrego by z tego nie wyszło. Obecnie właśnie rekrutuje pracowników do firmy na stanowisko przedstawiciela medycznego. Jest ich wielu ale chodzi o jakość pracowników a nie ilość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja85 Re:Polpharma -specjalista ds. promocji leków IP: *.kalisz.mm.pl 23.03.10, 08:17 witam zostalam zaproszona do Polpharmy na rozmowe o prace specjalisty ds. promocji leków- wiem tylko ze ma byc to jakis projekt krótkoterminowy ale czy to stanowisko rózni sie czyms od przedstawiciela? prosze o pomoc bo nie wiem jak sie przygotowac do rozmowy oraz jaka kwote podac jesli padnie pytanie ile bym chciala zarabiac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OBECNIE PRACUJĄCY Re: przedstawiciel medyczny servier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.10, 15:31 Teraz to firma jest w tragicznej sytuacji ze sprzedaż ywpadły 3 leki ciągnące sprzedaż, dział sprzedaży zmniejszył się do około 150 osób a było 250 w biurze 220 osób jest 180 i ciągle spada. ODRADZAM WSZYSTKIM WSPÓŁPRACĘ Z TĄ FIRMĄ, KLUCZOWE STANOWISKA OBSADZONE PRZEZ RODZINĘ I KREWNYCH ZARZĄDZAJĄCYCH PRZEBIĆ SIĘ BARDZO CIĘŻKO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike Re: przedstawiciel medyczny servier IP: *.wolow.mm.pl 04.11.13, 12:31 Szczerze powiem tak że byłem na rekrutacji i byłem mile zaskoczony podejsciem do mnie ale widze że to sa tylko pozory ponieważ nawet nie raczyli mnie poinformować później czy przechodze do dalszego etapu czy też nie. Osobiscie odradzam ze wzgledu na stracony czas. Czekam już 2 miesiace na odpowiedz ale nic:) także jak dla mnie negatyw dla tej firmy. Odpowiedz Link Zgłoś