Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

praktyki w laboratorium AVON

IP: *.nat.student.pw.edu.pl 15.06.07, 23:57
    Chciałabym przestrzec wszystkich przed brakiem profesjonalizmu firmy AVON
    mającej swą siedzibę w Garwolinie. Aplikowałam na program praktyk letnich,
    przeszłam wszystkie etapy rekrutacji, kierownik działu mnie przyjęła do
    siebie. Oficjalnie zostałam przyjęta na praktyki. Umówiliśmy się na telefon w
    sprawie badań lekarskich i podpisania umowy. 2 tyg. przed rozpoczęciem praktyk
    pani z HR’u dzwoni i mówi mi, że praktyki zostały odwołane, bardzo mnie
    przeprasza itd. Nie wiem kiedy się obudzili, ale decyzja że jeden z działów
    nie będzie przyjmował praktykantów powinna być podjęta wcześniej. Zostałam
    teraz bez praktyk i pracy (odmawiałam innym firmom wiedząc, że się dostałam do
    AVONU). Mam przynajmniej nauczkę, żeby sporządzać umowy przedwstępne, bo
    sądzić się z nimi nie będę.
    Obserwuj wątek
      • Gość: Lab... Re: praktyki w laboratorium AVON IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 16.06.07, 00:18
        Avon wsrod chemikow ma ustalona "renome" przynajmniej na pewnych uczelniach. Dziwne, ze wczesniej nie slyszalas o realiach avon'a i pracy chemikow tam ( plac )....o tym juz anegdoty kraza....
        • Gość: MILKA Re: praktyki w laboratorium AVON IP: *.tpnet.pl 16.06.07, 22:20
          Witaj!
          A mogłbyś opowiedzieć konkretnie? (na moją uczelnię anegdoty nie dotarły :( )
          I jakie firmy cieszą się prawdziwą renomą i przyjmują absolwentów?

Pozdrawiam serdecznie Milka
        • Gość: studentka chemii Re: praktyki w laboratorium AVON IP: *.nat.student.pw.edu.pl 17.06.07, 20:33
          Wiesz co, ja miałam całkiem nienajgorzej na praktykach zarabiać (więcej niż w
          niektórych firmach po studiach), a o anegdotach nie słyszałam. W płacy to
          wszystkich bije Reckitt Benckiser na rozmowie dowiedziałam się, że jednej osobie
          w lab płacą ponad 700zł i ta osoba się cieszy (umowa o prace!). Dołuje mnie
          faktm że po 5 latach ciężkich studiów dostaje propozycje pracy (w zawodzie) z
          płacami niższymi od niektórych sprzedwaczyń w sklepach.

PS: a o tych anegdotach możesz możesz napisać, dobrze się dowiedzieć
          • Gość: bibi Re: praktyki w laboratorium AVON IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.07, 20:47
            Dołuje mnie
            > faktm że po 5 latach ciężkich studiów dostaje propozycje pracy (w zawodzie) z
            > płacami niższymi od niektórych sprzedwaczyń w sklepach.

Kochana, nie Ty jedna jestes tym faktem zdolowana.
            Wyjezdzaj stąd póki nie jestes obarczona dziećmi i rodziną.
          • Gość: Maag Re: praktyki w laboratorium AVON IP: *.ip.netia.com.pl 03.09.07, 12:50
            Jestem mieszkańcem okolic NDM i słyszałem, że w Reckitt Benckiser są
            bardzo dobre zarobki. Jeśli ktoś z pracowników tej firmy lub
            stażystów jest w stanie zweryfikować tę wiadomość to proszę o info.
            • Gość: stefan Re: praktyki w laboratorium AVON IP: *.acn.waw.pl 03.09.07, 13:27
              jestem obecnym pracownikiem RB, ale na pytanie jakie zadałeś trudno
              odpowiedzieć, zarobki są po pierwsze tajne i to nie tylko teoria a
              po drugie pracuje tu ponad 1000 pracowników i chyba zdajesz sobie
              sprawę, że inaczej zarabia pracownik stojący przy linii pakującej a
              inaczej specjalista
              • Gość: Maag Re: praktyki w laboratorium AVON IP: *.ip.netia.com.pl 03.09.07, 16:26
                Rozumiem ale z tą tajnością sam wiesz jak jest. Chodzi mi o zarobki
                specjalistów w laboratorium i w dziale jakości. Tak naprawdę chodzi
                o przedział finansowy, bo w okolicach NDM chodzą na ten temat
                legendy.
                • Gość: stefan Re: praktyki w laboratorium AVON IP: *.acn.waw.pl 03.09.07, 16:28
                  to ja nie pomogę bo pracuję w innym dziale, ale skoro nie pracując w
                  tej firmie uważasz że inni pracownicy wiedzą ile zarabiają ich
                  koledzy to powodzenia w śledztwie
                  • Gość: Tomek S. Re: praktyki w laboratorium AVON IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.07, 06:30
                    Witam,

Mój kolega ze studiów pracuje w Benckiserze jako specjalista w dziale produkcji.
                    Zarobki z tego co mówi około 3000 zł netto. I tak naprawdę nie są tajne, wszyscy
                    nieoficjalnie wiedzą o zarobkach innych ludzi.
      • Gość: Lab.. Re: praktyki w laboratorium AVON IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 18.06.07, 15:21
        Startujac w avonie laborant ( wymagania 4 rok angielski itd ) dostaje najnizsza krajowa przy czym czesto jest to 3/4 etatu ( stan sprzed 2 lat ) na takie osoby nastawiona jest/byla firma. Osoba ktora mozna wziac na staz ( wiek ), jest jak wiadomo forma "ograniczenia kosztow po stronie pracodawcy". Co do anegdoty.......poprzez stwierdzenia ze na paliwo z xxxx do garw... wydaje sie wiecej niz sie zarabia, po jak wycofali XXXXX we yyyy to mozna bylo uuuuu sprzedawac tylko w RP... do To juz wole tanczyc na rurce w Wiedniu wychodzi ze w 5 weekendow mam tyle ile (w awon) w ciagu 6 miesiecy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka