Gość: lilka IP: *.4web.pl 11.06.03, 00:32 czy łatwo jest znaleźć pracę w londynie na czarno? czy ktoś już próbował skutecznie? jakie są wasze doświadczenia? wyjeżdzam już pod koniec czerwca i trochę się obawiam... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pol_pl Re: jak znaleźć prace w Londynie? IP: *.wieniawa.sdi.tpnet.pl 11.06.03, 11:28 Kiedy jedziesz? Odpowiedz na: pol_pl@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIOTREK Re: jak znaleźć prace w Londynie? IP: *.ok.ae.wroc.pl 11.06.03, 11:42 Gość portalu: lilka napisał(a): > czy łatwo jest znaleźć pracę w londynie na czarno? czy ktoś już próbował > skutecznie? jakie są wasze doświadczenia? wyjeżdzam już pod koniec czerwca i > trochę się obawiam... lepiej daj sobie spokój. Od maja przyjedżają studenci z całej Europy( nie muszą błagać , aby pracować w byle knajpie i to na czarno), w tym tysiące z Polski, a pod koniec czerwca pracy juz dawno nie ma.Sam byłem niedawno w Londynie, mam tam kumpli i tak źle jak jest teraz jeszcze nie było. Stracisz nerwy , a przede wszystkim kase.A POSK omijaj z daleka- 90% ogłoszeń to zwykłe złodziejstwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oli Re: jak znaleźć prace w Londynie? IP: *.4web.pl 15.06.03, 00:34 właśnie czy ktoś coś wie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: jak znaleźć prace w Londynie? IP: *.visp.energis.pl 15.06.03, 07:17 Jeśli umiesz pisać programy w VisualBasicu i znasz Access'a, to możesz załatwić sobie pracę w Londynie przez internet i pracować nie ruszając się z domu. www.centralcitysoftware.com/ Na wstępie wymagane jest wysłanie przykładowego programu (niebanalnego, ale też nie musi być zbyt skomplikowany). Odpowiedzą Ci na wszystkie szczegóły dotyczące pracy i zarobków. Najpierw trzeba poznać ich standard pisania programów, co zajmuje 2-3 miesiące. Dopiero potem zarabiasz 5 dolarów za godzinę. Miesięcznie 800-1000 dolarów. Trzeba będzie założyć działalność gospodarczą, żeby wystawiać faktury, ale to potem. Korespondencja odbywa się oczywiście po angielsku. Firma sprawia wrażenie wiarygodnej, a jeśli Ci nie zapłacą za pierwszy, czy drugi program, to możesz się z nimi rozstać nie ponosząc prawie żadnych inwestycji. Byłem już na etapie tych 2-3 miesięcy, ale wpadło mi coś lepszego i zrezygnowałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ToeToe Re: jak znaleźć prace w Londynie? IP: *.ihug.net 15.06.03, 09:00 Ryzykowne (pomijajac juz nawet stawki).. Nie maja nawet faxu stacjonarnego. Firma sprawia wrazenie firmy jednoosobowej.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: jak znaleźć prace w Londynie? IP: *.visp.energis.pl 15.06.03, 11:12 Gość portalu: ToeToe napisał(a): > Ryzykowne (pomijajac juz nawet stawki).. Nie maja nawet faxu stacjonarnego. > Firma sprawia wrazenie firmy jednoosobowej.. Jak napisałem, nie zacząłem tam zarabiać, ale nie sugerowałbym się brakiem faksu i marną stroną internetową. Korespondowałem z jednym facetem i on niczego nie ukrywał - firma jest kilkuosobowa, ale jak pisał, nie są w stanie sprostać ilości potencjalnych zamówień. Wszystko odbywa się mailem - pytania, odpowiedzi i przesyłanie programów. Facet odpowiada zwykle w ciągu kilkunastu minut, no chyba że jest weekend albo mają kłopot z serwerem. To nie jest ciekawa oferta dla kogoś, kto może zarobić znacznie więcej w Warszawie, ale ja np. wolę pracować w domu i mieszkam w małym miasteczku koło Bydgoszczy, gdzie wydatki na życie są nieporównywalnie mniejsze niż w stolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ToeToe Re: jak znaleźć prace w Londynie? IP: *.ihug.net 15.06.03, 12:19 Nikt Cie nie oskarza, nie obwinia. Wyrazilam tylko swoja opinie poparta doswiadczeniem. Firma ta podaje takze partnershipa z darmowym kontem pocztowym, a to swiadczy o niej nie najlepiej.. Brak profesjonalizmu czesto implikuje brak plynnosci finansowej.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: jak znaleźć prace w Londynie? IP: *.visp.energis.pl 15.06.03, 13:29 No cóż, ryzyko jest wliczone w specyfikę wolnego rynku. Może podniosę poprzeczkę niufności. Jeszcze większe ryzyko jest, kiedy jest się wolnym strzelcem. Znalazłem kiedyś ciekawą stronę dla (między innymi) wolnych strzelców w różnych zawodach. www.contractedwork.com/ Tu dopiero jest wolny rynek i ryzyko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ToeToe Re: jak znaleźć prace w Londynie? IP: *.static.ihug.co.nz 16.06.03, 05:40 Ja tam wole dmuchac na zimne;)) Pozdrawiam, tt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwka Re: jak znaleźć prace w Londynie? IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.03, 13:53 Ja szczerze nie polecam ci tego wyjazdu, a wszczegolności jeśli jedziesz tam z zamiarem pracy na czarno, powiem wprost nie masz szans znalezc pracę, może w pazdzierniku, bedzie troche łatwiej, ale nie teraz w okresie wakacyjnym, samych studentów przyjezdzająych zpolski jest multum, nie wspominając juz o innch krajach europejskich. Daj sobie spokój na razie, bo wykończysz sie psychicznie. ja w tamtym roku pojechałam z pewna firmą do stanó, na miejscu szukałam pracy, znalazłam się w nieszczęsnym chicago i nawet tam nie było szans na znalezienie pracy właśnie w tym okresie wakacyjnym, bo takich jak ja studentow kręcących się po ulicach i szukających pracy były setki, tysiącę, nie polecam nikomu takich doświadczeń jakie ja przeżyłam w poszukiwaniu pracy. Odpowiedz Link Zgłoś