Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

jak znaleźć prace w Londynie?

IP: *.4web.pl 11.06.03, 00:32
    czy łatwo jest znaleźć pracę w londynie na czarno? czy ktoś już próbował
    skutecznie? jakie są wasze doświadczenia? wyjeżdzam już pod koniec czerwca i
    trochę się obawiam...
    Obserwuj wątek
      • Gość: pol_pl Re: jak znaleźć prace w Londynie? IP: *.wieniawa.sdi.tpnet.pl 11.06.03, 11:28
        Kiedy jedziesz?
        Odpowiedz na: pol_pl@gazeta.pl
      • Gość: PIOTREK Re: jak znaleźć prace w Londynie? IP: *.ok.ae.wroc.pl 11.06.03, 11:42
        Gość portalu: lilka napisał(a):

> czy łatwo jest znaleźć pracę w londynie na czarno? czy ktoś już próbował
        > skutecznie? jakie są wasze doświadczenia? wyjeżdzam już pod koniec czerwca i
        > trochę się obawiam...

lepiej daj sobie spokój. Od maja przyjedżają studenci z całej Europy( nie muszą
        błagać , aby pracować w byle knajpie i to na czarno), w tym tysiące z Polski,
        a pod koniec czerwca pracy juz dawno nie ma.Sam byłem niedawno w Londynie, mam
        tam kumpli i tak źle jak jest teraz jeszcze nie było. Stracisz nerwy , a przede
        wszystkim kase.A POSK omijaj z daleka- 90% ogłoszeń to zwykłe złodziejstwo
      • Gość: oli Re: jak znaleźć prace w Londynie? IP: *.4web.pl 15.06.03, 00:34
        właśnie czy ktoś coś wie?
      • Gość: Artur Re: jak znaleźć prace w Londynie? IP: *.visp.energis.pl 15.06.03, 07:17
        Jeśli umiesz pisać programy w VisualBasicu i znasz Access'a, to możesz załatwić
        sobie pracę w Londynie przez internet i pracować nie ruszając się z domu.
        www.centralcitysoftware.com/
        Na wstępie wymagane jest wysłanie przykładowego programu (niebanalnego, ale też
        nie musi być zbyt skomplikowany). Odpowiedzą Ci na wszystkie szczegóły
        dotyczące pracy i zarobków. Najpierw trzeba poznać ich standard pisania
        programów, co zajmuje 2-3 miesiące. Dopiero potem zarabiasz 5 dolarów za
        godzinę. Miesięcznie 800-1000 dolarów. Trzeba będzie założyć działalność
        gospodarczą, żeby wystawiać faktury, ale to potem.
        Korespondencja odbywa się oczywiście po angielsku.
        Firma sprawia wrażenie wiarygodnej, a jeśli Ci nie zapłacą za pierwszy, czy
        drugi program, to możesz się z nimi rozstać nie ponosząc prawie żadnych
        inwestycji.
        Byłem już na etapie tych 2-3 miesięcy, ale wpadło mi coś lepszego i
        zrezygnowałem.
        • Gość: ToeToe Re: jak znaleźć prace w Londynie? IP: *.ihug.net 15.06.03, 09:00
          Ryzykowne (pomijajac juz nawet stawki).. Nie maja nawet faxu stacjonarnego.
          Firma sprawia wrazenie firmy jednoosobowej..
          • Gość: Artur Re: jak znaleźć prace w Londynie? IP: *.visp.energis.pl 15.06.03, 11:12
            Gość portalu: ToeToe napisał(a):

> Ryzykowne (pomijajac juz nawet stawki).. Nie maja nawet faxu stacjonarnego.
            > Firma sprawia wrazenie firmy jednoosobowej..

Jak napisałem, nie zacząłem tam zarabiać, ale nie sugerowałbym się brakiem
            faksu i marną stroną internetową. Korespondowałem z jednym facetem i on niczego
            nie ukrywał - firma jest kilkuosobowa, ale jak pisał, nie są w stanie sprostać
            ilości potencjalnych zamówień.
            Wszystko odbywa się mailem - pytania, odpowiedzi i przesyłanie programów. Facet
            odpowiada zwykle w ciągu kilkunastu minut, no chyba że jest weekend albo mają
            kłopot z serwerem.
            To nie jest ciekawa oferta dla kogoś, kto może zarobić znacznie więcej w
            Warszawie, ale ja np. wolę pracować w domu i mieszkam w małym miasteczku koło
            Bydgoszczy, gdzie wydatki na życie są nieporównywalnie mniejsze niż w stolicy.
            • Gość: ToeToe Re: jak znaleźć prace w Londynie? IP: *.ihug.net 15.06.03, 12:19
              Nikt Cie nie oskarza, nie obwinia. Wyrazilam tylko swoja opinie poparta
              doswiadczeniem. Firma ta podaje takze partnershipa z darmowym kontem pocztowym,
              a to swiadczy o niej nie najlepiej.. Brak profesjonalizmu czesto implikuje brak
              plynnosci finansowej..
              • Gość: Artur Re: jak znaleźć prace w Londynie? IP: *.visp.energis.pl 15.06.03, 13:29
                No cóż, ryzyko jest wliczone w specyfikę wolnego rynku. Może podniosę
                poprzeczkę niufności. Jeszcze większe ryzyko jest, kiedy jest się wolnym
                strzelcem. Znalazłem kiedyś ciekawą stronę dla (między innymi) wolnych
                strzelców w różnych zawodach.
                www.contractedwork.com/
                Tu dopiero jest wolny rynek i ryzyko.
                • Gość: ToeToe Re: jak znaleźć prace w Londynie? IP: *.static.ihug.co.nz 16.06.03, 05:40
                  Ja tam wole dmuchac na zimne;))
                  Pozdrawiam,
                  tt.
      • Gość: Iwka Re: jak znaleźć prace w Londynie? IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.03, 13:53
        Ja szczerze nie polecam ci tego wyjazdu, a wszczegolności jeśli jedziesz tam z
        zamiarem pracy na czarno, powiem wprost nie masz szans znalezc pracę, może w
        pazdzierniku, bedzie troche łatwiej, ale nie teraz w okresie wakacyjnym, samych
        studentów przyjezdzająych zpolski jest multum, nie wspominając juz o innch
        krajach europejskich. Daj sobie spokój na razie, bo wykończysz sie psychicznie.
        ja w tamtym roku pojechałam z pewna firmą do stanó, na miejscu szukałam pracy,
        znalazłam się w nieszczęsnym chicago i nawet tam nie było szans na znalezienie
        pracy właśnie w tym okresie wakacyjnym, bo takich jak ja studentow kręcących
        się po ulicach i szukających pracy były setki, tysiącę, nie polecam nikomu
        takich doświadczeń jakie ja przeżyłam w poszukiwaniu pracy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka