Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

urlop na pol etatu

20.06.07, 14:05
    skuchajcie ludziki, pomozcie.
    Moj maz jest zatrudniony na pol etatu, urlop wypracowany w maksymalnej ilosci czyli 26 dni. Wiadomo, ze 26 dni to by mial jakby umowa byla na caly etat. A jak to jest z polowa etatu? Czy to jest 13 dni czy wiecej, bo jak ja pracowalam to mi wychodzilo jakos wiecej.
    Obserwuj wątek
      • Gość: Lena Re: urlop na pol etatu IP: *.jachpol.net 20.06.07, 14:11
        Twój mąż ma po prostu 104 godziny urlopu. Jeśli pracuje po 8 godzin w część dni
        to ma 13 dni ale jeśli we wszystkie czarene po 4 - to ma 26 dni.
        • shady27 Re: urlop na pol etatu 20.06.07, 14:17
          rany ciemna jestem i nie rozumiem

czyli co, jesli moj maz majaz umowe na pol etatu a pracuje i tak na caly to ma calosc urlopu?

a jesli pracuje faktycznie na pol etatu to polowe urlopu??
          Tak?

rany ale skomplikoiwane :)
          Jest na to jakis paragraf potwierdzajacy to co napisalas? nie chodzi mi absolutnie o to, ze Ci nie wierze, tylko o to, ze szef mojego meza musi miec paragraf przed soba, bo mysli, ze ma do czynienia z idiota, ktory swoeihc praw nie zna :)))
          • dlania Re: urlop na pol etatu 20.06.07, 15:48
            Shady, na jestem na świeżo, bo tez mam pól etatu.
            Mąż ma pól etatu, więc przysługuje mu 13 dni urlopu.
            Ale jeśli pracuje na cały etat, czyli te pozostałe pól właściwie "na czarno",
            to szef powinien mu jeszcze dodać to tego kolejne 13 dni takiego urlopu "na
            czarno". Jesli zechce.
            Nie rozumiem zasad zatrudnieniA Twojego męża.
          • dlania Re: urlop na pol etatu 20.06.07, 15:49
            13 dni normalnych, czyli 8-godzinnych.
      • Gość: bozienia Re: urlop na pol etatu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.07, 17:35
        spróbuje to wytłumaczyc- praca na 1/2 etatu to 1/2 urlopu ale, cały urlop ma 26
        dni x 8 godz = 208 godz więc za prace na 1/2 etatu nalezy się 104 godz.Jeżeli
        twój mąż pracuje po 4 godz dziennie to należy mu się 26 dni (104 godz : 4=
        26dni)Jeżeli ma inny rozkład godzin to trzeba podzielić przez te godziny. Ogólem
        należy mu się 104 godzin urlopu. Chyba za mocno nie zakręciłam:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka