Gość: kama IP: *.adsl.inetia.pl 25.07.07, 18:50 znowu ta firma szuka pracownikow do centrum finansowego. czy kos mi moze powiwdziec jak wyglada rekrutacja i jakie sa zarobki? i oczywiscie jaka atmosfera pracy? dzieki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: niunia Re: philips lodz IP: *.tcompressor.com 25.07.07, 22:02 biedronka dla wykszałciuchów za 1200 brutto. Omijaj to miejsce z daleka, ponoć szukają masę jeleni aby drożej sprzedać hindusom. Odpowiedz Link Zgłoś
markus.kembi Re: philips lodz 26.07.07, 01:35 Gość portalu: kama napisała: > znowu ta firma szuka pracownikow do centrum finansowego. ____________________________________________ To że znowu ukazało się ogłoszenie, nie musi wcale oznaczać, że firma szuka pracowników. To ogłoszenie ukazuje się co tydzień, zresztą pisałem niedawno o tym w wątku o ogłoszeniach-"bumerangach". Odpowiedz Link Zgłoś
wicker13 Re: philips lodz 26.07.07, 11:32 Mam wielu znajomych w Łodzi, są i tacy którzy aplikowali bądź po studiach praktykowali w Phillips. Dodam tylko że niedawno właścicielem centrum księgowego nie jest już Phillips ale jakaś inna firma zewnętrzna, która wykupiła całe centrum. Rekrutacja z 3 etapów: rozmowa o tzw. "wszystkim i o niczym", test z wiedzy księgowej (księgowanie na kontach, VAT, WDT, prawo UE), rozmowa w językach obcych (interview, lektura tekstu). Pensja (hahahaha :-) 1200 netto na początek, potem jakieś dziadowskie premie, absolutny max to 1800-1900 netto po 2-3 latach bądź co bądź, wymagającej i odpowiedniej pracy. Atmosfera: tu ponoć jest miło i wesoło, ale w księgowości oraz logistyce jest jedna niepisana zasada - nie wyrobisz się w ciągu dnia to siedzisz aż nie zrobisz... Idziesz więc do pracy na 8 rano a wychodzisz o 20. Pracowałem w tych dwóch branżach i mówię "nigdy więcej". Odpowiedz Link Zgłoś
markus.kembi Re: philips lodz 26.07.07, 14:49 Ja też znam kilka osób, które pracują w centrum usług Philips. Ba - sam nawet tam aplikowałem i to 2 razy. Dla mnie 1200 netto to bardzo wysoka płaca - w ubiegłym roku byłem na stażu za 400 zł miesięcznie. Co do testu, to nie miałem żadnego prawa UE - tylko 2 zadania takie żeby odpowiednio zaksięgować na kontach, tyle że tylko kilka minut na rozwiązanie było, nawet człowiek nie zdążył dokładnie przeczytać a tu już koniec pisania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ha ha Re: philips lodz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 12:02 moj ziom na stacji Łukojlu i ma 1300 na czysto, plus premia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie powiem Re: philips lodz IP: *.4web.pl 06.08.07, 14:34 Witam! Pracuje w philipsie i poprostu mam dosyc. Gdy bylem w innym teamie kiedys nie liczono mi kasy za nadgodziny team lider nie podpisywal nadgodzin mimo iz siedziale codziennie o wiele dluzej. Teraz gdy zmienil mi sie team lider nadgodziny sa uznawane ale Leo wpadl na cudowny sposob poniewaz normalnie mozna miec max 2 nadgodziny dziennie w ewentualnych przypadkach do 4. Jako iz u nas pracy jest masa a ludzie masowo odchodza rozdzielaja ta prace na tych co zostali. Automatycznie wydluzajac nam czas pracy. Ale aby nie miec problemow Leo zapowiedzial ze maxymalnie mozna miec 4h dziennie i teraz jest porazka bo przy zamknieciu miesiaca siedzie od 7-23 i co mam sobie wpisywac 4 nadgodziny? Poprostu smiech na sali. Oczywiste jest to ze pracy jest masa i te godziny to za malo ale oficjalnie musimy pracowac wg przepisow. KPINA. Kazdy wie ze pracujemy o wiele za duzo. Ciekawy jestem co nowi wlasciciele wymysla ale jesli bedzie tak dalej to i ja odchodze ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mika Re: philips lodz IP: *.4web.pl 06.08.07, 14:39 Na poczatku zarabia sie 1100zl na reke (netto) po pol roku jest podwyzka ale tylko dla tych ktorzy sie starali dobrze pracowac. Tzn team lider ocenia twoja prace. Jesli byles ok wskakujesz na 1300-1400zl na reke. Dalej po kolejnym roku znow rozmowa z team liderem i mozna dopiac 1700zl. Mysle ze to jest w miare ok pesja ale jest masa osob ktore pracuja juz 2 lata i dostaja caly czas 1100zl trzeba sie bardzo duzo przykladac aby dostac podwyzke. I teraz najlepsze philips przyjmuje ostatnio studentow ktorym placi 900zl na praktyki i niezle zaczyna sie juz dziac bo Ci ktorzy dostaja 1100zl a pracuja na pelen etat maja dosyc polityki Leo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdw Re: philips lodz IP: *.adsl.inetia.pl 06.08.07, 19:45 Za kilka lat będziecie mieli godzinę pociągiem do Warszawy. To chyba jedyne wyjście - tam wynagrodzą was należycie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: allan Re: philips lodz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.07, 10:41 Z moich obserwacji moge powiedziec ze jak na pierwsza prace to philips jest ok. Pierwszy rok zaliczam do bardzo udanych. Minus to taki ze w philips premiuje sie miernote. Na stanowiskach kierowniczych sa osoby ktore maja malo wspolnego z ksiegowoscia. Wiele z tych osob to ludzie ze wsi ( nie mylic z WSI )od ktorych po prostu smierdzi. Jest taki jeden wysoko postawiony co nie spuszcza wody w kiblu. Nie ma co sie dziwic nie nauczono go. Z tego co widze i slysze to jest grupka polakow ktorzy nie dopuszczaja do Leo wszystkich informacji, a wiele jest do zarzucenia kadrze nazwijmy to kierowniczej. Wg mnie kadra to poprostu banda burakow. Jeden menadzer - taki na maksa wsiok, sciemnia co lepsza dupe w philips bo szuka jakies lepszej od tej co ma. A ma naprawde brzydka. Nie ma co sie dziwic, managerem go zrobili i mysli ze ma swiat u stop. Ale to i tak nie zmieni faktu ze od niego po prostu smierdzi. Uderza mnie tez w philips skala donosicielstwa, niby sa tam ludzie po studiach, wyksztalceni a kurde donosza jak w NRD. Polecam te prace na poczatek jako tzw pierwsza prace. Po roku spadajcie stamtad. Na koniec - najbardziej pchaja sie do awansu ci co umieja najmniej. Nie wiem ile tam jescze wytrzymam, moze zalozmy jakas grupe wsparcia. Mysle ze jest nas wiecej. Niech mnie ktos podniesie na duchu. Jutro znowu ide do tego kieratu. Philips to byla marka a teraz - hinduska firma. Odchodze stamtad mam juz dosc posrancow. Droga kadro zarzadzajaca - pierzcie skarpetki, uzywajcie antyperspiranta. Jeden z wysoko postawionych jest gejem - oglaszam konkurs "ktory to". Nigdy nie zgadniecie, bo sie dogadal z jedna laska i placi jej ze by byla jego dziewczyna na niby, zreszta ona pracuje w philips. Skad wiem ? Bo pracuje tam za dlugo, a moj ulubiony film to zycie na podsluchu. Odpowiedz Link Zgłoś
hm.m Re: philips lodz 26.08.07, 17:48 może przejęcie przez Hindusów dobrze Wam zrobi. Nie wiem jakie Infosys ma plany, ale zmiana z insourcingu na outsourcing może Wam przynieść parę korzyści np. większe szanse rozwoju. Żałuje tylko, że centrów Philipsa nie przejęła firma dla której pracuję :( Odpowiedz Link Zgłoś