Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

trzeba się cenić - rozmowa kwalifikacyjna

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.07, 17:11
    Byłam dzisiaj na rozmowie kwalifikacyjnej. Praca na stanowisku HR w prywatnej
    firmie, doświadczenie mam spore. Pan zapytał o moje warunki finansowe.
    Odpowiedziałam, że to zależy od zakresu obowiązków, charakteru umowy o pracę i
    rotacji pracowników w jego firmie. Pan zaniemówił i odparł: na początek: 700
    zł netto , jeżeli będę dobra mogę najwyżej liczyć na 1200. I ceń się tu
    pracowniku :)W końcu dziś tak trudno o dobrego pracownika :))
    Obserwuj wątek
      • djo4 Re: trzeba się cenić - rozmowa kwalifikacyjna 03.08.07, 21:35
        moja znajoma była na rozmowie w hurtowni weterynaryjnej, gdzie na stanowisku ph
        na obszarze 4 województw zaproponowano ok. 2000 brutto.
        W zakresie obowiązków 30 spotkań dziennie.
        Zadaniem było by promowanie nowej marki na rynku polskim, gdzie jest ogromna
        konkurencyjność koncernów światowych, i bez ogromnych nakładów marketingowych
        nie ma szans.
        PH żyjący w aucie za 2 tys. tego nie zrobi.

• Gość: bibi Re: trzeba się cenić - rozmowa kwalifikacyjna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.07, 21:51
          Ojeeeeej...
          Ja w mojej ostatniej pracy pracowałam za 1000 zł netto ( w tym 650 oficjalnie,
          350 pod stołem) mając obszar 4 wojewodztw i sprzedajac towar, ktorego nikt nie
          znal (brak reklam) i byl drogi. Dziennie mialam ustalone 23 punkty do
          objechania.
          W dodatku musialam jeszcze sciagac naleznosci za starych ph, organizowac
          promocje i wiele inych rzeczy ktore ph robic musi.
      • iness24 zarobki w HR- mit 04.08.07, 10:54
        to jest wlasnie taki mit, ze w HR (na poczatku juz) zarabia sie niezle kokosy!!
        To jest branza, ktora naprawde trzeba lubic i poswiecac dla niej czas na
        bezplatne staze, praktyki aby sie doskonalic itd wielu ludzi przychodzi na
        rozmowe o prace w HR i zada 2200-3000 zl brutto...nie mam pojecia skad takie
        wyobrazenie o zarobkach i to takich wielkich...na poczatku kariery zawodowej...
      • iness24 Re: trzeba się cenić - rozmowa kwalifikacyjna 04.08.07, 10:59
        do malopolska:
        rzeczywiscie troche dziwna propozycja finansowa jesli masz doswiadczenie w HR.
        ale tak niestety robia pracodawcy jesli kogos nie chca przyjac- specjalnie
        podaja taka niska kwote, ze to niby firmy nie stac na wyzsze wynagrodzenie.
        dziala to tez w druga strone- jesli mnie sie nie podoba firma w ktorej staram
        sie o prace, albo ludzie przeprowadzaja ze mna rozmowe w lekcewazacy sposob to
        mowie ze moje widelki finansowe sa miedzy 2000-3000 zl i wiem wtedy, ze w
        zyciu tyle mi nie zaproponuja czyli w grzeczny sposob rezygnuje nie mowiac im o
        tym wprost.
        • Gość: kutfa mać Re: trzeba się cenić - rozmowa kwalifikacyjna IP: *.aster.pl 04.08.07, 12:16
          Ja od razu pytam ile pracodawca proponuje żeby nie tracić czasu na bezsensowne rozmowy kfalicyfikacyjne .
          Przecież na rozmowie gdybym usłyszał że chce mi dać głodową pensję 700 zł to
          nerwowo mógłbym nie wytrzymać i dowalić mu kilka piąchów w pysk.
          Jestem pewien że zbeształbym go z łajnem które mi zaproponował.
          Dlatego pytam ile proponują przez komputer żeby nie było że ja się męcze idąc na rozmowe oraz czekaniem długo na nią , natomiast oni wyskakują z takim czymś.
          1200 netto 16-latek zarabia w barze a ja praktycznie za darmo dostawałem ponad 1100 zł.
          • Gość: emka Re: trzeba się cenić - rozmowa kwalifikacyjna IP: *.solarnet.silesianet.pl 05.08.07, 09:41
            a nie wydaje wam sie ze pracodawca ktory oferuje "malo" nie porusza kwestii
            cenowej za szybko, a nawet nie porusza jej wcale..............

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka