Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Moja praca

IP: *.acn.waw.pl 31.08.07, 18:57
    Mam serdecznie dosc swojej roboty. Ogarnia mnie taka depresja, ze
    nic mi sie nie chce robic jak wracam do domu. Czy ktos z Was ma
    pomysl jak temu zaradzic?
    Obserwuj wątek
      • Gość: agi Re: Moja praca IP: *.chello.pl 31.08.07, 19:06
        zmienic?
        • Gość: sorena Re: Moja praca IP: *.acn.waw.pl 31.08.07, 20:23
          otoz tez mi to wpadlo do glowy sek w tym ze nie mam sily nie mam
          wiary we wlasne mozliwosci jestem tlamszona i wysmiewana w pracy .
          • Gość: xx Re: Moja praca IP: 213.25.195.* 31.08.07, 20:31
            > otoz tez mi to wpadlo do glowy sek w tym ze nie mam sily nie mam
            > wiary we wlasne mozliwosci jestem tlamszona i wysmiewana w pracy .

KP:
            Art. 94.3.

§ 1. Pracodawca jest obowiązany przeciwdziałać mobbingowi.

§ 2. Mobbing oznacza działania lub zachowania dotyczące pracownika lub skierowane przeciwko pracownikowi, polegające na uporczywym i długotrwałym nękaniu lub zastraszaniu pracownika, wywołujące u niego zaniżoną ocenę przydatności zawodowej, powodujące lub mające na celu poniżenie lub ośmieszenie pracownika, izolowanie go lub wyeliminowanie z zespołu współpracowników.

§ 3. Pracownik, u którego mobbing wywołał rozstrój zdrowia, może dochodzić od pracodawcy odpowiedniej sumy tytułem zadośćuczynienia pieniężnego za doznaną krzywdę.

§ 4. Pracownik, który wskutek mobbingu rozwiązał umowę o pracę, ma prawo dochodzić od pracodawcy odszkodowania w wysokości nie niższej niż minimalne wynagrodzenie za pracę, ustalane na podstawie odrębnych przepisów.

§ 5. Oświadczenie pracownika o rozwiązaniu umowy o pracę powinno nastąpić na piśmie z podaniem przyczyny, o której mowa w § 2, uzasadniającej rozwiązanie umowy.
            • Gość: mobing Re: Moja praca IP: *.srg.vectranet.pl 31.08.07, 23:21
              nie,nie,to nie jest mobing tylko zwykly opierdol

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka