Gość: sorena IP: *.acn.waw.pl 31.08.07, 18:57 Mam serdecznie dosc swojej roboty. Ogarnia mnie taka depresja, ze nic mi sie nie chce robic jak wracam do domu. Czy ktos z Was ma pomysl jak temu zaradzic? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sorena Re: Moja praca IP: *.acn.waw.pl 31.08.07, 20:23 otoz tez mi to wpadlo do glowy sek w tym ze nie mam sily nie mam wiary we wlasne mozliwosci jestem tlamszona i wysmiewana w pracy . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Moja praca IP: 213.25.195.* 31.08.07, 20:31 > otoz tez mi to wpadlo do glowy sek w tym ze nie mam sily nie mam > wiary we wlasne mozliwosci jestem tlamszona i wysmiewana w pracy . KP: Art. 94.3. § 1. Pracodawca jest obowiązany przeciwdziałać mobbingowi. § 2. Mobbing oznacza działania lub zachowania dotyczące pracownika lub skierowane przeciwko pracownikowi, polegające na uporczywym i długotrwałym nękaniu lub zastraszaniu pracownika, wywołujące u niego zaniżoną ocenę przydatności zawodowej, powodujące lub mające na celu poniżenie lub ośmieszenie pracownika, izolowanie go lub wyeliminowanie z zespołu współpracowników. § 3. Pracownik, u którego mobbing wywołał rozstrój zdrowia, może dochodzić od pracodawcy odpowiedniej sumy tytułem zadośćuczynienia pieniężnego za doznaną krzywdę. § 4. Pracownik, który wskutek mobbingu rozwiązał umowę o pracę, ma prawo dochodzić od pracodawcy odszkodowania w wysokości nie niższej niż minimalne wynagrodzenie za pracę, ustalane na podstawie odrębnych przepisów. § 5. Oświadczenie pracownika o rozwiązaniu umowy o pracę powinno nastąpić na piśmie z podaniem przyczyny, o której mowa w § 2, uzasadniającej rozwiązanie umowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mobing Re: Moja praca IP: *.srg.vectranet.pl 31.08.07, 23:21 nie,nie,to nie jest mobing tylko zwykly opierdol Odpowiedz Link Zgłoś