Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

przyjaciel, praca, Londyn...

IP: *.lasin.sdi.tpnet.pl 08.07.03, 19:14
    Witam!
    ... zapewne jestem naiwna, ale co tam.
    Mój przyjaciel jest od dwóch tygodni w Londynie, wielkie nadzieje, niestety
    skończyło się jedynie na nich.
    Nie może znaleźć pracy, może nie potrafi.
    Może ktoś mi poradzi, bardzo chciałabym mu pomóc.
    Niestety jedyne co mogę, to sobie popisać do Was na forum.
    Jeśli jest wśród Was ktoś kto był, znalazł i jest w stanie mi (jemu) coś
    poradzić (może dać jakiś kontakt) będę bardzo, bardzo wdzięczna.
    Dzięki, pozdrawiam :)
    Obserwuj wątek
      • ol4 Re: przyjaciel, praca, Londyn... 08.07.03, 20:33
        niech wsiadzie w metro pojedzie gdzie oczy poniosa, wysiadzie pojdzie przed
        siebie i pyta w napotkanych knajpach
      • Gość: ali Re: przyjaciel, praca, Londyn... IP: 195.245.226.* 08.07.03, 21:28
        wejdz na forum www.londynek.pl czy cos podobnego napewno w tytule jest londynek
        • Gość: mucha Re: przyjaciel, praca, Londyn... IP: *.lasin.sdi.tpnet.pl 08.07.03, 22:43
          dziękuję Ci pięknie, już przekazałam.
          Mam nadzieję, że ktoś udzieli mi jeszcze równie cennych wskazówek :)
          Za co naprawdę wielkie dzięki :)
      • Gość: marcin Re: przyjaciel, praca, Londyn... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.07.03, 01:59
        jesli ma wize studencka to:
        www.agencycentral.co.uk/agencysearch/catering/countysearch/england/london.htm
        (lista agencji cateringowych).
        A tak poza tym to - od baru do baru i pytać, czy nie szukaja pracownikow (a
        najlepiej wczesniej pytac o menedzera, a potem jego dopiero o prace).
        <mg>
        • Gość: Anna Re: przyjaciel, praca, Londyn... IP: *.uk.ihost.com 09.07.03, 08:58
          strona www.thegumtree.com, adresowana co prawda do Australijczykow,
          Nowozelandczykow i South Africans, ale jest tam duzo ogloszen o pracy w
          knajpach, ktorych na pewno nie znajdzie w polskich zrodlach.
          Jednak powodzenie zalezy od tego, na jakim poziomie kolega zna angielski, jesli
          kiepsko, to zostaje "painting, decorating" czyli praca na budowach.
          • Gość: mucha Re: przyjaciel, praca, Londyn... IP: *.lasin.sdi.tpnet.pl 10.07.03, 10:36
            ... a może wiesz gdzie konkretnie można "uderzyć".
            Może masz jakiś kontakt, "od zaraz"?. Sorry za bezpośredniość, ale to sytuacja,
            chyba już beznadziejna.
            Dzięki, pozdrawiam
      • Gość: zax Re: przyjaciel, praca, Londyn... IP: *.range217-44.btcentralplus.com 09.07.03, 12:06
        Niech sie zbierze skoro swit i jedzie na Ravenscourt Park pod sciane
        placzu.Tylko niech sie nie ogranicza do przeczytania ogloszen bo wiekszosc z
        nich jest nieaktualna juz w momencie wywieszenia,lepiej niech da hindusowi pare
        funtow i przejrzy te spod lady. Poza tym niech tam troche postoi,sporo osob
        przyjezdza i zabiera ludzi na jakies roboty,jest w tym pewne ryzyko ale lepszy
        rydz niz nic. Poza tym ogloszenia w TNT (za darmo w poniedzialki w
        metrze,Evening Standart, tez poniedzialki dodatek z praca no i lazenie po
        knajpach.
        A tak swoja droga zeby sie zabierac za "painting & decorating" naprawde trzeba
        miec praktyke bo ten zawod obejmuje dosc szeroka game umiejetnosci.Absolutnie
        nie jest to prosta robota na budowie.
        • Gość: Anna Re: przyjaciel, praca, Londyn... IP: *.uk.ihost.com 09.07.03, 12:22
          To prawda, chociaz mam znajomych, ktorzy nic nie mieli wspolnego z budowami w
          kraju, a dobrze sobie radza w UK.
      • Gość: mucha Re: przyjaciel, praca, Londyn... IP: *.lasin.sdi.tpnet.pl 09.07.03, 13:42
        Śledzę Wasze wypowiedzi cały czas, dzięki wielkie.
        Z językiem u niego średnio, otrzymał wizę studencką.
        Poza tym to chyba się trochę podłamał....
        Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka