it651 10.09.07, 17:08 Czy ktoś jeszcze daje się nabrać na teksty 'gazety' w stylu:'leczymy kobiece kompleksy"? Gazeta notorycznie wybiera z męskich zawodów odsetek kobiet(o,1% - 1%) i leczy kobiece kompleksy. Tylko że to już nudne. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zadowolony klient Re: Remontowa seksmisja IP: *.agora.pl 10.09.07, 18:42 Jakie kompleksy - że niby nie potrafią kłaść glazury czy malować? Potrafią, i to jak. Czego przykładem Greta i Beata z artykułu - super-fachowcy, z czystym sumieniem polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
duzakotka Re: Remontowa seksmisja 12.09.07, 08:46 Jakie kompleksy? to raczej faceci powinni mieć kompleksy - pracują niedbale, zero inwencji twórczej i porady, nie posprzątaja i pracują wyłacznie na "napędzie piwnym". Nareszcie ekipa z prawdziwego zdarzenia. Brawo dla tych Pań! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaizka Re: Remontowa seksmisja IP: *.toya.net.pl 12.09.07, 10:40 Odpowiadasz sterotypem na sterotyp - skoro widzisz wokół takich kiepskich pracowników nic nie stoi na przeszkodzie żeby zatrudnić lepszych. Mogą być Panie, mogą być i Panowie, ale jakoś nie chcę mi sie wierzyć że "faceci" z zasady pracują kiepsko w pracach budowlanych i wykończeniowych (wiem bo sam zatrudniałem i spisywali się b. przyzwoicie). Odpowiedz Link Zgłoś
artinside [...] 12.09.07, 08:53 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: febe Remontowa seksmisja IP: 89.171.105.* 12.09.07, 09:13 "Wykonujemy także instalacje elektryczne oraz biały montaż - mówi bez zażenowania Greta Parobczyk." A dlaczego miała by być zażenowana? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Remontowa seksmisja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.07, 10:00 To "bez zażenowania" jest właśnie żenujące - żenująca jest osoba, która to napisała. Odkąd skończyłam 14 lat i dostałam własny pokój w domu, nikt nie miał prawa przeprowadzić tam najmniejszej zmiany - robiłam wszystko sama. Malowałam ściany, wymieniałam gniazdka, zmieniałam podłogę itd. Pomocy potrzebowałam jedynie wtedy, kiedy trzeba było coś bardzo ciężkiego i dużego wnieść (mam 1.58 i ważę 47 kg). Damskie ekipy remontowe neidługo wyprą męskie z rynku, bo w Polsce pod tym względem zostali już chyba niestety sami nałogowi palacze i alkoholicy. Koleżanka właśnie przeprowadza remont mieszkania i z powodu braku fachowców nie kończy się on chyba od 2 miesięcy (mieszkanie 35 metrów!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepegi Re: Remontowa seksmisja IP: *.edipresse.pl 12.09.07, 10:07 Matko, kto to pisał?! "Wykonujemy także instalacje elektryczne oraz biały montaż - mówi bez zażenowania Greta Parobczyk". A dlaczego niby miałaby być zażenowana? Czy wykonanie instalacji elektrycznej to coś wstydliwego, jak sikanie na ulicy. Autor niech się puknie w czoło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawianka Remontowa seksmisja IP: *.ardo.com.pl 12.09.07, 10:13 Sama lubię majsterkować, nieobca mi elektryka, hydraulika i stolarka. Nie rzucam się tylko na "grubą robotę", bo to wymaga czasu, a ja mam go mało. Chętnie poszłabym na weekendowe kursy szkoleniowe dla początkujących, ale od dawna nie znajduję takich w Warszawie. ZDZ na Podwalu prowadziło je kiedyś, teraz mają tylko dla tzw. fachowców albo w dni pracy. A może ktoś zna miejsce, gdzie można by się szkolić od podstaw w weekendy, tak na domowe potrzeby? W mojej okolicy i w rodzinie wszyscy faceci mają "łapki kreta", nie schodzą im się do roboty. Muszę robić sama. I lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
virgill66 Remontowa seksmisja 12.09.07, 10:25 czytając ten text przez chwilę myślałem ,że jest sponsorowany... jeżeli kurs 2 miesięczy nauczy kogoś profesjonalnego podejścia do zawodu to gratuluję.panie robią wszystko i pewnie dobrze - mając tyle umiejętności w rękach myślę ,że człowiek nic nie jest w stanie robić dobrze... chyba ,że się mylę. już niedługo obok pomnika matki polki powstanie pomnik kobiety budowlańca-fachowca o twarzy Gretkowskiej. kocham to rownouprawnienie.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elektryk Re: Remontowa seksmisja IP: 80.48.254.* 12.09.07, 14:27 Gratuluję Gazecie fachowego podejścia do tematu. Tylko jak znowu jakiś aktor zejdzie niespodziewanie z tego świata, niech nie pisze, że znowu instalację elktryczną robił jakiś niedouczony szwagier. ja się uczyłem 5 lat w technikum elektrycznym, potem 5 lat politechniki i ... caly czas się dokształcam o instalacjach elektrycznych, bo wszystkiego nie wiem. A tu popatrz się panie, kobitki w trzy miechy opanowały tyle umiejętności... A potem jakiś Wassermann ściągnie ich z obłoków na ziemię, jak go trzepnie w wannie. A Gazeta też to uzna za sukces. Wstyd mi indolencji dziennikarskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
mistrzkungfu Re: Remontowa seksmisja 12.09.07, 17:34 10 lat uczysz sie o gniazdkach? powazanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beti Re: Remontowa seksmisja IP: 195.164.254.* 18.04.08, 14:23 wszystko się zgadza. szewc bez butów chodzi,a u elektryka w domu kontakty wiszą ...i takich przykładów jest wiele.ja też w domu bawię się wiertarką ,maluję ściany naprawiam kontakty bo mam w domu elektryka.Myśle o położeniu glazury w łazięce, troszkę wyobrażni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: Remontowa seksmisja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.09, 21:07 pelno tu szowinistow, moj facet na czele , wiedzie prym ale... utarlam mu nosa bo otwarlam firme remontowa ,i co ?? mam wiecej zlecen niz on,swietny fachowiec ;). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nenil Stereotyp? IP: *.dialog.net.pl 12.09.07, 12:52 Odkąd miałam 2 latka zawsze jakoś tak wychodziło, że pomagałam w budowach czy remontach :) Wiem, że porządnych, niepartaczących ekip męskich jest niewiele, a z tych dobrych, które znam, to tylko 3 jeszcze zostały w kraju. Niestety, musiałam też nauczyć się opieprzać panów robotników (miało to fajny efekt kiedy miałam 15 lat). Instalację elektryczną zostawiam specjalistom, ale poza tym - większość prac może kobieta sama zrobić! Nie ma się czego bać, smoła nie gryzie, tynk nie zabija, rury są jak puzle! Fajnie, przy następnym remoncie poszukam kobiecej ekipy :). Ktoś wie o jakiejś z Wrocławia? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rmiechowicz Remontowa seksmisja 12.09.07, 13:10 Czytając ten tekst zwróciłem uwagę na nieco inny aspekt. Niedawno ktoś coś majstrował przy ustawie o usługach, żeby osoby bez specjalistycznego wykształcenia w danej branży nie mogły wykonywać usług. Jeżeli miałaby wejść w życie zasada, że aptekarka nie ma prawa murować a pielęgniarka pomalować chałupy, to z usługami w polsce zrobi się jak za komuny. Drogo i byle jak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wildcatApollo Remontowa seksmisja IP: *.pool.mediaWays.net 12.09.07, 14:31 Juz nieraz przeczytalem w "Gazecie" - od kiedy dopuszczalna jest forma "kafelkow"?? To tak jak kiedys slyszalem od organizatora wycieczki: "a panstwo z dzieciami?" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julka Re: Remontowa seksmisja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.07, 15:36 Słownik ortograficzny PWN: kafelek -l•ka, -l•kiem; -l•ki, -l•ków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G.Suss Re: Remontowa seksmisja IP: *.chello.pl 12.09.07, 19:47 Chciałeś wyjść na mądralę, a wyszło jak temu organizatorowi :-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Remontowa seksmisja IP: *.microsoft.com 12.09.07, 15:02 Swietny pomysl! Gratuluje! :D Wreszcie panie uswiadowmily wiekszosci, ze panowie "fachowcy" to lenie, partacze i zedra ostatni grosz!!! Jak bede remontowac swoje mieszkanie to w ekipie "babskiej"(ja siostra, kolezanki) a do ciezszych prac wezme zaufanych znajomych mezczyzn. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Remontowa seksmisja IP: 86.43.92.* 12.09.07, 15:12 gratuluje paniom i wcale sie nie dziwie ze lubia prace przy remontach sama od dziecka widzialam jak wszystkie drobne prace w mieszkaniu wykonywali moi rodzice i rowniez im pomagalam, wszelkie malowanie kladzenie podlog boazerii czy kafelki na sciany - nic trudnego a jaka satysfakcja :) a ze sie czlowiek troche pobrudzi... przynajmniej wiem ze jest porzadnie zrobione a nie byle sie trzymalo choc moze czasem trwa to duzej (bo przeciez codziennie chodze do pracy) ale warto Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza jakie kompleksy??? 12.09.07, 21:44 pracy jest mało, jeżeli kobitki znalazły lukę rynkową - tylko pogratulować kreatywnego myślenia!!! ja się elektryki boję, ale np. do hydrauliki mam smykałkę Odpowiedz Link Zgłoś
viking2 Remontowa seksmisja 13.09.07, 01:46 Coz, w moich wspomnieniach panie juz od dosc dawna bywaly "fachowcami pelna geba" - przypomina mi sie, jak to w dosc odleglych czasach, za komuny jeszcze, pracowalem w duzym zakladzie mechanicznym. Tak sie akurat zlozylo, ze skonczylem szkole wieczorowa, przynioslem do pracy dyplom, dostalem jakas tam podwyzke, ale to nie o to chodzi. Krotko potem okazalo sie, ze kierownik zmiany na wydziale kol zebatych mial wypadek motocyklowy i potrzebne bylo zastepstwo na kilka miesiecy. "Szefostwo" doszlo do wniosku, ze skoro awansowalem i zaliczam sie do "sredniego dozoru technicznego" - jak to sie pieknie nazywalo - i mam zmienic stanowisko pracy, moge miec przerwe i zostac p.o. kierownika zmiany. Funkcja administracyjna, a nie techniczna, wiec dla mnie znienawidzona juz z definicji, ale coz bylo robic. Dostalem maly kantorek z jedna sciana (przepierzeniem?) z dykty, a za tym wlasnie przepierzeniem znajdowala sie szatnia kobiet, ktore stanowily wiekszosc zalogi wydzialu kol zebatych. Praca administracyjna to nie walenie mlotkiem, wiec panie czesto nie zdawaly sobie sprawy, ze wlasnie jestem w "biurze" (chociaz moze powinienem napisac "w kojcu") i prowadzily rozmowy i wzajemne zwierzenia uzywajac baaaaaardzo swobodnego jezyka. I wyobrazcie sobie mnie, dwudziestoparolatka, ktory przez przypadek wysluchuje pikantnych szczegolow spotkania pewnej przedwczesnie owdowialej 40-latki z nowo poznanym lubym, wyrazow niezadowolenia innej pani, ktorej maz jakoby nigdy nie nauczyl sie, ze seks to "dwukierunkowa ulica", jak rowniez konkretnych - i dosc szczegolowych - porad dawanych swiezo upieczonej mezatce przez bardziej (chcialoby sie napisac "niepomiernie bardziej") doswiadczone kolezanki z pracy... Nigdy wczesniej ani nigdy pozniej nie mialem takich niezdrowych rumiencow.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nine Inch Niles Remontowa seksmisja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.08, 11:31 Parkieciara. U Niej też występuje ryzyko tarczycy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANONIM Remontowa seksmisja IP: 94.75.121.* 25.12.09, 18:11 TO lipa PRACUJE DLA TAKICH WŁAŚNIE KOBIET POZA WYMIANĄ WŁĄCZNIKÓW NIC NIE UMIE ZROBIĆ. LUDZIE SĄ ZAWIEDZENI CZASEM I WYKONANIEM REMONTU. POZA TYM JEDEN WIELKI BAŁAGAN I BRAK DOŚWIADCZENIA A POMYSŁY POLEGAJĄ NA ŚCIEMIE BO CO ONA MOŻE POWIEDZIEĆ JAK NAWET NIE WIE JAKI TO ZAWÓR 1/2" NA 3/4" CZY NIE WYTŁUMACZY CO TO JEST RóŻNICÓWKA (EL.)POZDRAWIAM O OSTRZEGAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Remontowa seksmisja IP: *.chello.pl 27.03.10, 17:44 Ja pracuje na budowie, jestem Pani sypachlarz, wszyscy moi przelożeni są zachwyceni, nauka szpachlowania zajęła mi 3 dni a teraz jestem jedną z najlepszych. I nie mówcie mi ze leczą kompleksy kobiet, bo teraz to faceci mogą mieć kompleksy jak widzą jak ja szpachluje a oni mogą sie przy mnie schować do bunkrów i nie wychodzić. Mężczyźni często myślą ze kobiety nie dałyby sobie bez Was rady, nic bardziej mylnego.!!!! dobrze ze ja mam mężczyznę który mnie docenia. Pozdrawiam wszystkie kobiety pracujące a nie leniące się. Odpowiedz Link Zgłoś
jolka.online Re: Remontowa seksmisja 27.03.10, 18:56 Kobiety nie leniące się bardzo ci dziękują, Ago. Tyle, że właśnie skomentowałaś post sprzed 3 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alt Remontowa seksmisja IP: *.net.stream.pl 17.05.10, 00:57 gazetapraca.pl/gazetapraca/1,90439,4487064.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prezes Zarządu Chętnie zatrudnie kobiecą ekipę budowlaną IP: *.acn.waw.pl 17.05.10, 08:30 do renowacji mojego pałacu.Zapewniam kaski ochronne,rękawice robocze i obuwie.Warunkiem jest,aby po za wyż.wym.elementami stroju,panie nie nosiły żadnych innych elementów przyodziewku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomeczek "kobiece ekipy mają więcej pomysłów" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.10, 09:28 "kobiece ekipy (...) mają więcej pomysłów" Ekipa ma nie mieć pomysłów. Ekipa ma realizować pomysły zamawiającego, choćby chciał sufit różowy w żółte kropki i wszystkie gniazdka koloru pomarańczowego do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomeczek Ciekawe jak im idzie po trzech latach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.10, 09:30 A tak w ogóle, to artykuł jest z września 2007. Ciekawe jak paniom idzie w tej branży teraz, po prawie trzech latach i czy w ogóle jeszcze idzie? Odpowiedz Link Zgłoś