Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Testy w Capgemini

IP: *.ists.pl 14.09.07, 16:21
    Bardzo proszę o opinię na te,mat tych testów, wiem że wątki już były , ale nie
    znalazłam tam tego na czym mi zależało. WIęc: Jakie są pytania z angielskiego?
    (wiem że niby łatwe, ale chodzi mi o przykład). Jeszcze bardziej interesuje
    mnie temat zadań matemtaycznych , liczbowych. Jakiego typu są to zadania?
    Obserwuj wątek
      • Gość: MIlia Re: Testy w Capgemini IP: *.ists.pl 16.09.07, 13:55
        up
        • hm.m Re: Testy w Capgemini 16.09.07, 16:15
          poniżej przykładowe testy 'analityczne' stosowane w wielu firmach w tym i w Capgemini.

www.pwc.com/extweb/career.nsf/docid/455FF30AA952573A802571E2004767D0
        • Gość: kod Re: Testy w Capgemini IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.09.14, 10:32
          jak obecnie wyglądają testy i rozmowa kwalifikacyjna w Capgemini? Był ktos ostatnio?
          • kk1133 Re: Testy w Capgemini 30.12.15, 13:27
            Hej ;) nie wiem czy aktualne ale bylam wczoraj na rozmowie w capie w katowicach. Stanowisko analityk hr. Rozmowe tel mialam z przemila pania z krakowa. Na kolejny etap zostalam zaproszona telefonicznie po niecalym tygodniu. W siedzibie rozmawiala ze mna kolejna przemila pani z ksiegi glownej, pytala o studia (skonczylam fil angielska), gdzie sie widze za 5 lat, o doswiadczenie i umiejetnosc pracy w excelu. Bardzo przyjemna rozmowa. Na poczatku jeszcze dala mi test taki troche 2 w 1. Byly zadania z testow analitycznych czyli wykresy i odczytywanie danych plus jedno zadanie z angielskiego. I tutaj mam watpliwosci czy z tych calyvh emocjo dobrze przeczytalam polecenie... byly podane 4 czy 5 zdan po polsku i (mam wrazenie) ze trzeba bylo je napisac po angielsku.. jak ktos byl ostatnio na rozmowie to rozwiejcie moje watpliwosci :( czy trzeba bylo to tlumaczyc czy co.. bo juz sama nie wiem.
      • Gość: gość Re: Testy w Capgemini IP: *.adsl.inetia.pl 16.09.07, 21:07
        Tylko test werbalny jest podobny.
        Zadania matematyczne polegają na tym, że masz przeróżne wykresy i
        dane z rocznika statystycznego i na tej podstawie masz zrobić
        obliczenia i zakreślić właściwą odpowiedź.
        Test z angielskiego jest prosty. Przeważnie uzupełnianie zdań jednym
        z podanych słów. Nie ma nic do przetłumaczenia.
      • Gość: just5 Re: Testy w Capgemini IP: *.centertel.pl 07.02.14, 18:42
        a daj spokój...testy językowe jeszcze jeszcze- przeważnie gramatyka, czyli czasy, rodzajniki, odmiana przymiotnika, poza tym wstawianie jakiegoś słówka pasującego do sensu zdania, np i study...university i odp to "at", "on" "in" i tego typu pytania. dla kogoś, kto zna język to nie są chyba trudne, a dla kogoś takiego jak ja, po germanistyce...hmmm, część prosta, część jak z kosmosu :/ swój test z niemieckiego był dla mnie w miarę prosty. jeśli chodzi o te analityczne...ojej :/ tu już jest czaaaaarna magia. może zadania nie są jakieś trudne, gdzie trzeba było by strzelać wzorami i mieć mamtę w jednym palcu, ale jest strasznie mało czasu. na rozwiązanie 1 zad ok pół minuty, więc dobrze nie przeczytasz a tu pasuje wcisnąć kolejne pyt. pyt głównie z obliczeń procentowych, dużo pytań o tym w jakim czasie samochód przejedzie jakąś tam odległość, jeśli jedzie z jakąś określoną prędkością. na wykresie ok 30 danych, trzeba zrobić co najmniej parę obliczeń i kiedy? skoro pół min jest na odp? ojej. załamałam się.
        • Gość: mila Re: Testy w Capgemini IP: *.dynamic.chello.pl 08.03.14, 14:34
          i jak dostałas sie? ja dzis robilam test analityczny i uwazamtak samo jak ty...
      • wojti911 Re: Testy w Capgemini 08.10.15, 09:53
        Cześć, był ktoś na rozmowie kwalifikacyjnej na Testera Oprogramowania (Młodszego) w Capgemini? Jakiego typu zadań można się spodziewać? Jakie pytania?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka