Gość: Anka IP: *.chello.pl 14.09.07, 17:57 co się bardziej opłaca - zrobienie kursu bibliotekarskiego czy kursu fryzjerskiego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jamaguci fryzjerstwo to wiadomo - fach w ręku IP: *.chello.pl 14.09.07, 18:07 ale czy TY jesteś na tyle dobra w sprawach manualno, estetyczno, wizualno, kosmetyczno, wyglądowych że będziesz przynajmniej dobrą fryzjerką Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: fryzjerstwo to wiadomo - fach w ręku IP: *.chello.pl 15.09.07, 15:02 Tak. Jestem uzdolniona plastycznie, za makijaż do swojego ślubu nie musiałam płacić, mąż oszczędza na fryzjerze. Od dawna mnie to kręciło, jednak 10 lat temu rodzice wmówili mi, że tlko magister się będzie liczył. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jamaguci Magistry psia ich mać:) - zależy jaki magister IP: *.chello.pl 15.09.07, 19:18 jak ciebie to kręci to bądź fryzjerką a co do magistrów - znam paru i sam nim jestem - i wszystko zależy od człowieka Odpowiedz Link Zgłoś
maxx42 Re: Magistry psia ich mać:) - zależy jaki magiste 16.09.07, 09:53 Nie wszystko zależy od człowieka, tylko od kierunku studiów. Dzisiaj jest zapotrzebowanie na kierunki techniczne w innych przypadkach klepiesz biedę. Dawniej rzeczywiście na rynku pracy liczyło się wykształcenie, dzisiaj fach. Warto jest mieć skończone studia, ale dobrze jest mieć też fach w ręku. Doradzam fryzjerstwo - moja żona jest fryzjerką i nie narzeka. Bibliotekarz- ciepła posadka ale tysiące podań na jedno miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Magistry psia ich mać:) - zależy jaki magiste IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.07, 11:25 Bibliotekarze mają głodowe pensje. Fryzjer może zarobić sporo, choć nie zawsze to szczyt marzeń danej osoby. No i te choroby zawodowe. Odpowiedz Link Zgłoś
0tdr0 Re: mam dylemat 17.09.07, 11:56 Kurs bibliotekarski do niczego Ci sie nie przyda- w bibliotekach na stanwoiska bibliotekarzy zatrudniaja i tak ludzi po studiach (w szkolach praktycznie tylko po bibliotekoznawstwie). Natomiast pracy dla fryzjerek jest sporo. W kraju i za granica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: mam dylemat IP: *.chello.pl 17.09.07, 17:47 0tdr0 napisał: > Kurs bibliotekarski do niczego Ci sie nie przyda- w bibliotekach na stanwoiska > bibliotekarzy zatrudniaja i tak ludzi po studiach Jestem nauczycielką :) Odpowiedz Link Zgłoś
0tdr0 Re: mam dylemat 18.09.07, 09:09 No to zwieksza ciut Twoje szanse. Ale sprawdz wpierw jakie wymagania trzeba spelnic, zeby w danej instytucji byc zatrudnionym. Bywaly sytuacje, ze bibliotekarkom (z wyksztalcenia polonistkom) z dlugoletnim stazem, ale bez ukonczonego bibliotekoznawstwa dziekowano w szkolach za wspolprace i przenoszono na inne stanowiska. Odpowiedz Link Zgłoś