Gość: tragedia IP: *.3s.pl 24.10.07, 17:28 Jeśli macie jakieś oferty pracy w woj. śląskim piszcie proszę. Dziękuję. Brak sił by dalej szukać. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tja Re: Praca dla młodego prawnika!!! IP: *.chello.pl 24.10.07, 20:42 znam ten bol. sama szukalam ostatnio pracy w zawodzie przez 1,5 miesiaca. moja frustracja siegnela zenitu, zaczelam szukac pracy w innych zawodach, ale nie czulabym sie dobrze w pracy polegajacej na wydzwanianiu do ludzi i naklanianiu do korzystania z roznych uslug czy w obsludze klienta, a od tego niestety zaczyna sie kariera w wielu firmach, bankach itp., koszmar. nie chcialam zeby 5 lat studiow poszlo z dymem, kancelarie milczaly, na szczescie w koncu udalo mi sie znalezc prace w korporacji, jako prawnik. coz moge doradzic... trzeba codziennie szukac ofert w internecie, ja zaczynalam kazdy dzien w ten sposob, zajmowalo mi to nawet kilka godzin. kazdy dzien skladal sie z pisania coraz to bardziej wymyslnych listow motywacyjnych i kazdorazowego modyfikowania cv w zaleznosci od wymogow podanych w ogloszeniu, oczywiscie w granicach rozsadku. zycze powodzenia, wiem, ze poza Warszawa na pewno jest trudniej o prace w tym zawodzie. na zakonczenie dodam, ze warto powiadomic znajomych o swoich poszukiwaniach, nie mam na mysli lewego zalatwiania sobie stolkow, lecz wykorzystania kontaktow w pozytywnym sensie - znajomi moga sie natknac przypadkiem na ciekawe oferty pracy. ja pracuje teraz tylko dzieki temu, ze odpowiedzialam na oferte podeslana mi przez kolezanke. przyjeto mnie :) powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tragedia Re: Praca dla młodego prawnika!!! IP: *.3s.pl 24.10.07, 21:34 A czy możesz być tak dobra i opisać po krótce co należy na początku do Twoich obowiązków w pracy i na jaki zarobek netto można liczyć w tej pracy bez aplikacji. Dzięki z góry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tja Re: Praca dla młodego prawnika!!! IP: *.chello.pl 25.10.07, 20:45 pisanie i opiniowanie umow, uchwal, protokolow z posiedzen zarzadu, rady nadzorczej, oswiadczen i innych pism, pilnowanie spraw rejestrowych, prowadzenie ksiegi akcyjnej, sprawdzanie roznego rodzaju procedur i informacji, rowniez w innych niz polski systemach prawnych... szeroko rozumiane doradztwo itp. sporo tego jest i zadania obejmuja rozne dziedziny prawa, ale to wynika z faktu ze pracuje w firmie, bo w kancelariach prawnik jest z reguly przydzielany do jednej, nieraz bardzo waskiej "dzialki". zarobki, jak na pelny etat i powage zadan sa smiesznie niskie, 1200 netto, ale to dlatego, ze nie mialam zadnego doswiadczenia poza kilkumiesiecznymi praktykami w kancelariach (gdzie zreszta bylam wykorzystywana jako goniec, niczego sie tam nie uczylam). coz, trzeba sie przemeczyc, zdobyc doswiadczenie i za 1-2 lata sprobowac gdzie indziej, chyba ze dostane podwyzke. powodzenia, moze ktos jeszcze sie tu dopisze i opowie jak to jest z praca dla mlodych prawnikow Odpowiedz Link Zgłoś
0tdr0 Re: Praca dla młodego prawnika!!! 25.10.07, 08:50 > na zakonczenie dodam, ze warto powiadomic znajomych o swoich > poszukiwaniach, nie mam na mysli lewego zalatwiania sobie stolkow, > lecz wykorzystania kontaktow w pozytywnym sensie - znajomi moga sie > natknac przypadkiem na ciekawe oferty pracy. A co zlego w zalatwianiu pracy przez znajomosci? Po to one sa. Na calym swiecie to normalny proceder. Patologia wystepuje tylko wtedy kiedy przez znajomosci na dane stanowisko zostanie przyjeta osoba niekompetentna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AAAA Re: Praca dla młodego prawnika!!! IP: *.chello.pl 25.10.07, 20:53 Ja szukałam w Warszawie ponad pół roku, bylo ciezko za cos trzeba bylo zyc, znalazlam prace w administracji panstwoej zarabiam 1500 zl netto. Kasa marna ale co zrobic no nie jest latwo. Nie zalamuj sie, predzej czy pozniej znajdziesz na pewno!!! badz dobrej mysli i nie szukaj desperacko (jesli masz za co zyc), nie chwytaj sie wszystkiego. Powodzenia!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fiolka Re: Praca dla młodego prawnika!!! IP: *.adsl.inetia.pl 25.10.07, 22:24 POdsyłam co nieco z Pracuj.pl: Prawnik www.pracuj.pl/oferty/1099127.html Reprezentant handlowy kancelarii prawnej www.pracuj.pl/oferty/1089011.html Prawnik www.pracuj.pl/oferty/1093668.html Życzę powodzenia.pozdrwaiam. Odpowiedz Link Zgłoś