Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Wypowiedzenia grupowe

IP: 217.8.161.* 18.12.01, 13:56
    Bardzo proszę o poradę w następującej kwestii.W tej chwili w mojej firmie
    trwają wypowiedzenia grupowe. Jestem pewna, że również ja znajdę się w gronie
    osób zwalnianych. Na szczęście mam możliwość podjęcia nowej pracy. Czy jeżeli
    sama zrezygnuję z pracy w starej firmie, nie czekając na wypowiedzenie, dostanę
    odprawę (pracuję 1,5 roku). Chciałam również zapytać czy można rozpocząć pracę
    w nowej instytucji np. od 1 stycznia, ale będąc jeszcze na okresie
    wypowiedzenia w poprzedniej pracy do końca stycznia.
    Bardzo dziękuję za fachową poradę i czekam na odpowiedzi.
    Pozdawiam Aneta.
    Obserwuj wątek
      • Gość: anita Re: Wypowiedzenia grupowe IP: *.dtcentrum.pl 19.12.01, 11:57
        uzgodnij z pracodawcą porozumienie stron z przyczyn, np. z dniem 31 grudnia,
        będziesz mogła podjąć nową pracę z dniem 01 stycznia i dostaniesz odprawę z
        przyczyn zakąłdu pracy, która jest zależna od ogólnego stażu pracy, a nie stażu
        u danego pracodawcy. Jeżeli to Twoja pierwsza pracy i Twój staż to 1,5 roku to
        dostaniesz odprawę w wysokości jednomiesięcznego wynagrodzenia.

Powodzenia
        • Gość: Starszy Re: Wypowiedzenia grupowe IP: *.chello.pl 21.12.01, 23:08
          Kiedy już zmienisz pracę i polubisz ją na tyle, że bedzie Ci w niej dobrze to
          zastanów sie nad tym stwierdzeniem:
          jeśli zostałaś zatrudniona to możesz tez być zwolniona.
          I tak już będzie aż do emerytury.
          A co bedzie jeśli Cie zwolnią a ty bedziesz już po czterdziestce?
          Ktoś kiedyś podczas rozmowy kwalifikacyjnej powiedział mi w bardzo delikatny
          sposób: " przecież pan już jest po zachodzie słońca"
          Najpierw myślałem, że dam mu w łeb ( zwykły odruch bezbronnej istoty).
          Od tamtej pory prowadzę swoja własna działalność. Czuję sie jakby dla mnie
          słońce dopiero wzeszło.
          A Ty, czy pozwolisz żeby ktokolwiek do ciebie tak powiedział?
          Jeśli chcesz to skontaktuj sie ze mną. Pokażę Ci jak zabespieczyć się przed
          takimi i innymi niespodziankami.
          mój adres: centrum2@poczta.gazeta.pl

Pozdrawiam, życzę Wesołych Świąt
          Starszy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka