Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

po studiach warto isc do...

IP: 84.38.160.* 05.11.07, 12:11
    Czy po studiach wyższych- dziennych warto podjąć nauke w szkole
    policealnej- rocznej by zdobyć dodatkowe wykształcenie.
    Obserwuj wątek
      • garraretka Re: po studiach warto isc do... 05.11.07, 13:42
        Po szkole wyższej robi się podyplomówkę a nie szkołę policealną. No chyba, że
        ktoś chce zrobić krok wstecz.
        • Gość: rada Re: po studiach warto isc do burdelu!!! IP: *.centertel.pl 05.11.07, 14:09
          wice wersa
          • Gość: .... Re: po studiach warto isc do IP: 84.38.160.* 05.11.07, 14:38
            Dlaczego krok do tyłu?
            Na dzień dzisiejszy nie mam mozliwości podjęcia studiów
            podyplomowych- z prostego powodu- jestem BEZROBOTNĄ osobą i mnie nie
            stać na studia podyplomowe :( mimo,iz biorę zasiłek!!!
            • Gość: kris Re: po studiach warto isc do IP: *.trzebinia.msk.pl 05.11.07, 18:31
              pewnie, że warto - jeśli studium da Ci konkretne wykształcenie!
              a podyplomówki to zwykle lanie wody - i w większości przypadków na nic się nie przydadzą, a nawet przeciwnie - będą krzywo patrzyć, że za wysoko wykształcona...
              • monia420 Re: po studiach warto isc do 06.11.07, 11:43
                mnie się przytrafiło coś takiego i w sumei jestem zadowolona.
                Zdecydowałam sie na policealną jeszcze przed skończeniem studiów i w
                trakcie dwóch lat dostalam czystą, żywą praktyczną wiedzę... żadne
                lanie wody, choć faktycznie poziom mocnao inny od uniwersyteckiego,
                ale też i zamierzenie inne: ludzie po takiej szkole mają sie załapać
                do pracy, czyli mają dostać tyle wiedzy praktycznej ile im potrzeba
                w pracy. Mnie się przydaje ta wiedza, tym bardziej, że się
                przekwalifikowałam i zaczęłam nie tak dawno w biznesie. Warto być
                praktykiem:)
                • Gość: .... Re: po studiach warto isc do IP: 84.38.160.* 06.11.07, 11:59
                  Właśnie chodzi mi o zdobycie potrzebnej wiedzy i nabycie praktyki.
                  Jestem BEZROBOTNYM pedagogiem(od wrzesnia)i sądze,że w swoim
                  zawodzie nie znajdę pracy-zreszta po 3 latach przepracowanych nie
                  wiem czy chcę wracac do szkoły!! Na dzień dzisiejszy po prostu nie
                  stać mnie na studia podyplomowe.
                  • Gość: miHa Re: po studiach warto isc do IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.07, 00:11
                    Urząd Pracy może dofinansowac do 75% kosztów studiów podyplomowych, gdy
                    uprawdopodobni się zatrudnienie po nich.
      • Gość: gość 1 Re: po studiach warto isc do... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.07, 11:27
        Jasne że warto, ja skończyłam prawo a potem poszłam na policealną
        rachunkowość. Zaoszczędziłam kupę kasy, a wcale nie umiem mniej niż
        inne osoby z mojej pracy (doradztwo prawno-podatkowe), które
        skończyły podyplomowe.
        Idź koniecznie!!!Dużo finansowo na tym nie stracisz!
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka