Gość: Kaśka Jesteś głupkiem - usłyszysz na rozmowie o pracę IP: 91.207.203.* 28.01.10, 16:35 Piszę to aby ostrzec osoby, które planują się wybrać na rekrutację prowadzoną przez Randstad Katowice. Szkoda waszego czasu i pieniędzy. Brak profesjonalizmu i totalna olewka kandydatów. Tak naprawdę nie mają żadnych zleceń i nie szukają osób na podawane przez nich stanowiska. Rozmowę w języku niemieckim przeprowadza osoba, która posługuję się nim w stopniu podstawowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julian wysz Jesteś głupkiem - usłyszysz na rozmowie o pracę IP: 109.243.67.* 19.02.10, 14:33 glupoty....ja pracowałem dla randstad w Pile(winkowski) i wszystko bylo ok...nawet lepiej...nie bylo sie czego czepiac...a skoro uznali ze jestes glupek to pewnie tak jest... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Praca w randstad IP: *.chello.pl 01.03.10, 15:09 no cóż...miałam okazję być na rozmowie w tej firmie(dot. zatrudnienia w firmie a nie dla jednego z klientów),jak na stanowisko na jakie aplikowałam to proces rekrutacji mało profesjonalny,pytania podręcznikowe zapisane na kartce, brak znajomości życiorysu aplikanta, brak pytań,które faktycznie mogłyby zweryfikować osobowościowe predyspozycje(co najważniejsze)kandydata..a na koniec "skontaktujemy się z Panią w przeciągu 2 tyg, kontakt będzie miał miejsce po pozytywnym lub negatywnym rozstrzygnięciu aplikacji." a kontaktu brak brak brak.. Odpowiedz Link Zgłoś
maciejka333 Re: Praca w randstad 03.03.10, 13:03 witam.niewiem oco chodzi w tej firmie..od 1.02.2010.nonstop zatrudniają do philipsa.Są to umowy na tydzień.i np. na przemysłowej ludzie porobią miesiąc,przejdą szkolenia i potym mówi im sie że niema pracy i tydzien czy dwa siedzą wdomu bez umowy.a ramsztad przyjmuje nowych cały czas.pracownicy z philipsa robią nadgodziny,co otym myśleć..ponadto w biurze ramsztad pracują osoby niemiło nastawione do swoich pracowników,gdyz idąc podpisac umowe mają pretensje ze sie przyszło niewtym czasie co oni chcą,wydawanie jakich kolwiek zaświadczeń tez jest problemem trzeba najpierw sie zapisac apotem oni złaską je zrobią.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rzepich Jesteś głupkiem - usłyszysz na rozmowie o pracę 02.03.10, 08:01 a co zrobić gdy w odpowiedzi na zgłoszoną aplikację otrzymuje się taką odpowiedź? forum.gazeta.pl/forum/w,785,107377698,107377698,obrazanie_aplikanta.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawostka Jesteś głupkiem - usłyszysz na rozmowie o pracę IP: *.146.200.128.nat.umts.dynamic.eranet.pl 05.08.10, 23:37 Gdy ktoś mówi, że jesteś głupkiem możesz go pozwać o naruszenie dóbr osobistych i cześć. NIewątpliwie za to bardzo "mądry" jest ten, który stosuje takie metody bo wierzy, że są skuteczne :))). Ubawiłam się tym tekstem. Szkoda, że mnie to nie spotkało ale dałabym czadu takiemu delikwentowi a dodatkowo przesłałaby odpowiednie informacje do firmy dla której rekrutuje-być może jeśli to normalna firma delikwent zostałby odsunięty od sprawy a może i nawet zlecenie rekrutacji dostałaby inna agencja pośrednictwa, co byłoby najzdrowszym rozwiązaniem dla wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Jesteś głupkiem - usłyszysz na rozmowie o pracę 15.10.10, 09:34 głupawe gry i zabawy hethanterów i panienek z haeru. W sumie wolno im. ALe żeby z dziecinnych gier zabaw robić eliminacje do pracy? Do głowy by mi nie przyszło. Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Jesteś głupkiem - usłyszysz na rozmowie o pracę IP: *.dynamic.chello.pl 26.06.11, 14:51 randstad - banda oszustów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Promiskuita Re: Jesteś głupkiem - usłyszysz na rozmowie o pra IP: *.cdma.centertel.pl 26.06.11, 19:08 Nazwą cię głupkiem, każą bawić się pęsetą i innymi zabawkami zakupionymi w sklepie dziecięcym - wszystko podczas rekrutacji do pracy za "atrakcyjne wynagrodzenie zależne od osiąganych wyników". Pracodawcy! Odstawiajcie dowolne cyrki na rozmowach ale niech praca, którą oferujecie będzie tego warta. A tak, z czym do ludzi? Odpowiedz Link Zgłoś
jolinae Jesteś głupkiem - usłyszysz na rozmowie o pracę 15.08.11, 14:44 Pomijam sam fakt brania pieniedzy za nas przez agencje, ktore placa nam np. NMW. To w Anglii; w Polsce pewnie juz jest podobnie. Powinni ukrocic powstawanie agencji, ktore sa niczym innym jak pasozytem. Cale szczescie, ze w UK, gdzie mieszkam, ten rzad wzial sie za to i od 1. IX (lub X- nie pamietam) bedziemy miec te same prawa, co pracownicy kontraktowi czy permanent (te same stawki, banki holidaye, chorobowe, itd). W agencjach nie mamy nic, procz ustawowego urlopu i pensji. Inne prawa dla agencyjnych, inne prawa dla permanentu, choc dla nich pracodawca jest np. fabryka, a dla nas agencja. Jak to jest mozliwe, nie pytajcie, bo nikt tego chyba nie potrafi pojac! Bywaja jeszcze dodatkowe obostrzenia, jak np.: tylko bukowanie urlopu- nie mozesz zadzwonic min. 1 godz. przed rozpoczeciem pracy; nieplacenie za chorobe- w ostatecznosci pozwola ci wziasc za ten dzien urlop lub masz unpaid; i pewnie kazdy dodalby jakis wlasny przyklad. Co do samych rozmow o prace, to sadzac po wielu ogloszeniach, mozna zostac dyrektorem nie majac o tym pojecia! Nie zadaja czasem zadnych wymagan, umiejetnosci czy doswiadczenia. Nie spotkalam sie tu w agencjach z takim traktowaniem, ale ze potrafia zwodzic, to tez bywa. Zreszta temat- rzeka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Praktyki w Randstad warto??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.11, 17:12 Czy warto być praktykantem w tej firmie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Zaproszenie na rozmowe randstad bielsko IP: *.adsl.inetia.pl 18.04.12, 16:49 Zostałem zaproszony na rozmowe do firmy randstad, otoz pojechałem na ta rozmowe i w polowie mojej drogi do ww firmy 30min przez ustaloną godziną spotkania zadzwoniono do mnie i odwołano rozmowe,bez jakich kolwiek wyjasnień, totalny brak profesjonalizmu jezeli firma tak traktuje kandydatów to bójcie sie boga jak wy traktujecie juz ludzi jako swoich pracowników ODRADZAM, FIRMA TO WZÓR AMATORSZCZYZNY I PROSTACTWA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jolinae Re: Zaproszenie na rozmowe randstad bielsko IP: *.6-1.cable.virginmedia.com 18.04.12, 19:56 Znam te firme, niestety, od blisko 5- ciu lat i takze nie mam o niej dobrego zdania. Pracowalam dla nich blisko rok, ale gdy zmienil sie personel w agencji, dochodzilo do oszukiwania pracownikow, tak ze musial interweniowac nasz superviser, do niewyplacania nadgodzin przy cotygodniowej wyplacie, ale trzymanie naszych, ciezko zarobionych, pieniedzy nawet i miesiac (sic!), do oszukiwania przy obliczaniu za urlopy i do kilku jeszcze rzeczy. Tu dodam dla wyjasnienia, ze agencja miala siedzibe w firmie, dla ktorej poprzez te agencje pracowalam, takze wszystko mozna bylo zalatwic na miejscu. A jesli tak podchodza i w Polsce do pracownika, to szerokim lukiem takie gowno omijac! Biora ciezkie pieniadze za nas, a nam placa np. najnizsza stawke, ale zero szacunku dla tych, dzieki ktorym zyja. Ja sie dziwie, ze pozwolono w Polsce otworzyc te dziwne firmy, choc w Anglii maja dluga tradycje. Jednak dla nas posrednictwo tego typu agencji jest nieznane i dziwne. Jak pisalam w poprzednim poscie, w Anglii jest to chyba prawnie niesprecyzowane, poniewaz agencja jest twoim pracodawca, ale na dobra sprawe moga cie wywalic nastepnego dnia, bo jestes temporary i nie masz wlasciwie zadnych praw. Mialo sie to zmienic od 1-ego wrzesnia czy pazdziernika ub.r, ale nic mi o tym nie wiadomo, by zaszly jakies widoczne zmiany. Pewnie, jak zawsze, lobby dziala! Dla agencji mozna pracowac nawet cale lata, bo znalam pare osob, ktore pracowaly 3 i wiecej lat dla roznych agencji i ciagle byli tymczasowi! Tracisz lata i zdrowie dla nich, a wlasciwie jestes nikim bez zadnych praw przyslugujacych pracownikom kontraktowym czy stalym. Nie wszystko w tzw. demokracji jest warte kopiowania! Odpowiedz Link Zgłoś
asterix70 Ślicznie tylko na papierku randstad bielsko 09.11.13, 11:12 Witam! koledzy maja racje!wszystko slicznie na poczatku a cała reszta spraw zwiazana z praca mniej niż zero!!! zrezygnowałem z pracy i zostałem oszukany na wypłacie okroili mnie o 300zł.tak samo ponoc jest z urlopami i zreszta swiadczen nawet za sms które wysyłają płaci pracownik!!!smiech o.................? i nic więcej!słowa same się układają w ustach!nigdy wiecej zadnych posredników z kim bym nie rozmawiał za kazdym razem dowiaduje sie czegos nowego kto zezwolił takim.................???na działalnosc nie dajcie sie zwiesc!prace mozna znależ jak chcecie normalnie pracować,a jak chcecie miec nerwy,stres itp.zapraszam do Wspaniałej Firmy Randstad!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! omijajcie szerokim łukiem. Odpowiedz Link Zgłoś