Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

mam problem z cv przez moje pokręcone życie

IP: *.rad.vectranet.pl 14.11.07, 23:38
    Mam ochotę podjąć pracę w firmie multimedialnej (pozyskanie, utrzymanie klientów). Umiejętności posiadam (komputer,programy i inne tym podobne urządzenia, 2 języki, właściwie 3 ale b.słabo + kat.B) zajmuję się tym hobbystycznie i ukończyłem szkołę średnią w tym kierunku. Problem się pojawia w przypadku szkoły wyższej. Wydział i kierunek wybrałem poprzez ciekawość i prestiż (owego kierunku w moim mieście:). Choć jest techniczna ale się na nich "obijałem" (właściwie jeszcze obijam, myślę o zmianie na "mój", "okołoinformatyczny" kierunek) studiując 3 lata... ten sam rok (do 3 razy sztuka, ktoś by powiedział). Nie mam pojęcia jak, to "ładnie" ująć w cv, by było jak najbardziej professionalne. Następnie moja dotychczasowa kariera zawodowa wyglada, jak wygląda. Pracowałem tylko na umowę zlecenie (taki ze mnie student). 1. W firmie (2 sezony, razem coś ok. 7 mc., kiedy były zamówienia na moje usługi:) zajmującej się produkcja płyt dvd, cd itp., jakby nie "patrzeć" jakieś multimedia, ale jako pracownik fizyczny (ale "obszedłem" wszystkie stanowiska). 2. W podmiocie (przez tydzień, choć mam umowę na miesiąc) działającym "jako firma fulfilment serwis marketingu bezpośredniego" (ładnie się nazywa). Również jako fizyczny.
    Ww. praca się mnie opłacała (też w pierwotnym sensie), wysoka elastyczność, współpracownicy (środowisko).

Nadszedł czas, aby podjąć nowe wyzwania.

Proszę o wspomożenie w moim dylemacie życiowym. Z góry będę wdzięczny. Czas, to pieniądz.
    Obserwuj wątek
      • anula36 Re: mam problem z cv przez moje pokręcone życie 15.11.07, 00:32
        studiując 3
        > lata... ten sam rok (do 3 razy sztuka, ktoś by powiedział)
        a jednoczesnie...
        Czas, to
        > pieniądz.
        Chyba nie cenisz zbytnio gotowki;)
        • Gość: totek Re: mam problem z cv przez moje pokręcone życie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.07, 09:43
          Nie zamartwiaj się niepotrzebnie przeszłością tylko podejmuj nowe
          wyzwania. Ty skupiasz się tylko na tych trzech straconych latach. A
          ile lat jeszcze przd tobą??? Spróbuj wysłąć CV do firmy która cię
          interesuje, zobaczysz co będzie.
          Ja bym trochę sobie pomógł i pokombinował wpisują w CV pracę za
          granicą :D a co. Przez rok np. Język znsz bo nauczyłęś się go
          przecież za granicą.
          Pomóż sobie kłamstewkiem w życiu. Czasami trzeba
          • Gość: m Re: mam problem z cv przez moje pokręcone życie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.07, 22:04
            Nie wiem czy zagranica to dobry pomysł. Mysle ze prace zagranicą może wpisać
            jedynie np. wdrożeniowcy (np. SAPa) czyli osoby które pracują tam gdzie mają coś
            do wdrożenia, a nie osoby które jadą za pracą bo muszą. Poza tym jeśli ubiegasz
            się o średnio płatne stanowisko to jest ryzyko ze szef będzie się bał tobie dac
            posady bo będzie mysłał ze mu zwiejesz i pracę u niego traktujesz przejściowo.
            Sam pracowałem zagranicą 2 lata (anglia, fizycznie) i nie wpisuje tego w CV w
            Polsce, bo mam dosyc na interview tłumaczenia się z tego. Naprawdę nie widze
            ludzi którzy spędzą na emigracji pare/naście lat pracując nie umysłowo żeby
            potem znaleźli prace w Polsce. Bedzie dla nich cięzko tam jest dla mnie teraz.
            Ja niestety musze zostać w kraju - bo mam chorą matkę pod opieką, choć po samym
            LO życie w Polsce jest cieżkie.
            • Gość: totek Re: mam problem z cv przez moje pokręcone życie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.07, 09:58
              można też wyjechać za granicę z chęci nauczenia się jezyka. Myślę że
              to dobry argument.
              Inaczej wygląd 3-letnia luka w pracy z powodu wyjazdu zarobkowego, a
              zupełnie inaczej z powodu bezowocnego "bimbania" na studiach

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka