maruda13 30.07.03, 08:15 dodam kilka od siebie - które zawsze są mi zadawane: stan cywilny? czy mam dzieci? w jakim wieku są? kto się będzie nimi opiekował? co będzie jak się rozchorują? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kasia Re: Przykładowe pytania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.03, 12:49 tak, potwierdzam pytanie o stan cywilny.Na moją odpowiedź Pani od rekrutacji stwierdziła "o, młoda mężatka... będzie trudno..." a potem było pytanie o dzieci i plany rodzinne. Gdzie jest prawo zakazujące przyjmowania do pracy młodych mężatek lub kobiet w ciąży? Rozumiem konsekwencje zatrudnienia kobiety w ciąży, ale jest to nieuczciwe skreślanie od razu, bez sprawdzenia kwalifikacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: Przykładowe pytania IP: *.elblag.cvx.ppp.tpnet.pl 18.08.03, 18:18 Hej, ja mam z sobą 4 rozmowy kwalifikacyjne. Każda zakończona pomyślnie, więc "mam pracę". Później bywało różnie, ale nie o tym chciałem pisać. Moja pierwsza rozmowa miła miejsce w jednym z banków w moim mieście. Po kilkunastu pytaniach, dotyczących doświdczenia zaowodwego, padło pytanie: "Jak pan spędza czas wolny?" Moja odpowiedź, że robię mnóstwo rzeczy między innymi chodzę do pub'u. "Czy pan tam pije, a jeśli tak to co?" Oczywiście, że piję ale tylko piwo i zawsze w umiarze. "A czy policja przyjeżdżała" Moja odpowiedź: Na piwo? Jeśli tak to na pewno po cywilnemu. Reasumując - na rozmowie trzeba być pewnym siebie (oczywiście z umiarem) i mieć poczucie humoru, bo to może wpłynąć pozytywnie na decyzję ewentualnego pracowdawcy. Pozdrawiam i życzę powodzenia na rozmowach :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @@@ Re: Przykładowe pytania IP: 193.95.186.* 29.08.03, 10:15 a gdzie te pytania tlustym drukiem??? bo widocznie niedowidze;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Przykładowe pytania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.03, 14:15 Jakie są pana plany co do nauki? Gdzie chce pan studiować? Czy to jest to co pan chce robić w przyszłości? Odpowiedz Link Zgłoś
sa-bella Re: Przykładowe pytania 29.09.03, 19:38 1.Co Panią motywuje najbardziej do pracy? 2.Co Panią najbardziej zniechęca do pracy? 3.Gdzie sie Pani widzi za 5 lat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiedzona Re: Przykładowe pytania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.03, 12:46 sa-bella napisała: > 1.Co Panią motywuje najbardziej do pracy? > 2.Co Panią najbardziej zniechęca do pracy? > 3.Gdzie sie Pani widzi za 5 lat? Ciekawa jestem czy te pytania napisała osoba która była tam na rozmowie, czy jest pracownikiem? Ja byłam na rozmowie i jest to jedyna firma która straciła mocno w moich oczach. Nie zadali mi takich pytań jak w/w, nie zadali żadnych pytań po których mogliby ocenic czy jestem dobrym pracownikiem, jak pracuje oraz jaki jest moj stosunek do pracy.Pytania byly glupie i bezsensowne, nie słuchali co mam do powiedzenia, przerywano moje wypowiedzi a męzczyzna zamiast skupic sie na pytaniach patrzył mi cały czas na piersi. "Bella" powinna sie wstydzic ze ma takich pracowników, którzy "Ją" reprezentują i są wizytówką firmy. STRACILI KLIENTA I DOBRE IMIE!!! Odpowiedz Link Zgłoś