Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank

IP: *.acn.waw.pl 24.11.07, 17:58
    witam,

Mąż pracuje w banku jako doradca, ostatnio skontaktowal sie z nim
    jeden z dyrektorów placówki Polbanku i zaproponował mu przejście do
    nich.
    Mąz pposzedł na rozmowy, generalnie odbywalo sie to dziwnie.
    Zaproponowli mu stanowisko specjalisty ds. sprzedaży - wiec podobny
    zakres obowiazków.
    Pierwa rozmowe miał z dyrektorem placówki, druga z dyrektorem
    regionalnym, a dopiero trzecia z działem HR, czytałam juz na tym
    forum o jakis "spędach" w polbanku podczas rekrutacji, ale tu nic
    takiego nie było - pewnie ze wzgledu ze to oni zrobili pierwszy krok.
    Generalnie wszystko rozgywa sie błyskawicznie.
    Po pierwszej rozmowie powiedzieli mężowi aby się zastanowił czy jest
    ainteresowany, dali mu na to 5 dni, a jednak juz dwa dni poźniej
    dzwoli aby umówic meża na 2 spotkanie - to z regionalnym.
    Czy to nie dziwne że dyr. regionalny spotyka sie z kandydatem na
    takie stanowisko? rozumiem lider, dyreektor czy cos takiego.
    Generalnie wszystko nie trwało dluzej niż 10 dni. Teraz maż ma dac w
    poniedzialek odpowiedź.
    zaproponowali mu oile dobrze pamietam 3 tys brutto + premie
    miesięczne w zależności od planu+ opieke medyczną.
    Dodam ze w tym samym czasie polbank skontaktowal ie z moja znajoma,
    zaproponowali jej stanowisko wyższe niz mojemu mezowi - chyba lidera
    czy jak tam to się nazywa. Po pierwsze nie miała rozmowy z
    regionalnym po drugie zarobki 3400 brutto + premia kwartalna
    + opieka medyczna. Ona się zdecydowała.
    Teraz my musimy to przemyśleć.
    Czy ktoś byl w podobnej sytuacji?????
    Czego można się spodziewac po pracy w Polbanku????
    Prosze o opinnie

Obserwuj wątek
      • Gość: anka Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank IP: *.ip.netia.com.pl 25.11.07, 11:17
        Lider to nie jest wyższe stanowisko niż Specjalista ds. sprzedaży.
        Lider to Specjalista ds. Obsługi Klienta - zajmuje się papierami,
        korespondencją, kasą itd. + ma minimalny plan sprzedaży do
        wykonania. Specjalista ds. Sprzedaży zajmuje się pozyskiwaniem
        klientów i musi wyrobić minimum 100% planu. Im wyższy plan zrobi,
        tym więcej zarobi. Plany są wysokie, ale do zrobienia. Tylko trzeba
        się starać, a nie tylko siedzieć za biurkiem.
        • Gość: ja Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.07, 11:15
          a gdzie mają opiekę medyczną?
          • rysek Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank 26.11.07, 17:45
            podobna medicover - karta żólta, ale szczerze pierwszy raz słyszę o
            tym by medicover miał taka kartę. Kolejny znak zapytaniaa
            • Gość: Gosc Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank IP: *.chello.pl 29.11.07, 18:03
              maja w lux medzie + darmowe wejsciowki do roznych fitness klubow i
              plywalni itp.
              • Gość: yYyYy Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank IP: *.limes.com.pl 29.11.07, 22:03
                opieka medyczna w medicover. żółta karta istnieje, uprawnia m.in. do wykonania
                USG sutka i transwaginalnego USG miednicy mniejszej - ja z tego nie korzystam,
                Twój mąż pewnie też się nie skusi:)
                pracuję w polbanku około roku, zajmuję się MSP. z czystym sumieniem mogę polecić
                tego pracodawcę. plany może nie są niskie, ale dzięki ofercie nie ma co narzekać
                na brak klientów (w przypadku indywidualnych przede wszystkim konsolidacja)
                pozdrawiam
          • Gość: Hak Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank IP: *.aster.pl 04.08.08, 22:14
            powiedzcie mi coś o ty stanowisku specjalista ds obsługi
            klienta/Lider. Czy to nie jest najniższe stanowisko? Bo po rozmowie
            jaką została ze mną przeprowadzona mam wrażenie że od tego
            stanowiska się zaczyna. Ja w bankowości pracuję 3 lata i nie bardzo
            chcę zaczynać od początku. Drugie pytanie ile tam można "wyciągnąć"?
            I czy jest takie stanowisko jak zastępca Lidera? Proszę o pomoc i
            Pozdrawiam
        • Gość: tusik Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank IP: *.pronet.lublin.pl 01.11.08, 23:14
          Nie opowiadaj bzdur koleżanko, ja pracuje w Polbanku płacimy od 60 %
          wykonania planu, więc zastanów sie zanim cos napiszesz.
        • Gość: mąż Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank IP: *.radom.vectranet.pl 23.10.10, 22:12
          Od kiedy to Lider zespołu to niższe stanowisko niż specjalista ds sprzedaży? hahhh i ty w banku pracujesz? Jesśli nie wiesz to Ciebie uświadomię ze Lider dba o to byś dostał 100 % swojej wypracowanej premii jak lider nawali to dostajesz połowę. Dodatkowo odpowiada za audyt to chyba wiesz co oznacza
      • Gość: madziara Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.07, 22:20
        cześć, jestem liderem w Polbanku, tj. zajmuje się papierami w oddziale i nie
        jest to stanowisko wyższe od specjalisty ds. sprzedaży, to inne obowiązki.uważam
        ze mąż twój nie ma na co czekać tylko się zgodzić. zarobki uważam, że są bardzo
        dobre, świetne warunki do rozwoju - ja awansowałam po 1 miesiącu. fajni ludzie,
        wszyscy sobie pomagają dzwonią jak coś nie wiedzą i zawsze każdy cię wesprze i
        pomoże. żółta karta medicaver to fajna rzecz, umawiam się do lekarza specjalisty
        i odrazu mnie przyjmuje i nie czekam miesiąc na wizyte. naprawde fajnie. jesli
        chodzi o rekrutacje to tez ok, każdy z moich znajomych był rekrutowany przez
        kogoś innego i to bez znaczenia że regionalny prowadzi rekrutację.serdecznie polecam
        • Gość: do madziary Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank IP: *.srg.vectranet.pl 04.12.07, 23:45
          czesc,mam pytanko niedyskretne,ile wyciaga na reke kierownik
          (dyrektor placowki)w miescie 70tys.??,bo slyszalem ze 6500
          brutto,realy??
          • Gość: MM Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.07, 22:09
            więcej.... tyle jest w stanie zarobić troszkę sprytniejszy
            specjalista.
          • Gość: kierownik Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank IP: 160.83.30.* 30.08.11, 18:48
            Tak to prawda, są to dość dobre pieniądze.
        • rysek Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank 05.12.07, 18:08
          Bardzo dziękuje za wszystkie informacje.
          Mąż zaczyna od 7 stycznia, mam nadzieje ze wszystko będzie oki
          • Gość: karola Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank IP: *.icpnet.pl 19.12.07, 19:07
            Ja też zaczynam 7 stycznia na stanwisku spec. ds.obslugi klienta.
            Ciezko jest?
            • Gość: zaryan Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank IP: *.kredytbank.com.pl 20.12.07, 11:00
              Ja bym na takich warunkach do Polbanku nie przeszedł. Są banki,
              które oferują lepsze warunki. Sama kultura pracy (ale to tylko
              opinia moich znajomych, którzy tam pracują) też pozostawia wiele do
              życzenia.
              • Gość: aaa1 Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.08, 16:42
                powiedzcie mi proszę, czym w polbanku różni się stanowisko doradcy Klienta
                (sprzedaż prod.i usług) w oddziale od specjalisty ds. sprzedaży ? jak wyglądają
                zarobki na tych stanowiskach?
                pozdrawiam,
                • Gość: Admirał Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank IP: *.chello.pl 18.02.08, 09:06
                  Ja dzis mam rozmowe w polbanku.Nie wiem co mam robic wczesniej pracowalem w DSA, miesiac w Aegonie.Jak wgladaja plany sprzedazowe???Słyszałem ze w oddziale sa bardzo wysokie??Nie wiem jestem zdezorjetowany.Pomocy!!
              • Gość: cybermat Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank IP: *.toya.net.pl 18.02.08, 15:15
                Zgadza się ,kultury pracy raczej brak.
        • Gość: KASIA Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank IP: *.ptim.net.pl 10.07.08, 08:51
          CZEŚĆ ZASTANAWIAM SIE NAD TYM CZY BY NIE ROZPOCZĄĆ PRACY W BANKU.
          ALE NAJPIERW CHCIAŁABYM WIEDZIEĆ JAK TO MNIEJ WIĘCEJ WYGLĄDA.
          MOŻE MOGŁABYS MI POWIEDZIEĆ COŚ NA TEMAT DORADCY KREDYTOWEGO W
          POLBANKU, BO TAKIE STANOWISKO MNIE INTERESUJE.
          POZDRAWIAM SERDECZNIE I CZEKAM NA ODPOWIEDŹ
          KASIA
        • Gość: niwa Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank IP: 91.206.210.* 22.10.09, 09:27
          pracowałam w centrali w decyzjach kredytowych, niestety zmieniła się
          sytuacja gospodarcza w Polsce i zostałam oddelegowana do innego
          działu, a potem aneks do umowy i nie było szans na szybki powrót.
          Umowa się skończyła a ja zrezygnowałam z tej pracy(tam była gorsza
          atmosfera i toksyczni ludzie, no i godziny pracy mi nie odpowiadały)
          sama rekrutacja przebiegła szybciutko i były to 3 spotkania
          ludzie w decyzjach kredytowych byli super pomocni, atmosfera
          niewiarygodnie dobra, przecudowna koordynatorka - dla której to
          ludzie i ich uczucia są najważniejsze, szanowała swoich pracowników
          i dbała o nich jak przyjaciólka
          podobało mi się też to, ze są tam duże możliwosci rozwoju(przynamniej
          w tym departamencie)
          dzis już tam nie pracuję, ale ciągle mysle o moim teamie, o pracy
          którą uwielbiałam, o tym co mogłam tam osiągnąć i o świtnej szefowej,
          która jest dla mnie wzorem do nasladowania(studiuję ZZL. Mam
          nadzieję, że kiedyś będę taka jak Asia.
          Jedno wiem napewno- już nigdy nie będe miała lepszej pracy,
          wspanialszej szefowej i bardziej przyjaznych współpracowników. Także
          jednym słowem POLECAM
      • Gość: zdziwiona Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.08, 15:55
        Też zastanawiam się nad przejściem do Polbanku - zastanawia mnie
        jedna rzecz: skąd oni biorą dane osób z którymi się sami
        kontaktują??
        • Gość: lolitek Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank IP: *.chello.pl 04.06.08, 23:28
          odradzam!! Pracowalem dla polbanku jaki czas jako specjalista ds sprzedaży.
          Podstawa owszem ujdzie ok 3000 brutto, premie do bani w dealu ok 1500 000, w
          hipotekach ok 1500 000, w firmach ok 800 000. Plany nie do wyrobienia, nic nie
          działa, ogromna ilość niezadowolonych klientow. tną na pracownikach ile moga,
          traktowani sa jako tani siala robocza, "po prostu nie poludzku". Mordercza
          praca!!! Wszystko ładnie pieknie przez pierwszy miesiąc... przygotowanie do
          pracy (szkolenia) na poziomie 0!

ps. Zdobywają o was dane przez tak zwanych headhunterów, którzy podają sie za
          klientów :)
      • bartekb_24 Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank 09.06.08, 19:14
        mam pytanie. prosze o odpowiedz. ile zarabia specjalista ds obslugi klienta w
        warsawie i jakie są jego obowiazki. bardzo prosze o odpowiedz.
        • Gość: lolitek Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank IP: *.chello.pl 09.06.08, 22:58
          ok 2 500 brutto zależy ile wynegocjujesz... obowiązki hmmm, cały audyt..
          pieczątki,papierki, generalnie wszystko w oddziale związane z papierami!! ...i
          wyżywasz sie na pracownikach za głupie błędy :).... więcej na maila :p
          • Gość: 222leg Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank IP: 78.155.127.* 09.07.08, 16:59
            Ponawiam watek!!
            Prosze o opinie na temat pracy na stanowisku spec. ds. sprzedazy. CZy naprawde
            jest tak ciezko z wyrobieniem plnow?? Czy Polbank dobiera oddział tak zeby byl
            dogodny dojazd z miejsca zamieszkania, czy nie zwracaja na to uwagi. I jeszcze
            jedno czy w okresie szkolenia wyplacaja jakies pieniadze??

Pozdrawiam
          • Gość: niezdecydowana Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank IP: *.as.kn.pl 10.07.08, 18:53
            To ja bardzo proszę o więcej info na maila m_re@o2.pl Proponują mi stanowisko lidera, dodam że obecnie pracuję w stabilnym banku. Z góry dziękuję
      • mojekontolalala Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank 10.07.08, 09:13
        Gość portalu: Kasia napisał(a):
        > czy jak tam to się nazywa. Po pierwsze nie miała rozmowy z
        > regionalnym po drugie zarobki 3400 brutto + premia kwartalna

o ile jestem facet i śmieszyły mnie teksty o seksizmie i częściej trafiałem na
        "feministki" co promują kobiety, o tyle tu widze wyższe stanowisko za 10% więcej
        i premie 3 razy rzadziej
        to tyle ode mnie w tym temacie, mojej dziewczynie na rozmowie w EFG na
        stanowisko informatyczne proponowano poniżej 2800 brutto, zrezygnowała
        • Gość: Mariolka krejzola Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank IP: *.lec.vectranet.pl 10.07.08, 21:24
          Hej!!!
          Mam podobne pytanie co do specjalisty ds sprzedaży produktów
          bankowych. Ile wynosi wynagrodzenie, ile premia i czy te targety są
          do wyrobienia ponad 100%. Ktoś napisał że sprytny specjalista
          wyciagnie nawet ok 6tyś, Jaki to sprytny specjalista??
          Pomóżcie......Pozdrawiam
          • Gość: maja Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 27.08.08, 22:01
            da sie to zrobić. zalezy jaka lokalizacja. praca fajna ja przeszłam
            z wielkiego banku i nie ma co narzekać. dobrze płaca nie ma tzw.
            obdzwonki po klientach bo w zasadzie sami przychodza. plany robi sie
            na luzie. systemy owszem nawalaja co może byc wkurzajace ale nie
            wymagajmy wiele od banku który ma ok. 2 lat. w poprzednim banku nie
            spałam po nocach ciągle stres i stres a tutaj przynajmniej człowiek
            odżył.
            • Gość: andy Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank IP: 213.184.17.* 29.08.08, 13:42
              Kochani napiszcie wprost ile moze zarobić osoba początkująca w
              bankowości w tym banku -tj stanowisko i gaża przy średnich obrotach
              i przeciętnej wydajności .
              • Gość: aisa Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank IP: 83.10.14.* 07.09.08, 10:21
                czesc
                ile zarabia się na stanowisku lidera ds. obsługi klienta i jakie są obowiązki?
                dodam, że chodzi o pracę w Opolu, bo pewnie im większe miasto to lepsze zarobki
                pozdrawiam:)
                • Gość: Spooko Gość Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank IP: 195.117.179.* 10.09.08, 21:41
                  A masz jakiś kontakt do siebie? Moje gg: 6382917 odezwij się!
            • Gość: cincin Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank IP: *.mobile.playmobile.pl 11.09.08, 14:09
              to w ktorym banku tak stresuja, napisz zebysmy omijali go z daleka,
              przeciez kasa nie jest najwazniejsza, atmosfera jest rownie wazna
      • najlepszywolnyptak Nowe forum dla bankowców i nie tylko 07.09.08, 13:08
        Witam wszystkich. Chcę Wam zaproponować odwiedzenie forum, którego adres
        podaję: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=71861

W założeniu ma to być forum bankowców, nie pracowników konkretnego banku, na
        równych prawach mają tam rację bytu zarówno byli jak i obecni pracownicy
        banków, a także wszyscy Ci, którzy chcą się czegoś o bankach i bankowcach
        dowiedzieć. Mam nadzieję, że dla wszystkich te forum stanie się potrzebnym i
        cennym źródłem informacji. Pozdrawiam...
        • najlepszywolnyptak Re: Nowe forum dla bankowców i nie tylko/ adres 08.09.08, 16:20
          forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=71861
      • Gość: Magdunia1984 Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank IP: *.adsl.inetia.pl 07.09.08, 16:46
        Witam wszystkich użytkowników tego forum, mam pytanie odnośnie pracy w PolBanku
        na stanowisku "Specjalista do spraw sprzedaży produktów bankowych" czy jest to
        Ciężka praca, jakie wynagrodzenie mogłabym dostać na poczatek.. Jest to praca w
        Lublinie i oferowana przez "Mellon Polan", w środę mam drugi etap rozmowy
        rekrutacyjnej, czy ktoś się orientuje co może być na takiej rozmowie? Czy to już
        ostatnia czy będą kolejne.. Proszę o szybki wpis jeżeli ktoś wie coś na ten
        temat.. pozdrawiam wszystkich :-P
        • Gość: BANKOWIEC Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.09.08, 20:20
          A JA WAM POWIEM, JAKI BANK OMIJAĆ Z DALEKA.. BGŻ - PORAŻKA, PŁACA
          BEZNADZIEJNA, TARGETY NIE DO WYROBIENIA, BO OFERTA BEZNADZIEJNA A NA
          ROZMOWACH KAWALIFIKACYJNYCH JAK CHCĄ CIĘ SCIĄGNĄĆ TO OPOWIADAJA O
          PREMIACH W WYSOKOŚCI KILKU PENSJI-BZDURA!!
          • Gość: Menel Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.08, 22:31
            A moze mi ktos powiedziec cos o rozmowie kwalifikacyjnej w Polbanku
            na Doradce Klienta-bo rozne ju opowiesci czytalem/slyszalem- od
            pytan o podstawy ekonomii , do lajtowych standardowych zagadnien na
            rozmowach.

Z gory dziekuje
        • Gość: ania Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank IP: *.gprs.plus.pl 09.12.08, 23:18
          witaj. jeśli pracę proponuje ci mellon to nie będziesz zatrudniona
          przez bank a przez jego agencję-czyli dużo niższa podstawa i premia.
          ja pracuję ponad rok jako specjalista ds sprzedaży w oddziale
          wlasnym polbanku (polbank ma też oddziały partnerskie ale tam się
          mniej zarabia) ja nie mam sporej podstawy bo 2500 brutto-taka sobie
          wynegocjowałam-ale wiem że jakbym krzyknęła więcej to też by mi
          dali. nie dostałam nigdy podwyżki więc trzeba negocjować
          wynagrodzenie już na starcie bo o podwyżki ciężko. ale nic to
          nadrabiamy premiami-mam bardzo fajny oddział więc samej premii
          miesięcznej mam ok 4000 brutto czyli miesięcznie 6500 brutto.
          polecam tego pracodawcę chociaż tak naprawdę wszystko zależy od
          oddziału do którego trafisz. pozdrawiam
        • Gość: Pomidor Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank IP: *.chello.pl 01.03.09, 01:55
          To jak to jest z tym Mellonem.. ile obecnie dostaje podstawy Specjalista ds. sprzedaży produktów bankowych, jaką premię/prowizję może wyciągnąć i jak warunki pracy się przedstawiają.. ?
          • Gość: katazeta Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank IP: *.gprs.plus.pl 02.03.09, 13:22
            Pomidorze czy dowiedziales sie cos moze:) na temat pracy przez agencje mellon
            ,ja jutro mam rozmowe nie wiem czego sie spodziewac i jaka podstawe mozna
            wynegocjowac zeby mnie nie wysmiali
            • Gość: Pomidor Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank IP: *.chello.pl 02.03.09, 19:08
              Przeglądam cały internet ale zero konkretów lub niesamowite rozbieżności.
          • Gość: Cucu Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank IP: *.gprs.plus.pl 07.04.09, 12:44
            Pomidor-ja bylam mna rozmowie w mellonie, oferują prace na 3/4
            etatu, podstawa to 850 netto plus premie ale jesli uruchomi Ci się w
            miesiącu conajmniej 18 kart(szczerze- ciężkie do zrealizowania)
      • Gość: guildgen Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank IP: *.star.net.pl 04.10.08, 17:12
        Witam, może ktoś ma jakieś informacje na temat wynagrodzenia na stanowisku
        Dyrektor oddziału. Za wszystkie inne informację również z góry dziękuje. Mój
        mail to: hyena3@wp.pl
        • Gość: szakalec Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 07.10.08, 00:53
          Rozmowy kwalifikacyjne nie są straszne-standardowe bym powiedział.Da
          się fajnie zarobić ale oferta i distępność nie jest atutem tego
          banku.
          • Gość: mała Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank IP: 79.162.170.* 21.03.09, 20:36

witam!!mnie zaproponowali stanowisko jako mobilny doradca...na rozmowie wszystko
            pieknie jak to zwykle a przy podpisaniu umowy juz nie było 1500 brutto ale 1260
            brutto niby tylko na okres szkolenia -się okaże pózniej.Czy ktos jest doradcą
            mobilnym???proszę o kontakt 13191126
      • Gość: emillinka Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank IP: *.aster.pl 04.11.08, 15:09
        ile zarabia back office ??
        • Gość: paul Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank IP: 93.175.83.* 24.02.09, 19:32
          Mam pytanie czy specjalista ds. Sprzedaży Produktów Bankowych = Przedstawiciel
          Handlowy??
          • Gość: AAAA-były pracowni Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank IP: *.xdsl.centertel.pl 26.02.09, 11:22
            to zależy czy idziesz do placówki czy do biura regionalnego.W biurze
            regionalnym sam szukasz klienta poprzez m.innymi dzwonienie, masz
            nałożone indywidualne plany sprzedazy kredytów, lokat, k kredytowych
            czy kont lub innych praduktów- zalezy jaki dział.Potem do niego
            jedziesz i podpisujesz umowe itd. W placówce tez masz plany
            sprzedazy ale na oddział i to raczej klient sam przychodzi chociaz
            troche trzeba podzwonić ale juz nie jeździsz do klienta. chyba ze sa
            to hipoteki.
            Generalnie praca ok, ale tak naprawdę wszystko zależy od
            przełożonego i od współpracownikow. mam nadzieje ze pomogłem.
            • Gość: Paul Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank IP: 93.175.83.* 26.02.09, 22:03
              Ogromne dzięki duża pomoc i rozjaśnienie sytuacji, pozdrawiam
      • Gość: ktoś Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank IP: *.cdma.centertel.pl 03.03.09, 23:20
        wspołczuje pracować w polbanku.wiem cos na ten temat
        • Gość: msiaczek Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank IP: *.chello.pl 05.03.09, 15:42
          Nigdy więcej nie chcę miec doczynienia z tym Bankiem!!! Traktują
          ludzi jak śmieci!!! Niewdzięczne świnie!!!
          • Gość: dd Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank IP: *.blokowe.pl 09.05.09, 16:27
            Nie polecam ani tego banku ani pracy w nim. Niske pensje, zabrali
            teraz prowizje, beznadziejnie wysokie plany, nadgodziny które nie są
            ani rozliczanie ani pisane, beznadziejna atmosfera, wszechobecny
            mobbing. Na początku około 2 lata temu było znośnie. Teraz jest
            TRAGEDNIA, wieczne straszenie, wyżywanie się ... obietnice które
            nigdy nie są spełnianie, brak podwyżek i awansów. Beznadziejni
            ludzie, dokładane wciąż obowiązki i TYLKO obowiązki - obecnie robią
            z nas specjalistów ds sprzedaży windykatórów, każą chodzić po
            godzinach pacy i ściagać nalezności nie płacąc nam za to i nie
            rozliczając nas. Omijacie ten bank jako potencjalnego pracodawce z
            daleka !!!
        • Gość: tusik Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank IP: *.nplay.net.pl 21.05.09, 10:44
          Od ponad 2 lat jestem dyrektorem oddziału, pisze do tych
          niezadowlonych, prawda jest taka ze te złe komentarze sa najczesciej
          od tych z którymi się bank pożegnał(po prostu po ludzku zbijali
          bąki). To jest bank kreatywny ,gdzie nie siedzi się na dupie za
          biurkiem tylko trzeba szukać klientów, natomiast zarobki sa
          relatywnie najlepsze na rynku.Jak chce wam sie pracować a nie czekac
          z załozonymi rękami to zapraszam do nas:):):)
          • Gość: kk Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank IP: *.acn.waw.pl 27.05.09, 12:32
            nie wiem skad ty sie dyrektorku urwales ale kazdy wie jak naprawde jest w tym
            banku, premii nie ma, podwyzek nie ma, umow na czas nieokreslony nie ma. zgadzam
            sie z ta wypowiedzia poprzedniej osoby, ze teraz zmuszacie nas do windykacji,
            zmuszacie nas zebysmy jezdzili do klientow ktorzy nie splacaja naleznosci a to
            przeciez jest niebezpieczne a szczegolnie na pradze bo latwo moze stac sie
            krzywda komus. jak ktos jest na stanowisku specjalisty do spraw sprzedazy to
            tragedia bo wymagaja od niego zeby byl jednoczesnie windykatorem, call center i
            nawet ulotkarzem he he he ten bank to jedna wielka tragedia, dopoki nie
            zmienicie tego wszystkiego a szczegolnie nie bedziecie dawali przy przedluzaniu
            umow zadnych podwyzek to kazdy bedzie odchodzil, najlepsi sprzedawcy i zostana
            same glaby i ten bank predzej czy pozniej rozleci sie. taka jest prawda, trzeba
            stad uciekac jak najszybciej niestety pozdrawiam wszystkich ktorzy tez zostali
            tak samo wykiwani jak ja, na poczatku obiecywanie ze dostane umowe na czas
            nieokreslony, podwyzke a pozniej jak co do czego przychodzi to twierdza ze
            reguly sie zmienily i przykro mi ale dostaje pani na czas okreslony i bez
            podwyzki to chore , jedne wielkie oszukanstwo!!!! tak sie nie robi !!!
            • Gość: michu Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.09, 15:11
              witam, dostałem zaproszenie na rozmowe na stanowisko mobilny doradca
              klienta, czy ktoś może coś wiecej napisać o tym stanowisku,
              interesuje mnie wynagrodzenie, jak jest z autem, swoje czy słuzbowe
              i kto pokrywa koszty paliwa, podobnie z telefonem, dzięki za
              odpowiedz, pozdrawiam
              • Gość: ... Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank IP: *.lanet.net.pl 05.08.09, 20:33
                jesli masz swoj portfel klientów to mozesz sie decydowac..ogolnie jezdzisz i
                sma pozyskujesz..marne wyniki to powiedza do-widzenie..samochod twoj..ich to nie
                obchodzi mozesz jezdzi nawet tramwajem..wynagrodzenie i premie ok..ale musisz
                miec doswiadczenie i baze..pozdrawiam
                • Gość: Gość Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.08.09, 00:13
                  Witam i ponawiam temat.Otrzymałem właśnie propozycję pracy od Polbanku na
                  stanowisko doradcy klienta w placówce..ma być to placówka na zasadzie spółki
                  zależnej(poldystrybucja czy jakoś tak)..powiedźcie mi czy warto?Za 2500 brutto
                  +premia+medicover+pakiet fitness?I jaką można wyciągnąć premie właśnie w takiej
                  placówce w Warszawie?Czy w polbanku doradcy są podzieleni na hipotecznych i
                  gotówkowycg?Z góry dziękuje za szybką odpowiedź.
                  • Gość: herbaciana_1 Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank IP: 10.202.52.* 20.08.09, 08:51
                    a ile w tym banku zarabiają anlitycy? i jak pracuje się tam pracuje?
                    znalazłam ofertę pracy na stanowisko analityka ale nie jestem pewna
                    czy w ogóle tam wysyłać
                    • Gość: Wahającysie Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.09, 10:10
                      Ja otrzymałem propozyję pracy na stanowisku windykatora...
                      w Polbanku i Eurobanku...
                      Prawie takie same warunki tylko, że w Polbanku nie ma premii (na
                      razie jak powiedzieli) a w Eurobanku po trzech miesiącach jest
                      mozliwość osiągnięcia premii...
                      Który bank lepszy?
                      • Gość: ala Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.09, 09:35
                        ja nie polecam ani jednego ani drugiego.jedno wielkie bagno....
                      • Gość: niwa Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank IP: 91.206.210.* 22.10.09, 09:54
                        jeżeli mowa o windykacji telefonicznej to jak najbardziej jest premia i
                        to wysoka, a podstawa jest jakieś 1600zł netto lub więcej( w krótkich
                        opóźnieniach klientów, czyli do 30 dni), tylko przez okres do 3m-
                        cy(umowa na okres próbny) nie ma tej prowizji. Wszyscy sa na tych
                        samych warunkach, wiem bo pracowałam, ale odeszłam w marcu 09
                        Dodam, ze dochodzą tam premie i nagrody- np pracownik miesiaca,
                        tygodnia, premia dla zespołu i inne
                        • Gość: niwa Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank IP: 91.206.210.* 22.10.09, 09:57
                          CD

większość ludzi śmiało dostawała do ręki 3000zł netto, a byli tez
                          ponadprzeciętni, wiadomo dochodza nadgodziny 50% i 100%, wszystko
                          zgodnie z kodeksem pracy
                          z tego co wiem to raz na jakis czas podnoszą targety co sie oczywiscie
                          nie podoba ludziom
                    • Gość: niwa Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank IP: 91.206.210.* 22.10.09, 09:46
                      Do herbaciana
                      pracowałam w centrali w decyzjach kredytowych, niestety zmieniła się
                      sytuacja gospodarcza w Polsce i zostałam oddelegowana do innego
                      działu, a potem aneks do umowy i nie było szans na szybki powrót.
                      Umowa się skończyła a ja zrezygnowałam z tej pracy(tam była gorsza
                      atmosfera i toksyczni ludzie, no i godziny pracy mi nie odpowiadały)
                      sama rekrutacja przebiegła szybciutko i były to 3 spotkania
                      ludzie w decyzjach kredytowych byli super pomocni, atmosfera
                      niewiarygodnie dobra, przecudowna koordynatorka - dla której to
                      ludzie i ich uczucia są najważniejsze, szanowała swoich pracowników
                      i dbała o nich jak przyjaciólka
                      podobało mi się też to, ze są tam duże możliwosci rozwoju(przynamniej
                      w tym departamencie)
                      dzis już tam nie pracuję, ale ciągle mysle o moim teamie, o pracy
                      którą uwielbiałam, o tym co mogłam tam osiągnąć i o świtnej szefowej,
                      która jest dla mnie wzorem do nasladowania(studiuję ZZL. Mam
                      nadzieję, że kiedyś będę taka jak Asia.
                      Jedno wiem napewno- już nigdy nie będe miała lepszej pracy,
                      wspanialszej szefowej i bardziej przyjaznych współpracowników. Także
                      jednym słowem POLECAM
                      • Gość: jadzia Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.08.11, 12:34
                        Czesc Niwa:) w ktorym oddziale Polbanku pracowalas?
          • Gość: półbank Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank IP: *.chello.pl 09.11.09, 15:11
            Bank się ze mną jeszcze nie pożegnał ale skoro jest tak świetnie i
            wszystkim się chce pracować to co powiesz o premiach za sprzedaż OFE
            panie dyrektor. Ludzie za to miała być normalna prowizja a g... z
            tego dostaliśmy. Po prostu po ludzka nie ma i nikt nie wie co się z
            tym stało
          • Gość: Steve Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank IP: *.router4.tygrys.net 02.12.09, 13:10
            Drogi Dyrektorze,
            Jeżeli jesteś dyrektorem od 2 lat to powinieneś wiedzieć, że najlepsze zarobki
            na rynku należą do korporacyjnych gigantów takich jak Citi Group i Deutsche Bank
            AG. Polbank to środek stawki w najlepszym razie...
      • Gość: Onna Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank IP: *.zax.pl 20.10.09, 23:00
        Na co się nastawiać: na katorżniczą pracę, bycie telemarketerem, ulotkarzem, windykatorem i pracownikiem do obsługi klientów w jednej osobie. Brak możliwości awansu pionowego, brak podwyżek, premii. Wysokie plany sprzedażowe do realizacji, nieadekwatne do sytuacji panującej na rynku, zdepsperowana kadra kierownicza dręcząca pracowników do granic możliwości. Ja wiem o czym mówię bo pracowałam tam 2,5 roku. Jeśli ktoś mi nie wierzy niech sam spróbuje ale ja zdecydowanie odradzam, chyba że ktoś lubi siedzieć nadgodziny i wysłuchiwać ględzenia szefa :)
        • Gość: ech... Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank IP: *.adsl.inetia.pl 31.10.09, 09:13
          Nim ktos zatrudni się u partnera Polbanku niech sie zastanowi dwa
          razy. W większości partnerzy polbanku to karierowicze o mentalności
          Samulela Poznańskiego. Praca najlepiej po 18 godzin na dobę wraz z
          całą rodziną, łapanie sie za głowę kiedy człowiek chce dzień urlopu
          a wszytko najlepiej za 1200 zł. Cały czas nerwy bo obsługa placówek
          graniczona do niezbędnego minimum, dręczenie pracowników i robienie
          z nich debli przez audyt wewnętrzny (pozdrawiam Minasia) i stawianie
          planów nie do zrobienia. Praca wogle bez perspektyw, z wyjątkiem
          zwolnienia praconika bez powodu jesli tylko partnerowi trafi się
          okazaja do kolejnych cięć. Taki jest Polbank dla pracownikow. Miał
          byc bank z ludzką twarzą a jest półbank z wilczą mordą.
      • Gość: pracus Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank IP: 94.75.100.* 27.10.09, 22:17
        oddzial tak ale tylko to nie ma tam chorych przelozonych atmosfera ok niech
        centrali banku unika nic tylko pracie na szklo
        • Gość: Niwa Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank IP: 91.206.210.* 30.10.09, 10:21
          praca w centrali jest rozwojowa, oczywiście wszystko zależy od
          przełożonego bo to od niego w największym stopniu zależy atmosfera :)
          Zawsze będę polecać prace w polbank, bo naprawdę warto się choćby
          przekonać, ale ważne jest tu także rodzaj zatrudnienia - jeśli
          bezpośrednio przez polbank to ok, a przez posredników to już zależy czy
          komuś to odpowiada

Mam nadzieję, że jeszcze kiedyś tam wrócę ;)
          • Gość: Crowman Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank IP: *.acn.waw.pl 11.11.09, 10:53
            Nigdy więcej. Właśnie szukam nowego zajęcia, jak tylko znajdę to spadam. Praca w
            Polbanku to kołchoz jakich mało. Tak źle nie pracowało mi się u nikogo
            wcześniej. Niech i Twój mąż szuka i ucieka jak najdalej!
            • Gość: Pracownik Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank IP: *.lodz.dialog.net.pl 18.11.09, 21:00
              Powiem tak, pracuje w Polbanku od jakiegoś czasu(doradca mobilny, klienci firmowi) i tak naprawdę ciężko mi powiedzieć czy polecilbym tą pracę. Na pewno nie każdemu przypadnie ona do gustu ze wględu na spore ciśnienie sprzedażowe. Bo zarobki i atmosfera w pracy zależy zawsze od wyników, jak jest zrobiony plan to uściski rączki, wysoka premia, możliwość załatwiania swoich spraw w czasie pracy no i ogólnie pięknie, ale jak jest okres, że nie ma się tego planu to jest presja, i taki pernamentny foch przełożonych, dołowanie etc. W tej pracy napewno wymagana jest odporność na stres, presje, szybkie uczenie się (polityka kredytowa, wnioski, procedury) oraz komunikatywność (chodzi o to jak dobrze zagadać klienta). Chętnie odpowiem na inne pytania dotyczące pracy w Polbanku:)
              • Gość: Zniesmaczona Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank IP: 188.33.26.* 26.11.09, 22:39
                nie polecam tej firmy. Koszmarne nic dajace szkolenia wstepne po ktorych
                czlowiek absolutnie nie jest przygotowany do pracy. Bardzo duze cisnienia na
                sprzedaz i astronomiczne plany nie do wyrobienia. Mobing na kazdym kroku. Jestes
                od wszystkiego - doradca, kasjerem, osoba od roznoszenia ulotek, windykatorem,
                telefonista. Nowym pracownikom daje się prawie o polowe wyzsze pensje niz
                doswiadczonym osobom, nie dajac im przy tym podwyzek (ogromne dysproporcje w
                zarobkach w tych samych rejonach bez szans na wyrownanie)To ma byc byc firma,
                ktora miala wyroznienie pracodawcy roku ????
                • Gość: Suzi Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank IP: *.ip.netia.com.pl 28.11.09, 14:06
                  Witam!
                  Byłam na dwóch rozmowach kwalifikacyjnych,aktualnie czekam na decyzję czy się dostałam czy nie. Proszę o uczciwą odpowiedz? czy warto? praca jest w oddziale banku , w małym mieście , umowa na stałe plus pakiet medyczny, mają byc trzy osoby w oddziale.Podstawa 2500 brutto plus premie, tak było na wstępie? czy to możliwe czy to tylko lep na muchy? :-))
                  • Gość: ktosik Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.09, 11:03
                    Pracowałem dwa lata w Polbanku, prawie dwa lata w placówce partnerskiej. Było
                    OK. Nigdy nie powiem złego słowa o swoim szefie, chociaż w dobie "kryzysu"
                    poucinał nam pensje, zabrał dodatki. Zrozumiałam bo wiedziałam że on jako
                    PARTNER też miał gorsze warunki niż było wcześniej. Non stop zmieniali mu aneksy
                    itp.
                    Z pracy zrezygnowałam ponieważ nikt mnie tam nie doceniał...każdy robił swoje,
                    oczywiście non stop presja...plany..karty itp. Nikt nie zastanowił się nad tym,
                    że mieliśmy coraz więcej Klientów do obsługi posprzedażowej i na zwyczajną
                    sprzedaż brakowało czasu. Mam mieszane uczucia co do pracy w Polbanku...ale z
                    drugiej strony wiem...że w każdym innym banku ludzie pracują tak samo...
                    • Gość: ania Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank IP: 213.231.195.* 26.02.10, 19:12
                      hej, bardzo proszę o kontakt osobę, która orientuje się jak praca wygląda od początku. pozytywnie przeszłam rekrutację ale mam obawy związane przede wszystkim z zarobkami... proszę o kontakt!!!! gg 19014702.
              • Gość: ala Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank IP: *.85-237-182.tkchopin.pl 10.12.09, 16:32
                Witaj mam do Ciebie pytanie poniewaz ja dostałam juz propozycje pracy bylam na
                dwóch dziwnych rozmowach po 10 min...teraz 4 stycznia mam jechac do wawy na 2
                tyg.tak naprawde nic nie wiem mam zrobic badanie na skierowaniu szczególnie
                wyróznione jest praca 5h i prawo jazdy..W takim razie czy wiesz czym zajmuje sie
                Doradca klienta skoro jest potrzebne prawo jazdy.?
                • Gość: emi Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank IP: *.128.109.4.static.crowley.pl 28.12.09, 21:43
                  jeśli jeszcze masz możliwość to proponuję się wycofać. nie zaskoczy cię tu nic
                  miłego-przeciwnie. polbank przez jego pracowników nazywany jest pół-bankiem i
                  nie bez powodu. brak procedur, brak komunikacji, półśrodki, wprowadzanie nowych
                  produktów zanim powstanie odpowiedni system, złe działanie systemu, brak premii,
                  brak podwyżek pod każdym pretekstem...niepłatne nadgodziny, opóźnienia w
                  wypłatach, bądź niewłaściwe ich naliczenie...kadra menadżerska-pożal się Boże...
                  i miliony innych rzeczy których nie sposób wymienić. jednym słowem istny burdel.
                  pracuję tu od początku istnienia firmy na st.doradcy i jeszcze jestem
                  pracownikiem, ale piękne czasy tego banku trwały krótko i minęły bezpowrotnie a
                  obecna sytuacja jest dokładnym przeciwieństwem ich motta "po prostu po ludzku".
                  ODRADZAM ZDECYDOWANIE.
              • Gość: karolina Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank IP: *.subscribers.sferia.net 28.07.10, 13:12
                Witam , proszę o odpowiedz, praca w polbank ul fabryczna stanowisko
                doradca ds. produktów mam zajmować sięwindykacja małych
                przedsiębiorstw. Brutto 2800 zł. zatrudnienie przez agencję . warto
                tam pracować? proszę o odpowiedz pilnie
              • Gość: ziomek Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank IP: *.home.aster.pl 23.02.11, 19:04
                Hej dostałem propozycje pracy w Polbanku jako doradca Firmowy w Warszawie możesz mi napisac jak idzie wykonanie planów, czy oferta jest dosc atrakcyjna, moj email skorpo85@gmail.com
          • Gość: ala Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank IP: *.85-237-182.tkchopin.pl 10.12.09, 16:35
            co to znaczy przez pośrednika?czy jest możliwość że mogłabym być zatrudniona nie
            przez bank?nie rozumiem tego za bardzo byłam na dwóch 10 min rozmowach takich
            dziwnych i dostałam propozycje pracy mam jechac na szkolenie ale tak naprawde to
            malo co wiem..wiem tyle ze nie ide do tego oddzialu co wnioskowałam i nie na to
            stanowisko....czy umiesz mi powiedziec czym zajmuje sie Doradca klienta polbanku
      • wakacje2oo7 Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank 03.12.09, 21:36
        jak dla mnie to praca w tym banku to największa porażka zawodowa,
        brak premii
        brak procedur
        brak szkoleniowców dla nowych osób
        brak szans rozwoju
        umowy na czas określony
        kiepska atmosfera (pracuje w administracji kredytów-Warszawa)
        osoby niekompetentne
        ogólnie niezadowolenie z pracy... nie wspomiając już o pieniążkach :(
        • Gość: bylapracownica Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank IP: *.uni.lodz.pl 09.12.09, 18:23
          pracowalam tam pol roku i zdecydowanie nie polecam. Szalenie wysokie plany
          (jednym słowem nie do wyrobienia )a nad "toba" kierowniczka zespolu po wyzszej
          szkole, ktorą ukonczyla w trybie zaocznym i ma sie za niewiadomo kogo!! z moich
          obserwacji moge powiedziec, ze jest to praca bez perspektywy na przyszlosc i
          bez mozliwosci rozwojowych dla zwyklego czlowieka bez "znajomości". kazdy komu
          udaje wskoczyc sie tam na "wyższe stanowisko" podparty jest kumoterstwem.
          kolejny fakt to szalenie duza rotacja wynikajaca z presji sprzedazowej. W ciagu
          czasu, ktory tam przepracowalam zwolnili (lub odeszlo) tam 7 osob.
          • Gość: aga Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.10, 08:13
            Popieram rownież nie polecam. Sama się nad tym zstanawiałam, mialam jedna
            riozmowe z dyrektorem oddzialu druga z pracownikiem hr wszystko niby ok. ale
            mialam juz dostac odpowiedz a tu nagle telefon ze mam miec kolejna rozmowe.
            poszlam i sie okazuje ze z dyrektorem regionu. zadawal megadziwne pytania.
            sugerowal ze skoro podalam sposob reklamy oddzialu jako ulotki to powinnam pojsc
            do firmy roznoszacej ukotki a nie do banku. mimo ze pracowalam 3 lata w
            sprzedazy w firmie telekomunikacyjnej i komorkowej to powiedzial ze mam za male
            doswiadczenie w sprzedazy i wogole ze nie nadaje sie jego zdaniem do sprzedazy i
            ze jakim cudem sie tam znalazlam skoro nie znam szczegolowo oferty banku, bo to
            ze proponuje to to i tamto to wsyzstkie banki to proponuja a skoro ja ide gdzies
            to powinnam znac szerzej szczegolowy( wiec pojawilo mi sie pytanie: to co? sama
            sie mam pzeszkolic z wiedzy produktowej). generalnie porazka. odpowiedz mam w
            przyszlym tygodniu ale juz wiem ze nawet ja oni zechca to ja powiem nie. Bo jaka
            to przyjemność pracować z gburem ktory ma Cie za nic...Pozdrawiam wszystkich
            • Gość: była Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.10, 14:19
              Praca jak każda inna tego rodzaju. Plany plany i jeszcze raz plany. Doradca
              Klienta to mały szary zwykły człowiek, który jest niczym w porównaniu z "Panami
              Dyrektorami", tylko trzeba zaznaczyc, że to od tego szarego doradcy wszystko
              zależy. Korporacja w której nic się nie liczysz.
              • Gość: e(L)peER Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank IP: *.pronet.jaslo.pl 07.03.10, 21:50
                To fakt ja zacząłem pracę w POLBANKu 1 marca a już mam jej dosyć. Program po
                angielsku, procedur od groma, szkolenie w W-wie to koszmar. "Szkoleniowcy" mają
                wszystko gdzieś, chcą wziąć kasę i mają w nosie. Zakwaterowanie w budynku
                przypominającym przedwojenny gmach komunistyczny. Rekrutuje dyrektor oddziału do
                czegoś innego a kierownik placówki mówi że mam się zajmować czymś innym. Trzeba
                łazić po firmach, szkołach i innych tego typu instytucjach i roznosić ulotki.
                Jednym słowem akwizycja a stanowisko mam DORADCA KLIENTA. Dodatkowo jazda po
                wiochach z ulotkami i to moim samochodem!!! A w wolnych chwilach telemarketing.
                Ludzi praktycznie nie ma więc pewnie po 2 miesiącach podziękują mi za brak
                wyników - tylko pytanie na kim je zrobić skoro nie ma klientów.
                • Gość: Tomasz Doradca MŚP IP: *.net-serwis.pl 29.03.10, 18:10
                  Witam,otrzymałem propozycję pracy na stanowisku Doradcy MŚP. Czy ktoś mógłby mi
                  napisać jakiej podstawy można się spodziewać w Warszawie? Jakie są plany i jak z
                  ich realizacją? Z góry dziękuję za odpowiedź.
                • Gość: obecny Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.07.10, 13:30
                  jeśli chcesz by ludzie sami do ciebie przychodzili to polecam pracę
                  w kasie PKP
      • Gość: hooltay Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank IP: 82.177.25.* 29.03.10, 20:13
        Zapraszam do podzielenia sie doświadczeniami i opiniami na opinieopracodawcy.ubf.pl/news.php
        Pozdrawiam

P.S.
        Zapraszam do uzupełniania Czarnej Listy Pracodawców
        Zarejestruj sie i wypowiedz.
      • Gość: Radogost Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.10, 08:38
        Witam, będę miał wkrutce 2 rozmoe w sprawie pracy w polbanku w Warszawie an 17
        stycznia w tamtejszym call center na stanowisko Młodszego Specjalisty w Zespole
        Bankowości Internetowej (Biuro Telefonicznej Obsługi Klienta):
        - chciałbym cie dowiedzieć jak wygląda sama praca, bo z tego co usłyszałem
        podczas 1 rozmowy nie jest tak źle
        - jak wygląda 2 rozmowa z kierowniczką
        - ile tam płacą
        informacje prosiłbym przesłać na meile pol470@wp.pl
        • Gość: rx Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank IP: *.sycomp.pl 29.04.10, 22:56
          dobrze , że szukasz pracy w CC -słownik będzie zbytkiem:)
      • Gość: MMARTA Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.10, 13:37
        WITAM, Z DN. 6 03 2010 MAM ROZPOCZĄC SZKOLENIE W WARSZAWIE :) BĘDĘ ZATRUDNONA NA
        STANOWISKU SPECJ. DO SP. SPRZEDAŻY W SEKTORZE mśp CZY MOGĘ PROSIC O OPINIE
        DOTYCZĄCE SZKOENIA I SAMEJ PRACY BO BARDZO MNIE CIESZYŁ FAKT IŻ JĄ DOSTAŁAM A
        JAK ZACZĘŁAM CZYTAĆ WSZYSTKIE POSTY TO SIĘ PRZERAZIŁAM :( PROSIŁABYM OPINIE
        DOTYCZĄCE SAMYCH WARUNKÓW PRACY JAK I WYSOKOŚCI PREMII BĘDĘ BARDZO WDZIĘCZNA PS.
        DODAM ŻE PRACA JEST W KOSZALINIE POZDRAWIAM
        • Gość: gfdsa Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank IP: *.sycomp.pl 29.04.10, 22:59
          wszystko zrobi się samo a kasa będzie kapać kap kap kap kap kap kap kap kap kap
          kap kap kap kap kap kap kap kap kap kap kap kap kap kap kap kap kap kap kap kap
          kap kap kap kap kap kap kap kap kap kap kap kap kap kap kap
          • Gość: aga Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank IP: *.adsl.inetia.pl 26.05.10, 20:57
            byłam na trzech rozmowach, wydaje mi się, że wszytko poszło ok, mieli się
            odezwac do końca maja, a ja czekam i czekam i sama nie wiem, dlaczego to tak
            długo trwa, czy mam to rozumieć, że nie zostałam przyjęta, dajcie znać
      • Gość: zaciekawiona Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank IP: *.adsl.inetia.pl 10.08.10, 21:14
        jak macie takie problemy to zapraszam to citi tam poznacie prawdziwą szkołę
        bankowości!!!! od razu znajdźcie sobie dobrego psychologa!!! a polbank ma
        kłopoty finanowe więc nie jest kolorowo w końcu grecja
        samych sukcesów życzę!!
      • Gość: dzio Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank IP: *.spray.net.pl 26.08.10, 19:12
        Ja byłem na 1 rozmowie, zaprosili mnie na drugą, ale nie wiem czy iść w
        ogóle na drugą. Czy ktoś z obecnych lub byłych pracowników może napisać
        jak tam jest, jaka atmosfera, jakie warunki, ile realnie można wyrobić
        premii, jaka podstawa. Chodzi o stanowisko Konsultant ds. obsługi w
        call center na 17 stycznia w Warszawie
        • Gość: Skalik Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank IP: 89.25.159.* 27.08.10, 15:45
          Ludzie dajcie sobie z tym spokój. Prawda jest taka, że 1 i 2 rozmowa to jest
          lipa. Na końcu podczas 3 rozmowy jest spotkanie z dyr, regionu i to on decyduje
          czy Was wziąć czy nie. Dyrektor nie ma w ogóle pojęcia kim jesteście, a te 2
          poprzednie etapy, to ja nie wiem czy on o nich w ogóle wie... Jak ktoś idzie na
          spotkanie z dyr. do Bielska to radze wypić melise przed tym :)
          • Gość: dzio Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank IP: *.spray.net.pl 28.08.10, 08:25
            Ja drugą rozmowę mam właśnie z dyrektorką i z tego co mi mówili, to już
            będzie ostatnia rozmowa.
            • Gość: tomek Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.10, 21:41
              ja ogolnie nie polecam ,byłem na dwoch rozmowach (chodzi o wrocław)pierwsza odbyła sie w
              placowce w ktorej miałem pracowac ,z kierownikiem i jega zastepca .Wszystko poszło bardzo
              dobrze i w zwiazku z tym zostałem skierowany na ul.Legnicka do centrali tam pani o nazwisku na K.
              zadawała pytania jak robot ,zastanawiałem sie skad oni takich ludzi do rektutacji biora zadawała
              jakies głupie pytania np .zadała mi pytanie czy znam jakies produkty polbanku odpowiedziałem ze
              np lokata szefa(przygotowałem sie wczesniej do rozmowy) a ona w smiech i ze zdziwieniem do
              mnie ,jest takie cos w polbanku? mysle sobie skoro nie zna produktow to po co zadaje takie
              pytania .podobnych pytan było jeszcze kilka , ogolnie zenada odradzam chociazby wrocław
              • Gość: maja Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank IP: 109.243.222.* 16.09.10, 16:45
                a co myslicie o doradcy ds kredytow hipotecznych????jak z kasa???itd....???
              • Gość: exX Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.12, 21:32
                Potwierdzam, kiedyś brałem udział w rekrutacji do oddziału w Warszawie. Przebieg rekrutacji, tak jak opisano wyżej. Po pierwszych rozmowach w oddziale byłem zachwycony. Po rozmowie z Panią Brzeźniewską czy jakąś tam z HR zmieniłem zdanie o 180 stopni właśnie ze względu na podejście pracownika do kandydata. Pytania jakby czytane z kartki (też pojawiło się pytanie o znajomość produktu Polbanku), dodatkowo do odegrania scenki (sprzedaż telefonu komórkowego).Pani rozmawiała jakby z automatu. Nie wyglądała na za bardzo zaangażowaną w rozmowę ze mną.
          • Gość: gość Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank IP: *.adsl.inetia.pl 16.08.11, 20:04
            Swięta racja , panna nie wiem skąd się urwala nie tylko wyględa jak upiór, ale równeż zachowuje się arogandzko, powinni mieć obowiazkowe szkole z kultury osobistej. Z tego co wiem np o koncie to w obsłudze jest tragiczne / więc ani nie jest po prostu i ani nie jest po ludzku....
      • Gość: gosc Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank IP: 80.48.6.* 17.09.10, 11:25
        PRACUJ MĄDRZE A NIE CIĘŻKO...!!! chcesz wiedzieć jak??? napisz emalia pokaże ci jak fm727@o2.pl
        • Gość: ulin ona Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank IP: 94.232.33.* 21.09.10, 21:46
          jeśli chodzi o prace u partnera ODRADZAM kasa żałosna ja miałam 1450 brutto + prowizja o ile zrealizowany był plan depozytowy czyli około bańki na miesiąc, pracowałam na stanowisku doradca klienta a zajmowałam sie wszystkim, obsługa klientów indywidualnych i firmowych,hipotekami, roznoszeniem ulotek (poza godzinami pracy), no i dzwonieniem, praktycznie ZERO czasu dla siebie , jak nie bylo klientów na placówce od razu musialam lapac za tel i dzwonic...paranoja....nacisk na sprzedaż kredytów cho lerny, jezeli chetni juz byli to zazwyczaj byl reject...dlugo można pisac...tak na prawde jeżli masz mocne nerwy i chcesz pracowac cale dnie to polecam.praca da woła jak nic.
          pozdrawiam
          • Gość: zez Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank IP: *.centertel.pl 06.10.10, 21:58
            niewolnictwo 21 wieku
        • Gość: gość Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank IP: *.internetia.net.pl 28.04.11, 13:59
          Witam proszę o informację jak się pracuje w Centrach kredytów hipotecznyhc..czy kredyty hipoteczne Polbanku nadają się do sprzedaży
          • Gość: Tegra Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank IP: *.vlan473.corcoran.lubman.net.pl 07.05.11, 20:09
            Był ktoś może na praktykach studenckich w Polbanku?? To sa praktyki płatne lipiec-wrzesień. Ja zgłosiłam się w krakowie, ale opowieści z innych miast też chętnie poczytam :)

Jak jest na rozmowie kwalifikacyjnej, o co pytają? jakie jest wynagrodzenie?
            • Gość: studentka Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank IP: *.limes.com.pl 20.05.11, 19:00
              dołączam się do pytania wyżej:) mam rozmowę w poniedziałek i nie wiem czego mam się spodziewać, czy ktoś orientuje się może ile płacą za miesiąc praktyk?
              • Gość: Tegra Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank IP: *.vlan473.corcoran.lubman.net.pl 20.05.11, 23:37
                a w jakim jesteś mieście? też kraków? :D
                • Gość: studentka Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank IP: *.limes.com.pl 23.05.11, 08:42
                  z Trójmiasta:) i jak tam rozmowa poszła? dostałaś się? no i czy wiesz ile płacą? ja mam dziś rozmowę i nie ukrywam, że mi zależy ;p
              • Gość: kamil Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank IP: *.home.aster.pl 06.06.11, 21:51
                za praktyki 0 zł umowa o prace od 2500 brutto
                • Gość: studentka Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.11, 00:28
                  właśnie są to płatne praktyki, polbank organizuje je co roku i trwają 3 miesiące:)
                  • Gość: ula Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.11, 17:11
                    ma ktoś informacje czy sie dostal na praktyki? Bo do polowy czerwca mieli dac znac a nia daja...
                    • Gość: studentka Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank IP: *.limes.com.pl 16.06.11, 14:38
                      no ja właśnie też czekam na jakąkolwiek odpowiedź, ale niestety nikt się nie odzywa. A wiesz może ile płacą za te praktyki?
                      • Gość: ula Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.11, 20:28
                        Wiesz co nie mam pojecia, bo pani na rozmowie powiedziala mi ze dopiero w przypadku zakwalifikowania sie bedzie mogla powiedziec ile placa. W dodatku w poniedzialek 13.06 mieli dac znac, maxymalnie do 15 czy sie dostalam czy nie.. I teraz nie wiem czy to ze nie daja znac oznacza ze sie nie dostalam, czy to ze olali mnie tak ze nawet mailem nie poinformuje ze nie.. A Ty kiedy bylas na rozmowie z HR i co Ci powiedzieli?
                        • Gość: studentka Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank IP: *.limes.com.pl 17.06.11, 00:22
                          byłam może ze 2 tygodnie temu i babka mówiła, że mam czekać około 2 tygodnie. Powiedziała, że zadzwonią i poinformują o każdej decyzji, czy będzie ona pozytywna czy też negatywna. Ogólnie jestem studentka IV roku, więc może szukali studentów V, którzy podjęliby pracę od razu po praktykach na cały etat
                          • Gość: ula Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.11, 23:32
                            też tak myslalam ale z drugiej strony czemu od razu nie eliminowali tych ktorzy sa na III roku (tak jak ja) a nawet zapraszali na drugi etap.. coz, moze trzeba jeszcze poczekac
                            • Gość: abc Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank IP: *.gemini.net.pl 18.06.11, 10:44
                              Ja wczoraj dostałem ofertę odbycia praktyk we Wrocławiu. Rozmowę miałem pod koniec maja.
                              • Gość: justi praktyki IP: *.btk.net.pl 18.06.11, 15:57
                                ja wczoraj tez dostalam propozycje w Koszalinie, zaczynam od 4 lipca na szkoleniu w Warszawie na 7 dni. Czy ktos jeszcze sie wybiera w tym samym terminie?? jak sie znajdzie jakas bratnia dusza to zapraszam na private gg 4648909
                                • Gość: studentka Re: praktyki IP: *.limes.com.pl 20.06.11, 11:26
                                  a czy wiesz już ile będziesz zarabiać:>? no i na którym roku studiów jesteś:)?
                                  • Gość: justi Re: praktyki IP: *.btk.net.pl 20.06.11, 20:59
                                    podali mi kwote calkiem przyzwoita jak na praktyki. Koncze wlasnie studia, 27 czerwca mam obrone.
                                    A tak btw jedzie ktos jeszcze na szkolenie 4 lipca na Bobrowiecka do Warszawy ?
                                • Gość: Szymon Re: praktyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.11, 20:56
                                  hej, dzisiaj dostalem oferte praktyk. niestety nie zdolalem zapisac sobie wszystkiego, czy ktos moglby napisac jakie sa te wymagane dokumenty ktore trzeba pozyskac obok tego zaswiadczenia o zdolnosci do pracy?
                                  • Gość: Tegra Re: praktyki IP: *.vlan473.corcoran.lubman.net.pl 23.06.11, 20:46
                                    to ja pisałam tutaj w związku z praktykami i się dostałam :D juuupi:) jestem na 3 roku (27 czerwca się bronię).

Jest tutaj może jakiś praktykant (-ka) z Krakowa?
                                    Jesli tak to proszę o kontakt, razem zawsze raźniej :) jak coś to proszę wiadomość na roboczego maila: lenka-lenka@o2.pl
                                    Później podam bliższe dane
                                    Pozdrawiam :))
                                    • Gość: Tegra Re: praktyki IP: *.vlan473.corcoran.lubman.net.pl 23.06.11, 23:18
                                      Zły mail podałam !! WŁAŚCIWY: lenka.lenka@o2.pl
            • Gość: Tegra Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank IP: *.vlan473.corcoran.lubman.net.pl 24.06.11, 20:12
              Osoby wybierające się na szkolenie do Wawy 4 lipca odezwijcie się :) ja jestem Basia, nr gg 4103596
              • Gość: mrówka Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank IP: *.adsl.inetia.pl 16.08.11, 19:58
                Ludzie, stanowczo odradzam, w Polbanku jak nie wchodzisz w dupe i masz swoje zdanie jesteś NIKIM.... Trzymajcie się od tego banku z daleka.
                • Gość: Ciekawska Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank IP: *.home.aster.pl 18.08.11, 19:26
                  Czemu odradzasz pracę? ja jutro mam rozmowę na stanowisko przedstawiciel do sprzedaży produktów bankowych.. wiesz coś na ten temat??
                  Z góry dziękuję za odpowiedź.
      • Gość: Pracownik Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.09.11, 21:20
        Tak jeśli jesteś gotowy do pracy nie ma co się zastanawiać, pierwsza umowa o prace jest na 3 miesiące a wynagrodzenie na poziomie 2200netto przez pierwsze miesiące, potem dochodzi premia i inne profity. Więc według mnie warto!!!
        • Gość: aaa Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank IP: *.gemini.net.pl 05.12.11, 19:28
          2200 to brutto
          • Gość: me Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank IP: 79.162.104.* 28.12.11, 23:24
            Ale pierdoły piszecie. Stawka 2200 brutto? w takim razie negocjacje poszły kiepsko... pracuje już 2,5 roku, przy niewielkim wysiłku można wyrobić fajną premię, zarobki ogólnie w porządku. Systemy kicha, pracownicy rewela, co roku podwyżki podstawy. Zawsze znajdzie się jakiś leń, który za siedzenie na tyłku chciałby dostać kupę kasy, ale tak to nie działa. Szkoda mi ludzi, którzy tak piszą, bo chyba w żadnej pracy sobie nie poradzą i nigdzie nie będą zadowoleni. Wystarczy odrobina dobrej woli, to tyle.
            • Gość: ;) Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.01.12, 17:19
              Witam, będę miał wkrutce 2 rozmoe w sprawie pracy w polbanku w Warszawie an 17
              stycznia w tamtejszym call center na stanowisko Młodszego Specjalisty w Zespole
              Bankowości Internetowej (Biuro Telefonicznej Obsługi Klienta):
              - chciałbym cie dowiedzieć jak wygląda sama praca, bo z tego co usłyszałem
              podczas 1 rozmowy nie jest tak źle
              - jak wygląda 2 rozmowa z kierowniczką
              - ile tam płacą
              • Gość: Lala Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.12, 18:40
                Miałaś już rozmowę?? jak tak napiszesz mi co i jak, bo tez jestem zaproszona na nią?
                • Gość: dzinka88 Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank IP: *.15.ktmtelekom.pl 08.02.12, 13:38
                  witam
                  mam pytanie do osób które aplikowały do polbanku, składając ofertę przez ich stronę... po zalogowaniu się do profilu można podejrzeć status aplikacji, przez długi czas miałam "w trakcie realizacji" , przeszłam w tym czasie 3 etapy rozmów i w tym tygodniu mnie od ostatniej 2tyg... w tym czasie mieli się odezwać jeśli ewentualnie zdecydują się mnie przyjąć, narazie nie otrzymałam telefonu, a dziś zobaczyłam ze status zmienił się na "oferta złożona" czy ktoś wie co to oznacz??...
                  • Gość: mal Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank IP: *.elk.mm.pl 23.02.12, 08:45
                    "oferta złożona" znaczy, że została przedstawiona oferta dla kandydata
                    • Gość: Łódź Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank IP: *.toya.net.pl 06.03.12, 20:11
                      Hej,
                      Ja pracuję 4 lata w jednym z naszych banku, i niestety o awansie mogę zapomnieć, bo brak wolnych wakatów na wyższe stanowiska, a jestem sumiennym i wzorowym pracownikiem. Chce złożyć CV na kierownika w Polbanku. Proszę o info ile dają podstawy? Jeśli ktoś wie proszę dajcie znać :) Bardzo zależy mi na rozwoju, a w obecnej firmie pomimo sucesów brak szans na dalszy awans
                      pozdr
                      • Gość: Dellik Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.12, 21:02
                        Witam, zostałam zaproszona na rozmowę rekrutacyjną do Lubina (inne miasto niż aplikowałam( na stanowisko Doradca Klienta Biznesowego. Czy to będzie praca w placówce?
                        Info o pracy:
                        Osoby zatrudnione na tym stanowisku będą odpowiedzialne za pozyskiwanie klientów biznesowych lub indywidualnych, sprzedaż szerokiej oferty produktów oraz wprowadzenie unikalnych produktów na rynek, a także kształtowanie pozytywnego wizerunku banku.
                        Oferują: Umowę o pracę na pełny etat,
                        Atrakcyjny system wynagradzania,
                        Szeroką ofertę szkoleń wewnętrznych,
                        Zdobywanie nowych kompetencji,
                        Rozwój zawodowy,
                        Możliwość kształtowania własnej kariery w dużej instytucji finansowej,
                        Telefon,
                        Samochód dla najlepszych....
                        --------------------------------
                        Czy to będzie door to door? na 90% wydaje mi się, że tak... a rozmowa już na dniach.
                • Gość: Magda Re: czy skusic sie na propozycje pracy od Polbank IP: 31.178.125.* 19.04.12, 21:45
                  Hej. I jak po rozmowie?? Pracujesz w tym banku? W poniedziałek idę na rozmowę i nie wiem jak mam się przygotować? Pomóż...
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka