Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Ahoj praco!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.07, 11:13
    Nic fajnego w tym nie widzę.
    Obserwuj wątek
      • Gość: DP Operator Re: Ahoj praco! IP: 62.73.210.* 28.11.07, 12:21
        Wozenie towarow z portu A do B to wcale nie sa takie dobre
        pieniadze, zwlaszcza dzisiaj gdy zlotowka jest tak silna. Dobre
        pieniadze zarobic mozna w branzy 'offshore' czyli w najwiekszym
        skrocie, na statkach zajmujacych sie obsluga pol naftowych. Pensje
        siegajace 70tys. GBP rocznie (rzecz jasna tax free) nie naleza do
        rzadkosci.
      • Gość: westafrica Ahoj praco! IP: 62.77.188.* 28.11.07, 14:49
        "Dla młodego absolwenta szkoły zarobki rozpoczynają się od 3 tys.
        dolarów w górę." Chyba zaraz pekne ze smiechu! Ciekawe gdzie tak
        placa?? Nie znam nikogo, kto zaraz po skonczeniu Akademii Morskiej w
        Szczecinie tyle zarabial (jestem absolwentem), nawet za oficera. Nie
        wciskajcie ludziom kitu. Nie ma chetnych do szkol morskich, bo
        ludzie juz sie nie daja nabierac. W Irlandii/ Wielkiej Brytanii za
        pierwsza lepsza prace dostaja wiecej niz na morzu (wiem z autopsji)!
        Oczywiscie, dziele pensje oficera na pol, poniewaz rachunki trzeba
        placic nawet jak sie jest na polrocznym kontrakcie z dala od domu,
        nie mowiac juz o utrzymaniu rodziny. A jak sie obliczy ile oficer
        zarabia na godzine (dzielac pensje przez liczbe godzin, ktore
        fakycznie przepracuje, a nie znam nikogo kto pracuje tylko 8 godzin
        na dobe), to naprawde mozna sie poczuc jak niewolnik. Faktycznie,
        tylko DP pozostaje, ale wiadomo ze trzeba miec szczescie badz spore
        znajomosci, zeby sie tam dostac. Taka jest prawda o 'wspanialej'
        morskiej przygodzie w XXI wieku.
        • Gość: ciekawy Re: Ahoj praco! IP: 62.242.2.* 28.11.07, 15:48
          mala prosba - moglbys wytlumaczyc dla niezorientowanego (mnie) co
          znaczy DP??
          Z gory dzieki.
          • Gość: puffy dynamic positioning, dostales bana na google czy.. IP: *.prz.edu.pl 28.11.07, 15:59
            netie pod choinke ?
            • Gość: ciekawy Re: dynamic positioning, dostales bana na google IP: 62.242.2.* 29.11.07, 08:54
              wpisujac skrot DP w google pokazuja sie z reguly linki do "filmow
              akcji" - niektore nawet fajne ale ilez mozna:) no a odpowiedzi na
              moje pytanie bylo brak:)

Dzieki za odpowiedz.
            • 0tdr0 Re: dynamic positioning, dostales bana na google 29.11.07, 10:28
              Z ciekawosci wpisalem DP do google. I wyszlo mi: Digital Camera Reviews,
              Drukarnia Poznanska, Conserwative Punk - Division Poland, Dywizja Piechoty,
              Akcent- zespol taneczny, kilka firm, Duszpasterstwo Przedsiebiorcow i Pracodawcow.

Chodzi o te ostatnie z wymienionych?
              • Gość: DP Operator Re: dynamic positioning, dostales bana na google IP: 62.73.210.* 01.12.07, 09:33
                DP to 'dynamic positioning'. W najwiekszym skrocie chodzi o to by
                statek utrzymywal stala pozycje wzgledem dna morskiego (czyli
                kompensowal swoim napedem sily dzialajace na kadlub tak aby ich
                wypadkowa tych sil i wlasnego napedu wynosila zero). Dobre pieniadze
                i spokojna praca.
                • Gość: ciekawy Re: dynamic positioning, dostales bana na google IP: 62.242.2.* 03.12.07, 12:23
                  dzieki za odpowiedz. pozdrawiam.
        • Gość: Navigator Re: Ahoj praco! IP: *.aster.pl 28.11.07, 17:49
          Z ust mi wyjales komentarz.Prawda jest taka: Zarobki na start dla oficera na
          poziomie $2500/mc (przy pracy dzien w dzien przez min 12h) to jest ok 6000PLN
          czyli jakies 40000 w skali roku.(bez "zusow" ubezpieczenia/emerytury)- czyli
          harowka za grosze w naprawde niekomfortowych warunkach.W tej chwili nie stanowi
          problemu (mam na mysli osoby pracowite i z ambicjami,bo chyba takie ida na morze
          za oficerow) wyciagniecie podobnych kwot na ladzie(rowniez w polsce) w ramach
          pracy "umyslowej".Wiem co mowie bo zarabiam obecnie, w mojej pierszej pracy na
          ladzie, tyle co bym mial jako 2nd, a oprocz tego mam mase plusow ktore niwesie
          ze soba etat, no i oczywiscie normalne zycie jak czlowiek.tak, tak przyszli czy
          obecni studenci AM - marynarstwo wymaga wielu wyrzeczen i nie niesie w zasadzie
          zadnych wymiernych korzysci-zycie rodzinne to fikcja.A te bajki ze absolwenci
          rozchwytywani na pniu maja podloze jedynie w tym,ze zroila sie ogromna luka w
          zalogach(wakaty) po tym jak ludzie z w/w powodow dali dyla na lad.Pozdrawiam
          przyszlych i obecnych wilkow morskich i sklaniam do zastanowienia,zanim do
          reszty rozwala sobie zycie.
      • Gość: Navigator BUJDY!!!!! IP: *.aster.pl 28.11.07, 17:53
        Prawda jest taka: Zarobki na start dla oficera na
        poziomie $2500/mc (przy pracy dzien w dzien przez min 12h) to jest ok 6000PLN
        czyli jakies 40000 w skali roku.(bez "zusow" ubezpieczenia/emerytury)- czyli
        harowka za grosze w naprawde niekomfortowych warunkach.W tej chwili nie stanowi
        problemu (mam na mysli osoby pracowite i z ambicjami,bo chyba takie ida na morze
        za oficerow) wyciagniecie podobnych kwot na ladzie(rowniez w polsce) w ramach
        pracy "umyslowej".Wiem co mowie bo zarabiam obecnie, w mojej pierszej pracy na
        ladzie, tyle co bym mial jako 2nd, a oprocz tego mam mase plusow ktore niwesie
        ze soba etat, no i oczywiscie normalne zycie jak czlowiek.tak, tak przyszli czy
        obecni studenci AM - marynarstwo wymaga wielu wyrzeczen i nie niesie w zasadzie
        zadnych wymiernych korzysci-zycie rodzinne to fikcja.A te bajki ze absolwenci
        rozchwytywani na pniu maja podloze jedynie w tym,ze zroila sie ogromna luka w
        zalogach(wakaty) po tym jak ludzie z w/w powodow dali dyla na lad.Pozdrawiam
        przyszlych i obecnych wilkow morskich i sklaniam do zastanowienia,zanim do
        reszty rozwala sobie zycie.
      • Gość: lol Ahoj praco! IP: 213.155.170.* 21.02.08, 18:42
        Witam wszystkich i mam pytanie czy oplaca sie isc do technikum morskiego dokladnie w szczecinie,myslalem o nawigacji,tak naprawde co po tym bede mial i na jakie zarobki moge liczyc,wiem ze gdy idzie sie do szkoly podpisuje sie umowe z Polska żegluga morska na 2 lata no i przez ten czas trzeba u nich pracowac,jak ktos skonczyl takie technikum niech cos powie,lub ma na ten temat pojecie.Kazda opinia jest ważna!!-Pozdrawiam
      • Gość: gosc Ahoj IP: 213.155.170.* 21.02.08, 18:43
        Witam wszystkich i mam pytanie czy oplaca sie isc do technikum morskiego dokladnie w szczecinie,myslalem o nawigacji,tak naprawde co po tym bede mial i na jakie zarobki moge liczyc,wiem ze gdy idzie sie do szkoly podpisuje sie umowe z Polska żegluga morska na 2 lata no i przez ten czas trzeba u nich pracowac,jak ktos skonczyl takie technikum niech cos powie,lub ma na ten temat pojecie.Kazda opinia jest ważna!!-Pozdrawiam
      • Gość: nawigatorka odradzam Akademie Morska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.08, 18:12
        ten artykul to stek bzdur, mlodzi ludzie zdaja sobie sprawe ze to wszystko to
        bujda... na morzu placa grosze, szczegolnie przy dzisiejszej tendencji spadkowej
        dolara i euro... praca nerwowa z dala od domu za psie pieniadze... a gdy masz
        dosc i chcesz znalezc prace... uzyskujesz odpowiedz... ze nikomu na ladzie nie
        jest potrzebny kierowca statku... a oprocz nauki... trzeba odbyc szereg
        kosztownych kursow... cala akcje nakrecaja wykladowcy z tej uczelni w obawie o
        wlasne stolki, chcecie wiecej informacji... napiszcie laguna2911@wp.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka