Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

testy w deloitte...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.07, 18:30
    ktos cos wie??
    Obserwuj wątek
      • mijo81 Re: testy w deloitte... 28.11.07, 18:43
        Tak, a co chcesz wiedzieć
        • Gość: gość Re: testy w deloitte... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.07, 18:45
          wszystko chce wiedziec, tzn czy analityczne są takie jak przykladowe
          shl, czy jest raczej bardzo trudno czy ok, czy testy są ważne do
          pracy tam. bardzo mi zależy na pracy w deloitte...
          • mijo81 Re: testy w deloitte... 29.11.07, 23:24
            Dawno to było ale o ile pamiętam to są takie jak z SHL, aż tak
            trudne to może nie ale problem jest z czasem, po prostu jest go
            bardzo mało i trzeba myśleć. Jeszcze jest chyba angielski: jakiś
            teścik wyboru i jakieś streszczenie tekstu.
            Testy są bardzo ważne. Jak je oblejesz to nie przechodzisz do
            następnego etapu.
            Coś jeszcze? :)
            • Gość: gość Re: testy w deloitte... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.07, 14:08
              mijo dzieki bardzo, pomogles mi. Ale na shl sa cholernie trudne i
              trzeba troche pomyslec, a czasu nie ma. Powiedz mi jeszcze czy duzo
              osob polega czy raczej sie przechodzi testy? Dzieki jeszcze raz :)
              • mijo81 Re: testy w deloitte... 30.11.07, 19:07
                Z tego co pamiętam to tak z połowę odpadło na testach, ale teraz coś
                mi się zdaje że więcej ludzi przepuszczają.
                Szczerze mówiąc to te testy w różnych firmach się powtarzają,
                czasami powtarzają się z poprzedniego roku, więc proponuję ci
                uderzać nie tylko do Deloitte. Jak drugi raz zobaczysz ten sam test
                to o wiele łatwiej i szybciej się go rozwiązuje
                Coś jeszcze? :)
                • Gość: jagudka Re: testy w deloitte... IP: *.adsl.inetia.pl 30.11.07, 19:34
                  czy testy pisza tylko absolewnci tzn. osoby bez stazu pracy czy
                  kazdy kandydat do pracy podlega testom ?
                  • mijo81 Re: testy w deloitte... 30.11.07, 19:45
                    To nie od tego zależy. Testy piszą ci którzy aplikują na stanowisko
                    praktykanta lub pierwszorocznego asystenta - i tu nie ma znaczenia
                    czy jesteś ablowentem czy nie i czy masz doświadczenie czy też nie.
                    • Gość: jagudka Re: testy w deloitte... IP: *.adsl.inetia.pl 01.12.07, 08:53
                      jeszcze jedno pytanko: co to sa testy shl ? czy sa gdzies dostepne ? i jaki jest
                      zakres tematyczny ?
                      • mijo81 Re: testy w deloitte... 01.12.07, 15:12
                        SHL to firma która układa takie testy i sprzedaje firmom typu
                        Deloitte, które to używają ich w procesie rekrutacji. Są to testy
                        numeryczne - na podstawie danych, wykresów, tabelek z cyferkami itp.
                        odpowiadasz na pytania typu: jaki jest stosunek sprzedaży produktu x
                        do y w drugim kwartale i webralne: kawałek tekstu do przeczytania i
                        na jego podstawie pytania na które odpowiadasz: prawda, fałsz lub
                        nie można stwierdzić
                        Jakieś pytania jeszcze?
                        • Gość: Leon Re: testy w deloitte... IP: *.chello.pl 12.01.08, 18:16
                          a co ty jesteś jakaś zidiociała że każdy wpis kończysz tym
                          idiotycznym "coś jeszcze?"?
                          • rav107 Re: testy w deloitte... 13.01.08, 11:11
                            Człowiek chce pomóc, a Ty się czepiasz pierdół. Ech, ci ludzie...

Co do testów to testy SHL są generalnie banalne, gdyby człowiek miał
                            2 godziny na zrobienie takiego testu to zrobiłby 100% poprawnie.
                            Tyle tylko że nie masz 2 godzin, a bodajże pół godziny. Testy nie
                            sprawdzają wiedzy ani umiejetności technicznych (poza prostymi
                            działaniami matematycznymi, oczywiście), natomiast sprawdzają
                            szybkie kojarzenie faktów, wyciaganie wniosków, częściowo intuicję
                            do wyciągtania wniosków z dużej ilosci liczb (bo nie ma czasu żeby
                            wszystko spokojnie i systematycznie policzyć) itp. A więc jest to
                            test predyspozycji i umiejętności analitycznych, a nie wiedzy. Co
                            nie zmienia oczywiście faktu, że po zrobieniu paru takich testów
                            zaczynasz łapać sposób w jaki są skonstruowane pytania i wtedy jest
                            łatwiej. Polecam serdecznie spojrzenie na stronę www SHL-u, tam są
                            próbki testów - można się oswoić z tym co Cię czeka.
                            • Gość: msc_ Re: testy w deloitte... IP: *.chello.pl 18.01.08, 10:06
                              testy są wręcz gorsze niż banalne - tak naprawdę jest to matematyka z zakresu
                              szkoły podstawowej. tak jak zauważyl rav107, jedynym problemem jest czas, ale i
                              na to jest sposób - wystarczy zrobic 2/3 zestawy testowe i ... wyrzucić kalkulator.

95% 'zadań' można bądź policzyć w pamięci, bądź oszacować (co w znakomitej
                              większości wypadków wystarcza!)

testy 'SHLowskie' miałem okazję pisać 4 czy 5 razy. właściwie zawsze zostawały
                              mi 2-3 minuty wolnego czasu, wyniki powyżej 95 percentyla.

problem miałem w grudniu na testach, nota bene, w deloitte - trafiły się ze 4
                              pytania, gdzie trzeba było bawić się konwersją czasu, a ja mam problemy z
                              systemami innymi niz dziesiętne :) ale cóż, wynik - 97 percentyl ... a w
                              poniedziałek do pracy :P
                              • mijo81 Re: testy w deloitte... 19.01.08, 15:08
                                Gość portalu: msc_ napisał(a):

> testy są wręcz gorsze niż banalne - tak naprawdę jest to
                                matematyka z zakresu
                                > szkoły podstawowej. tak jak zauważyl rav107, jedynym problemem
                                jest czas, ale i
                                > na to jest sposób - wystarczy zrobic 2/3 zestawy testowe i ...
                                wyrzucić kalkula
                                > tor.
                                >
                                > 95% 'zadań' można bądź policzyć w pamięci, bądź oszacować (co w
                                znakomitej
                                > większości wypadków wystarcza!)
                                >
                                > testy 'SHLowskie' miałem okazję pisać 4 czy 5 razy. właściwie
                                zawsze zostawały
                                > mi 2-3 minuty wolnego czasu, wyniki powyżej 95 percentyla.
                                >
                                > problem miałem w grudniu na testach, nota bene, w deloitte -
                                trafiły się ze 4
                                > pytania, gdzie trzeba było bawić się konwersją czasu, a ja mam
                                problemy z
                                > systemami innymi niz dziesiętne :) ale cóż, wynik - 97
                                percentyl ... a w
                                > poniedziałek do pracy :P

No tak jest, jak się zdobędzie doświadczenie w pisaniu tych testów,
                                trochę się poćwiczy procenty, ułamki itp to potem poniżej 95 się nie
                                schodzi :)
                              • Gość: rav107 Re: testy w deloitte... IP: *.aster.pl 21.01.08, 00:07
                                Zgadzam się z przedmówcą, i jeszcze dodam jedną radę praktyczną -
                                pytania odnoszą się do szeregu wykresów i tabel z danymi, które
                                dostajesz razem z testem. Problem w tym, że co prawda do każdego
                                wykresu pytań jest kilka, ale są rozrzucone po całym teście. Bardzo
                                polecam ich odnalezienie i zrobienie za jednym razem dla danego
                                wykresu czy zestawu danych - można sie domyślic po treści pytania o
                                który wykres czy tabelę chodzi. Czasami odpowiedź na jedno pytanie
                                pomaga odpowiedzieć na inne, a poza tym nie rozpraszasz się skacząc
                                po wyrkesach - o wiele łatwiej się skoncentrować, a każda sekunda
                                jest wartościowa.
                                • mijo81 Re: testy w deloitte... 21.01.08, 21:58
                                  Widzę że kolega doświadczony :)
                                  • rav107 Re: testy w deloitte... 27.01.08, 23:35
                                    mijo81 napisał:
                                    > Widzę że kolega doświadczony :)

No, parę lat minęło, ale kiedyś po studiach parę takich testów do
                                    różnych firm się napisało...
                          • mijo81 Re: testy w deloitte... 19.01.08, 15:07
                            Gość portalu: Leon napisał(a):

> a co ty jesteś jakaś zidiociała że każdy wpis kończysz tym
                            > idiotycznym "coś jeszcze?"?
                            W ten sposób zachęcam do zadawania kolejnych pytań.
                            Czy coś jeszcze?
                            • Gość: nergalowa Re: testy w deloitte... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.08, 20:38
                              tak , coś jeszcze...
                              na jakim poziomie angielski...
                              FCE wystarczy ?
                              gdzie znajdę przykładowe testy z angielskiego?
                              jak rozumiem to jest pełny test numeryczny ( taki jak w shl-u ), tyle tylko, że
                              jest na to tylko 0,5 h?
                              dzięki za odpowiedź:)
                              • Gość: nergalowa Re: testy w deloitte... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.08, 11:50
                                nikt nie pomoże?
                                • Gość: msc_ Re: testy w deloitte... IP: 82.177.11.* 29.01.08, 14:58
                                  test 'numeryczny' - dokladnie taki sam typ testow, tylko inna liczba pytan -
                                  dostosowana o czasu jaki masz na rozwiazanie. iirc wychodzi okolo 45 sekund/pytanie

test z angielskiego - typowe FCE-gramatyka (przynajmniej tak mi sie wydaje,
                                  swoje FCE/CAE/CPE zdawalem jakies 10 lat temu ...)
                                  • Gość: nergalowa Re: testy w deloitte... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.08, 22:48
                                    CAE to ja sobie zaplanowałam na styczeń przyszłego roku
                                    tyle chyba wystarczyłoby, żeby dźwignąć ang z b. średniego FCE do dobrego CAE

ale planować to można sobie dużo

dzięki za odpowiedź - w każdym razie

• mijo81 Re: testy w deloitte... 31.01.08, 21:27
                                      Kurcze, uprzedzili mnie :)
                                      • Gość: MAŁA Re: testy w deloitte... IP: 83.168.106.* 27.02.08, 12:07
                                        A szukam i szukam testów gmat i shl w necie i jakoś ciężko mi idzie
                                        to znajdowanie.
                                        Zrobiłam jeden test z shlu ale nie wiem jaki uzyskalam wynik.
                                        Czy ktoś mógłby mi polecić jakaś strone z testami.
                                        Dzięki
                                        • hm.m Re: testy w deloitte... 28.02.08, 05:58
                                          pare przykładowych pytań jest na stornie PwC. Link poniżej.

www.pwc.com/Extweb/career.nsf/docid/455FF30AA952573A802571E2004767D0
                                          • Gość: lukkk689 Re: testy w deloitte... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.08, 16:54
                                            od siebie dodam ze wszystko zalezy jakie korporacja danego sezonu
                                            serwuje zestawy. Pamietam ze przejrzalem kiedys te testy z price'a
                                            to myslalem ze sa ok, po czym bylem na prawsziwych testach, byly bez
                                            przesady 2x trudniejsze.
                                            Z tym czasem to nie ma co panikowac, jest go bardzo malo ale ja
                                            zrobilem jakies 80% pytan czy nawt mniej i przeszedlem na rozmowe. A
                                            ze praca w price jest najmniej atrakcyjna z wielkiej czworki
                                            (przynajmniej oddzial w krakowie) to juz inna sprawa..
                                        • mijo81 Re: testy w deloitte... 01.03.08, 14:32
                                          Takich stron po polsku praktycznie nie ma...więcej jest zagranicznych
                                          • Gość: Monis123 Re: testy w deloitte... IP: *.171.101.73.crowley.pl 07.03.08, 17:52
                                            W przysłym tygodniu czeka mnie test. Mam pytanie - kiedy moge sie
                                            spodzeiwac wyniku? Ktos sie orientuje jak szybko poznaje go
                                            kandydat?..no i jak szybko jest ewentualna rozmowa po tescie?
                                            Strasznie zalezymi na czasie, poniewaz juz mam inna propozycj pracy
                                            i moge byc zmuszona do szybkiej decyzji.
                                            • Gość: witch Re: testy w deloitte... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.08, 20:43
                                              Nie wiem czy to jeszcze aktualne w Twoim przypadku, ale gdyby
                                              jeszcze kogoś to interesowało to wyniki testów przesyłają na @
                                              szybciutko - w moim przypadku już następnego dnia :)Pierwszą rozmowę
                                              miałam 2 dni po testach.
                                              • mijo81 Re: testy w deloitte... 04.04.08, 23:40
                                                Różnie jest, czasami trzeba czekać 2-3 tygodnie
                                                • Gość: look deeper Re: testy w deloitte... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.08, 00:03
                                                  A ja dzisiaj miałem testy. Wyniki mają być we wtorek a więc już po 3 dniach.
                                                  1 test oczywisty-sprawdza, czy człowiek potrafi wyciągać prawidłowe wnioski z
                                                  przeczytanego tekstu.
                                                  2 test-o ile do audytu obliczenia są konieczne, o tyle do doradztwa podatkowego
                                                  bardziej przydatna jest logika prawnicza, wnioskowanie prawnicze i zdolność
                                                  wykładni prawa, ale ponoć w każdym szaleństwie jest metoda heh:)
                                                  3 test-sprawdzenie wiadomości z gramatyki i nic więcej. Żadnego konstruowania
                                                  wypowiedzi pisemnej bądź werbalnej. Innymi słowy angielskiego znać nie trzeba
                                                  ino wystarczy gramatykę wyryć na blache i poduczyć się nieco słówek.
                                                  • mijo81 Re: testy w deloitte... 27.04.08, 21:32
                                                    Czyli to samo co parę lat temu
                                                    • avital84 Re: testy w deloitte... 29.04.08, 11:56
                                                      A czy każdy otrzymuje wyniki?
                                                      Jeżeli nie przeszło się dalej to również o tym iformują?
                                                      I jak wygląda dalszy etap rekrutacji?
                                                    • Gość: look deeper Re: testy w deloitte... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.08, 15:24
                                                      W mailu zapraszającym na testy napisali, że wyniki przesyłają wszystkim. Na
                                                      samych testach tez mówili, że wyniki przyślą wszystkim bez względu na to czy
                                                      zdali czy nie.
                                                    • avital84 Re: testy w deloitte... 29.04.08, 19:06
                                                      Ok, dzięki.
                                                      A wiesz jak wygląda następny etap?
                                                    • mijo81 Re: testy w deloitte... 04.05.08, 15:58
                                                      AC?
                                                    • Gość: jurek Re: testy w deloitte... IP: *.multimo.gtsenergis.pl 05.05.08, 23:39
                                                      tak, assessment.
                                                  • Gość: curly Re: testy w deloitte... IP: 85.222.86.* 25.06.08, 10:40
                                                    Mam pytanie o ten nieszczesny angielski... znaczy czy to sa testy
                                                    wyboru czy raczej trzeba byc kreatywnym ? :) Bo na stronce PWC jest
                                                    cos bardziej kreatywnego, a jak jest w Deloitte? Ach i czy duzo jest
                                                    tych pytan?
                                                    Jeszcze jedno czy pomoce przy tescie analitycznym - kalkulator, jest
                                                    wskazany czy nie mozna kozystac z niego? Pytanie bo wlasnie
                                                    wdepnelam na strone PWC i tam kaza zabrac go ze soba. Myslalam ze
                                                    testy powinny raczej polegac i byc tak skonstruowane zeby MOZG
                                                    sprawdzic a nie klikanie w masznke... ale jesli mozna to hmmm... Z
                                                    gory dziekuje za odpowiedz.
                                                    • Gość: hada Re: testy w deloitte... IP: *.chello.pl 25.06.08, 12:05
                                                      Nie kreatywny:)
                                                      Masz luki trzeba wpisać słowa, test gramatyczny (wyboru) w miare prosty, test
                                                      leksykalny zdanie i reakcja tzn. są 3 albo 4 i musisz wybrać która nie pasuje i
                                                      chyba jeszcze słowotwórstwo.
                                                      Kalkulator trzeba mieć:) ale wiele odpowiedzi będziesz miał dobrych jeżeli
                                                      umiesz poprawnie szacować:) nie wszystko trzeba w maszynke wklepywać dużo można
                                                      w pamięci policzyć:)
                                                    • Gość: curly Re: testy w deloitte... IP: 85.222.86.* 25.06.08, 13:03

Dziekuje bardzo za tak szybka odpowiedz - ide kupic kalkulator ;)
        • Gość: dzidzia Re: testy w deloitte... IP: *.magma-net.pl 09.05.08, 11:02
          Ile czasu mija od zwykle od złożenia aplikacji do zaproszenia na
          testy? Jakie macie doświadczenia w tym zakresie?
          • Gość: Dzidzia Re: testy w deloitte... IP: *.magma-net.pl 09.05.08, 11:06
            Jeszcze jedno pytanko. Wiecie może jaki jest próg dla testów z
            języka angielskiego do Deloitte lub KPMG?
            • mijo81 Re: testy w deloitte... 12.05.08, 00:10
              To wiedzą tylko kadry i z nikim się tą wiedzą nie dzielą
          • mijo81 Re: testy w deloitte... 12.05.08, 00:09
            Różnie..jeden dzień...jeden miesiąc
            • Gość: dzidzia Re: testy w deloitte... IP: *.magma-net.pl 18.05.08, 17:56
              dzieki, no juz odpowiedzieli, zajelo im to miesiac ...
              • Gość: ahaha Re: testy w deloitte... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.08, 21:08
                i jaka odpowiedz Dzidzia??
      • Gość: michal84 Re: testy w deloitte... IP: *.icpnet.pl 23.05.08, 14:55
        mam pytanie. 21.05 czyli w ostatnia srode pisalem testy do Deloitte, tego samego dnia przeslali podziekowanie za udzial w testach i wyniki (kiepsko poszlo, w koncu to moj pierwszy raz;P -60%, 50%, 63%, oczywiscie w stosunku do innych jak to w deloitte. Jesli nic nie napisali o rozmowie tzn. czy nie przeszedlem dalej? dobrze rozumiem? dzieki
        • Gość: mj23 Re: testy w deloitte... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.08, 15:18
          Nie jest tak źle;). Z testu werbalnego i angielskiego miałem trochę gorsze
          wyniki i przeszedłem do AC. Najlepiej zadzwonić do hr:). Z tego co wiem,
          otrzymasz drugiego maila - z zaproszeniem na AC/podziękowaniem za udział w
          rekrutacji lub maila żeby być cierpliwym wyniku. Ze mną było podobnie:)
          • Gość: michal84 Re: testy w deloitte... IP: *.icpnet.pl 23.05.08, 20:36
            dzieki za tak szyba odp:) poczekam moze jeszcze pare dni, jak nic nie dostane, to skontaktuje sie z nimi.
            • mijo81 Re: testy w deloitte... 24.05.08, 16:58
              A nie mają 2 tygodnie czasu?
              • Gość: michal84 Re: testy w deloitte... IP: *.icpnet.pl 24.05.08, 17:44
                zaraz po testach powiedzieli, ze wyniki wysla jeszcze dzis. tak tez zrobili. ale bylem tak przemeczony ze juz nie zalapalem jak bedzie z decyzja dot. dalszego etapu czyli w moim przypadku rozmowy kwalifikacyjnej. jednak kojarzy mi sie,ze ta Pani powiedziala, ze decyzja bedzie od razu, a potem beda sie kontaktowac w sprawie blizszych ustalen. ja na razie dostalem maila bez tresci a w zalaczniku list z podziekowaniem i wynikami... nic o 2 tyg nie wspominali...
                • mijo81 Re: testy w deloitte... 24.05.08, 19:12
                  ...no bo 2 tygodnie to taki standard...a ludzie często i tak czekają
                  o wiele dłużej
                  • Gość: hada Re: testy w deloitte... IP: *.chello.pl 25.06.08, 12:08
                    Akurat w Deloitte to wszystko jest super pod wzgledem organizacyjnym. Nic się
                    nie przejmuj brakiem tej info, bo na pewno już niedługo dostaniesz maila z
                    zaproszeniem. Chyba, że czekają aż się pełna grupa zbierze na AC ok 14 osób w
                    jednej:)
                    • mijo81 Re: testy w deloitte... 28.06.08, 23:36
                      A to ich AC jest (albo już było) bardzo prymitywne, na siłę chcą
                      uczestników zestresować...żenada
                      • Gość: hada Re: testy w deloitte... IP: *.chello.pl 30.06.08, 11:48
                        Nie odniosłam takiego wrażenia:) Mnie inne AC zestresowały bardziej...
                        Pozdrawiam
                        • mijo81 Re: testy w deloitte... 04.07.08, 19:05
                          No to może coś się zmieniło...bo 2-3 lata temu to elementem ich AC
                          było właśnie wytworzenie stresującego nastroju
                          • Gość: niunia Re: testy w deloitte... IP: *.chello.pl 01.08.08, 12:26
                            Wlasnie sie zakwalifikowalam do AC w deloitte. Moze moglbys cos
                            wiecej na ten temat napisac? Czy polega jedynie na zadaniu grupowym
                            czy jest tez rozmowa indywidualna lub tez prezentacja? Czy wymagaja
                            na tym etapie wiedzy merytorycznej? Bede wdzieczna za kazde
                            wskazowki. Dzieki! Pozdrawiam
                            • Gość: hejka Re: testy w deloitte... IP: *.r.kbt.pl 11.08.08, 20:12
                              Cześć, możesz napisać ile trzeba mieć procent z testu, żeby się
                              zakwalifikować? będę wdzięczny.

Pozdrawiam
                              • mijo81 Re: testy w deloitte... 11.08.08, 22:12
                                Tego nikt nie wie, to się zmienia w zależności od poziomu
                                • Gość: x-men Re: testy w deloitte... IP: *.r.kbt.pl 12.08.08, 22:29
                                  Ale koleżanka się zakwalifikowała i chyba wie ile dostała procent w
                                  tej "edycji" testów... Ja również będę wdzieczny za info.

Pzdr :-)
                                  • mijo81 Re: testy w deloitte... 13.08.08, 20:48
                                    To ja ci powiem z najższa średnia procentów z jaką się ludzie
                                    dostawali z tych co znam, powtarzam z tych co znam, to było ok. 60%.
                                    Ale możliwe że puszczali również z niższym dorobkiem
                                  • rav107 Re: testy w deloitte... 19.08.08, 12:19
                                    Gość portalu: x-men napisał(a):
                                    > Ale koleżanka się zakwalifikowała i chyba wie ile dostała procent
                                    > w tej "edycji" testów... Ja również będę wdzieczny za info.

Jeżeli chodzi o testy analityczne to na pewno nie dowiedziała się
                                    ile procent miała, tylko ile percentyli. Różnica jest zasadnicza,
                                    mówiąc najprościej jak się da, nie dowiadujesz się ile miałeś
                                    prawidłowych odpowiedzi, tylko jak wypadłeś w stosunku do grupy
                                    kontrolnej (mogę się wyrażać nieprecyzyjnie bo dokładnie się na tym
                                    nie znam, ale jakoś tak to działa). Mówię oczywiście o testach
                                    analitycznych, nie językowych.
                            • mijo81 Re: testy w deloitte... 11.08.08, 22:20
                              Dawno tam byłem więc już niewiele pamiętam i moje informacje mogą
                              być nieaktualne. Zadanie grupowe to nic oryginalnego - jakiś problem
                              który trzeba wspólnie rozwiązać. Jest prezentacja polegająca na
                              zrobieniu krótkiego wykładu na temat np. ile czajników sprzedaje się
                              w Polsce w ciągu roku. Nie wymagają wiedzy merytorycznej
                              • avital84 Re: testy w deloitte... 20.08.08, 08:43
                                A ja zdałam testy wydawało mi się całkiem nieźle. Chociaż nierewelacyjnie może.
                                No i dostałam info, że proszę się nie denerwować. Czas rekrutacji się wydłużył z
                                powodów organizacyjnych, ale się odezwą. To było w maju chyba, a już jest
                                sierpień i nikt się nie odzywa.
                                Wysłałam tam CV jeszcze raz, ale nie wiem czy w ogóle mam szansę skoro musiałam
                                w aplikacji zaznaczyć, że już pisałam testy, a z takiej odpowiedzi wynika, że
                                napisałam je raczej słabo skoro nie przeszłam dalej.
                                • mijo81 Re: testy w deloitte... 20.08.08, 21:08
                                  Nie martw się, to normalka. Lepiej do nich zadzwoń
                                  • Gość: uniek Re: testy w deloitte... IP: *.dag.pl 28.08.08, 10:13
                                    Mam pytanko, czy mam szansę na kolejny etap (A/C) jeżeli mam z
                                    analitycznego i numerycznego 85 % a z języka niestety tylko 49%...
                                    jak myślicie... jakie jest do tego podejście???
                                    • Gość: marianek Re: testy w deloitte... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.08, 11:39
                                      Wydaje mi sie ze w rekrutacji do Big4 najwazniejszy jest wynik analityczny.
                                      Wszystkie osoby, z ktorymi rozmawialem a ktore zaliczyly pierwszy etap mialy
                                      wynik testu analitycznego 95%+ a z pozostalych to juz roznie - nawet a
                                      angielskim i werbalnym na poziomie 50-60% zapraszali na AC. Mysle ze oprocz
                                      samych wynikow wazne jest tez wyksztalcenie i doswiadczenie zawodowe. Jesli
                                      skonczyles kierunek ekonomiczny i masz doswiadczenie w instytucji finansowej to
                                      mysle ze beda na Ciebie patrzec laskawszym okiem niz na np. absolwentow
                                      kierunkow humanistycznych.
                                      • Gość: uniek Re: testy w deloitte... IP: *.dag.pl 28.08.08, 12:27
                                        ale to do pracy są takie wymagania czy na praktyki? Bo ja na
                                        praktyki składałem. Wykształcenie niby mam bo robię specjalizację
                                        rynki kapitałowe na UW, odbyłem już praktykę w banku więc może na AC
                                        się uda :) dzięki za odp.
                                        • Gość: marianek Re: testy w deloitte... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.08, 12:36
                                          Nie wiem czy to ma znaczenie czy na praktyki czy do pracy. U mnie na AC byli
                                          tacy i tacy kandydaci.
                                          • Gość: uniek Re: testy w deloitte... IP: *.dag.pl 04.09.08, 15:47
                                            chciałem poinformować, że dziś dostałem telefon od pana z D. że mnie
                                            zapraszają na AC, więc jak widać wyniki były wystarczająco dobre, a
                                            jak wygląda w większych szczegółach taki AC?
                                            • Gość: marysia Re: testy w deloitte... IP: 217.153.54.* 08.12.08, 18:02
                                              ja otrzymalam 85 z analit i 80 z liczbowego, i powiedziano mi ze 80%
                                              to minimum zeby zostac zaproszonym na rozmowe. (partner mi to
                                              powiedzial;)
                                              no i baaaaaardzo prosze, powiedzcie cos o AC i rozmowie.
                                              startuje na praktyki do doradztwa, i po testach zaprosili mnie na
                                              rozmowe z menedzerem. czy bedzie po tym jeszcze AC? jak to u was
                                              wygladalo.
                                              jakich pytac moge sie sporziewac na rozmowie?
                                              i jak wyglada AC?:)
                                              pozdro
      • Gość: Arti Re: testy w deloitte... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.08, 13:13
        Witam, w środę podchodze do testów do działu audytu. Czy ktos mógłby napisać
        dokładniej jak wygląda test z angielskiego?
        • Gość: GBN71 Re: testy w deloitte... IP: 87.204.211.* 06.10.08, 11:08
          To zależy kogo akurat potrzebują bo ja miałem 70% 45% 45% i odrazu
          telefon ze na rozmowę z managerem.
          Ważne jest doświadczenie a nawet wygląd :D
          • Gość: kam Re: testy w deloitte... IP: *.maast1.lb.home.nl 18.10.08, 20:35
            czy ktos moze mi napisać jak wyglądają testy jezykowe? czy to test
            wyboru jak w KPMG czy opisówka jak w PWC? będę bardzo wdzięczna za
            odpowiedz..
          • mijo81 Re: testy w deloitte... 19.10.08, 11:09
            Ważne jest to ilu mają wolnych miejsc i ilu chętnych, a że miejsc z
            roku na rok jest więcej a chętnych coraz mniej, to coraz łatwiej o
            tą robotę
            • Gość: kam Re: testy w deloitte... IP: *.maast1.lb.home.nl 20.10.08, 18:28
              Mam pytanie odnośnie zarobków.. tylko proszę nie
              pisz "konkurencyjne", "zadowalające" Dostałam oferte dla PWC w
              Rotterdamie i tu mam 3,3 tys € brutto, wiem ze moge o takiej kasie
              pomarzyć w Deloitte PL, nie mając żadnego doświadczenia - właśnie
              kończe tu studia - TAX LAW, sama nie wiem co mam wybrać..wszystko
              prócz pieniędzy przemawia za tym bym jednak wróciła do PL..proszę
              pomóż mi podjąć właściwą decyzję..
              • Gość: A Re: testy w deloitte... IP: *.chello.pl 27.10.08, 22:15
                Hej,
                Nie orientuję się na tyle w PwC, ale wydaje mi się że na początku na
                pierwszym stanowisku zarobić możesz ok 5-6k. Niestety nadgosziny są
                już różnie płatne (czasem w ogóle, a czasem tylko część).
                Decyzję musisz podjąć sama, gdyż każdy ma inne priorytety. Ja sama
                mam problem, gdyż mam propozycję zagraniczną, ale ciężko
                mi "opuszczać" rodzinkę.
                Pozdrawiam
                A
                • mijo81 Re: testy w deloitte... 28.10.08, 15:37
                  Bliżej 5 tys. niż 6 tys.
            • Gość: xxx Re: testy w deloitte... IP: *.maast1.lb.home.nl 20.10.08, 22:08
              wynajmę osobę biegle rozwiazująca testy numeryczne i indukcyjne,
              testy on-line po angielsku, po zakwalifikowaniu do nastepnego etapu
              sporo zapłace za usługę.. Odpisz na formu jesli jestes zainteresowany
              • Gość: nonsens Re: testy w deloitte... IP: *.acn.waw.pl 31.10.08, 02:59
                dostalem ponad 90 % z analitycznego i werbalnego oraz 80 % z ang...
                nie ma sensu, zeby ktos uczyl cie testow, jesli nie jestes w stanie poradzic
                sobie z nimi to odpadniesz pozniej.
                • Gość: :) Re: testy w deloitte... IP: *.ip.netia.com.pl 28.06.13, 15:43
                  jestem świeżo po testach na dzień dzisiejszy chyba nic się nie zmieniło na napisanie testu słownego było 12 min ok. 36 zadań które trzeba okreslić czy są prawdziwe czy nieprawdziwe czy trudno powiedzieć, test numeryczny (analityczny) ok 20 min-25 min wykresy procenty i ang też ok 25 min wybranie właściwego słowa lub wstawienie samemu grupa około 15 osób
                  • Gość: Magda Re: testy w deloitte... IP: *.globalconnect.pl 29.10.13, 23:42
                    Witam,
                    mam pytanie odnośnie testu słownego. Pytania i odpowiedzi są napisane w języku polskim, czy angielskim? Bardzo dziękuję za informację.
                    • caramel33 Re: testy w deloitte... 27.01.14, 02:20
                      Mam pytanie do weteranów.

Czy ktoś mógłby się podzielić wiedzą jak wygląda rekrutacja do działu prawnego Deloitte?
                      Chciałbym mniej więcej wiedzieć wygladają poszczególne etapy i czy test z angielskiego jest z jezyka prawniczego czy "ogólnego".
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka