Gość: gość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.07, 18:30 ktos cos wie?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość Re: testy w deloitte... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.07, 18:45 wszystko chce wiedziec, tzn czy analityczne są takie jak przykladowe shl, czy jest raczej bardzo trudno czy ok, czy testy są ważne do pracy tam. bardzo mi zależy na pracy w deloitte... Odpowiedz Link Zgłoś
mijo81 Re: testy w deloitte... 29.11.07, 23:24 Dawno to było ale o ile pamiętam to są takie jak z SHL, aż tak trudne to może nie ale problem jest z czasem, po prostu jest go bardzo mało i trzeba myśleć. Jeszcze jest chyba angielski: jakiś teścik wyboru i jakieś streszczenie tekstu. Testy są bardzo ważne. Jak je oblejesz to nie przechodzisz do następnego etapu. Coś jeszcze? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: testy w deloitte... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.07, 14:08 mijo dzieki bardzo, pomogles mi. Ale na shl sa cholernie trudne i trzeba troche pomyslec, a czasu nie ma. Powiedz mi jeszcze czy duzo osob polega czy raczej sie przechodzi testy? Dzieki jeszcze raz :) Odpowiedz Link Zgłoś
mijo81 Re: testy w deloitte... 30.11.07, 19:07 Z tego co pamiętam to tak z połowę odpadło na testach, ale teraz coś mi się zdaje że więcej ludzi przepuszczają. Szczerze mówiąc to te testy w różnych firmach się powtarzają, czasami powtarzają się z poprzedniego roku, więc proponuję ci uderzać nie tylko do Deloitte. Jak drugi raz zobaczysz ten sam test to o wiele łatwiej i szybciej się go rozwiązuje Coś jeszcze? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagudka Re: testy w deloitte... IP: *.adsl.inetia.pl 30.11.07, 19:34 czy testy pisza tylko absolewnci tzn. osoby bez stazu pracy czy kazdy kandydat do pracy podlega testom ? Odpowiedz Link Zgłoś
mijo81 Re: testy w deloitte... 30.11.07, 19:45 To nie od tego zależy. Testy piszą ci którzy aplikują na stanowisko praktykanta lub pierwszorocznego asystenta - i tu nie ma znaczenia czy jesteś ablowentem czy nie i czy masz doświadczenie czy też nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagudka Re: testy w deloitte... IP: *.adsl.inetia.pl 01.12.07, 08:53 jeszcze jedno pytanko: co to sa testy shl ? czy sa gdzies dostepne ? i jaki jest zakres tematyczny ? Odpowiedz Link Zgłoś
mijo81 Re: testy w deloitte... 01.12.07, 15:12 SHL to firma która układa takie testy i sprzedaje firmom typu Deloitte, które to używają ich w procesie rekrutacji. Są to testy numeryczne - na podstawie danych, wykresów, tabelek z cyferkami itp. odpowiadasz na pytania typu: jaki jest stosunek sprzedaży produktu x do y w drugim kwartale i webralne: kawałek tekstu do przeczytania i na jego podstawie pytania na które odpowiadasz: prawda, fałsz lub nie można stwierdzić Jakieś pytania jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leon Re: testy w deloitte... IP: *.chello.pl 12.01.08, 18:16 a co ty jesteś jakaś zidiociała że każdy wpis kończysz tym idiotycznym "coś jeszcze?"? Odpowiedz Link Zgłoś
rav107 Re: testy w deloitte... 13.01.08, 11:11 Człowiek chce pomóc, a Ty się czepiasz pierdół. Ech, ci ludzie... Co do testów to testy SHL są generalnie banalne, gdyby człowiek miał 2 godziny na zrobienie takiego testu to zrobiłby 100% poprawnie. Tyle tylko że nie masz 2 godzin, a bodajże pół godziny. Testy nie sprawdzają wiedzy ani umiejetności technicznych (poza prostymi działaniami matematycznymi, oczywiście), natomiast sprawdzają szybkie kojarzenie faktów, wyciaganie wniosków, częściowo intuicję do wyciągtania wniosków z dużej ilosci liczb (bo nie ma czasu żeby wszystko spokojnie i systematycznie policzyć) itp. A więc jest to test predyspozycji i umiejętności analitycznych, a nie wiedzy. Co nie zmienia oczywiście faktu, że po zrobieniu paru takich testów zaczynasz łapać sposób w jaki są skonstruowane pytania i wtedy jest łatwiej. Polecam serdecznie spojrzenie na stronę www SHL-u, tam są próbki testów - można się oswoić z tym co Cię czeka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: msc_ Re: testy w deloitte... IP: *.chello.pl 18.01.08, 10:06 testy są wręcz gorsze niż banalne - tak naprawdę jest to matematyka z zakresu szkoły podstawowej. tak jak zauważyl rav107, jedynym problemem jest czas, ale i na to jest sposób - wystarczy zrobic 2/3 zestawy testowe i ... wyrzucić kalkulator. 95% 'zadań' można bądź policzyć w pamięci, bądź oszacować (co w znakomitej większości wypadków wystarcza!) testy 'SHLowskie' miałem okazję pisać 4 czy 5 razy. właściwie zawsze zostawały mi 2-3 minuty wolnego czasu, wyniki powyżej 95 percentyla. problem miałem w grudniu na testach, nota bene, w deloitte - trafiły się ze 4 pytania, gdzie trzeba było bawić się konwersją czasu, a ja mam problemy z systemami innymi niz dziesiętne :) ale cóż, wynik - 97 percentyl ... a w poniedziałek do pracy :P Odpowiedz Link Zgłoś
mijo81 Re: testy w deloitte... 19.01.08, 15:08 Gość portalu: msc_ napisał(a): > testy są wręcz gorsze niż banalne - tak naprawdę jest to matematyka z zakresu > szkoły podstawowej. tak jak zauważyl rav107, jedynym problemem jest czas, ale i > na to jest sposób - wystarczy zrobic 2/3 zestawy testowe i ... wyrzucić kalkula > tor. > > 95% 'zadań' można bądź policzyć w pamięci, bądź oszacować (co w znakomitej > większości wypadków wystarcza!) > > testy 'SHLowskie' miałem okazję pisać 4 czy 5 razy. właściwie zawsze zostawały > mi 2-3 minuty wolnego czasu, wyniki powyżej 95 percentyla. > > problem miałem w grudniu na testach, nota bene, w deloitte - trafiły się ze 4 > pytania, gdzie trzeba było bawić się konwersją czasu, a ja mam problemy z > systemami innymi niz dziesiętne :) ale cóż, wynik - 97 percentyl ... a w > poniedziałek do pracy :P No tak jest, jak się zdobędzie doświadczenie w pisaniu tych testów, trochę się poćwiczy procenty, ułamki itp to potem poniżej 95 się nie schodzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rav107 Re: testy w deloitte... IP: *.aster.pl 21.01.08, 00:07 Zgadzam się z przedmówcą, i jeszcze dodam jedną radę praktyczną - pytania odnoszą się do szeregu wykresów i tabel z danymi, które dostajesz razem z testem. Problem w tym, że co prawda do każdego wykresu pytań jest kilka, ale są rozrzucone po całym teście. Bardzo polecam ich odnalezienie i zrobienie za jednym razem dla danego wykresu czy zestawu danych - można sie domyślic po treści pytania o który wykres czy tabelę chodzi. Czasami odpowiedź na jedno pytanie pomaga odpowiedzieć na inne, a poza tym nie rozpraszasz się skacząc po wyrkesach - o wiele łatwiej się skoncentrować, a każda sekunda jest wartościowa. Odpowiedz Link Zgłoś
rav107 Re: testy w deloitte... 27.01.08, 23:35 mijo81 napisał: > Widzę że kolega doświadczony :) No, parę lat minęło, ale kiedyś po studiach parę takich testów do różnych firm się napisało... Odpowiedz Link Zgłoś
mijo81 Re: testy w deloitte... 19.01.08, 15:07 Gość portalu: Leon napisał(a): > a co ty jesteś jakaś zidiociała że każdy wpis kończysz tym > idiotycznym "coś jeszcze?"? W ten sposób zachęcam do zadawania kolejnych pytań. Czy coś jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nergalowa Re: testy w deloitte... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.08, 20:38 tak , coś jeszcze... na jakim poziomie angielski... FCE wystarczy ? gdzie znajdę przykładowe testy z angielskiego? jak rozumiem to jest pełny test numeryczny ( taki jak w shl-u ), tyle tylko, że jest na to tylko 0,5 h? dzięki za odpowiedź:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nergalowa Re: testy w deloitte... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.08, 11:50 nikt nie pomoże? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: msc_ Re: testy w deloitte... IP: 82.177.11.* 29.01.08, 14:58 test 'numeryczny' - dokladnie taki sam typ testow, tylko inna liczba pytan - dostosowana o czasu jaki masz na rozwiazanie. iirc wychodzi okolo 45 sekund/pytanie test z angielskiego - typowe FCE-gramatyka (przynajmniej tak mi sie wydaje, swoje FCE/CAE/CPE zdawalem jakies 10 lat temu ...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nergalowa Re: testy w deloitte... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.08, 22:48 CAE to ja sobie zaplanowałam na styczeń przyszłego roku tyle chyba wystarczyłoby, żeby dźwignąć ang z b. średniego FCE do dobrego CAE ale planować to można sobie dużo dzięki za odpowiedź - w każdym razie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAŁA Re: testy w deloitte... IP: 83.168.106.* 27.02.08, 12:07 A szukam i szukam testów gmat i shl w necie i jakoś ciężko mi idzie to znajdowanie. Zrobiłam jeden test z shlu ale nie wiem jaki uzyskalam wynik. Czy ktoś mógłby mi polecić jakaś strone z testami. Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
hm.m Re: testy w deloitte... 28.02.08, 05:58 pare przykładowych pytań jest na stornie PwC. Link poniżej. www.pwc.com/Extweb/career.nsf/docid/455FF30AA952573A802571E2004767D0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukkk689 Re: testy w deloitte... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.08, 16:54 od siebie dodam ze wszystko zalezy jakie korporacja danego sezonu serwuje zestawy. Pamietam ze przejrzalem kiedys te testy z price'a to myslalem ze sa ok, po czym bylem na prawsziwych testach, byly bez przesady 2x trudniejsze. Z tym czasem to nie ma co panikowac, jest go bardzo malo ale ja zrobilem jakies 80% pytan czy nawt mniej i przeszedlem na rozmowe. A ze praca w price jest najmniej atrakcyjna z wielkiej czworki (przynajmniej oddzial w krakowie) to juz inna sprawa.. Odpowiedz Link Zgłoś
mijo81 Re: testy w deloitte... 01.03.08, 14:32 Takich stron po polsku praktycznie nie ma...więcej jest zagranicznych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monis123 Re: testy w deloitte... IP: *.171.101.73.crowley.pl 07.03.08, 17:52 W przysłym tygodniu czeka mnie test. Mam pytanie - kiedy moge sie spodzeiwac wyniku? Ktos sie orientuje jak szybko poznaje go kandydat?..no i jak szybko jest ewentualna rozmowa po tescie? Strasznie zalezymi na czasie, poniewaz juz mam inna propozycj pracy i moge byc zmuszona do szybkiej decyzji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witch Re: testy w deloitte... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.08, 20:43 Nie wiem czy to jeszcze aktualne w Twoim przypadku, ale gdyby jeszcze kogoś to interesowało to wyniki testów przesyłają na @ szybciutko - w moim przypadku już następnego dnia :)Pierwszą rozmowę miałam 2 dni po testach. Odpowiedz Link Zgłoś
mijo81 Re: testy w deloitte... 04.04.08, 23:40 Różnie jest, czasami trzeba czekać 2-3 tygodnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: look deeper Re: testy w deloitte... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.08, 00:03 A ja dzisiaj miałem testy. Wyniki mają być we wtorek a więc już po 3 dniach. 1 test oczywisty-sprawdza, czy człowiek potrafi wyciągać prawidłowe wnioski z przeczytanego tekstu. 2 test-o ile do audytu obliczenia są konieczne, o tyle do doradztwa podatkowego bardziej przydatna jest logika prawnicza, wnioskowanie prawnicze i zdolność wykładni prawa, ale ponoć w każdym szaleństwie jest metoda heh:) 3 test-sprawdzenie wiadomości z gramatyki i nic więcej. Żadnego konstruowania wypowiedzi pisemnej bądź werbalnej. Innymi słowy angielskiego znać nie trzeba ino wystarczy gramatykę wyryć na blache i poduczyć się nieco słówek. Odpowiedz Link Zgłoś
avital84 Re: testy w deloitte... 29.04.08, 11:56 A czy każdy otrzymuje wyniki? Jeżeli nie przeszło się dalej to również o tym iformują? I jak wygląda dalszy etap rekrutacji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: look deeper Re: testy w deloitte... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.08, 15:24 W mailu zapraszającym na testy napisali, że wyniki przesyłają wszystkim. Na samych testach tez mówili, że wyniki przyślą wszystkim bez względu na to czy zdali czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
avital84 Re: testy w deloitte... 29.04.08, 19:06 Ok, dzięki. A wiesz jak wygląda następny etap? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Re: testy w deloitte... IP: *.multimo.gtsenergis.pl 05.05.08, 23:39 tak, assessment. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: curly Re: testy w deloitte... IP: 85.222.86.* 25.06.08, 10:40 Mam pytanie o ten nieszczesny angielski... znaczy czy to sa testy wyboru czy raczej trzeba byc kreatywnym ? :) Bo na stronce PWC jest cos bardziej kreatywnego, a jak jest w Deloitte? Ach i czy duzo jest tych pytan? Jeszcze jedno czy pomoce przy tescie analitycznym - kalkulator, jest wskazany czy nie mozna kozystac z niego? Pytanie bo wlasnie wdepnelam na strone PWC i tam kaza zabrac go ze soba. Myslalam ze testy powinny raczej polegac i byc tak skonstruowane zeby MOZG sprawdzic a nie klikanie w masznke... ale jesli mozna to hmmm... Z gory dziekuje za odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hada Re: testy w deloitte... IP: *.chello.pl 25.06.08, 12:05 Nie kreatywny:) Masz luki trzeba wpisać słowa, test gramatyczny (wyboru) w miare prosty, test leksykalny zdanie i reakcja tzn. są 3 albo 4 i musisz wybrać która nie pasuje i chyba jeszcze słowotwórstwo. Kalkulator trzeba mieć:) ale wiele odpowiedzi będziesz miał dobrych jeżeli umiesz poprawnie szacować:) nie wszystko trzeba w maszynke wklepywać dużo można w pamięci policzyć:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: curly Re: testy w deloitte... IP: 85.222.86.* 25.06.08, 13:03 Dziekuje bardzo za tak szybka odpowiedz - ide kupic kalkulator ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzidzia Re: testy w deloitte... IP: *.magma-net.pl 09.05.08, 11:02 Ile czasu mija od zwykle od złożenia aplikacji do zaproszenia na testy? Jakie macie doświadczenia w tym zakresie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dzidzia Re: testy w deloitte... IP: *.magma-net.pl 09.05.08, 11:06 Jeszcze jedno pytanko. Wiecie może jaki jest próg dla testów z języka angielskiego do Deloitte lub KPMG? Odpowiedz Link Zgłoś
mijo81 Re: testy w deloitte... 12.05.08, 00:10 To wiedzą tylko kadry i z nikim się tą wiedzą nie dzielą Odpowiedz Link Zgłoś
mijo81 Re: testy w deloitte... 12.05.08, 00:09 Różnie..jeden dzień...jeden miesiąc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzidzia Re: testy w deloitte... IP: *.magma-net.pl 18.05.08, 17:56 dzieki, no juz odpowiedzieli, zajelo im to miesiac ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ahaha Re: testy w deloitte... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.08, 21:08 i jaka odpowiedz Dzidzia?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal84 Re: testy w deloitte... IP: *.icpnet.pl 23.05.08, 14:55 mam pytanie. 21.05 czyli w ostatnia srode pisalem testy do Deloitte, tego samego dnia przeslali podziekowanie za udzial w testach i wyniki (kiepsko poszlo, w koncu to moj pierwszy raz;P -60%, 50%, 63%, oczywiscie w stosunku do innych jak to w deloitte. Jesli nic nie napisali o rozmowie tzn. czy nie przeszedlem dalej? dobrze rozumiem? dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mj23 Re: testy w deloitte... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.08, 15:18 Nie jest tak źle;). Z testu werbalnego i angielskiego miałem trochę gorsze wyniki i przeszedłem do AC. Najlepiej zadzwonić do hr:). Z tego co wiem, otrzymasz drugiego maila - z zaproszeniem na AC/podziękowaniem za udział w rekrutacji lub maila żeby być cierpliwym wyniku. Ze mną było podobnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal84 Re: testy w deloitte... IP: *.icpnet.pl 23.05.08, 20:36 dzieki za tak szyba odp:) poczekam moze jeszcze pare dni, jak nic nie dostane, to skontaktuje sie z nimi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal84 Re: testy w deloitte... IP: *.icpnet.pl 24.05.08, 17:44 zaraz po testach powiedzieli, ze wyniki wysla jeszcze dzis. tak tez zrobili. ale bylem tak przemeczony ze juz nie zalapalem jak bedzie z decyzja dot. dalszego etapu czyli w moim przypadku rozmowy kwalifikacyjnej. jednak kojarzy mi sie,ze ta Pani powiedziala, ze decyzja bedzie od razu, a potem beda sie kontaktowac w sprawie blizszych ustalen. ja na razie dostalem maila bez tresci a w zalaczniku list z podziekowaniem i wynikami... nic o 2 tyg nie wspominali... Odpowiedz Link Zgłoś
mijo81 Re: testy w deloitte... 24.05.08, 19:12 ...no bo 2 tygodnie to taki standard...a ludzie często i tak czekają o wiele dłużej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hada Re: testy w deloitte... IP: *.chello.pl 25.06.08, 12:08 Akurat w Deloitte to wszystko jest super pod wzgledem organizacyjnym. Nic się nie przejmuj brakiem tej info, bo na pewno już niedługo dostaniesz maila z zaproszeniem. Chyba, że czekają aż się pełna grupa zbierze na AC ok 14 osób w jednej:) Odpowiedz Link Zgłoś
mijo81 Re: testy w deloitte... 28.06.08, 23:36 A to ich AC jest (albo już było) bardzo prymitywne, na siłę chcą uczestników zestresować...żenada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hada Re: testy w deloitte... IP: *.chello.pl 30.06.08, 11:48 Nie odniosłam takiego wrażenia:) Mnie inne AC zestresowały bardziej... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mijo81 Re: testy w deloitte... 04.07.08, 19:05 No to może coś się zmieniło...bo 2-3 lata temu to elementem ich AC było właśnie wytworzenie stresującego nastroju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niunia Re: testy w deloitte... IP: *.chello.pl 01.08.08, 12:26 Wlasnie sie zakwalifikowalam do AC w deloitte. Moze moglbys cos wiecej na ten temat napisac? Czy polega jedynie na zadaniu grupowym czy jest tez rozmowa indywidualna lub tez prezentacja? Czy wymagaja na tym etapie wiedzy merytorycznej? Bede wdzieczna za kazde wskazowki. Dzieki! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hejka Re: testy w deloitte... IP: *.r.kbt.pl 11.08.08, 20:12 Cześć, możesz napisać ile trzeba mieć procent z testu, żeby się zakwalifikować? będę wdzięczny. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mijo81 Re: testy w deloitte... 11.08.08, 22:12 Tego nikt nie wie, to się zmienia w zależności od poziomu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x-men Re: testy w deloitte... IP: *.r.kbt.pl 12.08.08, 22:29 Ale koleżanka się zakwalifikowała i chyba wie ile dostała procent w tej "edycji" testów... Ja również będę wdzieczny za info. Pzdr :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mijo81 Re: testy w deloitte... 13.08.08, 20:48 To ja ci powiem z najższa średnia procentów z jaką się ludzie dostawali z tych co znam, powtarzam z tych co znam, to było ok. 60%. Ale możliwe że puszczali również z niższym dorobkiem Odpowiedz Link Zgłoś
rav107 Re: testy w deloitte... 19.08.08, 12:19 Gość portalu: x-men napisał(a): > Ale koleżanka się zakwalifikowała i chyba wie ile dostała procent > w tej "edycji" testów... Ja również będę wdzieczny za info. Jeżeli chodzi o testy analityczne to na pewno nie dowiedziała się ile procent miała, tylko ile percentyli. Różnica jest zasadnicza, mówiąc najprościej jak się da, nie dowiadujesz się ile miałeś prawidłowych odpowiedzi, tylko jak wypadłeś w stosunku do grupy kontrolnej (mogę się wyrażać nieprecyzyjnie bo dokładnie się na tym nie znam, ale jakoś tak to działa). Mówię oczywiście o testach analitycznych, nie językowych. Odpowiedz Link Zgłoś
mijo81 Re: testy w deloitte... 11.08.08, 22:20 Dawno tam byłem więc już niewiele pamiętam i moje informacje mogą być nieaktualne. Zadanie grupowe to nic oryginalnego - jakiś problem który trzeba wspólnie rozwiązać. Jest prezentacja polegająca na zrobieniu krótkiego wykładu na temat np. ile czajników sprzedaje się w Polsce w ciągu roku. Nie wymagają wiedzy merytorycznej Odpowiedz Link Zgłoś
avital84 Re: testy w deloitte... 20.08.08, 08:43 A ja zdałam testy wydawało mi się całkiem nieźle. Chociaż nierewelacyjnie może. No i dostałam info, że proszę się nie denerwować. Czas rekrutacji się wydłużył z powodów organizacyjnych, ale się odezwą. To było w maju chyba, a już jest sierpień i nikt się nie odzywa. Wysłałam tam CV jeszcze raz, ale nie wiem czy w ogóle mam szansę skoro musiałam w aplikacji zaznaczyć, że już pisałam testy, a z takiej odpowiedzi wynika, że napisałam je raczej słabo skoro nie przeszłam dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
mijo81 Re: testy w deloitte... 20.08.08, 21:08 Nie martw się, to normalka. Lepiej do nich zadzwoń Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uniek Re: testy w deloitte... IP: *.dag.pl 28.08.08, 10:13 Mam pytanko, czy mam szansę na kolejny etap (A/C) jeżeli mam z analitycznego i numerycznego 85 % a z języka niestety tylko 49%... jak myślicie... jakie jest do tego podejście??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marianek Re: testy w deloitte... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.08, 11:39 Wydaje mi sie ze w rekrutacji do Big4 najwazniejszy jest wynik analityczny. Wszystkie osoby, z ktorymi rozmawialem a ktore zaliczyly pierwszy etap mialy wynik testu analitycznego 95%+ a z pozostalych to juz roznie - nawet a angielskim i werbalnym na poziomie 50-60% zapraszali na AC. Mysle ze oprocz samych wynikow wazne jest tez wyksztalcenie i doswiadczenie zawodowe. Jesli skonczyles kierunek ekonomiczny i masz doswiadczenie w instytucji finansowej to mysle ze beda na Ciebie patrzec laskawszym okiem niz na np. absolwentow kierunkow humanistycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uniek Re: testy w deloitte... IP: *.dag.pl 28.08.08, 12:27 ale to do pracy są takie wymagania czy na praktyki? Bo ja na praktyki składałem. Wykształcenie niby mam bo robię specjalizację rynki kapitałowe na UW, odbyłem już praktykę w banku więc może na AC się uda :) dzięki za odp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marianek Re: testy w deloitte... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.08, 12:36 Nie wiem czy to ma znaczenie czy na praktyki czy do pracy. U mnie na AC byli tacy i tacy kandydaci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uniek Re: testy w deloitte... IP: *.dag.pl 04.09.08, 15:47 chciałem poinformować, że dziś dostałem telefon od pana z D. że mnie zapraszają na AC, więc jak widać wyniki były wystarczająco dobre, a jak wygląda w większych szczegółach taki AC? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marysia Re: testy w deloitte... IP: 217.153.54.* 08.12.08, 18:02 ja otrzymalam 85 z analit i 80 z liczbowego, i powiedziano mi ze 80% to minimum zeby zostac zaproszonym na rozmowe. (partner mi to powiedzial;) no i baaaaaardzo prosze, powiedzcie cos o AC i rozmowie. startuje na praktyki do doradztwa, i po testach zaprosili mnie na rozmowe z menedzerem. czy bedzie po tym jeszcze AC? jak to u was wygladalo. jakich pytac moge sie sporziewac na rozmowie? i jak wyglada AC?:) pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arti Re: testy w deloitte... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.08, 13:13 Witam, w środę podchodze do testów do działu audytu. Czy ktos mógłby napisać dokładniej jak wygląda test z angielskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GBN71 Re: testy w deloitte... IP: 87.204.211.* 06.10.08, 11:08 To zależy kogo akurat potrzebują bo ja miałem 70% 45% 45% i odrazu telefon ze na rozmowę z managerem. Ważne jest doświadczenie a nawet wygląd :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kam Re: testy w deloitte... IP: *.maast1.lb.home.nl 18.10.08, 20:35 czy ktos moze mi napisać jak wyglądają testy jezykowe? czy to test wyboru jak w KPMG czy opisówka jak w PWC? będę bardzo wdzięczna za odpowiedz.. Odpowiedz Link Zgłoś
mijo81 Re: testy w deloitte... 19.10.08, 11:09 Ważne jest to ilu mają wolnych miejsc i ilu chętnych, a że miejsc z roku na rok jest więcej a chętnych coraz mniej, to coraz łatwiej o tą robotę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kam Re: testy w deloitte... IP: *.maast1.lb.home.nl 20.10.08, 18:28 Mam pytanie odnośnie zarobków.. tylko proszę nie pisz "konkurencyjne", "zadowalające" Dostałam oferte dla PWC w Rotterdamie i tu mam 3,3 tys € brutto, wiem ze moge o takiej kasie pomarzyć w Deloitte PL, nie mając żadnego doświadczenia - właśnie kończe tu studia - TAX LAW, sama nie wiem co mam wybrać..wszystko prócz pieniędzy przemawia za tym bym jednak wróciła do PL..proszę pomóż mi podjąć właściwą decyzję.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: testy w deloitte... IP: *.chello.pl 27.10.08, 22:15 Hej, Nie orientuję się na tyle w PwC, ale wydaje mi się że na początku na pierwszym stanowisku zarobić możesz ok 5-6k. Niestety nadgosziny są już różnie płatne (czasem w ogóle, a czasem tylko część). Decyzję musisz podjąć sama, gdyż każdy ma inne priorytety. Ja sama mam problem, gdyż mam propozycję zagraniczną, ale ciężko mi "opuszczać" rodzinkę. Pozdrawiam A Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: testy w deloitte... IP: *.maast1.lb.home.nl 20.10.08, 22:08 wynajmę osobę biegle rozwiazująca testy numeryczne i indukcyjne, testy on-line po angielsku, po zakwalifikowaniu do nastepnego etapu sporo zapłace za usługę.. Odpisz na formu jesli jestes zainteresowany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nonsens Re: testy w deloitte... IP: *.acn.waw.pl 31.10.08, 02:59 dostalem ponad 90 % z analitycznego i werbalnego oraz 80 % z ang... nie ma sensu, zeby ktos uczyl cie testow, jesli nie jestes w stanie poradzic sobie z nimi to odpadniesz pozniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: testy w deloitte... IP: *.ip.netia.com.pl 28.06.13, 15:43 jestem świeżo po testach na dzień dzisiejszy chyba nic się nie zmieniło na napisanie testu słownego było 12 min ok. 36 zadań które trzeba okreslić czy są prawdziwe czy nieprawdziwe czy trudno powiedzieć, test numeryczny (analityczny) ok 20 min-25 min wykresy procenty i ang też ok 25 min wybranie właściwego słowa lub wstawienie samemu grupa około 15 osób Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: testy w deloitte... IP: *.globalconnect.pl 29.10.13, 23:42 Witam, mam pytanie odnośnie testu słownego. Pytania i odpowiedzi są napisane w języku polskim, czy angielskim? Bardzo dziękuję za informację. Odpowiedz Link Zgłoś
caramel33 Re: testy w deloitte... 27.01.14, 02:20 Mam pytanie do weteranów. Czy ktoś mógłby się podzielić wiedzą jak wygląda rekrutacja do działu prawnego Deloitte? Chciałbym mniej więcej wiedzieć wygladają poszczególne etapy i czy test z angielskiego jest z jezyka prawniczego czy "ogólnego". Odpowiedz Link Zgłoś