Dodaj do ulubionych

antena cyfry+

IP: 178.73.49.* 28.09.10, 17:27
Z niezrozumiałych powodów mam bardzo częste zakłócenia w odbiorze z cyfry +, mimo sprawdzania anteny,kontroli fachowców, naprawy itd. NIC NIE POMAGA! ktoś mi powiedział że przyczyną może być używanie przez sąsiada bezprzewodowego, czy tez radiowego internetu, czy możliwa jest taka przyczyna mojej męczarni? Obraz telewizora albo zanika i ekran jest czarny, albo nie ma głosu.
Nadmieniam że mieszkam w Wołominie, w małym domku, bez możliwości kabla, z cyfrą+ jestem od jej początków, ale jak wiadomo dla niech ważny jest nowy klient który jeszcze nie podpisał umowy. jestem osoba starszą i niepełnosprawną i trudno mi coś samej zalatwić do końca. bardzo proszę o radę . ( pani która pisze przekaże mi państwa sugestie)
Obserwuj wątek
    • ssaczek Re: antena cyfry+ 29.09.10, 07:17
      Na moim osiedlu praktycznie co trzeci ma zainstalowany ruter bezprzewodowy i nikomu to nie przeszkadza w odbiorze TV SAT których też nie brakuje. Osobiście stawiałbym na wadliwy tuner, zaniki obrazu a raczej sygnału zdarzają się przy mocnym zachmurzeniu ale sygnał cyfrowy ma to do siebie że albo jest albo go nie ma, skąd więc zaniki dźwięku? Tak więc stawiam w kolejności -tuner, słabej jakości kabel(antena - tuner), ustawienie anteny.
      • swojadroga Re: antena cyfry+ 29.09.10, 20:35
        Do poprzednika dodam tylko. Może to również być wilgoć w kablu lub jeśli problemy z odbiorem pojawiają się podczas drobnych opadów deszczu to może to być konwerter do którego dostaje się już wilgoć. Na forum jednak to ciężko ocenić. Internet bezprzewodowy sąsiadów raczej nie jest powodem problemów. Jeśli internet sąsiadów okazałby się źródłem problemów to znowu wracamy raczej do konwertera, ewentualnie kabla.
        • Gość: anasz Re: antena cyfry+ IP: 178.73.49.* 29.09.10, 21:49
          dowiedziałam sie teraz od pani której ten problem dotyczy, ze dzieje sie to wieczorami miedzy godz 18-23, stad ona podejrzewa zakłócenia, ale jednocześnie nikt tzn żadne komisje takich zakłóceń nie stwierdziły.
          a ja mam dodatkowe zapytanie czy kabel nalezy co jakiś czas wymieniać? czasza była badana i podobno jest nawet nie podrdzewiała, a cale urządzenie ma juz pare lat!
          • swojadroga Re: antena cyfry+ 30.09.10, 07:25
            Kiepski kabel jakościowo bywa po dwóch latach do wymiany. Na początek proponuję sprawdzić czy izolacja kabla nie jest popękana lub pęka pod wpływem ugięcia przewodu (ale tylko na odcinku na zewnątrz budynku).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka