Gość: PIPsa IP: *.devs.futuro.pl 26.01.08, 22:27 Jak nasłać Inspektorów PIP na nierzetelnego pracodawcę, aby nie ujawniać swoich danych personalnych i zrobić to skutecznie ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tytania Re: Państwowa Inspekcja Pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.08, 22:44 W sposób anonimowy można złożyć donos na pracodawcę, PIP bierze Twoje dane, ale nie może ich bez Twojej zgody ujawnić pracodawcy - to normy ustalone prawnie. Więcej dowiesz się na stronach PIP Nie wiem tylko czy pytasz o prawo czy o praktykę..Jezeli to drugie, to ja nie umiem pomóc..W pierwszym przypadku polecam - www.pip.gov.pl/html/pl/html/07069302.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIPsa Re: Państwowa Inspekcja Pracy IP: *.devs.futuro.pl 26.01.08, 23:06 Dzięki za odpowiedź Właśnie teoria jedno, a praktyka drugie. U mnie w firmie, zanim się pojawi PIP-a, wszyscy już wiedzą, czy więc personalia "donosiciela" są tajne ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tytania Re: Państwowa Inspekcja Pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.08, 23:29 to musialbys sie wczytac.. ale ja mysle ze to wynika zwyczajnie z faktu, że PIP informuje ze przyjdzie... troche to bezsensu, a z drugiej strony robic nalot.. to chyba w przypadku jak sie dzieja straszne rzeczy... Moze niech się wypowie jakiś znawca tematu z praktyki :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś