e-zuza 12.02.08, 23:10 jak pracuje się w tym banku.Czy mogłabym prosic o opinie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jok Re: Praca w HSBC bank IP: *.ghnet.pl 16.02.08, 14:45 czesc czy ktoś moze mi powedziec dokładnie jak wyglada rozmowa kwalif do HSBC czy całosć po angielsku i czy doświadczenie jest ważne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Praca w HSBC bank IP: *.chello.pl 16.02.08, 15:36 Z chęcią udziele Tobie odpowiedz.. Tylko pisz jaśniej..? Gdzie, na co i po co? Rekrutują Cie na sprzedaż ratalną? Na sprzedaż k. kredytowych? Czy może do kredytów gotówkowych?? A może do nowo otwieranych oddziałów detalicznych? Ehh.. Odpowiedz Link Zgłoś
e-zuza Re: Praca w HSBC bank 16.02.08, 16:23 A czy możessz mnie odpowiedźieć jak pracuje się w HSBC?głównie mam na mysli kase:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PRACOWNIK Re: Praca w HSBC bank IP: *.centertel.pl 23.02.11, 16:16 Ja Ci mogę odpowiedzieć,to istny obóz pracy,wynagrodzenie na stanowisku Mobilnego Doradcy Klienta 3000 tys brutto,prowizję aby dostać musisz otwierać miesięcznie 20 kont. Do tego muszą one się jeszcze zasilać abyś ją dostał. Na miły początek każdego dnia dostajesz smsy pocdchodzące pod mobbing gdzie dziś będziesz ile umów podpiszesz jak byś był wróżką. Traktowanie ludzi jest potworne,żegnam tą instytucję i odradzam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hsbc hcmb mbch czy Re: Praca w HSBC bank IP: *.dip.t-dialin.net 25.06.11, 12:07 Podpisuje sie pod tym rekami i nogami. Miałem ten przyjry zaszczyt tam pracować. Dramat!!!!!!!!! Odradzam kazemu, nawet najgorszemu wrogowI. 20 kont w miesiacu, kaze ma by c zasilone bys dostał jakąs pramie, a jesli ju z to są grosze. Pseudo menadzerowie, tj kierownicy zespoołów dyroktorzy ioddziałów itp elementy codziennie rano będa pytac dzowni c pisac semey co zrobisz ile podpiszesz, dlaczego tak mało, co zrobisz jutro itp. Tragedia tragedia. I jesxcze jedno :) , słwo pledż bedzie Ci si e kojarzy c ze wszystkim. Jaki pledź na dzisiaj? Czy ile podpiszesz umów na konta :) Dramat Odpowiedz Link Zgłoś
kuklowicz79 Re: Praca w HSBC bank 30.04.08, 00:37 ahah a co to za bank chyba nie polski Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynazbagien Re: Praca w HSBC bank 16.02.08, 17:01 a mnie interesowało by na stanowisku asystent ds kredytów i asystent ds obsługi klienta. ciężko się dostać na to stanowiska? nie mam wykształcenia związanego z bankowością mam skończone studia wyższe humanistyczne, w toku studia podyplomowe z dziedziny human resources, angielski biegły w mowie, dobry w piśmie. Jak myślisz wystarczy? Odpowiedz Link Zgłoś
e-zuza Re: Praca w HSBC bank 16.02.08, 17:23 dziewczynazbagien napisała: > a mnie interesowało by na stanowisku asystent ds kredytów i asystent ds obsługi :)) chyba mam konkurencję na to stanowisko. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynazbagien Re: Praca w HSBC bank 16.02.08, 17:35 i jak oceniasz moje szanse? hehe ja składam w Krakowie, a Ty? Odpowiedz Link Zgłoś
e-zuza Re: Praca w HSBC bank 16.02.08, 17:44 Twoim atutem jest angielski moim doświadczenie w bankowości...ale róznie to bywa.Życzę powodzenia. Tak ja tez składałam do Krakowa. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynazbagien Re: Praca w HSBC bank 16.02.08, 19:11 Myślę, że ma większe szanse angielski nie jest tu tak istotny jak doświadczenie w bankowości... Szukam tej pracy i szukam w krk i coś czuję że większe szanse zatrudnienia miałabym w uk niż tu w Polsce nawet we wspomnianym banku. W każdym razie tez Tobie życzę powodzenie:-) Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Praca w HSBC bank IP: *.adsl.inetia.pl 18.02.08, 19:45 Specjalista ds. obsługi klienta czyli sprzedaż kredytów gotówkowych bo tym się aktualnie hsbc zajmuje. Myśle, że to miałaś na myśli. Rozmowa kwal. jak rozmowa trzeba wykazać się przede wszystkim dobrą znajomością sprzedaży. Bo głównie na tym praca polega, dostaje się lidy czyli baze klientów którzy zakupili coś np na raty w tym banku i się obdzwania. Co do wymagań, hmm myśle,że akurat na tym stanowisku znajomość j.angielskiego nie jest zbyt dużym atutem bardziej bym stawiał na doświadczenie w branży. Zarobki bardzo dobre ;) spokojnie powyżej 5000/mc Natomias jeżeli chodzi o prace w nowo otwartych placówkach trzeba się wykazać typowymi cechami doradczymi. HSBC chcc otworzyć placówki preztiżowe takie jak np: citigold. Gdzie klient obojętnie w jakim zakątku świata by się znalazł będzie czuł się tak samo. Więc przede wszystkim biegła znajomośc j.angielskiego i dobra niemieckiego i predyspozycje doradczo-sprzedażowe. Co do zarobków pewnie też będą dobre bo akurat hsbc tutaj nie skąpi ;) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pk Re: Praca w HSBC bank IP: *.gprs.plus.pl 18.02.08, 20:58 te 5000 to brutto???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Praca w HSBC bank IP: *.chello.pl 19.02.08, 18:56 Netto... Zazwyczaj jest to około 2500zł podstawy + premia miesięczna zależna od wyrobienia planu w granicach 2000-4000zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AKWIZYTOR KART Re: Praca w HSBC bank IP: *.e-wro.net.pl 14.03.08, 09:24 JA TAM SŁYSZAŁEM , ŻE PODSTAWY JEST 3000ZŁ I PREMII OK. 5000ZŁ , A NAWET 6000ZŁ, A MOŻE NAWET 7000ZŁ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ! Re: Praca w HSBC bank IP: *.237.spine.pl 06.05.08, 22:45 a w jakim dziale i za co ta premia??buahahaah Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Praca w HSBC bank IP: *.citynet.pl 07.05.08, 16:30 pensja 2300zl brutto potem 300zl wiecej na stanowiskach asystenckich czyli generalnie nedza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Praca w HSBC bank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.08, 15:38 ..jakie efekty po rozmowach? :) Kto jest szczęśliwcem ręka do góry ;) A tak serio, po jakim czasie od rozmowy oddzwonili do kogoś z dobrą nowiną? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Praca w HSBC bank IP: 129.35.231.* 13.05.08, 15:55 ja, ja jestem szczęśliwcem;) niebawem podpisuję umowę;) myślę że gdybym sam się nie przypomniał po 2 tygodniach od rozmowy to mogliby mnie gdzieś w kąt rzucić (może nie celowo ale jednak). przypominajcie się po rozmowach, to dobrze o Was świadczy i zwiększa Wasze szanse bo oni rekrutuja ale niekoniecznie na "juz" więc można się gdzies zapodziać i szansa spalona. powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Praca w HSBC bank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.08, 10:17 ..gratulacje ;] Czyli trzeba odczekać spokojnie 2 tyg. :) P.S. Na jakie stanowisko aplikowałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joj Re: Praca w HSBC bank IP: 129.35.231.* 14.05.08, 15:15 odczekaj ze 2 tygodnie, choć zawsze możesz w ostatni dzień się przypomnieć. nie chcę pisac na jakie stanowisko sie dostałam: średni szczebel. pozdrawiam i powodzenia wszystkim życzę, myślę że firma jest całkiem w porządku, bardzo podoba mi się ich podejście do ludzi-pracowników Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Praca w HSBC bank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.08, 18:16 i jak ci sie podoba w tej pracy mozesz mi napisac jakies szczegóły na czym polega. staram sie o prace w katowicach.pozdr kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja no i jak tam rekrutacja IP: *.ghnet.pl 13.03.08, 20:26 do HSBC w Krakowie, czy nadal trwa, ktoś się dostał, był na rozmowie? Będę wdzięczna za informacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowa Re: no i jak tam rekrutacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.08, 21:52 witaj. ja składałam dokumenty do krakowa i mnie przyjeli na stanowisko do spraw klienta. rozmowa opierała sie przede wszystkim na moim doświadczeniu w administracji jakie zdobyłam w dużej krkowskiej firmie. pytali o wszystkie obowiązki jakie pełniłam. Pozatym rozmowa jak każda inna: jak zachowałaby sie Pani w sytuacji kiedy... itp. z językiem u mnie średnio, także raczej na tym stanowisku nie jest musem. Zaproponowali bardzo fajne warunki na okres próbny. Jednak obawiam się o atmosferę. Czy praca nie będzie na zasadzie pracy za wszelką cenę i karierowiczów.... Może wypowie sie jakiś pracownik???? Jak jest naprawdę???? Pracę zaczynam niebawem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: no i jak tam rekrutacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.08, 15:59 Cześć, jesli mozesz napisz po jakim czasie od wyslania aplikacji otrzymalas jakas wiadomosc z hr-u? Jakie warunki finansowe Ci zaproponowano (mniejwiecej). Widze ze firma nadal rekrutuje pracownikow. Z gory dzieki za odp. Odpowiedz Link Zgłoś
angry_mob Praca w HSBC bank we Wrocławiu 01.04.08, 11:42 Witam, a czy coś ktoś wie, jak się sytuacja przedstawia we Wrocławiu? Złożyłem podanie na stanowisko Junior Relationship Manager. Znam biegle angielski i skończyłem socjologię - komunikacja społeczna. Myślicie, że jest szansa? Jeśli macie jeszcze jakieś info, to piszcie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 77 Re: Praca w HSBC bank we Wrocławiu IP: *.gprs.plus.pl 01.04.08, 12:07 Tez zlozylam podanie na to stanowisko, nie mam doswiadczenia w bankowosci, ale w innej instytucji finansowej, ang bardzo dobry. Zycze powodzenia Tobie i sobie Odpowiedz Link Zgłoś
angry_mob Re: Praca w HSBC bank we Wrocławiu 01.04.08, 19:35 Tobie również życzę powodzenia. Jak się dostaniesz, to napisz, jak było na rozmowie kwalifikacyjnej. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 77 Re: Praca w HSBC bank we Wrocławiu IP: *.gprs.plus.pl 08.04.08, 17:07 jak dotąd bez odzewu, u Ciebie coś się ruszyło? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Praca w HSBC bank we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.08, 09:59 No i co tam słychać? Dostał sie ktoś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 77 Re: Praca w HSBC bank we Wrocławiu IP: *.gprs.plus.pl 12.04.08, 11:50 na razie cisza jak na morzu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Praca w HSBC bank we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.08, 12:08 Szkoda, mam rozmowę w przyszłym tygodniu i chciałbym znac realia finansowe. Żeby ewentualnie dobrze się "wstrzelić" ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 77 Re: Praca w HSBC bank we Wrocławiu IP: *.gprs.plus.pl 14.04.08, 13:12 Podziel sie wrazeniami po rozmowie! Powodzenia :)) Odpowiedz Link Zgłoś
angry_mob Re: Praca w HSBC bank we Wrocławiu 14.04.08, 13:02 u mnie też cicho... Czekam i czekam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ook Re: Praca w HSBC IP: *.chello.pl 15.04.08, 07:39 czy wogóle do kogoś oddzwonili po rozmowie? ja byłam w krakowie prawie 2 tygodnie temu. prosiłam żeby oddzwonili z każdą wiadomością, powiedzieli że zawsze dzwonią i na tak i na nie a ja odpowiedzi nie mam. do kogo po jakim czasie się odezwali z propozycją pracy lub z odmową? chodzi mi o kraków-zabierzów. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Praca w HSBC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.08, 09:24 Idę dopuiero jutro na rozmowę, możesz mniejwięcej podac jaką kwotę podałaś i na mniejwiecej jakie stanowisko aplikowalas? Z gory dzieki za informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ook Re: Praca w HSBC IP: 129.35.231.* 15.04.08, 10:50 a Ty na jakie stanowisko aplikujesz? ja na inspektora, powiedziałam 3 tys netto. napisz jak po rozmowie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Praca w HSBC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.08, 12:56 OK, dam znać. Ja na asystenta(kę) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jji Re: Praca w HSBC IP: *.chello.pl 17.04.08, 07:28 no i jak po rozmowie? byłaś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwert Re: Praca w HSBC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.08, 13:57 Byłam. Z rozmowy nie jestem zadowolona (źle wypadłam). Pytania standardowe, bez fajerwerków. Firma wygląda z zewnątrz na naprawdę profesjonalną, aczkolwiek czuć coś przytłaczającego w powietrzu. Co dalej? Raczej bez szans. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natalia Re: Praca w HSBC IP: *.mmpnet213.tnp.pl 18.04.08, 12:12 Hej! Ja też byłam na rozmowie do KRK na telemarketera. Też na rozmowie fatalnie wypadłam...Czy jest ktoś kto aplikuje na to stanowisko? Zaczynam od tego stanowiska, bo nie mam doświadczenia w bankowości, ale zawsze to duża prestiżowa firma, możliwości awansu. A budyneczek i biuro, no jak zresztą całe Busines Park Zabierzów, prezentuje się poprostu ekstra! Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosci Re: Praca w HSBC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.08, 08:49 witam? a kiedy maja odzwaniac,,,kiedy zakancza sie proces rekrutacji...i jak muslicie ile mozna zarobic na stanowisku asystena ds obslugi klienta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qik Re: Praca w HSBC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.08, 10:17 Witam, a ile stopni jest w rekrutacji na telemarketera? Rozmowa telefoniczna i w biurze, czy dwie w biurze? Z góry dziękuje za odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaja Re: Praca w HSBC IP: 213.134.167.* 20.04.08, 11:20 Witam. Jeżeli była to rekrutacji na stanowisko asystenta ds obsługi klienta w Krakowie, to została już ona zakończona. Pomimo obietnic, że się odezwą, nie oddzwaniają, dlatego lepiej zadzwonić do nich i się upewnić. Ja zadzwoniłam po dwóch tygodniach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .. Re: Praca w HSBC IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.08, 15:36 do mnie się odezwali na drugi dzień po rozmowie i zatrudnili własnie w zabierzowie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
angry_mob Re: Praca w HSBC bank we Wrocławiu 22.04.08, 13:09 Słychać coś we Wrocławiu? U mnie cisza. Wie ktoś może, czy rekrutacja się już zakończyła? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 77 Re: Praca w HSBC bank we Wrocławiu IP: *.gprs.plus.pl 22.04.08, 14:11 też czekam, może jednak nie biorą nas pod uwagę? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
angry_mob Re: Praca w HSBC bank we Wrocławiu 23.04.08, 15:20 Kurcze, a jest ktoś, kto był na rozmowie we Wrocławiu? Jeśli tak, to proszę o info. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: - Re: Praca w HSBC bank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.08, 22:24 I co tam słychac w HSBC? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PRACUJĘ W HSBC Re: Praca w HSBC bank IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.08, 17:04 Ludzie, Ta firma to jeden wielki bałagan. Dałam się nabrać 3 miesiące temu ;-). Przyszłam z innej dużej firmy. Różnica jest KOLOSALNA. Na Zachodzie HSBC to jest ogromna firma, w Polsce HSBC to jest LOGO, za którym nic nie stoi. Bałagan, zero oferty, aż wstyd z czymkolwiek do Klienta jechać. A umowy? Wszystko to bezpośrednie tłumaczenia z angielskiego, nikt po polsku ich nie rozumie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qik Re: Praca w HSBC bank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.08, 18:56 A z jakiego miasta masz doświadczenie? Z góry dzięki za odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PRACUJĘ W HSBC Re: Praca w HSBC bank IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.08, 21:08 Szczerze mówiąc wolałabym nie mówić. Nigdy nie wiadomo, kto to czyta. Ale w rzeczywistości to nie ma znaczenia. Z tego co wiem w każdym mieście jest tak samo. W Krakowie-Zabierzowie ludzie od 8 miesięcy nie pracują, bo opóźnia się wejście projektu, do którego byli zatrudnieni. Przez 8 miesięcy siedzenie przy biurku bez żadnego zajęcia jest frustrujące jak cholera. Dlatego część odeszła, praktycznie w ogóle nie pracując. W centrali w Warszawie zatrudniają tylko nowych obcokrajowców (wystarczy zobaczyć listę mailingową), którzy nie rozumieją polskiej rzeczywistości i narzucają Polakom jakieś bzdurne pomysły, które później ja jestem zmuszona prezentować klientom i świecić oczami przed nimi ze wstydu. Jedyne co dobre, to pieniądze. I tylko dlatego warto w HSBC w Polsce pracować - ze względu na $. Ta praca będzie dla was frustrująca, nie zaspokoi waszych podstawowych ambicji, ale to prawda - będzie dobrze płatna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 77 Re: Praca w HSBC bank IP: *.gprs.plus.pl 19.04.08, 21:24 To ja już chyba wiem w jakim mieście pracujesz ;) Do mnie do dzis sie nie odezwali wiec pewnie nie dane mi bedzie sprawdzic na wlasnej skorze tego co napisalas. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Praca w HSBC bank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.08, 23:38 A ile czekasz na odpowiedz? Moze czas samemu sie skontaktowac? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 77 Re: Praca w HSBC bank IP: *.gprs.plus.pl 20.04.08, 17:09 Bedzie juz 3 tygodnie, wiec jesli mieliby sie odezwac to zapewne juz by to uczynili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nata Re: Praca w HSBC bank IP: *.mmpnet215.tnp.pl 21.04.08, 13:56 A CZY NA TELEMARKETERA SIĘ KTOŚ JUŻ DOSTAŁ DO ZABIERZOWA-KRAKÓW??? ODDZWONILI DO KOGOŚ? z tego co wiem, to jedna przez telefon rozmowa i druga w biurze i chyba tyle?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piccolin0 Re: Praca w HSBC bank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.08, 14:27 nikt sie nie dostal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Praca w HSBC bank IP: *.compower.pl 21.04.08, 14:39 witam jak sie do kogas odezwa to niech pisze:)bo jescze chyba nie odzwaniaja pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nietykalna Re: Praca w HSBC bank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.08, 16:41 Pociesze was... oddzwaniaja , do mnie dodzwonili po 4 dnich roboczych. Skladalam papiery na konsultanta ds telemarketingu. Z tego co się orientuje do 25 kwietnia bedą finalizowac skład ale to tylko moje domysły. Mam na mysli k-ow - zabierzow. Narazie wyglada wszystko ladnie ale to waidomo ze sie okaze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vb Re: Praca w HSBC bank IP: *.compower.pl 21.04.08, 18:05 to rozumiem ze cie przyjeli:)gratulacje...a mialas jakies doswaidczenie czy poszlas tak na farta:)pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nietykalna Re: Praca w HSBC bank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.08, 19:16 Pracowalam wczesniej a call center w zeszlym roku w Orange a w tym w Centrum Bankowości Bezpośredniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Praca w HSBC bank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.08, 18:07 oddzwonili 4 dni od wysłania CV czy rozmowy rekrutacyjnej? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nietykalna Re: Praca w HSBC bank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.08, 19:10 Od Cv to chyba 2/3 dni a od rozmowy 4 ROBOCZE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piccolin0 Re: Praca w HSBC bank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 11:47 Dzaięki za informację! I gratulacje z powodu nowej pracy, napisz kiedy zaczynasz, jaka atmosfera, wrażenia itp. Good luck :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natalia Re: Praca w HSBC bank IP: *.244.146.139.ip.tnp.pl 21.04.08, 18:11 hej, a czy odrazu się dostałaś czy masz jeszcze testy? jeśli możesz na gadu do mnie napisać? plisss 376952 Natalia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poprawka Re: Praca w HSBC bank IP: *.244.146.139.ip.tnp.pl 21.04.08, 18:13 376953 bardzo peorśzę o kontakt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: Praca w HSBC bank IP: *.compower.pl 21.04.08, 19:41 a jaki staz mialas w tych firmach:)..ty aplikowalas na asystent ds telemarketingu czy ds obslugi klienta czym to sie rozni:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Praca w HSBC bank IP: *.compower.pl 22.04.08, 13:26 witam jak ktos sie dostanie do krakowa na asystenta ds obsl klienta niech pisze :)ja jescze nie mialam telefonu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytanie Re: Praca w HSBC bank IP: *.compower.pl 24.04.08, 16:56 czym sie rozni praca asystenta ds obslugi klienta a doradcy ds obslugi klienta..ktora jest bardziej oplacalna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmmmm Re: Praca w HSBC bank IP: *.pk.edu.pl 25.04.08, 19:58 hej dostałam sie w krk zabierzów na aystentke ds. obłsugi kilenta,jesli jest taka osoba ktora sie tez dostała to kurcze prosze o knatak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: Praca w HSBC bank IP: *.pk.edu.pl 25.04.08, 20:01 wogole mam pytanie na jakim poziomie jest wasz angielski, bo sie tak zastaniwa czy na stanowisku aystenka ds. obsłygi klienta tobedziemy obsługiwać w jezyku angielksim tzn. obcokrajowców, czy tylko polaków.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Praca w HSBC bank IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.08, 13:31 Witam, Czy wie ktoś jakie wynagrodzenie otrzymuje asystent ds windykacji albo inspektor ds windykacji w HSBC? Z góry dzięki za info. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Re: Praca w HSBC bank IP: 195.136.186.* 29.04.08, 11:22 A ja mam pytanie czym różni się specjalista ds obslugi klienta o telemarketingu. No i jakich zarobkow sie spodziewac na tych stanowiskach. Jakie pytania na rozmowie kawal. i z jak z jezykiem. Co prawda nie odzwonili, ale.. warto wiedziec:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saiik Re: Praca w HSBC bank IP: *.autocom.pl 29.04.08, 17:55 specjalista ds obługi klenta odbiera telefony od klientów,a sp od telemarketingu - dzwoni do klientów z checią sprzedania im jakiegoś kredytu itp. - ale w hsbc(podobno) nie jest to aktywne poszukiwanie klientów-tylko działasz na bazie -. ja wybieram telemarketing- wieksze szanse na wieksza kase:) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytająca oddzwaniają czy nie oddzwaniają???? IP: 129.35.231.* 06.05.08, 13:08 do kogo oddzwonili sami z hsbc? ja po 1-szej rozmowie się przypomniałam i oddzwonili, po 2 narazie czekam. czy za każdym razem trzeba się im przypominać czy sami w końcu przypominają sobie że mają oddzwonić? poza tym czy był ktoś na rozmowie na inspektora ds.rozliczeń z kontrahentami? jakie stawki podawaliście i czy przyjeli kogoś? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kl Re: Praca w HSBC bank IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.04.09, 13:20 no jest smiesznie w tym HSBC, ja tam ich znam z UK ale to co sie w Polsce z nimi dzieje to smiech:) ludzie siedza miesiacami przy niepodlaczonych komputerach-jak dostana hahah, bez podlaczonych telefonow i patrza sie w przestrzen, nie wiem na jakiej zasadzie zatrudniaja menagerów ale z nich d.py nie menadzerowie, najfajniejsze co slyszalem to ze dziewczyna dostala awans we Wroclawiu na junior menager-taki przedstawiciel i nie dostanie samochodu-jej praca to umawianie sie na spotkania i jezdzenie na nie:)))))))hahahahahahahaha nawet przedstawiciele od chipsow maja pikaczenta:)))))))))ale kasa dobra jest w tym banku nie da sie ukryc ale zeby wymienic toner to musisz dzwonic do wawy-wiec wicie rozumicie Odpowiedz Link Zgłoś
magda-magda25 jakie stanowiska w krakowie? 18.05.09, 16:22 mam pytanie, chce wyslac apliakcje ogolna ze strony HSBC, ale mieszkam w krakowie i chcialabym sie dowiedziec jakie stanowiska tam istnieja, interesuje mnie doradztwo klienta lub call center, bede wdzieczna za pomoc:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANONIM Re: Praca w HSBC bank IP: *.237.spine.pl 06.05.08, 22:44 okolo 3000-3500brutto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANONIM Re: Praca w HSBC bank IP: *.237.spine.pl 06.05.08, 22:42 bedziesz zadowolona :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANONIM Re: Praca w HSBC bank IP: *.237.spine.pl 06.05.08, 22:03 a ja pracuje 1,5 roku i nie narzekam, i kto na wlasna reke nie zobaczy to niech nie pisze bzdur!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Praca w HSBC bank IP: *.metrolink.pl 02.09.10, 13:08 W Hsbc pracuje od roku i jest to najgorsza instytucja w jakiej kiedykolwiek pracowalam. Zarobki sa dobre , nawet bardzo ale to co sie dzieje wewnatrz to koszmar. Mobing w pelnym wydaniu, zastraszanie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: Praca w HSBC bank IP: *.metrolink.pl 02.09.10, 13:12 Podzielam zdanie ,ze hsbc to najwiekszy syf jaki doswiadczylem .Przestrzegam wszystkim chetnym , ktorych zacheci kasa. Pan Wielka Dyrektor E.. to najwieksza szuja jaka w zyciu poznalem- zaklamana , falszywa karierowiczka, nie liczaca sie z ludzmi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moniamonia Re: Praca w HSBC bank IP: *.metrolink.pl 08.09.10, 01:07 Ojejjjjj w koncu ktos wspomnial o wariatce Pannie E... Dyrektor od siedmiu bolesci. Hsbc jako marka swiatowa jest super , ale nie w Polsce...niestety. Dzieki takim ludziom jak Panna E... taki dobry bank traci wszystko . Za zadne pieniadze bym nie wrocila do tej pracy pod rzady tej zeschizowanej Panny. Pracowalam w sieci mobilnej, wydawalo sie ,ze bedzie naprawde super, niestety wspolpraca z nia jest nie do zniesienia, mobbing, zastarszanie- to wszystko prawda , albo i mala czesc prawdy. Ludzie odchodza , rotacja jest gigantyczna, ludzie sa zwalniani za to,ze raz nie zrobia planu sprzedazowego miesiecznego ! Niestety Panna E gdzie dobrze grzeje u kogos palec ,ze jeszcze tam zasiaduje w tym banku...koszmar. Polecam prace w hsbc na calym swiecie, tylko nie w polsce !!! Podpisuja sie pod tym tłumy nadal tu jeszcze niestety pracujacych (choc juz nie dlugo) i Ci , ktorzy odeszli i Ci , ktorzy zostali wyrzuceni:) Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyszly pracownik Re: Praca w HSBC bank IP: 109.243.115.* 14.09.10, 23:57 Mam pytanko. Jakiego miasta dotyczą wasze negatywne opnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G Re: Praca w HSBC bank IP: *.dip.t-dialin.net 25.06.11, 12:17 Ewa??????? Jeśli tak, to uwaajcie na nią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x chcę umieścić 350 000 Euro, IP: *.PH-1511G-BSR64K-02.ish.de 30.04.08, 00:47 czytając wasze wypociny, dowiem się o lepszych lokatach z netu. bibi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Praca w HSBC bank, asystet ds. informacji zarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.08, 08:59 czy ktoś wie czego wymagają na tym stanowisku? asystent ds. informacji zarządczej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: Praca w HSBC bank IP: 193.108.73.* 20.05.08, 14:44 ja juz pracuje w tym banku rok czsu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary bankowiec Re: Praca w HSBC bank IP: *.chello.pl 30.05.08, 20:39 a ja współczuję wszystkim ludziom z doświadczeniem, którzy połakomili się na wysokie zarobki w HSBC. Życzę Wam jak najlepiej, ale z tego co wiem o HSBC w Polsce to nie wszyscy będą zadowoleni. Czy nie dziwi Was, że zatrudniają 30-40% więcej ludzi niż potrzebują ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdziwiona Re: Praca w HSBC bank IP: 193.108.73.* 10.06.08, 11:03 Skąd taka bzdura, że "zatrudniają 30-40% więcej ludzi niż potrzebują?"?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miminka Re: Praca w HSBC bank IP: 87.239.46.* 10.06.08, 12:27 mój mąż się dostał do krakowa - asystent ds windykacji i jest jak narazie bardzo zadowolony. wyslal cv, i po paru dniach zadzwonila babeczka z pytaniem czy aktualne, potem dzwonila drugi raz z zaproszeniem na rozmowe. rozmowa trwala dlugo, wypytywali bardzo szczegołowo o doświadczenie, potem dwa pytania w j.angielskim i zadzwonili odrazu tego samego dnia z odpowiedzia ze zostal przyjety. jezeli chodzi o zarobki to zaproponowali 1800brutto 3/4etatu. powodzenia dla wszystkich :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Praca w HSBC bank IP: *.171.131.164.crowley.pl 10.06.08, 17:56 za duzo tu spekulacji czy ktos wiarygodny w koncu moze sie wypowiedziec na tema co dokladnie robi asysten ds obslugi klienta i ile zarabia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niunia Re: Praca w HSBC bank IP: 89.174.106.* 15.06.08, 10:41 Zalezy w jakim dziale, CF - siedzi i sie szkoli puki co. PFS od poniedzialku rusza na zmiany, CMB - na razie nie ma specyfikacji. Zarobki tez sa bardzo rozbiezne, np. w CF zarabiaja ok 50% z tego co w PFS, ale tez wymagania na to stanowisko sa inne i praca duuuzo mniej odpowiedzialna. Zreszta zarobki nie sa az tak rewelacyjne jak wiesc gminna niesie... Wspolczuje tym wszystkim ktorzy nie przeszli selekcji i teraz z zawisci tak pluja na ten Bank. Moze najwyzszy czas jakies studia zrobic i angielskiego sie pouczyc? Slyszalam, ze SKOKi tez rekrutuja. Moze tam wam sie uda! Powodzenia :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pierre Re: Praca w HSBC bank IP: *.olsztyn.mm.pl 16.06.08, 17:05 Wiecie cos na temat pracy w HSBC jako sales dealer?dzieki za wszelkie info.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trafficc Re: Praca w HSBC bank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.08, 10:20 To samo co babka na poczcie - obsługuje klienta. No wiesz wpłaty /wypłaty/ lokaty terminowe / trzeba być ładnie ubraną i się nie mylić bo wtedy są kwasy. Zarobki bardzo słabe ok. 2000,- zł netto po okresie próby. Bank taki sobie mało ekspansywny i ogólnie przereklamowany. Uważajcie na wyścig szczurów słyszałem, że wyjątkowo się tam ścigają ... he he jak to między zawistnymi babami!!! trafficc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malinka Re: Praca w HSBC bank IP: 193.0.116.* 19.06.08, 13:31 Hej , a ja wyslalam dzis cv na nr ref. asystent ds. bankowosci korporacyjnej ,,tylko ze pisali ze do 15 czerwca napisali by wysylac z dzis juz jest 19 ,,,kurcze i to jeszcze na pol etatu,myslicie ze mozna liczyc ze sie odezwa? zastaanwiam sie czy nie wyslac na doradce klienta indywid. jeszcze ,,tylko ze tez z opoznienie m , kurcze zalezy min a tej pracy ,, ,jak myslicie czy na dwa rozne stanowiska kandydowac , nie beda krzywo patrzec? napiszcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justyna Re: Praca w HSBC bank IP: *.3s.pl 11.07.08, 22:13 PILNE!!! Prosze o pomoc... Okolo 18 zadzwonila do mnie pani z HSBC w Katowicach i zaprosila na rozmowe kwalifikacyjna... Niestety wylaczyla sie nim pop[rosilam ja o ponowne podanie swojego nazwiska :-(. Czy byl ktos juz moze na rozmowe w Katowicach i zn jej godnosc? Bylabym bardzo, bardzo, bardzo wdzieczna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Re: Praca w HSBC bank IP: *.chello.pl 28.07.08, 23:18 Ile zarabia inspektor ds rozliczen kart kredytowych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emi Re: Praca w HSBC bank IP: *.chello.pl 29.07.08, 17:20 ja bylam na rozmowie na stanowisko doradca ds sprzedazy. jeszcze nikt mnie tak nie wypytywal na rozmowie o wszystko-ona byl najdluzsza ze wszystkich a bylam juz na wielu. pytanie psychologiczne, probowani wytracenia mnie z rownowagi itp. poza tym byla tez scenka sprzedazy karty kredytowej i ubezpieczenia. interesowal ich nawet moje pochodzenie-nie wiem czemu. w sumie nigdy nie kandydowalam na stanowiskoa sprzedazowe wiec moze dlatego wiele pytan mnie zaskoczylo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowa Re: Praca w HSBC bank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 11:03 byłam na rozmowie w katowicach, stanowisko w kredytach, obsługa dostałam się cos ktoś więcej może mi powiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
kofanie19 rozmowa kwalifikacyjna do hsbc 07.08.08, 14:43 Zadzwoniła dzisiaj do mnie pani z HSBC w Krakowie i jutro mam rozmowę kwalifikacyjna ale niestety nie powiedziała mi na jakie stanowisko a wysyłałam na rożne!!! Jakich pytań mogę sie spodziewać??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roman Re: rozmowa kwalifikacyjna do hsbc IP: *.chello.pl 11.08.08, 08:43 czy lubisz robić gó..? czy myślisz co to śmierć? czy bawi cię drezyna? czy karmisz dafnie swe? czy pragniesz zespolenia? czy doła czasem masz? czy kumasz kęstowicza? czy byłeś wewnątrz psa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blanka100 Re: rozmowa kwalifikacyjna do hsbc IP: *.lodz.mm.pl 26.10.10, 19:52 Witam wszystkich, czytałam trochę forum, ale nie znalazłam nigdzie opinii na temat pracy w HSBC w Łodzi. Czy ma ktoś z Was może jakieś doświadczenie na tym polu? ;-) Pytam, bo aktualnie szukam pracy i zastanawiam się nad złożeniem aplikacji do HSBC. Zastanawiam się jeszcze czy osoba z wykształceniem humanistycznym i totalnym brakiem doświadczenia w bankowości może tam w ogóle startować... czy też darować sobie, bo z miejsca mnie wyśmieją... Będę wdzięczna za opinię. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kandydat Re: Praca w HSBC bank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.08, 21:07 Mam pytanie ile trwaja rozmowy na stanowisko Doradcy Klienta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roman Re: Praca w HSBC bank IP: *.chello.pl 15.08.08, 11:13 Zwykle jakies 5-7 minut (aż Cię nie wywalą). Najlepsi wytrzymują kwadrans. Odpowiedz Link Zgłoś
truskawkowalive Re: Praca w HSBC bank 01.09.08, 23:38 do mnie zadzwoniła pani na drugi dzień po wysłaniu aplikacji, nie spodziewałam się że zacznie mi zadawać pytania juz w rozmowie telefonicznej. i z tego wszystkiego, ze zdenerowania nie uslyszalam jak się nazywa ani nic. a co najgorsze, nie jestem pewna czy dzwonila wlasnie z HSBC.. wiem ze to smieszne, ale skladalam tez gdzie indziej, na podobne stanowisko do zabierzowa. pani polecila mi przyjsc do 3. budynku z czerwonym wjesciem na trzecie pietro. koncówka numeru ...763. czy to HSBC ? jak to wszystko wygląda w Business Parku, jakie są tam jeszzce firmy , kazda firma zajmuje jedno piętro, budynek czy jak? pozdrawiam i dziekuję za odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: puchatek Re: Praca w HSBC bank IP: *.ghnet.pl 03.09.08, 18:08 hmm witajcie wysłalam dziś ogłoszenie na telemarkietera do HSBC ok11 i dosłownie pół godz temu zadzwonił pan i po paru pytaniach stwierdził, że on by mnie widział jakos asystenta ds. monitoringu należności, zasugerował żebym sobie sprawdziła to ogłoszenie w internecie, co zrobiłam, ale takiego nie ma tzn jest asystent ds, windykacji, a pan mnie zapewniał kilkakrotnie, że to nie jest typowa windykacja...nie bardzo wiem co mam o tym mysleć...ma jutro dzwonic po odpowiedź. czy ktoś może napisać jak wyglada taka rozmowa kwalifikacyjna tam?bo spotkałam sie z opiniami,że jest bardzo długa i męcząca, aha i czy tylko po polsku czy tez po ang? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik hsbc Re: Praca w HSBC bank IP: *.chello.pl 03.09.08, 18:42 Tak - czerwone wejście jest do budynku, gdzie ma siedzibę HSBC. Jeśli chodzi o rozmowę kwalifikacyjną to jest bardzo przyjemnie:)Większość osób ma zadawane pytania również w języku angielskim, ale niektórych to omija. Życzę powodzenia na rozmowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kro Re: Praca w HSBC bank IP: 195.136.193.* 07.09.08, 23:24 Czy ktoś wie jak rozwija sie kariera na stanowisku asystenta ds. monitoringu należności, ktora oferowana jest poczatkowo na 3/4 etatu, czy jest mozliwe przejscie na caly etat? Z gory dzieki za odp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola2 Re: Praca w HSBC bank IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.08, 15:02 Mam pytanie,z zaczełam prace w HSBC jakiś miesiąc temu, mam umowe na okres próbny. Czy później dostaje się umowe na czas nie określony? Czy jest to kolejna umowa na czas określony?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia Re: Praca w HSBC bank IP: *.limes.com.pl 10.02.09, 16:59 a ja aplikuję na młodszego doradce klienta INDYWIDUALNEGO, czy ktos wie jak to wygląda kasowo i jaK WYGLĄDA ROZMOWA NA TO KONKRETNE STANOWISKO? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abi Re: Praca w HSBC bank IP: *.chello.pl 25.09.08, 23:04 Jakie pytania w języku angielskim zadano Wam na rozmowie kwalifikacyjnej przy wymaganej komunikatywnej znajomości angielskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kama Re: Praca w HSBC bank IP: *.spine.pl 26.09.08, 11:39 Na jakie stanowisko aplikowałaś?.. i po jakim czasie od wysłania aplikacji otrzymałaś tel z hr-u? Z góry dziekuje za odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawianeczka Re: Praca w HSBC bank IP: *.ghnet.pl 06.12.08, 00:11 Jak sie pracuje... ? Z poczatku jak sie przyjełam było fajnie szkolenia , piekne obietnice jak to super bedzie ale rzeczywistosc okazala sie zupełnie inna. Pracuje w oddziale Premier w Warszawie. Gigantyczne cisnienie na sprzedaz, strasza zwolnieniami jak sie nie wyrobi planu... a najgorsze jest to w tym banku panuje totalny chaos! Nic nie działa tak jak powinno ! a najgorsze jest to, ze nie otrzymujemy zadnej pomocy! Kazdy ma to gdzies i spycha odpowiedzialnosc na kogos innego a za wszystko obrywamy my-doradcy bo to do nas przychodzi Klient i krzyczy. W Krakowie jest back office , ktory ma wspierac wszystko ale na nich juz przestałam dawno liczyc... z wyjatkiem jednej osoby- jest tam jeden chłopak zajmujący sie fraudami- nie wiem jak to odpowiednio przetłumaczyc , w kazdym razie facet jest przemiły i przeuczynny, nigdy nie odmówil pomocy chyba nikomu i pomaga we wszystkim, nie wazne z jakim problemem do niego zadzwonie czy to z lokata , bankowoscia internetowa, kartami czy przelewami - zawsze strasznie miłym i energicznym głosem mowi ,ze sie tym zajmie i ... sie zajmuje, pomaga , wspiera i takich ludzi wlasnie trzeba w tym banku... nie wiem ile osob pracuje w tym back office ale na pewno kilkaset a on jest tylo jeden... jeden człowiek, który mam wrazenie ,ze chce aby ten bank działał jak nalezy i ktory nie stosuje spychologi i któremu nie jest obojetny los ludzi w oddziałah, ktorzy zbieraja baty za wszytsko od klientów. Podsumowując- radze dobrze sie rozejrzec po innych bankach... HSBC to dobra marka ale od srodka- porażka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek Re: Praca w HSBC bank IP: *.aster.pl 14.12.08, 18:12 z przykrością muszę się przychylić do słów koleżanki HSBC to marka na świecie w Polsce cóż............ nic dodać nic ując poza to co napisałeś szczera prawda, jak wiadomo o wizerunek firmy są odpowiedzialni ludzie zarządzający......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana Re: Praca w HSBC bank IP: 193.108.73.* 26.01.09, 16:31 Witam, pracuje w tym banku i jestem bardzo zadowolona!Super pieniadze i dobry rozwoj kariery, pracuje 3 lata i dwa razy awansowałam!Takze Kochani, w pracy trzeba pracowac ,a nie się obijac,nic samo nie przyjdzie!Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
ale-xxx Re: Praca w HSBC bank 29.01.09, 10:52 Please help me. Can you inform me what is the salary of analyst and manager at HSBC in Warsaw if the person has an experience and good English language? Thanks you a lot! Odpowiedz Link Zgłoś
polakos85 Re: Praca w HSBC bank 20.03.14, 15:22 super kasa - pewnie z 3, 5 na rękę i awans z junior klepacza na klepacza.... Odpowiedz Link Zgłoś
najlepszywolnyptak Nowe forum dla bankowców i nie tylko... 07.09.08, 13:15 Witam wszystkich. Chcę Wam zaproponować odwiedzenie forum, którego adres podaję: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=71861 W założeniu ma to być forum bankowców, nie pracowników konkretnego banku, na równych prawach mają tam rację bytu zarówno byli jak i obecni pracownicy banków, a także wszyscy Ci, którzy chcą się czegoś o bankach i bankowcach dowiedzieć. Mam nadzieję, że dla wszystkich te forum stanie się potrzebnym i cennym źródłem informacji. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
najlepszywolnyptak Re: Nowe forum dla bankowców i nie tylko.../adres 08.09.08, 16:12 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=71861 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownikod2,5roku Re: Praca w HSBC bank IP: 89.25.149.* 08.10.08, 22:11 pracuję na stanowisku Doradca ds Obsługi Klienta w jednym z oddziałów już dobre ponad 2lata -fajnie było sobie hehe poczytać;) Szczera prawda: 1.zarobki na moim stanowisku od 2500-4000brutto na m-c(zależy jakie masz wykształcenie, jak długo pracujesz(są cykliczne podwyżki)jaką masz efektywność i jak negocjujesz zarobki;)siedzisz koło kolegi -robisz teoretycznie to samo a masz 2500 a on 4000-to tajemnica ale...no właśnie to rodzi pierwsze frustracje;) ale jeśli wytrwasz...:) 2.jest baza-dzwonisz i ...pierwszy rok jest trudny...-tworzysz "własną podbazę" Klientów.. 3.jak masz już własną podbazę...to...jest dobrze...samo się kręci..a premie.. 4.premie masz naprawdę motywujące...nazwę je schodkowe...nie masz górnej granicy są osoby co robią samej premii po 10000/12000 brutto oczywiście to premia najlepszych przeciętnie dobry doradca ma 3000/4000 premii i ma spokój-nie wzbudza zawiści Kolegów i ...ciśnienia Szefom nie podnosi;) że odstaje;)=zadowolenie i spokojny sen;) 5.jest ciśnienie-to prawda:( jak już pierwszy raz wyrobisz premię-to wciąga!! Stoisz przed bankomatem i nie wierzysz;) a potem jak pewnego miesiąca nie zrobisz...:( apetyt rosnie w miarę jedzenia nawet jeśli trafisz na zgrany zespół, dobrego Szefa uwierz mi to że są mili i usmiechnięci... nie oznacza....-tu są duże pieniądze ale bardzo duże wymagania Ja:liczę się z tym że to nie jest praca "na zawsze"ale co zarobię to moje;) Odpowiedz Link Zgłoś
okado Re: Praca w HSBC bank 21.10.08, 15:57 Mowisz o stanowisku Doradcy w Odziale czy Doradca ds. Telefonicznej Obslugi Klienta? Jutro mam rozmowe na takie stanowisko, a rekruterka powiedziala, ze sprzedaz nie wchodzi w zakres moich kompetencji (a dokladniej ze zadnej prowizji nie ma, tylko podstawa) :((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zasi27 Re: Praca w HSBC bank IP: *.media-press.tv 30.10.08, 11:24 czy ktoś ostatnio był na rozmowie na stanowisko Asysten ds. Trlrfonicznej Obsługi klienta? Ja byłam w piątek i nie mam jeszcze odpowiedzi, zaczynam sie martwić a myślałam ze całkiem dobrze mi poszło. Ile czekaliści na odpowiedź po rozmowie Odpowiedz Link Zgłoś
elfik8823 Re: Praca w HSBC bank 03.11.08, 15:41 wiatm chciałabym dowiedzieć sie czy przyjmuja tam studentow na praktyki ja studiuje handel zagraniczny i na wakacjach mam robic praktyki i zastanawiam sie czy w tym banku mozna?? z gory dziekuje i pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafael pomoc obsługi internetowego konta IP: *.40.15.112.sub.mbb.three.co.uk 23.10.08, 15:37 dzień dobry mam pytanie jak zalogować się jeżeli 1 raz chce wejść na stronę internetową mojego kąta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: okado Re: Praca w HSBC bank IP: *.ghnet.pl 30.10.08, 17:53 ja rozmowe mialem we wtorek, a w piatek zadzwonili, ze mam przyjsc po papiery. Ale to chyba wciaz nie przesadza sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zasi27 Re: Praca w HSBC bank IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.08, 12:52 To gratuluje, to widocznie do mnie już nie zadzwonią, szkoda ;-(, a myślałam że dobrze wypadłam ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bury Re: Praca w HSBC bank IP: *.impaq.com.pl 14.11.08, 13:00 czytam i mam kilka refleksji pracowalem w centrali w wwa w metropolitanie. na szczescie nie w obsludze, telemarketingu, windykacji, itp. w zasadzie to niewazne gdzie. jedno co mi sie kojarzy z ta firma to totalny balagan. nikt nie wie w jaki sposob sa naliczane oprocentowania na produktach, nikt nie wie gdzie leza w systemie odpowiednie informacje, nikt tak naprawde nie wie jakie saldo jest na rachunkach,czesto gest wartosci sa z kosmosu, przeplyw informacji w banku to tragedia. dziwie sie jakim cudem audyt nie wykryl jeszcze tych wszystkich kwasow. wczesniej pracowalem w bardzo duzym banku i konforntacje jedych doswiadczen z drugimi byla straszna... w banku 1, owszem bylyo 1000 procedur ale dzieki temu wszytsko chodzilo cacy. w hsbc gdy znalazlem analogiczna sytuacje, ktora kwalifikowala sprawe do np giodo nikt sie tym specjalnie nie przejmowal. totalna spychologia i olewactwo. i totalnie niekompetentny dzial IT. gdyby troche ruszyli dupska i dostarczyli ludzia narzedzi, pozwolili skorzytac z ich wiedzy, mysle ze pracowali by duuuzo lepiej pozdrawim normalnych z hsbc – niewielu ich tam zostalo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek Re: Praca w HSBC bank IP: *.aster.pl 14.11.08, 21:07 niestety kolega ma rację......... pycha i zadufanie w sobie osób pracujących w HSBC w centrali jest porażająca, brak pokory i wyczucia rynku a oferta cóż "nieznacznie odbiega od standardów rynkowych" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukazi HSBC Warszawa IP: *.dsl3.newtelsolutions.net 15.11.08, 13:11 Hey Moi drodzy ja bede niedlugo wracal do polski z emigracji w UK, co prawda pracuje tam w RBS, ale chce zaaplikowac do HSBC. Nie wie ktos jakie agencje posrednictwa wspolpracuja z HSBC s Warszawie? dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Praca w HSBC bank IP: 212.180.168.* 19.11.08, 23:40 dzięki za pozdrowienia. normalny (jeden z nielicznych) z HSBC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzieki nim jestem0 Re: Praca w HSBC bank IP: *.acn.waw.pl 23.11.08, 18:39 pozdro dla kumatych, oni jush beda wiedzieli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: demiurg Re: Praca w HSBC bank IP: *.anwa.com.pl 26.11.08, 16:39 nie wiem jak sie pracuje, ale wiem jak się obsługuje klienta, jak w reklamie tylko sparafrazuje "taka farsa tylko w HSBC". Nie radze nikomu kontaktu z indolencją pracowników BOK, wiarygodnością ich wypowiedzi, zapewnianiem o poprawności przekazywanych danych Odpowiedz Link Zgłoś
jaro6221.0 Re: Praca w HSBC bank jako kasjer 20.12.08, 13:10 Zostałem zatrudniony w HSBC jako kasjer, chciałbym się dowiedzieć jak wygląda praca w tym banku, czy są premie dla ksjerów, od czego zależne i w jakiej wysokości. Odpowiedz Link Zgłoś
mikanowa praca w hsbc 28.01.09, 20:45 a po wysłaniu dokumentów do HSBC po jak długim czasie oddzwonili, czekam już prawie tydzień Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madź Re: praca w hsbc IP: *.limes.com.pl 10.02.09, 17:06 aplikuję na młodszego doradce klienta INDYWIDUALNEGO w hsbc, czy ktos wie jak to wygląda kasowo i jaK WYGLĄDA ROZMOWA NA TO KONKRETNE STANOWISKO? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doradca Re: praca w hsbc IP: *.icpnet.pl 03.04.09, 01:09 witam pracuje w HSBC Credit jako doradca/opiekun ds. obsługi klienta, jestem bardzo zadowolonym pracownikiem, a starcie otrzymałem 2500 brutto, mimo że jestem studentem i nie miałem żadnego doświadczenia w banku itp. Prowizje są dosyć spore, miesięcznie razem z premią otrzymuje ok 5800 brutto, więc nie ma na co narzekać, choć mam zawsze chęć na więcej. Oczywiście darmowa opieka medyczna w ENEL-MED jest zapewniona oraz możlwiowść korzystania z programu Multisport jak to bywa w korporacjach. Na razie to dobre miejsce na zaabianie kasy i zdobywania doświadczenia w największym banku na świecie. Pozdriawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia OCENA HSBC bank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.09, 20:01 Klienci-młodzi a zwłaszcza omijajcie z daleka HSBB.TO JEST NIEUCZCIWA KORPORACJA.Okrutnie bezwzględna i nieuczciwie traktująca swoich klientów.Powiedzcie innym.Pracowników swoich szkolą na bezwzględnych.Myślę ze te praktykih sa niebezpieczne i wyrabiają bardzo negatywne cechy.Klienci -HSBC to nie dla Was bank.Uwierzcie i pieniądze oddawajcie polskim bankom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: OCENA HSBC bank IP: 94.254.135.* 28.02.09, 23:44 Myślę.. że taka ocena została wystawiona na podstawie czynności banku, które zostały uczynione przez zadłużenie na karcie kredytowej lub problem ze spłatą kredytu. Gdyby ten bank działał nie uczciwie już dawno byłby pod ścisłym nadzorem KNF. A jeśli chodzi o windykację, w żadnym banku nie mają miłych procedur ściągających swoje należności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisko Re: OCENA HSBC bank IP: 109.243.164.* 03.09.10, 11:21 oceniaj banki: ocena-kredytu.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sherman Re: OCENA HSBC bank IP: *.net.autocom.pl 01.03.09, 16:58 Dlaczego bezwzględni ? Jak się pożyczyło, to trzeba oddać, niestety. Trzeba było pożyczyć w polskim lombardzie, bo banku to już chyba nie ma żadnego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qasia Re: OCENA HSBC bank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.09, 20:54 ... ja pracuje w HSBC w Warszawie i jestem zadowowlona na okresie próbnym (3 miesiace) - 1200 zł po 3 miesiacach 1700 zł ;) Odpowiedz Link Zgłoś
caramel.macchiato Re: Praca w HSBC bank 23.04.09, 15:11 Czy możecie mi powiedzieć, w jakim czasie odpowiadają na CV? Interesuje mnie Wrocław. I w ogóle, jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna, na co trzeba zwrócić uwagę. Będę wdzięczny za info. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macinr Re: Praca w HSBC bank IP: *.icpnet.pl 13.06.09, 23:41 czy ktoś może brał udział w programie kształcącym kadrę kierowniczą HSBC? jeśli tak, to proszę o informacje nt. rekrutacji, przecietnego poziomu kandydatow, zarobków i samych wrazen z programu. bede wdzieczny. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joanna Re: Praca w HSBC bank - nowe rekrutacje IP: *.ists.pl 12.08.09, 15:17 witajcie, czy aplikował ktoś z Was na jakieś stanowiska w hsbc w Krakowie (niedawno zaczęły się rekrutacje) ? Czy już macie jakieś odpowiedzi, telefony??? dzięki z góry za odpowiedzi:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaska Re: Praca w HSBC IP: *.ists.pl 01.08.09, 13:28 hej, mam pytanie, chciałabym aplikować na jakieś stanowisko w HSBC w Krk, ale troche przeraza mnie dojazd do zabierzowa - jak to wygląda, dajecie rade;) ? Widziałam w rozkładzie PKP, ze jadąc z Głównego, można być w Zabierzowie o 8.25 albo 8.59:/ Praca pewnie jest od 9, więc trochę mnie to zastanawia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: Praca w HSBC IP: *.50.classcom.pl 04.08.09, 23:53 Sprawa wygląda tak: 1. jeśli masz na 8 to jedziesz pociągiem z Dworca Głównego o godzinie 7 40, i jesteś po 13 minutach w Kraków Business Park 2. jeśli masz na 9 to jedziesz pociągiem o 8 10 i o 8 30 jesteś już w pracy i jesz sobie śniadanko w kuchni :) przynajmniej my tak robimy i spokojnie sobie idziesz na stanowisko na 9. Jeśli kończysz pracę o 21 (bo też są takie zmiany) to jest najzabawniej bo pociąg z KBP do Dworca Gł jest o 21 04, więc po pracy ćwiczysz biegając ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaśka Re: Praca w HSBC IP: *.ists.pl 05.08.09, 11:32 hmm... brzmi nieźle... ale widzę - pełny optymizm, i dobrze:) Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedź! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: Praca w HSBC IP: *.ists.pl 05.08.09, 12:52 A czy możesz mi napisać, czy praca w tym banku jest od pn do piątku, czy też w weekendy? Dzięki:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: Praca w HSBC IP: *.50.classcom.pl 05.08.09, 21:23 Zależy od departamentu. Są działy gdzie pracujesz od 9 do 17 tylko. W innych na dwie zmiany i np przynajmniej jedna sobota w miesiącu. Gdzie indziej są też nocki. Zależy gdzie chcesz startować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Praca w HSBC IP: *.pruszcz.mm.pl 11.09.09, 11:01 Witam A jaki jest na stanowisku mobilny doradca klienta indywidualnego? Interesuje mnie podstawa i czy obecnie jest możliwość wyrobienia premii? Auto jest na jedną osobę? Trochę mnie dziwi to ogłoszenie, zważywszy na transakcję z aliorem... Dzięki za odpo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Praca w HSBC IP: *.lanet.net.pl 16.09.09, 21:59 Mobilny dostaje około 4800 brutto podstawy, auto,laptopa i telefon.Do tego oczywiście system prowizyjny. Bardzo trudny klient do pozyskania (klient Premier jest zobligowany do utrzymania salda na koncie 150 tys.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos99 Re: Praca w HSBC IP: *.sikornik.net 12.11.09, 17:01 Witam. Czy na stanowisko mobilnego doradcy klienta trzeba miec jakies doswiadczenie? W ogole na jakie stanowiska rekrutuja bez duzego doswiadczenia? Z gory dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: Praca w HSBC IP: *.net.autocom.pl 12.11.09, 20:59 Trzeba. Jak tego jeszcze nie robiłeś/aś, to nie masz szans - jak nie masz doświadczenia, to znajdz inne stanowisko, asystenta czy jak oni to tam nazywają. Rok temu kumpel z mieszkania dostał się bez żadnego doświaczenia na asystenta windykacji, ale już go wy...tegowali bo podobno Alior klientów kupił :-)) To on też do Aliora, z tym, że na specjalistę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos99 Re: Praca w HSBC IP: *.sikornik.net 13.11.09, 18:16 Dzieki. Niestety w woj. slaskim rekrutuja tylko na stanowiska wymagajace dowiadczenia. Moze Orientujesz sie jak czesto w roku jest rekrutacja na 'nizsze' stanowiska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: Praca w HSBC IP: *.net.autocom.pl 15.11.09, 17:51 Złe wieści. Kumpel mówi, że w oddziałach w ogóle chyba nie przyjmują ludzi bez doswiadczenia - te oddziały są dla jakiś super-hiper klientów z wymaganiami. Na asystenta to podobno tylko w Krakowie, ale nie w oddziale tylko w zabierzowiw, bo tam są biura i obsługa telefoniczna. Ludzie ze Śląska (Katowice) też dojeżdżają. Nie ma "sezonów" na zatrudnianie. Jak potrzebują, to robią rekrutacje w pracuj.pl - podobno, bo tam kolega znalazł ofertę. Odpowiedz Link Zgłoś
nataliakaps Re: Praca w HSBC bank 12.11.09, 11:25 Chyba najgorszy bank jaki istnieje. Nie polecam tragedia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: Praca w HSBC bank IP: *.net.autocom.pl 12.11.09, 20:52 Ale dlaczego? Piszesz jako klient, czy jako pracownik ? Bo jak klient, to idź na inne forum... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hsbecja Re: Praca w HSBC bank IP: *.autocom.pl 06.02.10, 14:44 Tak dla ścisłości jeśli chesz pracować w banku HSBC to tylko w Warszawie, w Zabierzowie (pod Krakowem) to już jest tylko firma outsourcingowa (HSBC Service Delivery sp. z o.o.) Ci w Zabierzowie dostają zadania z banku i trzeba harować, aby wyrobić SLA. Bo jeśli nie, to dostają po rajtach szeregowi pracownicy, bo to oni nie wyrobili, tego czego zażyczyła sobie Warszawa. Szeregowi pracownicy to głównie Polacy, na wyższych szczeblach coraz więcej ludzi zza granicy Indie, Wlk. Brytanii, Stany Zjednoczone. Więc żebyście się nie zaskoczyli, że np. Hindus nie zrozumie że u nas pracuje sie 8h na dobę, a nie 9.5 jak w Indiach( Jak na razie chroni nas Kodeks Pracy). To jeden z przykładów... O reszcie przekonacie się jak się zatrudnicie w Zabierzowie albo w Warszawie. Bez znajomości możecie tu pracować, pracować i pracować aż się sami zwolnicie. Na razie tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bylypracownik Re: Praca w HSBC bank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.10, 16:59 Mobilny doradca klienta, o ktroym byla mowa nie dostaje 4800brutto podstawy ale 3500 na poczatek plus prowizje. Szanse na to stanowisko maja tylko ludzie co wczesniej pracowali w bankowosci prywatnej, albo w innej branzy gdzie maja kontakty i w pierwszym miesiacy sciagna przynajmniej 3 kleintow z min. 150.000zl na rachunku. Wierzcie mi nie jest to latwe bo bank nie oferuje nic specjalnego takim ludziom, bo konkurencja jest piekielna w tym segmencie. Na koniec kazdego miesiace przedstawiasz raport ile telefonow wykonales, ile maili wyslanych, ile km przejechales i co z tego wyniklo. Wszystko jest sprawdzane do bilingow, poczta tez bo jest na serwerze firmy, samochodem nie pojedziemy na darmowe wakacje bo jest spisywana kilometrowka i jak jest nabite 700km danego miesiace a nie masz nowego klienta to licz sie z klopotami. Generalnie bardzo ciezki kawalek chleba mimo ze pozornie wyglad fajnie i prestizowo. Wystarczy przepracowac miesiac bez zadnej prowizji i po kosztach wlasnych (glownie odpowiedni ubior, kilka garniturow to podstawa) naprawde ledwo co zostaje z tych pieniedzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kandydat Re: Praca w HSBC bank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.10, 10:59 Czy dla Mobilnego doradcy klienta jest jakaś baza od firmy do oblecenia? czy ciągnie tylko swoich nowych, albo z poprzedniej pracy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczerze Re: Praca w HSBC bank IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.09.10, 18:38 hm.... jako MSM- Mobilny Doradca dostajesz podstawe 3000zł brutto i wyrobienie premii jest mało realne bo trzeba sprzedawać karty kredytowe a przyznawalnośc bardzo niska a do tego codzienne tłumaczenie się czemu mało sprzedane, ile telefonów itp....słówko "pledge" jest kluczowe w tym Banku.Odradzam jako pracodawce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cleo Payments specialist IP: *.bielskobiala.vectranet.pl 10.05.10, 12:26 Hej.....wysłałam wczoraj cv i list motywacyjny w odpowiedzi na ogłoszenie o prace jako "payment specialist" w Zabierzowie....Pracowałam przez 2,5 roku na prawie identycznym stanowisku w UK w Royal Bank of Scotland i NatWest'cie...mowie płynnie po angielsku...Czy ktoś pracuje tam na tym stanowisku?? Jak to wygląda i jakie mam szanse?? Jak wygląda wynagrodzenie?? Będę wdzięczna za jakiekolwiek info....Dzięki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadek Re: Payments specialist IP: *.broker.com.pl 11.06.10, 10:50 Hej, mysle ze szanse masz duze. Ale jak na takie doswiadczenie to moga Cie nisko wycenic, dlatego negociuj wysoka stawke (daja na wstepie 2500 brutto), w koncu masz odpowiednie kompetencje. Daj znac jak przebiegla rekrutacja i czy Cie przyjeli. pozdr Tadek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowana Re: Payments specialist IP: *.n4u.abpl.pl 19.06.10, 20:43 czy tyle płacą w french payments czy w polskich również? stawka nie powala... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Potrzebuję szybko inf. nt. HSBC jako pracodawcy IP: *.toya.net.pl 30.06.10, 22:28 Chciałbym się dowiedzieć czy ktoś z Was wie na czym polega praca customer relationship office manager w hsbc, konkretnie chciałbym wiedzieć czy są plany na sprzedaż na tym stanowisku, czy to tylko bieżąca obsługa Klienta? Proszę dajcie znać jak najszybciej, bo mam propozycję, ale nadal pracuję w innym banku i ogólnie napiszcie jak się tam pracuje? Proszę pomóżcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczerze Re: Potrzebuję szybko inf. nt. HSBC jako pracodaw IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.09.10, 18:31 Szczerze odradzam prace w banku HSBC, pytanie........ dlaczego? Długo by pisać ale sprawa nadaje się do telewizji ale osoby tam pracujące są tak zastraszane że nie pisną ani słowa. Mam nadzieje że inspekcja pracy niedługo się tam zgłosi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Potrzebuję szybko inf. nt. HSBC jako pracodaw IP: 81.219.145.* 15.09.10, 14:04 dostalam prace w zabierzowie i zastanawaiam sie czy ja przyjac. Czy moglbys sprecyzowac co masz na mysli mowiac o warunkach pracy w hsbc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: Potrzebuję szybko inf. nt. HSBC jako pracodaw IP: *.net.stream.pl 16.09.10, 21:41 O tym zastraszaniu to jakiś oszołom pisze chyba. Skoro tak było to wspołczuje ale trzeby z tym isc do sądu a nie wypisac takie rzeczy na forum. Wiecej odwagi i marsz do sądu. Mi osobiscie sie pracuje fajnie oczywiscie plany sa po to zeby je realizowac ale to standard. Jak wszystko robisz co do Ciebie nalezy to naprawde HSBC nie skąpi pieniedzy na wynagrodzenia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiedziona Re: Potrzebuję szybko inf. nt. HSBC jako pracodaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.10, 14:41 Tak, zgadzam się. Praca w tym banku to koszmar. ciśnienie i mobbing, źle określone cele, brak stabilizacji. Nigdy nie wiesz co Cię spotka następnego dnia. Atmosfera straszna - typowy korporacyjny wyścig szczurów. Pracowałam w kilku bankach ale ten jest najgorszy...zero szacunku dla pracownika. Odpowiedz Link Zgłoś